Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: طی 6 ماهه امسال میزان 341 میلیارد و 306 میلیون ریال، سرمایه گذاری در بخش معدن استان صورت پذیرفته است و در حال حاضر بیش از 7 هزار و 200 نفر در سطح استان در بخش معدن و صنایع معدنی مشغول به فعالیت هستند.

‌رحمتیان در گفت وگو با ایسنا- ‌افزود: در حال حاضر تعداد 227 معدن در استان فعال بوده و 15 معدن دیگر نیز در دوره تجهیز و آماده سازی هستند که بزودی به مرحله فعالیت خواهند رسید‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص نوع معادن استان بیان کرد: 62 درصداز معادن استان از نوع مصالح ساختمانی (شن و ماسه، خاک رس، آهک و مارن، لوماشل، شیل و ماسه سنگ، انواع سنگ لاشه، پوزولان) 11درصد از نوع سنگ های تزئینی و نما (گرانیت، مرمر، تراورتن، سنگ چینی، مرمریت، تراکیت) 9درصد معادن از نوع غیرفلزی (منیزیت، سیلیس، گل سفید، تالک، خاک صنعتی، زئولیت، کلسیت، گارنت) و 18درصد معادن نیز از نوع فلزی (آنتیموان، کرومیت، منگنز، مس، آهن، تیتانیوم، طلا) هستند‌.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر ذخیره قطعی کل مواد معدنی استان بالغ بر یک و یک دهم میلیارد تن (721 میلیون تن دارای پروانه بهره برداری و 378 میلیون تن ذخایر شناسایی شده جهت واگذاری به سرمایه گذاران بخش معدن) است‌.

رحمتیان در ادامه  گفت: مهمترین مواد معدنی استان عبارتند از شن و ماسه، خاک رس، آهک و مارن، لوماشل،شیل و ماسه سنگ ، انواع سنگ لاشه ، پوزولان،کائولن‌، گچ خاکی (مصالح ساختمانی)، گرانیت، مرمر، تراورتن، تراکیت‌، سنگ چینی، مرمریت (سنگهای تزئینی و نما )، آنتیموان‌، کرومیت، منگنز‌، مس‌، آهن‌، تیتانیوم (مواد معدنی فلزی) و منیزیت‌، سیلیس‌، گل سفید‌، تالک‌، خاک صنعتی‌، زئولیت‌، کلسیت و گارنت (مواد معدنی غیر فلزی‌).

وی در خصوص شفاف سازی، اجتناب از سوء استفاده های احتمالی، تسهیل و مکانیزه کردن امور اکتشاف در معادن گفت: ‌طراحی سامانه ثبت و صدور مجوزهای معدنی(کاداستر) از ابتدای دولت یازدهم آغاز و هم اکنون به صورت بر خط برای ثبت و بهره برداری از محدوده های معدنی در اختیار سرمایه گذاران بخش معدن قرار دارد‌.

رحمتیان ادامه داد: به منظور استفاده بهینه از ذخایر معدنی استان و رسیدن به مقیاس های اقتصادی تولید، با اعمال سیاست های سختگیرانه در ضوابط فنی و صلاحیت عاملین اکتشاف، به رغم آنکه تعداد مجوزهای اکتشافی اعم از پروانه اکتشاف و یا گواهی کشف‌ نسبت به گذشته کمتر بوده است، لیکن با تغییر رویکرد، کشفیات عمده در استان محقق شده است‌.

رحمتیان در ادامه  خاطرنشان کرد: در شش ماهه اول سال 97 و در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی تعداد 551 درخواست صدور پروانه اکتشاف، تعداد 23 فقره پروانه اکتشاف، تعداد 1 فقره گواهی کشف، تعداد 14 فقره پروانه بهره برداری با  اشتغال  257 نفر صادر شده است‌.

وی در خصوص ذخایر معدنی کشف شده(‌موجود) استان به تفکیک نوع ماده معدنی ‌اظهار کرد: ذخیره کلی مواد معدنی کشف شده در استان بالغ بر1093 میلیون تن است که از این میزان بالغ بر 683  میلیون تن دارای پروانه بهره برداری و 410میلیون تن شناسایی شده جهت واگذاری به سرمایه گذاران جهت بهره برداری است.

رحمتیان در ادامه افزود: ذخایر معدنی کشف شده در استان به تفکیک نوع ماده معدنی در 6 ماهه اول سال 97 بالغ بر1093 میلیون تن بوده که از این میزان مقدار 940 هزار تن مربوط ذخایر کشف شده در شش ماهه اول 97 که معادل نیم صدم درصد از ذخایر کل مواد معدنی کشف شده است که این میزان از مواد معدنی غیرفلزی محسوب می شود‌.

وی در خصوص واگذاری پهنه های اکتشافی (مطالعات اکتشافی بزرگ مقیاس) در استان افزود: برای عبور از اکتشافات سنتی با بهره وری و دقت پایین، در آغاز دولت یازدهم تعریف پهنه های اکتشافی جدید شروع و تا کنون بالغ بر14 پهنه اکتشافی به مساحت تقریبی 128 هزار کیلومتر مربع در سطح استان تعریف شده و بالغ بر 11 پهنه اکتشافی به مساحت 108000 کیلومتر مربع به اشخاص حقیقی و حقوقی(85 هزار کیلومتر نظیر مناطق نوار مرز، نوار سراوان، غرب تفتان، زاهدان ، سراوان، نصرت آباد و سایر مناطق واگذار شده قبلی، 23 هزار کیلومتر نظیر پهنه های اکتشافی املاح تبخیری چابهار، جانجا، اسکل آباد، ریگان، ایرانشهر و تفتان واگذارشده از سال 96 تا فصل اول 97 و 3800 کیلومتر نظیر نصرت آباد 1 و 2، غرب تفتان و نیکشهر آماده واگذاری ) واگذار شده است‌.

رحمتیان ادامه داد: در اکتشافات سنتی وسعت محدوده های اکتشافی حداکثر 250 کیلومتر مربع بوده در حالی که اکنون، در تعریف پهنه ها، این محدودیت برداشته شده است، همچنین برای ورود اشخاص حقیقی و حقوقی نیز در عرصه اکتشاف‌، اعم از پهنه و روش سنتی، صلاحیت فنی و مالی جدید نیز تعریف شده است تا امکان حضور اشخاص صاحب صلاحیت برای ورود به این عرصه مهم، سهل شود، بدین ترتیب انتظار می رود با تکمیل اکتشاف پهنه ها و کشف ذخایر عمقی، ذخایر پشتوانه استان در بخش فلزی افزایش یابد،‌ و با در نظر گرفتن نتایج حاصل از تداوم مطالعات اکتشافی، پیش بینی می‌شود حدود 10 معدن جدید در سطح استان، به مرحله نهایی کشف وارد شود و تحول خوبی در دستیابی به ذخایر فلزی استان صورت گیرد.

رحمتیان افزود: همچنین سهم استان (بخش دولتی و خصوصی) از پهنه های اکتشافی تعریف شده در 485 هزار  کیلومتر مربع در سطح کشور، میزان 111 هزار و 800کیلومتر مربع بوده که 23 درصد مساحت پهنه ها را شامل می شود و در تعداد پهنه ها هم سهم استان از 127 پهنه در کشور14 پهنه بوده که‌ 11 درصد از تعداد پهنه ها است، همچنین میزان سرمایه گذاری پهنه های اکتشافی استان تا کنون مبلغ 510 میلیارد ریال بوده است‌.

وی در ادامه در رابطه با تولید اطلاعات پایه زمین شناسی و اکتشافی‌(پهنه عملیات ژئوفیزیک هوایی ( زاهدان – سفیدآبه) ‌در استان‌، تصریح کرد:جهت توسعه اکتشاف کانسارهای پنهان فلزی و عمقی در سطح استان، برداشت اطلاعات ژئوفیزیک هوایی بیش از 16 هزار کیلومتر خطی با سرمایه گذاری 160 میلیارد ریال و با پیشرفت 30 درصدی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در حال انجام است که امید می‌رود تا پایان سالجاری محدوده های امید بخش معدنی معرفی شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مراحل شناسایی و پی جویی در 5 پهنه اکتشافی به اتمام رسیده است و شناسایی پهنه‌های دیگر نیز در حال پی جویی است و نتایج حاصل از مطالعات انجام شده در 5 پهنه مذکور، حاکی از شناخت حدود 25 ظرفیت معدنی امید بخش 120 هزار کیلومتر خطی‌ پرواز انجام شده که هم اکنون به بیش از 270 هزار کیلومتر خطی رسیده است‌.

رحمتیان در رابطه با آخرین وضعیت نقشه های زمین شناسی یکصد هزار‌و‌م استان ‌گفت: از تعداد 86 شیت نقشه یکصد هزاروم استان تعداد 38 شیت نقشه چاپ شده، تعداد 2 شیت آماده چاپ، 26 شیت در دست اقدام و 20 شیت هنوز تهیه نشده که براساس همکاری که ‌فی مابین این سازمان با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور وجود دارد‌،‌ مقرر شد سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در تهیه و نهایی شدن نقشه های تهیه نشده استان با مقیاس یکصد هزار تا پایان سال جاری اقدام نماید‌.

وی  ادامه داد: آخرین وضعیت نقشه های زمین شناسی یک بیست و پنج هزار‌و‌م استان بدین ترتیب است که از تعداد 13 شیت نقشه یک بیست و پنج هزار‌و‌م استان تعداد 4 شیت تهیه شده، تعداد 6 شیت در دست انتشارات و تعداد 3 شیت در دست تهیه با پیشرفت 0 تا 19 در صد است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۱۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سال گذشته ۸۰ واحد تولیدی با میزان سرمایه گذاری چهار هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال در بخش های صنعتی، معدنی و کشاورزی استان احیاء شد.

بتول دانش شهرکی امروز پنجشنبه در شورای اقتصادی استان افزود: با احیای این واحدها زمینه اشتغال بیش از ۹۰۶ نفر در سیستان و بلوچستان فراهم شده است.

وی تاکید کرد: از جمله مهمترین واحدهای احیاء شده می توان به طرح توسعه صنایع فولاد پارس سیستان، طرح تولید پودر ماهی قابل مصرف برای خوراک دام طیور و آبزیان شرکت هوراد دانه برنا در کنارک، کارخانه خوراک دام المهدی، واحد کشت و صنعت دامپروری خوشه طلایی سیستان، کشتارگاه واحد بخش بلوچ و کشتارگاه پاکدام کویر، کشتارگاه و بسته بندی گوشت در شهرستان های زابل، دشتیاری و زاهدان، شرکت مه دریای خلیج، واحد عمل آوری و بسته بندی ماهی، میگو در شهرستان دشتیاری و ۱۳ واحد کوره آجر اشاره کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: پایش و رصد واحدهای تولیدی استان به طور ویژه در اولویت قرار گرفته به طوری که مشکلات آنها در بخش‌های مختلف از قبیل کمبود نقدینگی، تامین مواد اولیه، مشکلات حقوقی و قضایی و بازار فروش احصا و شناسایی شده است.

وی تصریح کرد: بخشی از واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان مشکل منابع مالی دارند و برای مثال با بانک‌ها به مشکل برخورده‌اند که بخشی از این مشکلات را در استان با سرپرستی بانک‌ها طبق حدود اختیارات آنها در کمیته‌های کارشناسی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی کرده و برای استمهال، تقسیط و تنفس تسهیلات با دید مثبت اقدام می‌شود.

شهرکی تاکید کرد: با همکاری و همراهی دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان وضعیت مطلوبی در بخش واحدهای راکد و غیرفعال داریم و چشم انداز ما امسال این است که تعداد واحدهای راکد و غیرفعال را به حداقل برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان از طریق ستاد تسهیل و رفع موانع تولید طرح و رصد و برای آنها برنامه احیا تدوین و آنها را طبق برنامه فازبندی رصد و پایش می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان و بلوچستان
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان وبلوچستان
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در سیستان وبلوچستان
  • اصلاح ۷ نقطه پرتصادف در سیستان و بلوچستان
  • روکش آسفالت ورفع ۷ نقطه پرتصادف محور‌های مواصلاتی سیستان و بلوچستان
  • آسفالت بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی سیستان وبلوچستان
  • ساخت بیش از ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی درسیستان و بلوچستان