Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-27@10:28:15 GMT

واردات زغال سنگ با 3 برابر قیمت داخلی!

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۲۸۲۰

به گزارش پارس نیوز، 

 صنعت زغال سنگ با وجود ذخایر غنی در کشور با بحران واردات روبرو است از اینرو نه تنها آینده شغلی چندین هزار نفر مشغول به کار در این صنعت به خطر می اُفتد ، بلکه با توجه به بهره برداری های پیش روی چند واحد فولادی ، این صنایع هم با مشکل کمبود زغال سنگ برای  تامین سوخت کوره‌های خود مواجه می شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایگاه ایران در بازار زغال سنگ

ایران با تولید حدود  یک میلیون و 200 هزار زغال سنگ در سال  سهم 4.0 درصدی این محصول در دنیا را داراست و از سویی با توجه به قدیمی بودن تکنولوژی استخراج این محصول ، بهای تمام شده در کشور  در مقایسه با سایر نقاط جهان مقداری بالاتر است و همین موضوع باعث شنیده شدن زمزه های واردات گسترده زغال سنگ شده است .

 

عملکرد ماهانه شرکتهای زغال سنگ طی سال 97 ( واحد اندازه گیری = تن )

 تولید یک و نیم میلیون تن زغال سنگ در مقابل ذخایر یک میلیارد و دویست هزار تنی

صمدی رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد گفت: زغال سنگ یکی از مهترین کانی هاست. کشور ایران حدود یک میلیارد و دویست میلیون تن ذخیره  قطعی زغال سنگ دارد و در حال حاضر کل تولید زغال سنگ ما یک و نیم میلیون تن در سال  است  که نسبت به یک میلیارد تن اصلا عدد قابل  توجهی نیست

 رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد افزود : در شرایط  فعلی مصرف زغال سنگ در کشور حدود دو میلیون تن  در سال است یعنی 500 هزار تن آن را وارد می کنیم  و در آینده نزدیک با راه اندازی برخی طرح های فولاد سازی کوره بلند این مصرف به 3 ونیم میلیون تن می رسد و اگر قرار است از بخش معدن ارزش افزوده ایجاد شود باید از همین امروز به سمت ظرفیتهای جدیدتولید  زغال سنگ  برویم  و آن را باتوجه به ذخایری که داریم ایجاد کنیم .

صمدی در ادامه اظهار کرد : باید قیمت محصولات واقعی شود . در حال حاضر هرتن زغال سنگ که وارد کشور می شود حدود دومیلیون تومان قیمت آن بربای فولاد ساز حساب می شود و این در حالی است که قیمت  داخلی زغال سنگ  تنی 610 هزار تومان است و تازمانی که چنین اختلاف قیمتی باشد کسی دنبال توسعه معدن زغال سنگ و تجهیز و سرمایه گذاری در حوزه زغال سنگ  نمی رود، ولی اگر این قیمت را با توجه به قیمت های جهانی واقعی کنیم علاوه بر این که پاسخگوی صفر تا صد نیازهای زغال سنگ کشور خواهیم بود حتی می توانیم به یک صادرکننده جدی نیز تبدیل شویم.

افزایش صادرات با دستیابی به تکنولوژی های جدید در تولید زغال سنگ

رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد  تصریح کرد: اگر قرار هست در معدن زغال سنگ  توسعه ای اتفاق بیفتد مستلزم  روی آوردن به تکنولوژی های جدید هستیم , در حال حاضر تکنولوژی تولید زغال سنگ در کشور ما متاسفانه مثل 50 سال پیش است  و با این تکنولوژی نمیتوان با بازار جهانی رقابت کرد.

صمدی گفت : این در تمام حوزه های معدنی که صادرات محور هست  صدق می کند یعنی معادن فلزی  از سنگ آهن گرفته تا سرب ،روی، مس و معادن غیرفلزی مثل زغال سنگ همه این ها قابلیت صادراتی و ایجاد ارزش افزوده  دارند و مستلزم این است که در داخل کشور مورد توجه قرار گیرد و توسط بخش خصوصی واقعی  اداره شود بعبارتی خصوصی سازی کامل داخل آن اجرا شود.

رئیس کمیته  معدن خانه اقتصاد افزود : معدن زغال سنگ را برمبنای تولید در نظرمی گیریم.چیزی حدود یک و نیم میلیون تن  زغال سنگ تولید میکنیم که 90 درصد آن از 5 الی 6 معدن بزرگ کشور استخراج می شود و  بقیه معادن حدود 10 درصد ظرفیت کشور را بیشتر  شامل نمی شود.

معادن را باید مکانیزه کنیم

بهرامن رییس خانه معدن ایران  گفت: ذخایر کشور در زغال سنگ می تواند پاسخگوی نیاز ما باشد اما باید استراتژی برای آن تعریف شود. ما درگذشته کمیته ای داشتیم که امروز به انجمن زغال سنگ ایران تبدیل شده و این کمیته  بالاترین کارشناسی بخش معدن  زغال کشور را داراست ، حاکمیت و متولی بخش معدن باید این انجمن را همیشه در کنار خود داشته باشد. اگر این انجمن مبانی و مسائل را از منظر کارشناسی مطرح  کند می تواند نقطه عطفی برای فعال سازی معادن زغال   باشد،

بهرامن اظهار کرد  : امروز اگر معادن زغال ما نتواند تامین مواد اولیه ذوب آهن را داشته باشند با مشکل تعطیلی این معادن رو برو خواهیم شد .ما نباید برای اینکه کارخانه ای بتواند به فعالیت خود ادامه دهد دست به واردات زغال سنگ بزنیم .

رییس خانه معدن ایران  افزود : باید بتوانیم با نگاه سرمایه گذاری معادنی که امروز مکانیزه نیستند را مکانیزه کنیم . در حال حاضر در این زمینه پیشنهاداتی ارائه شده تا بتوانیم زغال سنگ مورد نیاز خودمان را تامین کنیم .

احیای معادن کوچک و از کار افتاده باید در دستور کار قرار گیرد

رییس خانه معدن ایران گفت : خانه  معدن حدود یکسال قبل در زمان  نعمت زاده آمادگی خود را در زمینه  فعال سازی  500 معدن  که ظرفیت  پایین داشته یا در آستانه تعطیلی بودند  اعلام کرد،هدفمان این بود که  اگر 500 معدن را فعال کنیم و در هر معدن به طور متوسط 50  نیروی انسانی مشغول بکار باشند 25 هزار شغل که  یکی از دغدغه های دولت  هست ،ایجاد کرده ایم.

 بهرامن  افزود : بخش حاکمیت معدن به منظور احیای معادن کوچک  و متوسط  تفاهم نامه ای را با خانه معدن به امضا رسانده است به این مفهوم که علاوه برخانه معدن ،  انجمن های تخصصی  هم  در این  خصوص به  صورت  کامل ورود کنند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: واردات ایران معدن اقتصاد فولاد کارشناسی ذوب آهن سرمایه گذاری صنعت کارشناسی واردات پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۲۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!

بازار خودرو طی سه ماه اخیر شرایط آشفته‌ای از نظر قیمت پیدا کرده است. گران شدن پژو پارس و رسیدن ۲۰۷ به یک میلیارد و گران شدن ۲۵ درصدی خودرو‌های چینی، شرایط را برای مصرف‌کنندگان واقعی سخت‌تر کرده است. سیاست‌های دولت در رابطه با خودرو نیز تاکنون فقط موجب افزایش قیمت و سخت شدن شرایط خرید برای خریدار واقعی شده است.

به گزارش انتخاب، احسان گائینی، کارشناس خودرو، درباره افزایش قیمت خودرو‌های خارجی طی چند ماه اخیر به خبرنگاران گفت: اگر ما از نیمه‌ی بهمن تا پایان فروردین را به عنوان دو ماه اخیر در نظر بگیریم، در ماشین‌های وارداتی چینی، میانگین ۱۵ درصد افزایش قیمت داشتیم که در برخی از مدل‌ها تا ۲۵ درصد افزایش را هم مشاهده کردیم. مثلاً فونیکس اف. ایکس از ۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون به ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون افزایش قیمت را تجربه کرده بود. به هر حال بازار در نوساناتی که با افزایش نرخ ارز داشت، دچار چالش بود و بازار شب عید در اسفند هم مؤثر بود. در فروردین نوسانات ارزی خیلی مؤثر بود. بازار در یک هفته اخیر خیلی داغ نبوده و تعداد خرید و فروش‌ها پایین است. بازار به سمت رکود است و همچنان قیمت‌ها نسبت به آنچه در دی و بهمن داشتیم، بیشتر است؛ و افزود: عرضه‌ی بیشتر و در دسترس بودن خودرو‌های جدید برای خریداری می‌تواند نرخ‌ها را کاهشی کند؛ متأسفانه طی ماه‌های گذشته این عرضه نیز زیاد نبوده و بهتر است اگر می‌خواهیم قیمت‌ها کاهشی باشد، میزان تزریق خودرو به بازار تسهیل شود.

وی درباره سیاست‌های دولت در حوزه ماشین‌های خارجی بیان کرد: با توجه به محقق نشدن وعده‌ای که بابت واردات گسترده با برند‌های متفاوت داده شده بود و همچنان هم ادامه دارد و بوی خوشی از سمت واردات نمی‌آید، مسلماً در ماشین‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در گذشته وجود داشت، افزایش قیمت را همچنان خواهیم داشت. بازار در سگمنت خودرو‌های وارداتی بسیار خالیست و به نظر نمی‌رسد امیدی بابت متعادل شدن خودرو‌های وارداتی وجود داشته باشد. خودرو‌های وارداتی عمدتاً بیش از ۵ سال کار کرده‌اند و همچنان قیمت‌های در حال افزایش دارند.

این کارشناس خودرو درباره قیمت غیرواقعی خودرو‌های خارجی در ایران اظهار داشت: قیمت خودرو‌های خارجی در کشور ما گاه ۴ تا ۵ برابر مدل روز خودرو با مدل‌های ۵ سال کارکرده معامله می‌شود. دلیل اصلی عدم وجود خودروی وارداتی صفر با مدل‌های متنوع است. با توجه به واردات محدودی که انجام شد، خودرو‌های وارداتی قیمت‌هایی دارند که نزدیک به سه برابر قیمت واقعی‌شان است. اگر سیاست‌ها به سمت واردات بیشتر برود، تنها راه کاهش قیمت است، در غیراین صورت قیمت‌ها به شدت افزایشی است و واسطه‌ها از آن استفاده می‌کنند.

ائینی در رابطه با تأثیر واردات خودرو بر کاهش قیمت خودرو داخلی گفت: با توجه به شرایط بازار خودرو در کشور، با برنامه‌ریزی کارشناسی شده و استفاده از اهل فن در حوزه‌ی خودرو، با همکاری دولت، برنامه‌ریزی درست و تصویب قوانینی که واردات را تسهیل کند، در سگمنت خودرو‌های وارداتی بازار بهتری را ایجاد کنیم. در خودرو‌های داخلی نیز زمانیکه خودرو وارداتی زیاد شود، قیمت آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. قیمت خودرو‌های داخلی بسیار بالاست؛ اینکه ۱ میلیارد تومان برای ۲۰۷ هزینه کنیم.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند