Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد عالی‌کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: مسجد بهترین مکان برای ماندگار کردن ارزش‌ها است، اعتقاد دارم که مسجد باید یک پایگاه مردمی باشد و مردمی نیز اداره شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حبیب‌رضا ارزانی، در نشست خبری سیزدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان واقع در شهرستان «انار» ضمن تشکر از همکاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد این استان برای برگزاری این جشنواره و سایر عرصه‌های فرهنگی، گفت: انس با قرآن‌کریم روح انسان را صیقل می دهد لذا همه ما نیازمند به قرآن هستیم به خصوص در فضای جهانی‌ که تردیدها در آن حاکم است، دغدغه انسان مدرن این است که راهی که می رود، مسیری صحیح است یا خیر، لذا بشر به دنبال یک نقشه راه می گردد که به مقصد متعالی برسد و قرآن کریم راه برون‌رفت از مشکلات حاکم بر جهان است؛ بنابراین تلاش این جشنواره در همین عرصه است و هدف این است که مردم به تعالی برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان این مطلب که جشنواره قرآنی مدهامتان در سال جاری در مرحله استانی و سال آینده به صورت ملی برگزار می شود، ابراز کرد: رویکرد اصلی ما هنرمحور است که بتوانیم در دل مسجد، جوانان و نوجوان را جذب کنیم چرا که این امر موجب مصون‌سازی آنان در مقابل تهاجم غرب می‌شود و بهترین مکان برای‌ این مصون‌سازی مساجد است.

 

دبیر ستاد عالی‌کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به کلام مقام معظم رهبری‌ که فرموده‌اند «برای ماندگاری هر ارزشی از هنر استفاده کنید» گفت: بنابراین اگر می خواهیم فعالیت‌های ما ماندگار شود باید از ابزار هنر استفاده کنیم،

 

ارزانی افزود: باید در ماندگار شدن ارزش‌ها از ابزار هنر استفاده کرد و بهترین مکان برای این کار، مسجد است این امر باید از دوران کودکی انجام شود حتی پیش از دبستان، ‌کودک باید با هنر آشنا شود لذا باید در این حوزه سرمایه‌گذاری کرد.

 

وی افزود: برای اولین بار در سال ٩٦ شورای عالی سیاست‌گذاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شکل گرفت که در آن ٣ وزیر حضور دارند و دستگاه‌هایی که مرتبط با حوزه مساجد هستند در این شورا عضویت دارند، جلسات این شورا به صورت فصلی تشکیل می شود و تاکنون نیز ٤ جلسه تشکیل شده است در این زمینه مقداری از برنامه جلو هستیم لذا جا دارد در این خصوص از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر کنم.

 

ارزانی ضمن تشکر از دبیرخانه کانون‌های مساجد کرمان به جهت اینکه در ثبت کانون‌ها در سامانه سجا خوب عمل کرده است، گفت: کرمان، اولین استانی بود که اعضای کانون‌های فرهنگی آن در این سامانه ثبت نام کردند و تاکنون بیش از حدود ٥٠ هزار نفر از بچه های مسجدی این استان در این سامانه ثبت نام کرده اند.

 

نشاط، شادی پایدار است

وی افزود: نشاط یک شادی پایدار است و یکی از قالب‌ها جهت ایجاد نشاط، همان ابزار هنر است. کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به جهت هنر تأسیس شده است و تأکید شده که از ظرفیت مسجد در برنامه‌های مختلف هنری، ورزشی و غیره استفاده شود.

 

وی با بیان این مطلب که وظیفه ما این است که فراغت بچه ها را تبدیل به فرصت کنیم و این فرصت هنری باشد که متعالی است، افزود: یکی از کارهای خوبی که در حال انجام است راه‌اندازی کارت بچه‌های مسجد است، در این زمینه نیز با بانک ملی صحبت شده است و یکی از ظرفیت‌‌های استفاده از این کارت این است که اعضای کانون ها می توانند در برخی زمینه‌ها از تخفیف‌های لازم در خرید محصولات فرهنگی بهره‌مند شوند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان این مطلب که بودجه لازم به ستاد عالی تخصیص پیدا می‌کند اما به دلیل افزایش زیاد تعداد کانون‌های فرهنگی، این بودجه جوابگوی این تعداد کانون در کشور نیست، ابراز کرد: اگر قرار باشد که هر مسجد یک کانون داشته باشد پس نزدیک به ٨٠ هزار کانون باید تأسیس شود پس باید اعتبار ستاد عالی اصلاح شود هرچند که اعتقاد دارم که مسجد باید یک پایگاه مردمی باشد و مردمی نیز اداره شود.

 

وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم از برنامه‌های کلان و محوری استان‌ها حمایت مالی داشته باشیم چرا که پراکنده شدن بودجه، اثرگذاری لازم را ندارد، تصریح کرد: روز تولد حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها و حضرت امام رضوان‌الله‌علیه به عنوان جشنواره‌ی جشنواره‌ها در نظر گرفته شده و از جمله برنامه‌های این روز تقدیر از نفرات برتر جشنواره‌های مختلف است. در ادامه این افراد به معاونت هنری معرفی می‌شوند و پس از دریافت آموزش‌های لازم از ظرفیت‌های آنان استفاده می شود.

 

ارزانی با بیان این مطلب که به دنبال اختصاص دادن مدارج هنری به نفرات برتر جشنواره‌های مختلف متناسب با شاخص‌های مدنظر هستیم، افزود: در زمینه ارائه دستاوردهای مختلف کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور علی‌رغم اینکه کارهای زیادی انجام شده است اما برنامه یا سامانه مستقلی در این زمینه نداریم که بتوان به طور دقیق این فعالیت‌ها را بیان کرد اما همین که کانون‌های فرهنگی هنری در دل مسجد قرار گرفته ‌اند و خانواده ها با اعتماد، فرزندان خود را به کانون می فرستند این یک دستاورد مهم برای ستادعالی کانون های مساجد است.

 

تصویب اساسنامه ستاد عالی کانون‌های مساجد موجب هویت‌بخشی به این ستاد شده است

وی با اشاره به اینکه تصویب اساسنامه ستاد عالی کانون‌های مساجد موجب هویت‌بخشی به این ستاد شده است، افزود: وقتی که کشورها را با یکدیگر مقایسه می کنند مشارکت مردمی بسیار مهم است و یکی از شاخص‌ها در مشارکت مردمی تعداد سازمان‌های مردم نهاد است در کشور ما ٢٤ سازمان مردم نهاد وجود دارد اما نه تنها این تعداد در سطح بین‌المللی ثبت نشده بلکه در داخل کشور نیز این اتفاق نیفتاده است.

 

مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی‌کانون‌های فرهنگی هنری مساجدکشور با بیان این مطلب که انتظار داریم تا پایان سال جاری بیش از ٢ میلیون نفر در سامانه سجا ثبت نام کنند، گفت: تشکیل شورای‌ عالی سیاست‌‌‌گذاری‌ کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کار بسیار ارزنده‌ای است که موجب شده فعالیت‌های موازی انجام  نشود چرا که همه دستگاه‌های فرهنگی در این شورا حضور دارند و برنامه‌های خود را بیان می‌کنند.

 

وی با در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر دلیل انتخاب شهر «انار» به عنوان پایتخت قرآنی در جنوب شرق کشور، افزود: در این زمینه می توان با اوقاف نامه‌نگاری و پیگیری کرد.

 

ارزانی با اشاره به اینکه برنامه سند تحول نیز به زودی نهایی می شود، بیان کرد: در آینده از طریق سامانه سجا رتبه کانون‌ها مشخص می شود و می‌توان آن را رصد کرد.

 

وی با اشاره به اینکه در سطح بین‌الملل برنامه پیوند اخوت بین مساجد ایران و چند کشور همانند لبنان و هند در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: ستاد عالی کانون‌های مساجد تلاش می کند در این زمینه بسترساز باشد و مسجدی‌ها بتوانند با یکدیگر ارتباط بگیرند و از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.

 

 

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد اربعین حسینی اوقات فراغت ارزانی مجلس ایلام شیراز حوزه هنری اردبیل جشنواره های مسجدی حجت الاسلام ارزانی جشنواره قرآنی مدهامتان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۳۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، «رشدآوند» عنوان رویدادی ملی برای جمع‌آوری، ارزیابی و معرفی ایده‌های مرتبط با تقویت تعامل خانواده، مسجد و مدرسه بود که سال گذشته به همت خانه فناوری‌های فرهنگی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد و ایده سوده برزویی جز پنج ایده برتر این رویداد انتخاب شد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این باره اظهار کرد: در حال حاضر با وجود قیمت و هزینه ریالی زیادی که خانواده‌های ایرانی بدون پشتوانه علمی و روانشناختی و گاهاً به صورت افراطی و بی رویه جهت خرید اسباب بازی برای کودک خود در سنین متفاوت متحمل می‌شوند، مکانی جهت مبادله اسباب بازی‌ها پس از گذار کودک از سن متناسب با آن و به نسبت رشد سنی و ذهنی و روانی کودک وجود ندارد و پس از عدم احساس نیاز به آن اسباب بازی و عملاً غیر قابل استفاده شدن و مازاد شدن آن برای کودک، این اسباب بازی‌ها معمولاً تبدیل به زباله شده در حالیکه می‌توان از آنها برای کودکان دیگر در سنین متناسب، با یک برنامه ریزی مدون و گردش حرفه‌ای و نظام مند و هوشمند در قالب «بانک اسباب بازی» استفاده کرد.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود در هر محله حداقل یک پایگاه هوشمند و تخصصی «سرای اسباب بازی و بازی کودک» در یکی از مساجد تأسیس و خدمات تخصصی را با رویکرد ارتقای استعداد شهری و فرهنگ سازی در خصوص شناخت و پرورش استعدادهای کودکان از ابتدا و بهره گیری از این پتانسیل قوی سرمایه انسانی و اجتماعی شهری در نوسازی، بهسازی و بازآفرینی شهری؛ در این خصوص به صورت رایگان به کودکان ساکن همان محله با ایجاد بانک اطلاعاتی هوشمند از ابتدای مراجعه کودکان و به روز رسانی در هر بار مراجعه و به صورت مسجد محور ارائه دهد.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» تصریح کرد: بدین ترتیب قادر خواهیم بود نسبت به نهادینه سازی فرهنگ آموزش شهری بوسیله بازی تحت نظارت کامل یک روانشناس کودک از طریق و با متد بازی درمانی از سنین پایین دوران کودکی بی توجه به طبقه اجتماعی و بضاعت مالی خانواده‌ها برای تمامی ساکنین محله اقدام نمائیم.

وی گفت: در این پایگاه‌های هوشمند و تخصصی تست‌های سنجش هوش IQ و EQ و همچنین شناسایی و پرورش استعدادهای برتر کودک به روش بازی و تحلیل روانی و شخصیتی در حین بازی و هدایت به گرایش‌های تخصصی جهت پرورش استعداد خاص انجام می‌شود.

برزویی اذعان داشت: بازکردن گره‌ها و مشکلات روانی و شخصیتی کودک با وسایل بازی و اسباب بازی، آموزش متد بازی درمانی به والدین برای کار در منزل، پیاده سازی متدهای متفاوت بازی درمانی بر اساس استعدادهای شناسایی شده در کودکان به منظور غنی سازی اوقات فراغت، ارتقای سطح سلامت روانی کودک، تخلیه بار منفی و سنگین ذهنی و فکری کودک از دیگر فعالیت‌های این پایگاه‌های هوشمند و تخصصی خواهد بود که با پرورش استعداد و قدرت ذهنی کودک و جهت دهی مناسب با پوشش کامل و منظم کودکان و با سرمایه گذاری مدون و غنی که از سنین ابتدایی کودک می‌توان به بازآفرینی شهری خلاق با جدیدترین متد جهانی با رویکرد حرکت به سمت شهر دوستدار کودک به صورت مسجد محور، حرکت نمود.

وی با اعتقاد به آموختن کودکان در جامعه و فضای شهری و نه صرفاً در مدرسه، گفت: شکل دادن در راستای بهینه سازی بازآفرینی شهری از طریق حرکت‌های کوچک و گشودن راه برای خلاقیت کودکان، لزوم دیدن شهر از نگاه تیزبین کودکان محلی، توسعه طراحی شهری از طریق پروژه‌های مشارکتی با کودکان و آشنا کردن سیاست ملّی و محلی با لزوم توجه به نیازهای کودکان در این پایگاه هوشمند و تخصصی سرای اسباب بازی و بازی کودک انجام خواهد شد.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» تصریح کرد: تمامی موارد بالا در بانک جامع اطلاعاتی پایگاه که به صورت هوشمند بعد از هر بار مراجعه کودک به روز رسانی، ذخیره و به هر کودک یک کارت هوشمند حاوی اطلاعات اختصاصی خودش به نام «کارت اسباب بازی و بازی کودک» شبیه کارت هوشمند ملّی اختصاص می‌یابد که در واقع شناسنامه استعدادیابی و پرورش استعداد و قدرت ذهنی و شخصیتی و مهارتی کودک به ویژه با تخلیه کودک از طریق متد بازی درمانی و حفظ سلامت روانی کودک است که در هر بار مراجعه می‌بایست ارائه شود.

وی گفت: این سرای اسباب بازی و بازی کودک تحت پوشش شهرداری، قابلیت پذیرش کتب و جزوات آموزشی، داستانی، نقاشی و انواع اسباب بازی‌های کودک اهدا شده توسط شهروندان محله را داشته و با گزینش و متناسب با سنین و شناخت بازی درمان از کودکان، اسباب بازی‌های اهدایی در دسترس همه اعضا قرار می‌گیرد و به این صورت در منابع مالی خرید وسایل بازی کودک صرفه جویی می‌شود و با مدیریت منظم پس از گذشت دوره تجویزی توسط بازی درمانگر مجدداً پس آورده خواهد شد و اسباب بازی‌های جدید متناسب با سنجش جدید بازی درمانگر کودک به صورت امانی اهدا خواهد شد و امکان پرسش و پاسخ والدین از طریق ایمیل و پیامک با روانشناس بازی درمانگر در ساعات خارج از کلاس نیز فراهم می‌باشد.

برزویی تصریح کرد: از دیگر مزایای طرح مذکور، مسجد محورکردن آموزش شهروندی از سنین خردسالی است و مسجد صرفاً مکانی برای برگزاری مراسم دینی و عزاداری نیست. جزئی از زندگی روزمره مردم می‌شود و این موضوع از طفولیت برای شهروندان به صورت اجرایی جا می‌افتد. و در نهایت منجر به تقویت تعامل خانواده‌ها با مسجد و مدرسه می‌شود و موجب رونق بخشیدن به حضور نسل جوان در مساجد و نمازهای جماعت نیز خواهد شد.

وی گفت: تمامی خدمات مذکور به صورت رایگان و با رویکرد ارتقای فرهنگ اسلامی ایرانی و «مهندسی فرهنگی شهر» وحرکت به سمت «شهر نشاط» و «شهر آموزش دهنده»، «شهر خلاق» و «شهر دوستدار کودک» و «محله مسجد محور» در متن زیست پذیری شهری بالا در راستای جلوگیری از ایجاد «شهر دوگانه» و «قطبیت شهری» در دسترس پذیری امکانات محله‌ای ارائه می‌شوند. انجام این طرح برای کلیه ۳۷۴ محلات تهران در سطح مناطق ۲۲ گانه شهر تهران پیشنهاد می‌شود.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» در پایان گفت: بسیار خرسندم که در رویداد ملّی «رشدآوند» که با موضوع محوری تقویت تعامل خانواده‌ها با مسجد و مدرسه موجب رونق بخشیدن به حضور نسل جوان در مساجد و نمازهای جماعت می‌شود، شرکت نموده‌ام و در همین راستا به دبیرخانه رویداد پیشنهاد می‌کنم که بانک اطلاعاتی هوشمندی از برگزیدگان و فعالان ایده پرداز رویداد تهیه وجهت تقویت اثربخشی رویداد نسبت به برقراری ارتباط مستمر علمی و حرفه‌ای با این عزیزان اهتمام ورزد.

کد خبر 6090956

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)