Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقصود اسعدی سامانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره آماده‌سازی ناوگان هوایی برای پروازهای اربعین، نظارت بر عملکرد شرکت‌های هواپیمایی و نظارت بر نرخ‌ در این ایام پرتقاضا، اظهار داشت: پروازهای خارجی مشمول قیمت‌گذاری نیست، اما در راستای جلوگیری از ایجاد بازار سیاه به دلیل افزایش تقاضای سفر به عتبات در ایام اربعین و در راستای جلوگیری از افزایش نرخ‌ها، امسال شرکت‌های هواپیمایی در هماهنگی با سازمان هوایی کشوری و انجمن شرکت‌های هواپیمایی، سقف نرخی را تعیین و اعلام کردند که با نرخ‌های مصوب در ایام اربعین، پرواز خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اضافه کرد: بر این اساس قیمت بلیت پرواز‌ تهران - نجف - تهران و سایر شهرستان‌ها 2.2 میلیون تومان، پرواز مشهد - نجف - مشهد 2.8 میلیون تومان و مسیر یک‌طرفه تهران - نجف و سایر شهرستان‌ها به نجف، 1.1 میلیون تومان و مشهد - نجف 1.4 میلیون تومان تعیین شد. 

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اظهار داشت: شرکت‌های هواپیمایی پروازهای اربعین را با نرخ تعیین شده انجام خواهند داد و این نرخ شامل همه عوارض‌ مربوطه است؛ نرخ‌های مذکور با ارز سامانه نیما محاسبه شده است، این در حالی است که هنوز شرکت‌های هواپیمایی در حوزه دریافت ارز سامانه نیما، مشکلات زیادی دارند.

* امکان راستی‌آزمایی بلیت پروازهای اربعین برای زائران

اسعدی سامانی بیان کرد‌: طی هماهنگی با شرکت‌های هواپیمایی، مقرر شد، ایرلاین‌ها دفاتر فروش بلیت پروازهای خود را برای ایام اربعین مشخص کنند که این موضوع انجام شد و به اطلاع مردم هم رسید. (جزئیات بیشتر را از اینجا بخوانید)

وی اضافه کرد: اسامی دفاتر فروش بلیت‌ پروازهای اربعین در سایت سازمان هواپیمایی کشوری و سایت انجمن شرکت‌های هواپیمایی هم موجود است، در ضمن امکان راستی‌آزمایی بلیت‌های خریداری شده از طریق سایت انجمن شرکت‌های هواپیمایی، سایت سازمان هواپیمایی کشوری و سایت شرکت‌های هواپیمایی وجود دارد. 

* جلسه با دفاتر فروش بلیت پروازهای اربعین

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ادامه داد: با توجه به تجربیات سال‌های گذشته در پروازهای اربعین، امروز با حضور همه دفاتر فروش پروازهای اربعین، نماینده ایرلاین‌ها، انجمن شرکت‌های هواپیمایی و مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری، جلسه‌ای در این سازمان‌ برگزار خواهد شد و مسئولان دفاتر فروش،درباره چگونگی فروش و پیشگیری از تخلفات احتمالی توجیه می‌شوند. 

* صدور مجوز 330 پرواز فوق‌العاده عتبات

اسعدی سامانی با بیان اینکه فروش بلیت پروازهای برنامه‌ای اربعین در حال انجام است، گفت: تاکنون حدود 330 درخواست برقراری پرواز فوق‌العاده عتبات، از سوی شرکت‌های هواپیمایی به سازمان هواپیمایی کشوری ارسال شده است؛‌ سازمان هواپیمایی هم درخواست‌ها را تأیید کرده است و شرکت‌های هواپیمایی در حال هماهنگی با فرودگاه‌های نجف و بغداد هستند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی افزود: معمولاً در هفته 91 پرواز برنامه‌ای به فرودگاه‌های نجف و بغداد توسط شرکت‌های هواپیمایی انجام می‌شود، اما در ایام اربعین با توجه به افزایش تقاضا حدود 330 پرواز فوق‌العاده درخواست شده است.

* انجام پروازهای عتبات در اربعین توسط پنج ایرلاین

اسعدی سامانی با بیان اینکه تاکنون پنج‌ شرکت هواپیمایی‌ مجوز انجام پروازهای اربعین را اخذ کرده‌اند، گفت: این شرکت‌ها که مجوز پروازهای برنامه‌ای به نجف و بغداد را دارند، ‌شامل ماهان، ایران‌ایر، قشم‌ایر، کیش ایر و تابان است که پروازهای اربعین را از 2 آبان ماه تا 12 آبان ماه انجام می‌دهند.

