Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقی زاده گفت : هم اکنون ۶۰ هزار تن دپوی گندله در مجتمع گل گهر وجود دارد و فولاد سازان نباید کم کاری های خود را در حمل مواد با مقصر قرار دادن دیگران توجیه کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان یکی از مشکلات این روزهای واحدهای فولادی کمبود گندله است، مشکلی که سبب شده برخی از واحدهای فولادی با تمام ظرفیت اسمی خود قادر به تولید نباشند یا چرخه تولید آنها با مشکل روبه‌رو گردد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند ۶ واحد فعال در کشور مشغول تولید گندله هستند و تا پایان سال گذشته ظرفیت اسمی تولید گندله را به ۳۲ میلیون تن افزایش داده و در ابتدای سال جاری ، واحدهای گندله‌سازی سنگان نیز به ظرفیت‌های گندله‌سازی کشور افزوده شدند، اما فولادسازان معتقدند مهم‌ترین مشکل آنها درحال‌حاضر کمبود گندله است.

برخی فولادسازهای داخلی بر این باور هستند که علت  کمبود گندله ، صادرات خام سنگ آهن است لذا به همین علت کاهش تولید داشته اند و کشور دچار کمبود گشته است .

علت کمبود گندله ،صادارت سنگ آهن خام است

فرزاد ارزانی، مدیرعامل فولاد هرمزگان در گفت‌وگو با صمت اظهار کرده بود : یکی از دلایل کمبود گندله به این موضوع بازمی‌گردد که بخشی از مواد اولیه و سنگ آهن به‌صورت خام صادر می‌شود، از این‌رو با صادرات مواد اولیه فولاد با کمبود گندله روبه‌رو شده‌ایم.

ارزانی در ادامه با اشاره بر ایجاد توازن در زنجیره فولاد تاکید کرد: مسئله اصلی این موضوع است که ما باید بتوانیم در زنجیره فولاد توازن ایجاد کنیم، چراکه از معدن تا تولید محصول نهایی که چه تولید اسلب باشد و چه تولید ورق، باید بتوانیم در تامین مواد اولیه برای فولادسازی توازن به‌وجود آوریم لذا درحال‌حاضر زنجیره فولاد با کمبود مواد اولیه روبه‌رو است و این کمبود مواد اولیه هم به تولید کنسانتره و هم به تولید گندله سرایت کرده است.

وی با اشاره به تعداد واحدهای گندله‌سازی جدیدی که در حال راه‌اندازی هستند، عنوان کرد: هرچند تعدادی واحدهای جدید گندله‌سازی از جمله سنگان و گندله‌سازی فولاد مبارکه و… در بخش‌های مختلف کشور در حال راه‌‌اندازی است، اما مسئله این است که این واحدهای جدید جوابگوی نیاز فعلی  نیستند.

ارزانی  در ادامه یادآور شد : البته موضوع درخور توجه این مسئله است که هرچند واحدهای گندله‌سازی جدیدی در حال راه‌اندازی هستند، اما باید به این موضوع توجه کرد که حتی اگر واحدهای جدید گندله نیز وارد مدار تولید شوند، پس از آن با کمبود کنسانتره روبه‌رو می‌شویم از این‌رو نیازمند واحدهای جدید تولید کنسانتره و همچنین مواد اولیه لازم در این زمینه خواهیم بود.

۶۰ هزار دپوی گندله در مجتمع گل گهر وجود دارد

ناصر تقی زاده مدیر عامل مجتمع صنعتی و معدنی  گل گهر درمورد انتقاد اخیر فولاد هرمزگان مبنی بر کمبود گندله در داخل گفت : هم اکنون ۶۰ هزار دپوی گندله در مجتمع گل گهر وجود دارد و فولاد سازان نباید کم کاری های خود را در حمل مواد با مقصر قرار دادن دیگران توجیه کنند.

تقی زاد افزود : متاسفانه به دلیل اعتصاب کامیون داران انتقال گندله به فولاد هرمزگان با مشکل روبرو شده است و اینکه این فولاد ساز نمی تواند گندله را حمل کند مشکل شرکت گل گهر نیست ناوگان حمل گل گهر کاملا اختصاصی است اما با این توصیف آن را  در اختیار فولاد سازان قرار داده ایم.

وی تصریح کرد:شرکت گل گهر توانسته است ۱۲۱درصد تعهدات خود به فولاد هرمزگان را از ابتدای سال جاری عملیاتی کند و کم لطفی است که شرکت گل گهر را مقصر و این موضوع را رسانه ای کنند.

تقی زاده افزود : طلب گل گهر از فولاد هرمزگان به ۴۰۰میلیارد تومان رسیده است با این شرایط تحت هیچ شرایطی عرضه گندله را به این شرکت کاهش نداده ایم لذا پیشنهاد می کنیم شرکت فولاد هرمزگان بجای جو سازی ، توان حمل ‌ونقل خود را افزایش دهد زیرا گل گهر آمادگی روزانه ۲۰هزار تن محصول را دارد.

مدیر عامل گل گهر در پایان افزود : اگر شرکت فولاد هرمزگان در خرید گندله از گل گهر مشکل دارد پیشنهاد می کنیم محصول خود را از سایر تولید کنند گان گندله در کشور خریداری کند.

کمبود گندله به علت مشکلات عدیده در عرصه حمل و نقل است 

شایعه اخیر کمبود گندله برای فولاد سازان در داخل کشور گرچه پس از مشکلات حمل و نقل شدت گرفت اما  یک مقام آگاه از شرکت گل‌گهر درخصوص بحث حمل مواد معدنی به ویژه گندله تاکید کرد : قرارداد‌های ما با فولاد‌سازان بر پایه تحویل درب معدن است و برای تحویل گندله در هر زمان که خواستار باشند ما آماده هستیم.

وی درخصوص مشکلات حمل‌ونقل‌ زمینی در منطقه تصریح کرد: حمل با واگن در حال انجام است و تمام تلاش ما بر این است که با وجود بدهی فولادسازان به شرکت‌های تولید‌کننده گندله، بار مورد نیاز آنها تامین شود.

این مقام آگاه ادامه داد : در تاریخ عملکرد گل گهر نگه داشتن بار به هیچ عنوان ثبت نشده و به‌طور کامل به تعهداتش پایبند بوده است لذا کامیون‌های حمل بار نه تنها از منطقه گل‌گهر بلکه از هلدینگ میدکو و زرند ایرانیان نیز اقدام به حمل نمی‌کنند طبیعی است که مصرف ۸ هزار تنی گندله روزانه فولادسازان به سرعت به اتمام برسد.

وی گفت: برای اینکه فولادسازان با مشکل مواجه نشوند، ما تعهد صادراتی خود را حتی یک ماه به تاخیر انداخته‌ایم تا ابتدا نیاز داخل کشور تامین شود اما به هر ترتیب انتظار می‌رود که فولادسازان نیز در پرداخت‌های خود بهتر عمل کنند، لذا  گل گهر بالای ۱۰۰ درصد به تعهدات خود درخصوص عرضه گندله به فولادسازان عمل کرده است.

این فرد با سابقه معدنی ادامه داد : یک شرکت فولادی نباید زیر ۲ میلیون تن ذخیره مواد اولیه برای یک سال خود داشته باشد و در هر شرایطی بهتراست آینده نگری کند.

وی گفت: اگر تعامل راه آهن در دریافت مبالغ به شکل اقساط از ما نبود، نقل و انتقال بار با وجود بدهی‌های فولادسازان برای ما نیز به سختی صورت می‌گرفت. این در حالی است که به گزارش روابط عمومی معدنی و صنعتی گل گهر، این شرکت دستیابی به رکورد ماهانه بارگیری حمل ریلی گندله به میزان ۶۴۳۷ واگن و ۴۲۱ هزار و ۱۸۵ تن در شهریور ماه سال ۱۳۹۷ را به همت کارکنان مدیریت‌ها و پیمانکاران مرتبط با حوزه مدیریت حمل و نقل محقق کرده است.

آهن اسفنجی چه وضعیتی دارد؟

بر پایه اطلاعات رسیده از فضای کسب و کار، تولید‌کنندگان آهن اسفنجی نیز بحث کمبود آهن اسفنجی و اعتراض درخصوص صادرات این محصول توسط آنها  را رد کردند.

علی عباسلو مدیرعامل جهان فولاد سیرجان نیز در واکنش به این مطلب که کمبود آهن اسفنجی در کشور سبب اعتراض فولادسازان شده، اظهار کرد: برای هر متقاضی آهن اسفنجی، آمادگی کامل در عرضه داریم و تا سقف یکصد هزار تن در هر پارت فروشنده هستیم.

وی با اشاره به این مطلب که صرفا مخالفت با صادرات کالا نمی‌تواند منافع ملی را محافظت کند تصریح کرد: آنهایی که با ترکیبات آهن اسفنجی آشنایی دارند می‌دانند که دپوی این محصول بیش از ۶ ماه خطرساز است و قابلیت اشتعال دارد. وی افزود: ما موظف به تولید و تامین نیاز داخل هستیم اما باید بگویم که از اردیبهشت ما تا ابتدای مهرماه نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ عرضه بدون خریدار در بورس کالا داشته ایم که مطابق قانون در صورت ۳ بار عرضه مستمر ناموفق می‌توانیم صادرات انجام دهیم.

عباسلو گفت: از اردیبهشت ماه امسال حتی یک تن هم صادرات نداشته ایم اما در همین حال نیز خریداران داخلی هم از عرضه‌ها استقبال نکردند.

وی گفت: تا کنون ۳۰۰ هزار تن عرضه در بورس کالا به ثبت رسیده که ۶ هزار تن از آن را فولاد نطنز درخواست داشته و بار را از محل کارخانه نبرده است که مجبور شدیم نامه جریمه به بورس کالا ارسال کنیم.

مدیر عامل جهان فولاد سیرجان افزود: اگر این رویه ادامه یابد ما نمی‌توانیم تولید را متوقف کنیم و در صورت نخریدن محصول از سوی داخلی‌ها چاره‌ای جز صادرات نداریم هر چند که در این چند ماهی که صادرات ما متوقف بود بازار صادراتی خود را نیز از دست داده ایم.

فولاد سازان آهن اسفنجی دپو شده ما را نمی خرند 

از سوی دیگر محیاپور، مدیرعامل توسعه آهن و فولاد گل گهر در باره عرضه‌های آهن اسفنجی در بورس کالا تصریح کرد: فولادسازان پیش از این مشکلاتی داشتند که باید گفت بخش نقدینگی آن مرتفع و حل شده است.

وی افزود: توسعه آهن و فولاد در ۱۱ نوبت معادل ۲۴۵ هزار تن آهن اسفنجی عرضه کرده است که موفق به فروش ۲۰ هزارتن شده ایم.از این رقم نیز ۵هزار تن متعلق به تقاضای فولاد خزر بود که از این بابت منصرف شد و حتی حاضر به پرداخت جریمه معاملات شد.

محیا پور گفت: ما بارها به فولادسازان نامه زده و خواستار شدیم تا از ما آهن اسفنجی دپو شده را خریداری کنند اما اعلام کردند که به دلیل مشکلات حمل و نقل، شات دان کارخانه‌ها و… فعلا قصد خرید نداریم. وی یادآور شد: این امر بدیهی است که تامین نیاز فولادسازان داخلی به مراتب برای ما آسان‌تر و مطلوب‌تر از صادرات با کشتی است.

با این اوصاف به نظر می رسد وضعیت تولید ات داخلی آنطور هم که به نظر می آید بد نیست لذا عدم هماهنگی بین شرکت های تولید کننده و استخراج کنندگان ماده معدنی سبب مشکلات و تناقض گویی هایی شده است لذا در وضعیت فعلی به نظر می رسد این واحد ها  نیازمند برنامه ریزی دقیق تری در جهت توسعه روابط تجاری خود هستند .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران

جلسه متقاضیان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مخازن ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار با حضور نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور و به میزبانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برگزار شد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط‌عمومی، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به دستاورد‌های شرکت ملی گاز ایران در دوره تحریم، گفت: سال ۱۳۸۹ بانک مرکزی، شرکتی ملی گاز و شرکت ملی نفت تحریم شدند؛ ظرفیت تولید، پالایش، انتقال و توزیع گاز، ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود و امروز پس از یک دوره تحریم ۱۵ساله، میزان ظرفیت تولید، به ۸۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است و پالایش، انتقال و توزیع این زنجیره از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب بالاتر است. پیچیده‌ترین تکنولوژی با انتقال تکنولوژی از ساخت توربین و کمپرسور از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان بازوی اجرای شرکت ملی گاز ایران، صورت‌گرفته است.

نوشادی در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی و بخش‌های مختلف صنعت، افزود: جورچین صنعت گاز برای ادامه این مسیر پر افتخار، برای گسترش سطح مشارکت‌های مردمی و پاسخگویی به رشد فزاینده مصرف چه در مسیر توسعه و چه تولید انرژی و محصول و چه مصرف خانگی و تجاری، نیاز دارد که یک هم‌افزایی گسترده‌ای را انجام دهد. در استراتژی جدید شرکت ملی گاز ایران، برای مدیریت اوج مصرف که متأسفانه آسیبش نخست به تولید وارد می‌شود، تصمیم گرفتیم که وارد حوزه جذب سرمایه‌گذاری بشویم و پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایستگاه‌های تقویت فشار را خدمت شما معرفی کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا بیات مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران نیز با تأکید بر اهمیت صنعت گاز در امر تولید، گفت: سرمایه‌گذاری در تمام حوزه‌ها یکی از اصول اصلی توسعه در هر صنعتی است و صنعت گاز در کشور ما جریان خونی است که در رگ‌ها و شریان اقتصادی جریان دارد و توسعه این صنعت بی شک به توسعه در دیگر بخش‌های تولید همچون صنایع فولادی و پتروشیمی و دیگر بخش‌های صنعتی می‌انجامد.

در ادامه این نشست پروژه‌های ذخیره‌سازی مخزن نمکی نصرآباد کاشان، میدان هیدروکربنی شوریجه مشهد، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و پروژه بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز جهت سرمایه‌گذاری به نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور معرفی شدند.

گفتنی است، نمایندگان شرکت‌های فولادی همچون شرکت ایمیدرو، گل‌گهر، توسعه آن و فولاد، جهان فولاد، فولاد مبارکه، گهر زمین، آهن و فولاد ارفع، ذوب‌آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد ایران و فولاد سیرجان در این نشست به ارائه پرسش‌هایی در خصوص این پروژه‌های به بحث و تبادل نظر پرداختند.

دیگر خبرها

  • موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است
  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • رکورد تولید ماهانه صبا فولاد خلیج فارس شکسته شد
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • کمبود تولیدات هنری در زمینه کاهش طلاق ملموس است