Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون حقوقی قوه قضاییه به شناسایی و گردآوری بیش از ۹۰ هزار پرونده مهم و ملی در دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: هنرمندان عرصه‌های مختلف از جمله تولیدکنندگان و سازندگان آثار نمایشی سینمایی و تلویزیونی می‌توانند در ساخت آثار خود از اسناد تاریخی موجود بهره ببرند و در این میان ما علاقه‌مند به همکاری با هنرمندان مزبور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان معاونت حقوقی قوه قضاییه در سال‌های اخیر اقدامات و دستاوردهای ارزشمندی داشته است که از جمله آن می‌توان به تهیه لوایح مهمی همچون تشکیل پلیس اطفال و نوجوانان، لایحه قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، لایحه تامین امنیت زنان و مبارزه با خشونت علیه آن‌ها و ... اشاره کرد.

یکی دیگر از اقدامات ارزشمند این معاونت مدیریت و ساماندهی اسناد قضایی و تاریخی موجود در دستگاه قضایی است که از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند.

ذبیح اله خدائیان معاون حقوقی قوه قضاییه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به این موضوع اشاره کرد و گفت: گردآوری اسناد ارزشمند قضایی و تاریخی از دستاوردهای اجرای طرح ساماندهی اسناد و پرونده‌های مختومه قضایی است.

دستگاه قضایی صاحب گنجینه عظیمی از اسناد و اطلاعات است

وی در خصوص فعالیت و عملکرد معاونت حقوقی در حوزه اسناد و پرونده‌های مهم و ملی اظهار کرد: یکی از ادارات ما در معاونت حقوقی قوه قضاییه اداره اسناد و امور مترجمان است. در خصوص بخشی از فعالیت‌های این اداره گفت: رسیدگی به پرونده‌های مهم در طول نزدیک به یک قرنی که از تاسیس دادگستری می‌گذرد، دستگاه قضایی را صاحب گنجینه عظیمی از اسناد و اطلاعات کرده است که این پرونده‌ها و اسناد مربوط به بسیاری از وقایع مهم کشور، شخصیت‌های ملی، شخصیت‌های مذهبی، مبارزین انقلابی و ... هستند.

اسناد و مدارک مهم و ملی که فقط در دستگاه قضایی موجود است

این مقام مسئول در رابطه با اهمیت این اسناد و مدارک افزود: در برخی موارد سوابق انقلابی و مبارزاتی بسیاری از روحانیون، بزرگان نظام جمهوری اسلامی و مبارزان انقلابی، طی سال‌های پیش از انقلاب، از جمله اسناد مربوط به تعقیب، بازداشت و زندانی شدن آن‌ها در این مجموعه موجود است که از آن جمله می‌توان به پرونده‌های مربوط به آیت الله کاشانی و شهید نواب صفوی و گروه مبارز و انقلابی فداییان اسلام اشاره کرد که شامل بازجویی‌ها، دفاعیات، اتهامات مطرح شده و احکام صادره دادگاه در خصوص آنان است؛ بدیهی است اسنادی چنین ارزشمند را در دستگاه‌های دیگر نمی‌توان یافت.

دعوت از هنرمندان و سازندگان آثار نمایشی برای استفاده از اسناد تاریخی و قضایی

این مقام عالی قضایی کشور با تأکید بر اهتمام و صرف مساعی معاونت حقوقی برای فراهم ساختن فضای مناسب و استاندارد برای نگهداری این گنجینه اسنادی خاطرنشان کرد: بی تردید وجود این نوع اسناد می‌تواند بستر مناسبی برای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی با همکاری دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، نهاد‌های علمی و .. فراهم سازد؛ این بستر مختص حوزه‌های حقوقی نخواهد بود و حتی هنرمندان عرصه‌های مختلف از جمله تولیدکنندگان و سازندگان آثار نمایشی سینمایی و تلویزیونی می‌توانند در ساخت آثار خود از اسناد تاریخی موجود بهره ببرند و در این میان ما علاقه‌مند به همکاری با هنرمندان مزبور هستیم.

خدائیان در ادامه افزود: اسناد و مدارک و پرونده‌های مختومه قضایی که در میان آن‌ها اسناد ارزشمند تاریخی فراوانی نهفته است در گذشته در شرایط و مکان‌های نامساعد و غیر استاندارد مانند جا‌های نمناک، ساختمان‌های فرسوده و آلوده به انواع قارچ و کپک‌ها نگهداری می‌شد و درعین حال دسترسی به این پرونده‌ها و استفاده از آن بسیار دشوار بود.

وی تصریح کرد: با توجه به این شرایط، بسیاری از اسناد یادشده در آستانه نابودی بودند که با تصویب قانون برنامه چهارم توسعه کشور ساماندهی بایگانی‌های و پرونده‌های مختومه قضایی و تبدیل اسناد کاغذی به اسناد الکترونیکی بر اساس بند الف. ماده ۱۳۱ قانون یادشده به عنوان یک تکلیف برای دستگاه قضایی تعیین شد. لذا این مهم بر عهده معاونت حقوقی قوه قضاییه نهاده شد. این وظیفه با توجه به اهمیت آن در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه نیز مورد تأکید قرار گرفت.

تاکنون حدود ۱۳۰ میلیون فقره پرونده، پالایش و اطلاعات آن‌ها استخراج شده است.

