Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ سازمان محیط زیست همپای دیگر وزارتخانه‌های خبرساز پیش می‌رود تا از حاشیه‌ها عقب نماند. از خبر آتش سوزی تالاب هورالعظیم گرفته تا ریزگردها و کشته شدن یوزپلنگ‌ها و دریاچه ارومیه اخباری است که این سازمان به گوش می‌رسد؛ این روزها اما خبر دیگری به حاشیه‌های این سازمان اضافه شده است: انتقال دراماتیک گورخرهای ایرانی از پارک ملی توران در شاهرود به پارک ملی کویر مرکزی در گرمسار!

زمانی که نحوه انتقال و چگونگی حادثه برای گورخرها منتشر شد، همه فکر می‌کردند خبر در قالب طنز مطرح شده است اما برکناری یکی از کارکنان محیط زیست نشان می‌داد ماجرا فراتر از یک شوخی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از این قرار بود که در یک عملیات «زنده‌گیری» توسط متخصصان سازمان محیط زیست! قرار بوده ۱۰ راس گورخر با روش تخصصی زنده گیری به گرمسار منتقل شوند و برای این کار متخصصان محیط زیست وارد عمل می‌شوند تا گورخرها را بگیرند.

گورخر اولی پس از تزریق دارو، به علت حساسیت دارویی تلف می‌شود. دو گورخر دیگر در قفسی که پست ماشین بوده، بخاطر تکان‌ها آنقدر سرشان به میله‌ها می‌خورد که بر اثر همین موضوع تلف می‌شوند! دو گورخر دیگر هم بیهوش می‌شوند اما به هوش نمی‌آیند و تلف می‌شوند تا در اقدامی عجیب رکورد کشتن حیوانات توسط سازمان محافظ حیوانات زده شود!

محمد درویش کارشناس مسائل محیط زیست به رویداد۲۴ گفته است: ما باید به موضوع آموزش‌های تخصصی میان پرسنل و محیط بانان بیش از پیش توجه کنیم، موضوعی که متاسفانه به شدت مغفول مانده است. در دوره ۴ ساله‌ای که من در سازمان محیط زیست بودم و دو سال از آن را مدیرکل آموزش سازمان بودم، مشاهده می‌کردم که محیط بانانی در مجموعه حضور دارند که ۲۸ سال خدمت کرده‌اند، اما آموزش ضمن خدمت ندیده‌اند.

درویش می‌گوید: همانطور که نگاه حاکمیت به محیط زیست یک نگاه تحقیرانه است، نگاه سازمان محیط زیست به معاونت آموزش و پژوهش نیز یک نگاه حقیرانه بوده است. متاسفانه همواره کمترین بودجه‌ها و هزینه‌ها را به معاونت آموزش محیط زیست داده‌اند که همین مسائل باعث بروز اتفاقاتی می‌شود که از شرم و خجالت نمی‌دانیم چگونه سرمان را بالا بیاوریم.

اگر گورخرها را رها می‌کردند که خودشان بروند، کمتر تلفات می‌دادند!

او می‌گوید: در کشوری که دام‌ها توسط عشایر کیلومتر‌ها جابه جا می‌شوند بدون اینکه کوچکترین آسیبی ببینند، آنوقت پرسنل ظاهرا متخصص ما در زنده گیری و جابجایی ۱۰ عدد گورخر چنین تلفاتی را می‌دهند. یعنی اگر گورخر‌ها را رها می‌کردند که خودشان به سمت محل مورد نظر بروند، بعید می‌دانم چنین تلفاتی می‌دادند، شاید هم در راه زاد و ولد می‌شد و به جای ده راس، یازده راس به مقصد می‌رسید!

دوریشی گفته است: یکی از گورخر‌ها در همان لحظه و زمانی که داروی بیهوشی را زده بودند به دلیل اینکه دوز دارو زیاد بود اوردوز کرد و تلف شد، چندتای دیگر به دلیل دوز کم داروی بیهوشی در راه به هوش آمده بودند و زمانی که اینگونه به هوش می‌آیند به دلیل شوک ناشی از این اتفاق خود را به در دیوار می‌کوبند که همه این مسائل به دلیل ناآگاه بودن و عدم تخصص دامپزشکان سازمان است.

حتی دامپزشک ماهر حیات وحش نداریم

این فعال محیط زیست در ادامه با بیان اینکه ما حتی دامپزشک ماهر حیات وحش هم در این مملکت تربیت نکرده‌ایم، تصریح کرد: پزشکان مربوطه هنوز دوز بیهوشی مورد نیاز برای حیات را هنوز نمی‌دانیم، ما نیاز به آموزش‌های تخصصی داریم. افراد مربوطه در این امر باید به کشور‌های خارجی بروند و دوره‌های آموزشی ببیند.

او می‌گوید: نیاز داریم که مرکز آموزش سازمان محیط زیست بار دیگر احیا شود و از حالت نیمه مرده خارج شود. پرسنل متخصص سازمان محیط زیست خصوصا معاونت طبیعی لازم است که دوره‌های آموزشی مرتب و منظمی را در داخل و خارج از کشور ببینند، محیط بانان نیز باید حتما سالی دو بار آموزش‌های لازم را ببینند.

نگاه رئیس محیط زیست به معاونت آموزش سازمان نگاه تحقیرآمیز است

درویش ادامه داد: رئیس‌سازمان محیط زیست زمانی که وارد پاک پردیسان شد گفت: «چرا شما آنقدر نگران یوز هستید؟ اینجا ده کارشناس گرگ وجود دارد، اما یک کارشناس آب حضور ندارد؟» با یک نگاه تحقیرآمیزی به همین سرمایه اندک معاونت طبیعت سازمان صحبت می‌کردند و خود این موضوع می‌تواند چنین تبعاتی را به همراه داشته باشد. حتی برخی از کارشناسان حرفه‌ای محیط زیست را جرم جاسوسی به زندان برده‌اند که خود همین مسائل انگیزه را از سایرین می‌گیرد.

این فعال محیط زیست می‌گوید: معاونت آموزش و پژوهش سازمان ۸ ماه تمام اصلا رئیس نداشت و برایشان اهمیتی نداشت. هیچکس در مجموعه امنیت شغلی ندارد، کم‌ترین بودجه‌ها به این سازمان اختصاص داده می‌شود و اگر نیاز باشد که آموزش‌های ضمن خدمت به پرسنل داده شود، این سازمان به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که متاسفانه این بودجه هیچ‌گاه در اختیار معاونت آموزش و پژوهش قرار نمی‌گیرد.

سهرابی معاونت آموزش و پژوهش سازمان پاسخگو باشد

درویش با بیان اینکه سهرابی معاونت طبیعت سازمان محیط زیست باید پاسخگوی این اتفاق ناگوار باشد، خاطرنشان کرد: ایشان تاکنون هیچ اظهار نظری در این باره نکرده‌اند و طبیعی هم است. توصیه می‌کنم بحث آموزش پرسنل سازمان را با جدیت بیشتری دنبال کنند و نیرو‌های کارآمد به این بخش ارسال شوند، سازمان محیط زیست اگر می‌خواهد عملکرد موفقی داشته باشد، قبل از آنکه به معاونت‌های اجرایی خود توجه کند، به معاونت آموزش و پژوهش خود توجه کند، اما متاسفانه کمترین میزان توجه همیشه به این معاونت بوده است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اموزش پرسنل محیط زیست محمد درویش گورخر عملیات زنده گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت خبری ناسا، با افزایش رویداد‌های آب و هوایی شدید در سراسر جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی، نیاز به تحقیقات بیشتر درباره شرایط سیاره زمین نیز افزایش یافته است. برای ناسا، تحقیقات آب و هوایی نه تنها شامل انجام مطالعات مربوط به این رویدادها، بلکه همچنین توانمندسازی محققان همه کشور‌های همکار و همسو برای پیشبرد این کار را در بر می‌گیرد. به همین منظور سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا تلاش‌های گسترده‌ای در راستای توسعه هوش مصنوعی انجام می‌دهد که حاصل آن ساخت ابزار قدرتمندی برای دستیابی به اهداف تعریف شده است.

این سازمان سال گذشته با شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام برای ایجاد یک مدل بنیادین از زمین براساس فناوری هوش مصنوعی همکاری کرد؛ این مدل که بر روی مقادیر زیادی از داده‌های هماهنگ شده مهم‌ترین ماهواره‌های زمین‌شناسی ناسا و سازمان فضایی اروپا متمرکز است راه‌حل‌های قابل دسترس و اجرایی را برای مقابله با چالش‌های محیطی فراهم می‌کند؛ شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام، بزرگترین سازمان پژوهش صنعتی در جهان بوده و دارای دوازده آزمایشگاه در شش قاره است.

به گفته دانشمندان، مدل‌های پایه به‌عنوان راه‌حلی عمل می‌کنند که از آن می‌توان مجموعه‌ای از برنامه‌های کاربردی را توسعه داد و راه‌حل‌های قدرتمند و کارآمد را ممکن ساخت. مانیل ماسکی، سرپرست علوم داده در دفتر مدیر ارشد داده‌های علمی ناسا (OCSDO) توضیح می‌دهد: مدل‌های بنیادین می‌دانند چه چیز‌هایی در داده‌ها نشان داده می‌شوند و چگونه باید پردازش شوند تا بیشترین خروجی را داشته باشند و بدین شکل است که از آنها می‌توان در ابعاد مختلف استفاده کرد و اثرگذاری آن را وسعت داد.

استفاده از هوش مصنوعی و توسعه آن به عنوان یکی از ابزار‌های کلیدی در مبارزه با تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست، اهمیت بسیاری دارد واز این رو، ناسا با بهره گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی و علم باز، به شکل فعال در این زمینه‌ها ورود کرده است.

یکی از برنامه‌های کلیدی این سازمان، برنامه «هوش مصنوعی برای زمین» (AI for Earth) است که از هوش مصنوعی برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های زیست‌محیطی استفاده می‌کند. از طریق این برنامه، داده‌هایی مانند داده‌های سنجش از دور و داده‌های جوی برای پیش‌بینی تغییرات آب و هوا به صورت تلفیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، ناسا از مدل‌های پیشرفته هواشناسی برای کمک به بررسی و پیشگیری از فاجعه‌های طبیعی مانند سیل و خشکسالی استفاده می‌کند؛ این اطلاعات به جمع‌آوری داده‌های جامع و دقیق و جلوگیری از وقوع حوادث در آینده کمک می‌کند. به علاوه، ناسا با اهمیت دادن به اصول علم باز، امکان دسترسی به داده‌های متقابل و کارآمد جهت تحلیل و بهبود فهم از تاثیرات تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست را فراهم می‌کند. این رویکرد باعث افزایش شفافیت و همکاری بین محققان و متخصصان محیط زیست می‌شود و درواقع تلاش‌های ناسا در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و علم باز برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و ارتقاء محیط زیست باعث ترکیب همه امکانات موجود و بهره‌گیری تمام و کمال از آنها برای رسیدن به اهداف برجسته محیط زیستی می‌شود.

محققان باور دارند، پوشش تمام جنبه‌های علم زمین مستلزم چندین مدل پایه است که بر روی انواع مختلف مجموعه داده‌ها آموزش دیده‌اند. با این حال، دانشمندان این حوزه بر این باورند که مدل‌های آینده ممکن است روزی در یک مدل جامع ترکیب و منجر به شکل‌گیری یک فناوری هوشمند صرف بررسی زمین شوند که تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی بی‌نظیری برای انواع رویداد‌های آب و هوایی و محیطی ارائه می‌کند.

هر چه نوآوری در آینده بیشتر باشد، مدل‌های بنیادی اقلیمی ناسا و آی‌بی‌ام، جهش‌هایی را در علم زمین امکان‌پذیر می‌سازد که هرگز قبلاً و پیش از آن نبوده است. اگرچه ابزار‌های قدرتمند هوش مصنوعی کار محققان را بهبود می‌بخشد، اما تلاش تیم تحقیقاتی برای بهره‌گیری از علم و تبدیل آن به ابزار، فرصت‌های اکتشاف را افزایش می‌دهد و به هر کسی اجازه می‌دهد که راه را برای تحقیقات پیشگامانه برای کمک به مراقبت بهتر از سیاره هموار کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست در ارومیه
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • خزعلی، معاون رئیسی: آموزش زیست عفیفانه به مربیان در دستور کار است/ در زمینه حجاب، دنبال فرهنگ‌سازی هستیم
  • درخشش هنرمندعکاس سیستان وبلوچستان درجشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست
  • هنرمند سیستان و بلوچستانی جایزه جشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست را از آن خود کرد
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی