Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@19:17:08 GMT

جنگ رواني و مردم - رسول محمدحسني*

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۴۹۲۹۳

جنگ رواني و مردم - رسول محمدحسني*

خبرگزاري آريا - بيرجند - ايرنا - اينکه ايران در شرايط جنگ تمام عيار اقتصادي است امروز بر آن اجماع داخلي شکل گرفته اما شايد مهمتر از اين نبرد نرم، جنگ رواني دشمن عليه مردم در سراسر کشور است.

روايت اول: وارد مغازه اي براي خريد موادغذايي مي شوم و پس از انتخاب يک کالاي موردنياز هنگام پرداخت بهاي آن فروشنده مي گويد 4800 تومان و ادامه مي دهد از هفته قبل تا الان هزار تومان گران تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من که نمي دانم دقيقا در اين زمان و مکان چه بايد بگويم، پاسخ مي دهم بله بعضي افزايش قيمت ها غيرطبيعي به نظر مي رسد و او بلافاصله ادامه مي دهد افزايش قيمت ها هنوز در راه است، بگذاريد 13 آبان بيايد! من بدون آنکه بپرسم منبع اين اخبار شما کجاست از مغازه خارج شدم ولي مثل هر ايراني فکرم از موضوع خارج نشد.
روايت دوم: دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا 18 ارديبهشت امسال از برجام خارج شد و اعلام کرد تحريم هايي که در چارچوب توافق هسته اي برداشته شده بود، دوباره اعمال مي شود. با اين حال ساير طرف هاي برجام با عهدشکني آمريکا مقابله کرده و تلاش دارند با پايبندي به برجام اين توافق بين المللي را حفظ کنند. همزمان، اروپايي ها اعلام کرده اند که روي يک سيستم پرداخت مالي براي مقابله با تحريم هاي آمريکا عليه کشورهايي مانند ايران کار مي کنند.
روايت سوم: بسياري از صاحبنظران، مسئولان عالي و فعالان سياسي و اجتماعي کشور حتي پيش از اعلام رسمي ترامپ براي خروج از برجام مي دانستند و مي گفتند سخن پراکني و اقدامات او بيش و پيش از آنکه طرح و برنامه نو عملياتي در حوزه مقابله با جمهوري اسلامي ايران باشد، فاز جديدي از جنگ رواني عليه يک ملت است تا آنان را از راه هاي رفته پشيمان و از آينده نااميد سازند و در اذهان مردم و مسئولان کشور خطاي محاسباتي ايجاد کنند. مرور عملکرد دولتمردان آمريکا در اقدامات پيشين از جمله حمله به افغانستان و عراق نيز نشان مي دهد قبل از هر اقدام عملياتي، رسانه هاي غول آساي آنها به اين کشورها حمله کردند حتي گفته شد هاليوود نيز به اين جنگ رسانه اي پيوست و در واقع با توليد محتوا براساس اميال و اهداف پليد خود و سوءاستفاده از برخي مشکلات داخلي اين کشورها ذهن و فکر مردم را ابتدا به هم مي ريزند و سپس آنگونه که بخواهند مرتب مي کنند تا بستر اقدامات ويرانگر بعدي فراهم شود.
روايت چهارم: رهبر معظم انقلاب اسلامي در خطبه هاي نماز عيد فطر امسال با تأکيد بر اينکه ملت ايران بايد بيدار و هوشيار باشد و توطئه‌ها را بشناسد، افزودند: امروز توطئه اصلي دشمن عبارت از «فشار اقتصادي» به توده‌هاي مردم براي خسته و نااميد کردن آنان است. حضرت آيت الله خامنه اي 25 خرداد 97 همه دستگاههاي حاکميتي و مسئولان را به تلاش بي‌وقفه براي مقابله با اين توطئه توصيه و خاطرنشان کردند: يک کانون مرکزي با حضور سران سه قوه و فعالان اصلي قوا براي رسيدگي به مسائل اقتصادي تشکيل شده است که اين کانون بايد مسائل اقتصادي را قدم به قدم دنبال کند، تصميم‌هاي قاطع بگيرد و آنها را اجرا کند. ايشان با تأکيد بر اينکه آحاد مردم نيز براي مقابله با اين توطئه وظايفي دارند، افزودند: يکي از موضوعاتي که بايد مورد توجه جدي مردم قرار بگيرد، «پرهيز از اسراف و زياده‌روي» است. حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به وجود نقدينگي بالا در کشور گفتند: صاحبان اين نقدينگي، آن را به سمت توليد هدايت کنند تا چرخ هاي زندگي مردم به حرکت در بيايد. ايشان وحدت آحاد مردم و وحدت ملي و اجتماعي را موضوعي مهم خواندند و با اشاره به رواج پديده ناپسندِ توهين و تهمت به يکديگر در فضاي مجازي خاطرنشان کردند: اينگونه اقدامات که گناه کبيره است، به فضاي عمومي کشور و وحدت ملي لطمه مي زند. رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به سياست تبليغاتي دشمن براي ايجاد جنگ رواني در جامعه از برخي رسانه ها و افراد که سخنان دشمنان را تکرار مي‌کنند، انتقاد و آنها را به پرهيز از اين اقدام دعوت کردند.
روايت پنجم: امروز کمتر کسي است که مشکلات اقتصادي و معيشتي در کشورمان را که قشرهاي مختلف مردم با آنها مواجه اند، انکار کند و يکي از آثار تهديدها و تحريم هاي خارجي براي ما اين است که نقاط ضعف و آسيب مان آشکار مي شود و در پنج سال اخير نيز فضاي مطالبه گري براي رفع کاستي ها و نابسماني ها در کشور گسترش يافته و اقدامات ارزشمندي هم براي اصلاح امور و مبارزه با فساد انجام شده است. يکي از وجوه مشترک کلام مردم و مسئولان امروز اين است که بخش زيادي از مشکلات و موانع کنوني به ويژه در حوزه اقتصادي و تنظيم بازار مربوط به داخل کشور و عملکرد دستگاه هاست تا تهديد و تحريم به ويژه تحريمي که هنوز قرار است بيايد و دشمن با بهره گيري از اين ترفند جنگ رواني و ناآگاهي برخي افراد در داخل، بر اوضاع تاثير بگذارد!
روايت ششم: امام جمعه موقت بيرجند در خطبه هاي نمازجمعه اخير مرکز استان گفت که مهمترين جنگ امروز دشمن با ما جنگ رواني است و رشد سياسي در اين مواقع بايد خود را نشان دهد، دشمن امروز در جنگ رواني واقعيت ها را وارونه مي کند و با سياه نمايي موفقيت هاي 40 ساله انقلاب را ناديده گرفته و مگس وار بر روي زخم دست مي گذارد. حجت الاسلام محمد مختاري ششم مهر 97 افزود: دشمن مي خواهد با فشار اقتصادي، فرهنگي و رواني مردم ما را سرگردان کند و وقتي ملتي گيج و مبهوت شود اقدامات نسنجيده انجام داده و خلاف منافع ملي خود عمل مي کند، جنگ اقتصادي زماني جواب مي دهد که مردم ما در جنگ رواني شکست بخورند و اين مشکلات آشفته کنوني نتيجه جنگ رواني دشمن است.
روايت آخر: جنگ رواني واقعيتي است که در عرصه علم و تجربه ثابت شده و از دل جنگ هاي بزرگ دنيا درباره آن تئوري هايي بيرون آمده که امروز در کلاس هاي درس علوم ارتباطات تدريس مي شود، لازم است در کنار جنگ اقتصادي، اين نوع جنگ را نيز باور کنيم، براي آن برنامه هدفمند، هوشمند و اثرگذار مقابله اي داشته باشيم و مردم را براي چنين مقابله اي آماده و تجهيز کنيم که اولين لازمه اش آگاهي بخشي و رشد سياسي مردم است. تشکيل «ستاد اطلاع رساني و تبليغات اقتصادي کشور» و انتصاب عبدالرضا رحماني فضلي به رياست آن از سوي رئيس جمهوري اقدام شايسته و اثرگذاري است که قطعا آثار و نتايج آن طي روزها و هفته هاي آينده بيشتر نمايان مي شود. در حکم دکتر روحاني آمده است: سياستگذاري و برنامه ريزي رسانه اي و نظارت بر اجراي آنها براي ايفاي نقش فعال و موثر در مواجهه با جنگ رواني و اقتصادي مورد انتظار است. طبق مصوبه شوراي عالي تمامي مسئولان و اعضاي قواي سه گانه، ائمه جمعه، کارکنان نهادهاي رسمي کشوري و لشگري و کليه رسانه هاي کشور موظف به هماهنگي، همکاري و اجراي تصميمات ابلاغي ستاد مي باشند.
ملت ايران مردمي فهيم و اهل مشارکت اجتماعي هستند از اين رو بايد اطلاعات لازم به صورت شفاف و به موقع در اختيار آنان قرار گيرد که لازم است دستگاه هاي مختلف در سطوح کشوري و استاني متناسب با وضعيت جديد و بهره گيري از ظرفيت رسانه ها اقدام کنند.
---------------------------------------------------------------------------------------
*خبرنگار ايرنا
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۹۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ برای اقتصادی شدن پخت نان کامل

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از  خانه ملت، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در تشریح نشست این کمیسیون گفت: این نشست با موضوع بررسی افزایش کیفیت، غنی‌سازی و کاهش ضایعات نان و همچنین بررسی عملکرد دستگاه‌ها در خصوص زنجیره ارزش نان و ارتقاء بهره‌وری برگزار شد که مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، مدیران وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، کشور، امور اقتصادی و دارایی، سپاه پاسداران، سازمان ملی استاندارد و کارشناسان دانشگاهی و مراکز پژوهشی حضور داشتند.   نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس بیان کرد: با توجه به مضرات فراوانی که آرد تصفیه شده (سفید) برای سلامت انسان دارد و مشروح آن در گزارش کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس به استناد مطالعات داخلی و خارجی آمده و نارضایتی‌هایی که از این محل در اذهان مردم ایجاد شده است، کمیسیون اصل نودم قانون اساسی پیرو اظهار نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌ها به موضوع ورود کرد و با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی جلسه‌ای تشکیل داد.   سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: در این جلسه مصوباتی به تصویب اعضای کمیسیون رسید تا در اسرع وقت و با قید فوریت، اقدامات قابل نظارت با محوریت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور توسط دستگاه‌های مسئول انجام شود.   وی در تشریح مصوبات کمیسیون اصل نود، گفت: تدوین استاندارد نان کامل و ابلاغ آن، تدوین شیوه نامه پخت نان کامل و نظارت بر اجرای آن توسط نانوایی‌ها، فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل، حمایت از راه اندازی کارخانجات آرد کامل در سطح استان‌های کشور، توسعه استفاده از آرد کامل در صنف نانوایی، افزایش تعداد نانوایی‌هایی که از آرد کامل استفاده می‌کنند، اقتصادی کردن تولید آرد کامل و پخت نان کامل از جمله مصوبات اصلی کمیسیون بود.   خضریان اظهار کرد: در حال حاضر با وجود زحمات قابل تقدیری که دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشیده است، ولی هنوز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. در جلسه امروز کمیسیون تأکید شد که آرد کامل باید نرخ گذاری صحیحی داشته باشد تا کارخانجات آرد برای ورود به این حوزه تشویق شوند. همچنین بیان شد که قیمت تمام شده نان کامل باید به نحوی باشد که اقشار مستضعف نیز بتوانند از این نعمت بهره‌مند شوند و باید کارگروه‌های نظارتی در سطح استان‌ها امکان نرخ گذاری متفاوت برای واحد‌های پخت نان کامل را فراهم کنند.   وی گفت: در این جلسه تأکید شد که هر چه سریعتر دستورالعمل پخت نان کامل به صورت فراگیر ابلاغ و بر اجرای آن نظارت کامل اعمال شود چرا که عدم رعایت نکات فنی تخمیر سلامت مردم را به خطر می‌اندازد. از این رو باید اقدامات اساسی برای فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل و ایجاد هدفمند و برنامه‌ریزی شده مطالبه مردمی در این زمینه انجام شود. از سوی دیگر دستگاه‌های مربوطه به ویژه وزارت بهداشت باید نسبت به افزایش سطح آگاهی مردم در زمینه اصول پخت نان کامل در نانوایی‌ها اقدام کند تا از این طریق امکان نظارت فراگیر و مردمی فراهم شود و اطلاعیه‌ای در این زمینه در نانوایی‌ها نصب شود.   خضریان ادامه داد: در این نشست مطرح شد که موضوع پخت نان کامل باید به عنوان هنر-صنعت، مجدداً در روستا‌های کشور با رعایت موازین بهداشتی احیاء شود تا ضمن ایجاد اشتغال، منجر به بهبود هر چه بیشتر سلامت مردم شود. نانوایان باید طی یک نامه مشخص، در خصوص نحوه پخت نان کامل و رعایت اصول مربوطه آموزش حرفه‌ای ببینند. همچنین فراهم سازی دسترسی نانوایان علاقه‌مند به پخت نان کامل چه در روستا و چه در شهر به آرد کامل توسط شرکت بازرگانی دولتی در اسرع وقت فراهم شود.   این نماینده مجلس یازدهم بیان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی می‌بایست ظرف یک ماه نسبت به ارائه برنامه جامع توسعه نان کامل مشتمل را بر اهداف کمی و زمان‌بندی به کمیسیون اقدام کند. از سوی دیگر وزارت کشور نیز ظرف دو ماه اقدامات لازم برای قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان کامل را به عمل آورده و مقرر شد سازمان ملی استاندارد حداکثر تا خردادماه آیین نامه مربوط به کارخانجات تولید آرد کامل را تصویب کند و وزارت بهداشت نتایج مطالعه اثرات مصرف نان کامل بر سلامت مردم را در اسرع وقت بررسی و اقدام به فرهنگ‌سازی کند. از سوی دیگر مقرر شد سازمان ملی استاندارد ظرف دو ماه نسبت به بازنگری و کاهش درصد سبوس‌گیری با تأکید بر نان لواش و تافتون اقدام کند.

دیگر خبرها

  • حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست
  • سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست
  • سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست
  • رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • چرا اگر سپاه نبود کشور هم نبود؟
  • در جنگ روانی مُفت و مجانی نبازیم!
  • رئیس دیوان عالی کشور: حکم پرونده قضایی هشت مهر زاهدان صادر شده است
  • مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ برای اقتصادی شدن پخت نان کامل
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت