Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- اگر دفتر اتحادیه اروپا بتواند مراودات تجاری و بازرگانی با ایران را تسهیل کند و همچنین نقش موثری در راستای دعوت از سرمایه‌گذاران اروپایی به ایران داشته باشد، فرصت مغتنمی است تا از فضای به وجود آمده برای جذب سرمایه‌گذار خارجی بهره‌برداری شود.

روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم علی اکبر فرازی سفیر سابق ایران در رومانی و مجارستان، آورده است: موضوع درخواست اتحادیه اروپا برای بازگشایی دفتر در تهران، با نظرات مخالف و موافقی مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دید مخالفان اگر دفتر اتحادیه اروپا با بازگشایی‌اش در تهران قصد داشته باشد تا به گفت‌وگوهای انتقادی گذشته با جمهوری اسلامی ایران ادامه دهد، این به معنای دادن فرصت به اتحادیه اروپا در رابطه با مسائلی است که اروپایی‌ها متمایل به آن باشند.

از دید موافقان اتحادیه اروپا مانند هر جای دیگری می‌خواهد در ایران دفتر داشته باشد تا به عنوان پل رابط کشورهای عضو و تهران عمل کند و بتواند مراودات و ارتباطات دو طرف را تسهیل کند. در حال حاضر ایران در شرایط خاصی قرار گرفته است. در شرایطی که آمریکا از برجام خارج شده است، بنابراین باقی ماندن اتحادیه اروپا و ایران در برجام برای هر دوطرف نفع مشترک دارد.

اگر دفتر اتحادیه اروپا بتواند مراودات تجاری و بازرگانی با ایران را تسهیل کند و همچنین نقش موثری در راستای دعوت از سرمایه‌گذاران اروپایی به ایران داشته باشد، فرصت مغتنمی است تا از فضای به وجود آمده برای جذب سرمایه‌گذار خارجی بهره‌برداری شود. ایران با اتحادیه اروپا از مرحله گفت‌وگوهای انتقادی خارج شده است و اکنون زمان گفت‌وگوهای سازنده است. طبیعتا اگر گفت‌وگوها سازنده و در راستای منافع طرفین باشد، بازگشایی این دفتر ایرادی ندارد اما اگر این دفتر بخواهد به گذشته بازگردد و مجددا گفت‌وگوهای انتقادی آغاز شود. یقینا جمهوری اسلامی ایران نیز با بازگشایی این دفتر مخالفت خواهد کرد و در نهایت راهگشا نخواهد بود.

در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که هر دو طرف امیدوارند که سود ببرند و باید منتظر ماند تا معلوم شود که نظر مقامات مسئول در تهران چیست و چگونه با نگاه به توسعه مناسبات و کاهش نکات منفی، نظر مثبت در این قضیه خواهند داد. بنابراین این مورد بستگی به آینده دارد و امید می‌رود که مسئولان جمهوری اسلامی ایران با در نظر داشتن همه جوانب و در راستای چارچوب منافع ملی پاسخ شایسته را به اتحادیه اروپا ارائه بدهند.

*منبع: روزنامه آرمان،1397،7،22
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آرمان ايران و اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۲۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اذعان به اینکه همه کشورهای عضو این بلوک، روسیه را «تهدید» اصلی علیه قاره اروپا نمی‌دانند، گفت که حتی برخی مسکو را «کشور دوست» می‌دانند و این خطرناک است!

بورل با اشاره به اینکه در روابط و امور جهانی، شاهد تقابل بیشتر و همکاری کمتر است، گفت: وقتی پای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و جنگ اوکراین به میان می‌آید، برخی کشورها تمایلی به تبعیت از بروکسل ندارند!

وی مدعی شد: امروز پوتین برای همه ما تهدیدی است که موجودیت ما را به خطر می‌اندازد. اگر پوتین در اوکراین موفق شود، آنجا متوقف نخواهد شد. پیروزی روسیه، امنیت اروپا را تضعیف خواهد کرد. با این حال، در اتحادیه اروپا همه چنین نظری ندارند!

دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا اضافه کرد: برخی اعضای شورای اروپا می‌گویند که «نه، روسیه تهدیدی وجودی نیست. دست کم از نظر من اینطور نیست و شخصاً روسیه را دوست خوبی می‌دانم»! در اتحادیه‌ای که اجماع در آن حکمرانی می‌کند، سیاست‌های ما در قبال روسیه همواره با تنها یک رای مخالف «تهدید» می‌شود و همان یک رای کافی است!

اتحادیه اروپا از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، چندین دور تحریم علیه مسکو اعمال کرده است. با این حال، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان و رابرت فیکو، همتای اسلواکیایی او از ارسال سلاح به اوکراین خودداری و بر حل و فصل دیپلماتیک جنگ تاکید کرده‌اند.

بوداپست همچنین ماه‌ها مانع تصویب بسته کمک ۵۴ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا برای اوکراین شد اما در نهایت اوربان در فوریه امسال، مجبور به موافقت شد و وتوی خود را پس گرفت!

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اوایل هفته یک بار دیگر درباره احتمال اعزام نیرو از ناتو به اوکراین صحبت کرد و مدعی شد که «بقای اروپا در معرض خطر قرار دارد.»

کد خبر 6097025

دیگر خبرها

  • واکنش اتحادیه اروپا به حمله اسرائیل علیه رفح
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود