Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@22:27:52 GMT

استقبال دارندگان ارز از سپرده‌گذاری ارزی

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۴۹۸۵۳

استقبال دارندگان ارز از سپرده‌گذاری ارزی

نوسانات نرخ برخی از دارندگان ارز را برای فروش یا نگهداری ارزهای خود مردد کرده و به همین دلیل، اکنون سپرده‌گذاری ارزی در بانکها با شرایط جدیدی که اعلام شده، نظر بسیاری را به خود جلب کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نوسانات نرخ ارز طی هفته‌های گذشته و میل به کاهش نرخ از سمت بازار برای انواع ارز، برخی دارندگان ارز را که سرمایه‌های خود را به دلیل نااطمینانی از آینده بازار و جوی که دلالان ارزی به راه انداخته بودند، به دلار و یورو تبدیل کرده‌اند، مردد کرده و با توجه به زمزمه‌هایی که به خصوص طی دو سه هفته اخیر از سوی فعالان بازار ارز مبنی بر کاهش بیشتر نرخ به میان آمده است و در مقابل مقاومت دلالان برای نگه داشتن نرخ در سطح بالا را در پی داشته است، سپرده‌گذاری‌های ارزی از سوی دارندگان ارز را جذاب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشنامه بانک مرکزی برای سپرده‌گیری ارزی بانکها چه بود؟

بانک مرکزی اعلام کرده که نرخ سود سپرده‌گذاری سالیانه برای اسعار یورو، درهم امارات و دلار به ترتیب ۳، ۲ و ۴ درصد است و کارمزد عاملیت بانک هم ۰.۳ درصد خواهد بود که قرار بر این است که نسبت به حجم سپرده دریافتی در پایان دوره سپرده‌گذاری ارزی یک ساله پرداخت شود.

در این میان البته اگر متقاضی خواستار ابطال و یا دریافت سود باشد، به منظور تسریع و تسهیل در ارائه خدمات به سپرده گذاران، آن بانک نسبت به پرداخت اسکناس از محل منابع خود اقدام خواهد کرد؛ اما به هر روی، بازپرداخت اصل و پرداخت سود سپرده‌گذاری به صورت اسکناس نزد این بانک، به همان نوع ارز تودیعی و به صورت اسکناس خواهد بود که البته پرداخت سود به سپرده گذار به صورت ماهانه خواهد بود.

بر اساس این بخشنامه ،اگر فردی درخواست ابطال سپرده ارزی تودیعی قبل از سررسید را داشته باشد، نرخ سود سالیانه مورد عمل برای سپرده یورویی، درهمی و دلاری به ترتیب ۱، ۰.۵ و ۱.۵ درصد خواهد بود؛ اما به سپرده‌های ارزی کمتر از یک ماه سودی تعلق نمی‌گیرد.

باجه‌نشینان از رشد مراجعه برای سپرده‌گذاری ارزی خبر می‌دهند

آنگونه که متصدیان ارزی شعب در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گویند، طی هفته‌های گذشته استقبال مردم از سپرده‌گذاری‌های ارزی بالا بوده و البته دولت و بانک مرکزی نیز تلاش کرده اند که تضامین لازم را به سپرده‌گذاران برای ارزهای پرداختی به بانکها ارائه بدهند تا جای نگرانی از بابت سپرده‌ها وجود نداشته باشد. آنگونه که بانک مرکزی اعلام کرده، تسویه سپرده‌های ارزی با ارز روز گشایش خواهد بود و این امر، از سوی بانک مرکزی تضمین‌ شده است تا خاطرات ناخوشایند سپرده‌گذاران ارزی در تلاطمات بازار در سال‌های ۹۰ و ۹۱ تکرار نشود.

همان روزهایی که نظام بانکی اعتماد مردم درباره سپرده‌گذاری‌های ارزی را سلب کرد و هر فردی که درخواست دریافت تمام یا بخشی از سپرده ارزی خود را داشت ، با این جملات مواجه کرد: معادل ریالی سپرده ارزی آن هم به قیمت مرکز مبادلات ارزی و نه بازار آزاد، پرداخت می‌شود.

سود سپرده‌ها ماهانه و ارزی پرداخت می‌شود

حال اما تضمین بانک مرکزی پشت سر سپرده‌های ارزی قرار دارد. آنگونه که مقامات بانک مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهرمی‌گویند، با تضمین‌های ارایه شده از سوی این بانک، جذب سپرده‌های ارزی توسط بانک‌ها روند روبه رشدی را طی می‌کند. البته پیش‌تر هم بانک مرکزی اعلام کرده بود که با همکاری بانک‌ها، شعب شهرهای مختلف برای جذب سپرده‌های ارزی مردم فعال شده است؛ اما نکته حائز اهمیت آن است که بانک‌ها سود سپرده را ماهانه و به صورت اسکناس ارز پرداخت می‌کنند.

بر اساس ضوابط اعلام شده به بانکها، در صورت انصراف سپرده گذار پیش از سررسید، بانک ها موظفند بلافاصله نسبت به استرداد وجوه سپرده‌گذاری شده اقدام کنند؛ ضمن اینکه در این طرح برای سپرده‌های یورویی سالانه ٣ درصد، دلاری ۴ درصد و درهمی ۲ درصد سود پرداخت می‌شود که بانک مرکزی اصل و سود این سپرده‌ها را تضمین کرده است.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۹۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟

آفتاب‌‌نیوز :

اخیر روزنامه هم میهن از شکستن رکورد تورم تاریخ انقلاب در دولت رئیسی خبر داده بود که بانک مرکزی در جوابیه ای به این گزارش آن را رد کرد اما ناخواسته اطلاعات جدیدی از ثبت رکورد تورم در دولت رئیسی افشا کرده است.

این روزنامه نوشته بود: ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم درست یک سال پیش در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برای مهار تورم و رشد تولید دستوراتی داد که در ۱۰ بند به دستگاه‌های مختلف کشور تکلیف شد. یک سال از این ۱۰ فرمان گذشته و حالا انتشار لیست تورم توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد نه‌تنها در مهار تورم موفقیتی حاصل نشده بلکه رکورد ۸۰ ساله نرخ تورم توسط دولت سیزدهم شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است.

براساس گزارش خبرگزاری دولت(ایرنا) بانک مرکزی در پاسخ به گزارش این روزنامه درباره میزان تورم، جزئیاتی از روند این شاخص در سال گذشته و آخرین وضعیت آن در فروردین امسال ارائه کرد و نوشت: بر اساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.

خبرگزاری دولت افزود: توضیحات بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است.

‏ حالا عبدالناصر همتی در واکنش به این گزارش بانک مرکزی نوشته است: از اطلاع رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۲  ‏و فروردین ۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند. 

‏وی افزود: این اعلام، به معنای این است که تورم فروردین ۱۴۰۲ به میزان «۶۳ درصد» بوده است!

‏همتی نوشت: این تورم اعلام نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.

این در حالی است که سال گذشته نیز برخی رسانه ها از ثبت نرخ تورم بالای ۷۰ درصد در دولت رئیسی خبر داده بودند که بانک مرکزی بدون اعلام جزئیات نرخ تورم، آن را تکذیب کرده بود.

از زمان روی کارآمدن دولت رئیسی آمارهای اقتصادی به شدت سانسور می شوند.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا افزایش یافت
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است