* ‌کاهش تعداد هواپیماها برای پروازهای اربعین‌ به دلیل برخی محدودیت‌ها

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه ظرفیت پروازهای اربعین محدود است، گفت: امسال به دلیل محدودیت‌های ارزی و دیگر محدودیت‌هایی که دامن‌گیر شرکت‌های هواپیمایی شده است، نظیر محدودیت هواپیما‌ و نوع برخورد در فرودگاه‌های نجف و بغداد، تعداد شرکت‌های هواپیمایی که پروازهای اربعین را انجام می‌دهند، نسبت به گذشته کمتر شده است. 

اسعدی سامانی افزود: در این راستا تعداد صندلی هواپیما برای سفرهای اربعین نسبت به سال‌‌ قبل کمتر شده است و شرکت‌های هواپیمایی با توجه به محدودیت‌ها، نمی‌توانند همه تقاضای موجود را پاسخگو باشند، از زائران حسینی تقاضا داریم، کسانی که ‌موفق به تهیه بلیت برای ایام اربعین نشدند، تلاش کنند از طریق دیگر مدل‌های حمل‌ونقلی‌ به کشور عراق سفر کنند. 

* نظارت شرکت‌های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی بر نرخ پروازهای اربعین

وی تأکید کرد:‌ تلاش می‌شود، ظرفیت‌هایی که از سوی شرکت‌های هواپیمایی ایجاد شده است، با همان نرخ‌های مصوب به زائران حسینی ارائه شود.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه‌ شرکت‌های هواپیمایی هم خود در این ایام نظارت و کنترل نرخ‌ها را هم انجام می‌دهند،  افزود: همچنین با دفاتر و آژانس‌های فروش بلیت هواپیما که برای فروش پروازهای اربعین معرفی شده‌اند، هماهنگی می‌شود تا اقدامات لازم برای فروش بلیت انجام شود، تا بلیت به دست مصرف‌کننده نهایی برسد و اگر تخلفی هم مشاهده شد، از طریق مراجع نظارتی سازمان هواپیمایی کشوری که به عنوان واحد رسیدگی به شکایات معرفی شده است، پیگیری می‌شود. 

اسعدی سامانی به پروازهای یک سر خالی در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: زائران تلاش کنند مدیریت سفر داشته باشند و زمان برگشت خود را صرفا روز اربعین و یا روز بعد از آن قرار ندهند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی افزود: قیمت صندلی‌های ‌کلاس تجاری پروازهای عتبات در ایام اربعین مشمول قیمت‌گذاری‌های تکلیفی نیست، ضمن آنکه تعویض و ابطال بلیت‌ها هم تابع ضوابط ابطال و تعویض بلیت‌های بین‌المللی است. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر بلیت پروازهای اربعین توسط شرکت‌های هواپیمایی در حال فروش است، گفت: سال گذشته در پروازهای اربعین حدود 110 هزار نفر مسافر با هواپیماها جابه‌جا شد که امسال با توجه به روند موجود امیدواریم تا همین اندازه بتوانیم، مسافر جابه‌جا کنیم.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه پروازهای برنامه‌ای نجف و بغداد طبق برنامه در حال انجام است، گفت: پس از صدور مجوز پروازهای فوق‌العاده شرکت‌های هواپیمایی به تدریج فروش بلیت پروازهای فوق‌العاده را انجام می‌دهند.

* چالش‌ دو تا شدن مدیریت ‌در فرودگاه نجف و مشکل آن برای ایرلاین‌ها‌

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه‌ مشکلات فرودگاه نجف هنوز به قوت خود باقی است، افزود: شرکت‌های هواپیمایی حدود 16 میلیون دلار به فرودگاه نجف بدهکار هستند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر افزایش نرخ تعرفه‌های خدمات نشست و برخاست و خدمات فرودگاهی از اول اکتبر در فرودگاه نجف اعمال شده است.

اسعدی سامانی با اشاره به بروز مشکل در فرودگاه نجف اضافه کرد: فرودگاه نجف دچار مشکلات مدیریتی شده است‌ و اختلافاتی بین مسئولان فرودگاه نجف وجود دارد، یک رئیس از سوی استانداری نجف برای فرودگاه نجف تعیین شده است و یک رئیس هم از سوی سازمان هواپیمایی عراق برای فرودگاه نجف تعیین شده است و هر کدام از اینها ادعاهای خاص خود را دارند و درگیری‌ مدیریتی در این فرودگاه وجود دارد. 

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اظهار داشت: به هر حال ما در حال هماهنگی با شرکت‌های هواپیمایی هستیم، تا پروازهای نجف در ایام اربعین تا اندازه‌ای خوب انجام شود، البته احتمالاً جلسه‌ای با مسئولان سازمان هواپیمایی کشور عراق درباره پروازهای اربعین خواهیم داشت که در این باره در حال رایزنی هستیم. 

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۹۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست

کاپیتان محمد محمدی بخش چهارشنبه در آیین اعطای گواهینامه فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی یکی از وزارتخانه پُرکار و پُردامنه حوزه مسئولیت در دولت سیزدهم است و می‌توان گفت بخش عمده‌ای از مطالبات مردم در این حوزه محقق می‌شود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: صنعت هوایی ایران از آبان ۵۸ یا به اعتقاد برخی از بهمن ۵۷ دچار تحریم است؛ مخرج مشترک تمام تحریم‌ها حتی تحریم‌های حوزه‌های غیرهوایی به حوزه هوایی برمی‌گردد، در حقیقت تحریم‌های حوزه مالی نیز که به کشور اعمال شد صنعت هوایی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی اضافه کرد: امروز علامت سوال بزرگ استکبار به‌ویژه آمریکای جنایتکار و همدستانش از خودشان این است که با اینهمه تحریم چطور می‌شود که ایران هنوز بتواند اقتدار خود را در بخش هوا و فضا حفظ کند، آنها منتظر زمین خوردن هستند و منتظرند که کشور ایران حتی یک فرودگاه و پرواز هم نداشته باشد.

معاون وزارت راه و شهرسازی افزود: امروز نظام جمهوری اسلامی از ۱۰۰ فرودگاه و بیش از ۲۰ شرکت بهره می‌برد و به ۱۰۸ نقطه دنیا پرواز دارد و توانسته دو امانت مردم یعنی ایمنی و امنیت را حفظ کند.

وی اضافه کرد: بخش هوایی در آتشفشانی از بحران‌ها و تهدیدها از جمله اتفاقات اخیر کشور ایمن و آرام کار خود را انجام می‌دهد، در واقع افراد بسیاری در این عرصه برای امنیت آسمان کشور در تلاش هستند، برخی از آنها به صورت گمنام در لایه‌های مختلف در حال کار هستند تا آسمان کشور امن و آرام باشد، البته نخستین وظیفه حکمرانان در صنعت هوایی همین است.

او بر ضرورت توسعه صنعت هوایی تأکید کرد و گفت: امروز توسعه بخش هوایی پیشران پیشرفت در حوزه‌های مختلف است، توسعه زیرساخت‌ها در سایر بخش‌ها زمان‌بر است اما ما ناگزیر هستیم که توسعه در حوزه هوایی انجام شود.

به گفته محمدی بخش امروز در بسیاری از جزایر هواپیمای مسافربری می‌نشیند، مردم ما با هواپیمای خودمان به حج می‌روند؛ اربعین ۱۴۰۰ برای ۳۰ هزار نفر جابه‌جایی در شرایط نامطلوبی به سر می‌بردیم اما با تدابیر اتخاذ شده در اربعین ۱۴۰۲، حدود ۴۵۰ هزار زائر با پروازهای خودمان جابه جا شدند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه امروز برای اقصی نقاط اروپا و آسیای شرقی پرواز داریم، گفت: عملیات وعده صادق نشان داد که جمهوری اسلامی ایران و فرزندان دلیرش زیر بار هیچ زورخواهی و باج خواهی نخواهد رفت؛ فراموش نکنیم که آسمان شیراز پذیرای بیش از چند هزار پرواز در همین باره زمانی بود.

وی بیان کرد: حتی برای یکی از فرودگاه‌های حاشیه خلیج فارس اتفاقی افتاد و به دلیل محدودیت‌هایی که برای فضای امنیتی ایجاد شده بود تا آرام شدن وضعیت آن فرودگاه، مجبور بودیم تا روی شیراز چند صد پرواز را هدایت کنند؛ این اتفاقات خوب جز با اتکا به دانش جوانان این مرز و بوم میسر نبود.

محمدی بخش اضافه کرد: در حوزه فرودگاهی، سیاست دولت سیزدهم سیاست رشد متوازن است؛ یعنی ما بایستی هم فرودگاه‌ها را در حوزه ایمنی، امنیت و تسهیلات، ایرلاین ، شرکت و هواپیما توسعه دهیم و هم مدل‌های مختلف هواپیمایی داشته باشیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری معتقد است امروز جمهوری اسلامی برای تأمین و نگهداری در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست.

او گفت: خیلی خون دل خورده شده تا به این جایگاه رسیدیم، امروز فرودگاه را خودمان می‌سازیم، طراحی، نظارت، مشاوره، اجرا، کنترل و ساخت رادارش توسط نیروهای بومی انجام می‌شود.

وی افزود: قبل از دولت سیزدهم زیر ۱۰۰ فروند هواپیمای عملیاتی بوده اما امروز در چند بعد هم خرید هواپیما، هم ورود هواپیما و هم تعمیرات اساسی هواپیماها کار می‌شود.

محمدی بخش با اعتقاد به اینکه در دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی برای توسعه و نوسازی ناوگان انجام می‌شود، گفت: شیراز نیز به عنوان سومین حرم اهل بیت است نقش بسزایی در جذب زایرین کشورهای همسایه و اقصی نقاط ایران دارد و سهم عمده‌ای از بخش گردشگری کشور را به خود اختصاص داده است، بنابراین توسعه صنعت هوایی در شهر شیراز و استان فارس باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: حوزه گردشگری موتور محرک اقتصاد کشور است، البته موتور محرک اصلی‌تر حمل و نقل است؛ اگر حمل و نقل فراهم نباشد مفهومی در حوزه گردشگری نخواهیم داشت.

وی بر لزوم استانداردسازی در سطح عالی در حوزه فرودگاهی تأکید کرد و گفت: در حوزه‌های مختلف محیط زیست، سبز بودن فضای فرودگاه، توسعه پایدار، انرژی‌های تجدیدپذیر و روان‌سازی تسهیلات عبور و مرور و ایمنی حوزه تخصصی فرودگاه شهید دستغیب شیراز اتفاقات خوبی افتاده است.

محمدی بخش با بیان اینکه امروز از فرودگاه شهید دستغیب شیراز بهره‌برداری دوگانه می‌شود، افزود: در این فرودگاه هم سرویس بخش نظامی و هم بهش غیرنظامی ارائه می‌شود که این اقدام نیاز به هماهنگی‌های بسیاری دارد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری یادآور شد: فرودگاه‌های استان فارس هنوز هم نیازمندی‌های متعددی دارند که اتخاد تدابیر لازم برای رفع این نیازها در دستورکار است.

وی عنوان کرد: اخذ گواهینامه بر مبنای قوانین بالادستی که سازمان هواپیمایی بر ما تکلیف کرده جزو الزامات است و بر این مبنا استانداردهای چندگانه‌ و چندلایه‌ای پایه‌گذاری می‌شود،دستورالعمل‌هایی نوشته و بازدید می‌شود؛ همه این ها حلقه‌های زنجیر به هم پیوسته حوزه ایمنی و امنیت است.

محمدی بخش افزود: فرودگاه شهید دستغیب شیراز سومین یا چهارمین فرودگاهی است که موفق شده گواهینامه بین‌المللی بر مبنای استانداردهای جهانی را اخذ کند.

وی بر لزوم راه‌اندازی «کارگو» در استان فارس تأکید کرد و گفت: امروز باید در حوزه کارگو برای استان فارس فکر کنیم؛ در این حوزه عقب هستیم، کارگو از ضرورت‌هایی است که باید در یکی از فرودگاه‌های این استان راه‌اندازی شود، در حال حاضر محصولات درجه یک کشاورزی فارس به سختی صادر می‌شود.

او مهمترین بخش صادرات را صادرات هوایی دانست و گفت: امروز از هواپیمای پنج تن تا ۱۰۰ تن در حوزه کارگو داریم و نیاز است تدابیر برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها اتخاذ شود؛ در حوزه صادرات دانش‌بنیان در بخش هوایی هم این اتفاق می‌تواند رخ دهد و سرویس‌های متعددی را می‌توانیم در این بخش هم ارائه دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • هزار و ۵۰۰ نفر عازم سرزمین وحی شدند
  • آمادگی هما برای انجام پرواز حج عمره از فرودگاه بندرعباس
  • اعطای گواهینامه فرودگاه بین المللی شیراز توسط رئیس سازمان هواپیمایی کشور
  • اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ ۵ اردیبهشت
  • برقراری پرواز عسلویه - شهرکرد و بالعکس
  • افزایش تعداد پروازهای فرودگاه شهرکرد
  • پروازهای فرودگاه بجنورد توسط اتاق بازرگانی چارتر شد