این مقام قضایی با اشاره به اینکه طبق برآورد‌های انجام شده در ابتدای طرح ساماندهی اسناد و پرونده‌های مختومه قضایی بیش از ۱۶۰ میلیون فقره پرونده مختومه طی ۸۰ سال انباشته شده بود اظهار کرد: با تکلیف قانون در این خصوص، معاونت حقوقی طرح ساماندهی را آغاز کرد؛ اما به لحاظ کمبود اعتبار، این طرح از سرعت لازم برخوردار نشد و پیشبرد آن طبق پیش بینی‌های صورت گرفته نبوده است؛ با این وجود از پرونده‌های مختومه موجود تاکنون حدود ۱۳۰ میلیون فقره پرونده، پالایش و اطلاعات آن‌ها استخراج شده است.

خدائیان در ادامه به روند اجرای طرح ساماندهی و فرایند‌های آن، پرداخت و افزود: پرونده‌های مختومه قضایی به دو دسته پرونده‌های مختومه ضروری و غیرضروری تقسیم می‌شود که در عملیات ساماندهی ابتدا اطلاعات مربوط به هر دو دسته پرونده استخراج و در رایانه ثبت می‌شود.

معاون حقوقی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: سپس پرونده‌های غیر ضروری پس از ثبت اطلاعات و سپری شدن موعد نگهداری سه تا ۳۰ ساله جهت امحا به سازمان اسناد و کتابخانه ملی انتقال می‌یابد؛ اما در خصوص پرونده‌های ضروری، علاوه بر استخراج اطلاعات آن، تمامی اوراق آن نیز اسکن می‌شود؛ در عین حال لاشه فیزیکی آن پس از گذشت ۳۰ سال از موعد نگهداری آن در دستگاه قضایی جهت نگهداری دائم، به سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتقل می‌شود.

حدود ۹۱ هزار پرونده مهم و ملی شناسایی و گردآوری شده است.

وی با تأکید بر اینکه پرونده‌های مهم و ملی به صورت دائمی نگهداری می‌شود اعلام کرد: طی سال‌های اجرای طرح ساماندهی در دادگستری ها، مراجع و واحد‌های قضایی سراسر کشور در حدود ۹۱ هزار پرونده مهم و ملی شناسایی و گردآوری شده است.

خدائیان آمار و نتایج مربوط به اجرای این طرح را در سال گذشته پالایش و استخراج اطلاعات حدود ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار فقره پرونده، ثبت رایانه‌ای اطلاعات حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار فقره پرونده، اسکن ۶ میلیون و ۳۷۸ هزار فقره پرونده و انتقال و امحای حدود ۵ میلیون و ۳۶۳ هزار فقره پرونده اعلام کرد.

گفت‌وگو: سید هادی مظلوم

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: معاونت حقوقی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۰۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران از تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، احمد زمانی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت) در نخستین گردهمایی تعمیرات ایمن و تعالی سازمانی شرکت‌های پالایش گاز گفت: با توجه به سند چشم‌انداز و راهبرد عملکرد شرکت‌های پالایش گاز، سال ۱۴۰۲ مقرر شد که پیش‌شرط آغاز دوره تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها بررسی و اجرای کامل استانداردهای ایمنی و اچ‌اس‌ئی باشد تا تعمیرات با کیفیت بیشتر و با بالاترین سطح ایمنی انجام شود.

وی تأکید کرد: بر مبنای چشم‌انداز تعریف‌شده برای جایگاه شرکت‌های پالایش گاز در سال ۱۴۰۴، راهبرد ما به سمتی است که پالایش گاز ایران صنعتی سرآمد و در تراز جهانی باشد.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در ادامه، افزود: به همین دلیل چهار مأموریت فرآورش و ذخیره‌سازی ایمن و بهره‌ور، به‌عنوان مأموریت‌های اصلی شرکت‌های پالایشی در نظر گرفته شده است.

زمانی با ارائه گزارش عملکرد سال ۱۴۰۲ در بخش پالایشگاهی گفت: پارسال در ابتدای فصل تولید در گردهمایی شرکت‌های پالایش گاز، ترتیباتی اندیشیده شد تا تولیدِ بدون وقفه داشته باشیم و به لطف خدا و همت همکاران توانستیم اثربخشی این قسمت را از ۹۴ درصد به ۱۰۰ درصد برسانیم.

وی با ارائه آماری از حجم تولید گاز در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: پارسال در مجموع حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز از پالایشگاه‌های گازی به شبکه انتقال و توزیع تحویل داده شد.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: براساس اقدام‌های انجام شده برای استمرار تولید از طریق کاهش مدت زمان توقف تولید برنامه‌ریزی شده، بهینه‌سازی برنامه‌های تعمیراتی، خلاقیت در جابه‌جایی خوراک پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی در زمان تعمیرات اساسی، میزان عدم‌النفع ناشی از تعمیرات اساسی نسبت به سال ‌پیش از آن، ۲۸ درصد کاهش یافت و عدم‌النفع ناشی از توقفات غیر برنامه‌ریزی نیز ۴۵ درصد کاهش یافت؛ همچنین ظرفیت دریافت خوراک پالایشگاه‌ها نیز تا ۷ میلیارد مترمکعب افزایش یافت.

دیگر خبرها

  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • مهلت برگشت زدن چک
  • تشکیل پرونده قضایی برای سریال افعی تهران
  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست
  • وصول ۸۴ میلیارد ریال از مطالبات شرکت گاز آذربایجان‌غربی با آرای مراجع قضایی
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»