Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا فولادگررئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز درخصوص خلأهای موجود در قوانین مربوط به تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی گفت: با توجه به اینکه نام‌گذاری امسال در سلسله نام‌گذاری‌ها و مباحث اقتصادی است و رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص تاکیدات لازم را به تمام مسئولان مردم اعلام کرده اند و درخواست اهتمام بیشتری برای حمایت از کالای ایرانی داشتند اما متاسفانه هنوز این موضوع به طور جدی از سوی دستگاه های دولتی و مردم مقبول نشده و روند این موضوع بصورت لاک پشتی پیش میرود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه موضوع تولید ملی مسبوق به سابقه بوده و در سیاست‌ها و نام‌گذاری‌ها هم مطرح بوده است تاکید کرد: با توجه به تاکید دوباره مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال بنام حمایت از تولید داخلی باید کاری فراتر از فعالیت‌های قبلی انجام شود ضمن اینکه با برنامه ریزی هایی که در حال انجام است هدف ما باید جلوگیری از واردات وافزایش استفاده از توان داخلی باشد.


فولادگردر ادامه با تاکید بر اینکه در بخش قانون گذاری ما در دوره دهم مجلس و در کمیسیون ویژه تولید ملی، چند گزارش نظارتی دربارۀ نحوۀ اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، بهبود فضای کسب‌وکار، اقتصاد مقاومتی و تولید داخل ارائه کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که ما قانون به‌اندازه کافی داریم خاطر نشان کرد: خوشبختانه در بودجه‌های سنواتی و در برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه و همین‌طور در قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه، در قانون بهبود محیط کسب‌وکار و در بخشی از قانون سیاست‌های اصل ۴۴ هم به ‌تناسب موادی برای حمایت از بحث تولید آمده است، اما در همین سلسله گزارش‌های نظارتی این موضوع به‌طور خاص آمده که قانون «حداکثر استفاده از توان تولید داخل» چقدر اجرایی شده است.


رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در ادامه با بیان اینکه تلاش کردیم تا شفافیت قانون را در طرح‌های تولیدی و اقدامات پروژه‌ای افزایش داده‌ایم، گفت: در اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخل را جرم‌انگاری کردیم و روش‌ها و سازوکارهایی در نظر گرفته شده است تا با کسانی که توجهی به حمایت از کالای ایرانی ندارند، برخورد شود.


وی در پاسخ به این سوال که تا کنون حمایت های دولت و مجلس در پیشبرد چنین هدفی چه میزان بوده است اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی به زعم خود تلاش های مستمری را انجام داده و بر دستگاههای مجری نظارت دارد اما به طورخاص نمی توان گفت عملکرد مجلس ایده‌آل بوده، ولی حداقل در مسئولیتی که در کمیسیون ویژه داشته‌ام و از دوره هشتم تا کنون دنبال شده، تلاش کرده‌ایم تا به‌خوبی نظارت کنیم چرا که کار ما نظارتی بوده وبه طور مرتب در هر دوره گزارش ارائه داده‌ایم و به نظر من مؤثر هم بوده است.


عضو فراکسیون نمایندگان ولایی در ادامه بیان کرد:ما همچنان کار نظارت را انجام می‌دهیم ضمن اینکه خود رئیس مجلس هم این وظیفه را به‌طور خاص روی دوش ما قرار داده که مرتب گزارش‌های ماهانه و فصلی ارائه دهیم که بحث «حمایت از کالای ایرانی» چقدر جدی انجام می‌شود. ضمن اینکه در این راستا با وزارت صنعت، وزارت نفت، وزارت کشاورزی جلسه هایی برگزار کرده‌ایم و قصد داریم در ادامه با وزارت نیرو و وزارت ارتباطات جلسه برگزار کنیم و بحث حمایت از کالای ایرانی در حوزه هر وزارتخانه را به‌طور دقیق بررسی کنیم.


فولادگر با تاکید بر اینکه دولت و حاکمیت باید موانع موجود بر سرراه حمایت از کالای ایرانی را برداشته و گام های موثری در تقویت این موضوع بردارد خاطر نشان کرد: این حمایت را باید در دو گروه تقسیم شود که یک نوع حمایت‌های مستقیم است که مجلس و دولت و نهادها باید انجام دهند و در مسائل بانکی و تأمین نقدینگی مورد نیاز تلاش کنند، حمایت‌های مالیاتی، بیمه‌ای، تعرفه‌ای و گمرکی در نظر بگیرند و بخش دیگر حمایت هم مربوط به خود تولیدکننده است که البته در اینجا هم باز دولت و حاکمیت باید بسترهای موجود را فراهم کنند.
وی ادامه داد: اگر حمایت مستقیم انجام شود واز طرفی فضای کسب‌وکار مساعد نباشد، مجوزها را به‌طور سهل و آسان ندهیم، دیوان‌سالاری و مقررات اضافی وجود داشته باشد یقیناً کمکی به تولیدکننده نمی‌شود و این امر به بن بست خواهد رسید اما باید تاکید کرد که وظیفه حاکمیت اینجاست که با بهبود فضای کسب‌وکار می‌تواند امکان حضور عادلانه تولیدکننده را در صحنه رقابت فراهم کند ضمن آنکه دولت در اینجا وظیفه سنگینی دارد.


فولادگر درپایان در خصوص برگزاری نمایشگاهای اکسپو در ایران را نقطه قوت در عرصه ارتقای سطح اجرایی و علمی صادرات دانست و عنوان کرد: برگزاری این چنین نمایشگاها باعث ارتقا صادرات می شود و زمینه ای برای رشد فرصت های صادراتی وفرصت های شغلی خواهد شد و ما باید با نگاهی فراملی در صدد بهره برداری از این حوزه باشیم.


وی اذعان کرد: تقویت این بخش بسیار مهم و معرفی چنین کنشی در قالب برگزاری نمایشگاه ها ما را به اهداف چشم انداز برنامه ۵ساله توسعه کشور نزدیک میکند تا بتوانیم از اقتصاد متکی به نفت خارج شویم ضمن آنکه نگاه نوگرایانه به این حوزه میتواند روند رو به رشدی را در اقتصاد کشور پایه ریزی کند.

156 / 156 فولادگر حمایت از تولید ملی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فولادگر حمایت از تولید ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۴۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل آب مشهد به سرعت قابل حل است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی ظهر یکشنبه در جلسه مناظره و پرسش و پاسخ که در سالن همایش‌های نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: رسانه و مردم اگر در کنار نماینده مجلس باشند، بسیاری از مشکلات کشور برطرف خواهد شد.

داوطلب دوره دوم انتخابات مجلس شهر مشهد را به عنوان نماد تحولی در کل کشور دانست و گفت: مشهد چالش‌های بسیاری دارد و آلودگی هوا نمونه‌ای از آن است و با نهایت تأسف باید اعتراف کرد سال گذشته تنها ۲۶ روز هوای پاک داشتیم؛ از این رو اولین اولویت بنده هوای مشهد است و راه‌هایی برای رساندن هوای پاک در گام اول از ۲۶ روز به ۱۲۰ روز خواهد بود.

وی به مشکلات و معضلات حوزه زیر ساخت اشاره کرد و گفت: سالیانه ۳۰ میلیون زائر داخلی و ۴ میلیون گردشگر خارجی به مشهد الرضا مشرف می‌شوند که برای زیر ساخت‌ها برای آن، برنامه دارم.

اخلاقی حاشیه نشینی و بافت‌های فرسوده کنار حرم مطهر را نیز یک چالش جدی در شهر مشهد عنوان و حل آن را اولویت مهم دانست.

داوطلب دوره دوم انتخابات مجلس مسائل فراشهری چون مهاجرت و کم توجه در دولت‌های گذشته به روستاییان عامل ایجاد حاشیه شهر برشمرد و افزود: عدم توزیع عادلانه امکانات در شهر باعث حاشیه شهر شده است. توزیع منابع ملی همراه با عدالت نکته کلیدی است که با پیگیری آن مشکل حاشیه شهر هم حل خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مشکل کمبود آب نداریم، بلکه مشکل مدیریت آب را داریم، افزود: مشکل آب مشهد به سرعت قابل حل است و مجلس با نظارت قوی‌تر می‌تواند مشکل را حل کند. انتقال آب از کلات به مشهد منطقی نیست و باید مسیر انتقال از دریای عمان رو پیش ببریم زیرا خود کلات هم در شرایط آبی مناسبی نیست.

اخلاقی با بیان اینکه خانواده مهم‌ترین و در دسترس ترین نهاد اجتماعی است، افزود: سیاست‌های کلی خانواده سال ۱۳۹۳ در ۱۴ بند بیان شده است اما تا الان به علت مشکل نظارت به خوبی اجرا نشده است.

داوطلب دوره دوم انتخابات مجلس گفت: در بحث تعلق وام ازدواج مشکل نظارت داریم و گاهی مردم برای دریافت آن مشکل پیدا می‌کنند. تسهیل ازدواج را باید انجام بدهیم و دولت می‌تواند از محل بودجه‌ای که مشخص شده است حداقل ۱۰۰ میلیون وام بلاعوض به زوج‌ها بدهد.

کد خبر 6097480

دیگر خبرها

  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  •  فراخوان ایده‌های مردم برای تحقق مشارکت در جهش تولید
  • مشکل آب مشهد به سرعت قابل حل است
  • انجام ۶۰ نظر سنجی در موسسه افکارسنجی ملت
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است