Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرناپلاس- وضعیت کتاب‌های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بعد از درگذشت ایشان، نکته‌ای مهم برای بسیاری از علاقه‌مندان به آن مرحوم است.

محسن هاشمی، پسر ارشد مرحوم آیت الله هاشمی در گفت‌وگو با «ایرناپلاس» درباره وضعیت آثار مکتوب ایشان و ممیزی‌های احتمالی گفت: اگر منظور شما خاطرات ایشان است که مرحوم هاشمی از سال 60 خاطرات مکتوب دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای هر روز یک صفحه نوشته‌اند. پس از سال 60 تا سال 95 ما الان 35 دفترچه تقویم مکتوب از ایشان داریم که اینها موجود است و با دست خط خودشان هم است و من هم این را کاملا حفظ کرده ام، طوری که سالم بمانند مشکلی پیش نیاید و خراب نشوند و در نهایت در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی افزود: بر اساس نظر شخص ایشان، ما اصولا این ها را با 20 تا 22 سال تاخیر منتشر می کردیم. در گذشته هم همین طور منتشر می کردیم و علتش هم این است که اگر بخواهید بسرعت منتشر کنید و به حال معاصر برسانید، خود به خود یکسری مواردی است که مجبور می شوید فعلا حذف کنید و سانسورش زیاد می‌شد، ولی وقتی بیست سال فاصله می‌‌اندازید، خود به خود مقدار سانسور این مطالب بسیار کم می‌شود. همین خاطرات اخیر که به نام «مرد بحران‌ها» چاپ شد برای سال 74 بود و تقریبا یک هزارم هم سانسور و ممیزی نداشتیم و هیچ‌کس از ما نخواست، به جز این که خود من به این نتیجه برسم یک موضوعی یا رازی درباره فردی باشد که صلاح نباشد منتشر شود.

محسن هاشمی ادامه داد: در گذشته ایشان قبل از انتشار نسخه‌ای را می بردند خدمت مقام معظم رهبری و به ایشان می‌دادند و نظرات ایشان را می‌گرفتند که من هم این روند را باز ادامه می‌دهم و به ایشان دادم و ایشان حتی یک جا هم نگفتند که جایی از کتاب حذف شود. در گذشته هم معمولا وقتی داده می شد، تمام و کمال تایید می‌کردند و اصلا نظری نمی‌دادند که جایی باید حذف شود. این بار هم همین طور اتفاق افتاد. دو سال از خاطرات پدرم را بعد فوتشان با نظر رهبری چاپ کردیم.

وی در پاسخ به این سوال که «خودتان در کجا بیشترین ممیزی را داشتید؟»، گفت: خیلی کم؛ فقظ ما به شوخی می‌گوییم «عفت‌هایش» را کم کرده‌ایم!

**اداره کل اخبار چندرسانه‌ای**ایرناپلاس**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ايرناپلاس خاطرات هاشمي رهبري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش همزمان با روز معلم، مراسم یادبودی برای مرحوم کریم مجتهدی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد که در حاشیه این مراسم کتابخانه شخصی این فیلسوف و پژوهشگر در اتاق کارش واقع در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دایر شد.

مسؤولیت اداره این کتابخانه شخصی به عهده معصومه دلدار، کارشناس اداری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است؛ کسی که در چندین سال اخیر مسئول رسیدگی به امور مرحوم مجتهدی در دفترش هم بود.

دلدار درباره دایر شدن این کتابخانه شخصی گفت: به مرحوم مجتهدی وقتی در قید حیات بود پیشنهاد دادیم تا کتاب‌های ارزنده خود را در قالب یک کتابخانه شخصی به پژوهشگاه اهدا کند که ایشان گفت فکر خوبی است اما تا وقتی زنده هستم این کار را نکنید. بعد از درگذشت ایشان با رضایت خانواده‌شان کتاب‌های کتابخانه شخصی این فیلسوف و غرب‌شناس که بیش از هزار جلد است به اتاق کار وی در پژوهشگاه منتقل شد تا دانشجویان بتوانند از این آثار بهره ببرند.

وی افزود: این کتابخانه در راهروی طبقه اول پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، اتاق ۱۲۱ که در سال‌های اخیر اتاق کار ایشان بود دایر شده است و چون هنوز کتاب‌ها کدگذاری شده فعلاً به صورت امانت به کسی داده نمی‌شود اما علاقمندان به مطالعه آثار این کتابخانه شخصی می‌توانند به این محل بیایند و کتاب‌ها را در همان‌جا مطالعه کنند.

دلدار ادامه داد: همچنین در بخش دیگری از این راهرو، کتابخانه کوچکی شامل ۳۴ جلد از آثار منتشر شده توسط مرحوم مجتهدی قرار داده شده تا علاقمندان به فلسفه و دانشجویان این مرکز با آثار این فیلسوف آشنا شوند. ضمن اینکه سردیس ایشان که به سفارش پژوهشگاه تهیه شده نیز جلوی در اتاق ایشان نصب شده تا یادشان همیشه زنده بماند.

کریم مجتهدی استاد تمام بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه تهران و چهره ماندگار فلسفه کشورمان ۲۵ دی ماه سال ۱۴۰۲ در سن ۹۳ سالگی چشم از جهان فروبست.

کد خبر 6099722 سارا فرجی

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت سخنگوی شهرداری تهران در پی درگذشت مرحوم تبریزی
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • فقدان مرحوم ماموستا فخری یک ضایعه بود
  • صدای مرحوم مسعود اسکویی را بشنوید
  • حضور وزیر ورزش در مراسم ترحیم مرحوم اسکویی
  • هاشمی: طرح آمایش سرزمینی، ورزش کشور را از روزمرگی دور می‌کند
  • طرح آمایش سرزمین ورزش کشور را از روزمرگی دور می‌کند
  • ماجرای خواب هولناک هاشمی، ۶ ماه قبل از فوتش
  • خواب عجیب آیت الله هاشمی، ۶ ماه قبل از فوتش