Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش ویژه حمایت از کودکان کار در اراک در حالی برگزار شد که براساس اعلام مسئولان استان مرکزی بیش از ۱۰۰ کودک کار در اراک شناسایی شده است. ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰ استانها مرکزی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، امروزه با معضلی نه چندان جدید به نام کودکان کار روبه‌رو هستیم این امر همان قدر که اثری منفی بر روی جامعه دارد بر روی خود کودکان از لحاظ شخصیتی، روانی، بهداشتی، تحصیلی و هزار مورد دیگر اثر سو دارد حال باید دید چه عواملی سبب به وجود آمدن این معضل اجتماعی و فرهنگی می‌شود؟ بر اساس بررسی‌های انجام شده فقر مالی و فرهنگی اصلی‌ترین مورد در  تبدیل شدن یک کودک به کودک کار است در این میان نگاه افراد و جامعه به این کودکان چگونه است؟

بر اساس تحقیقات انجام شده اغلب مردم با بی‌مهری تمام این کودکان را به چشم یک بزهکار می‌بینند، جامعه در برخورد با این کودکان خارج از اینکه این کودکان به چه سببی در حال کار هستند برخورد می‌کنند و این امر خود یک فقر فرهنگی در میان جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا نخستین همایش دوچرخه سواری کودکان کار با شعار آینده را باید ساخت با منع به‌کارگیری کودکان کار که با همت مرکز آرامش کودکان آفتاب با همکاری معاونت فرهنگی و دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری استان مرکزی، سازمان بهزیستی استان، اداره کل ورزش و جوانان استان، آموزش و پرورش استان، جمعیت هلال احمر استان، اورژانس، پایگاه بسیج شهید اشرفی اصفهانی، کانون پرورش فکری کودکان موسسه فرهنگی هونام، دفتر تبلیغات نگارستان و با حضور 200 ورزشکار برگزار شد.

کودکان قشر عظیمی از جمعیت کشور هستند

در این همایش معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان مرکزی با اشاره به هفته جهانی کودک و شعار جهانی آن با مضمون آینده را باید ساخت به خبرنگار تسنیم گفت: کودکان قشر عظیمی از جمعیت کشور هستند که در آینده مسئولان کشور شده و امور را در دست می‌گیرند، در همین راستا دولت توجه ویژه‌ای به مسائل اجتماعی، جسمی، روانی و روحی کودکان داشته است.

محمدعلی الله دادی افزود: سازمان بهزیستی به عنوان سازمان تخصصی که بخش عمده برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌های آن در مورد کودکان است، و برای اقشار زیر 18 سال استان برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، روانی و آگاه‌سازی انجام می‌دهد، بخش دوم فعالیت سازمان بهزیستی استان در مورد کودکان معلول و داری آسیب که دارای شرایط ویژه‌ای هستند است.

وی تصریح کرد: کودکان کار که به غلط کودکان خیابانی نامیده می‌شوند مورد توجه سازمان بهزیستی و دولت هستند در گذشته برنامه‌های در این زمینه وجود نداشت، اما هم اکنون با توجه به سیاست‌های برنامه پنجم و ششم الویت دولت و در کنار سایر دستگاه‌ها انجام این کار است.

معاون پیشگیری بهزیستی استان عنوان کرد: تاکنون بیش از 100 کودک شناسایی شده است که محل ارتزاق آنها خیابان است، که به سبب فقر، نیازمندی خانواده و بعضا علاقه و عادت این کار را انجام می‌دهند، باتوجه به مطالعه انجام شده بسیاری از کودکانی بر اساس علاقه و الگو قرار دادن اشخاصی که در گذشته کودک کار بودند و بعد موفق شدند این کار را انجام می‌دهند بر همین اساس کارهای که در این زمینه انجام می‌شود بیشتر برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، روانی و ورزشی است.

الله دادی ادامه داد: با توجه به حمایت‌های که از این کودکان انجام می‌شود قطعا این کودکان در آینده از مسئولان کشور و آینده‌ساز می‌شوند.

وی با اشاره به این همایش گفت: این همایش که از خیابان قائم‌مقام شروع و تا پارک امیر کبیر بود، برای نشان دادن توانمندی کودکان برای تغییر فرهنگ و دیدگاه مردم برگزار شد، بر اساس مفاد کنوانسیون حقوق کودکان، کودکان  کار زیر 18 سال هستند که در کشور ما هم این کوکان در زمینه تحصیل و کار مشکل دارند که سازمان بهزیستی و سازمان‌های مردم نهاد به دنبال برطرف کردن آن هستند.

معاون پیشگیری بهزیستی اضافه کرد: در خلا‌ نهاد‌های رسمی و کم کاری آنها در سازمان‌های مردم‌نهاد رسیدگی به کودکان کار و متکدیان در حال بررسی است هر چند که بیشتر این بررسی‌ها در حوزه بهزیستی انجام می‌شود اما فعالیت‌های غیردولتی هم در این زمینه انجام می‌شود تا شاهد حضور کودکان کار در برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی باشیم.

حضور 300 ورزشکار رکاب‌زن در همایش دوچرخه‌سواری حمایت از کودکان کار

مدیرعامل مرکز آرامش کودکان آفتاب با اشاره به تعداد کودکانی که در این همایش شرکت کرده‌ بودند نیز به خبرنگار تسنیم گفت: این همایش نخستین همایش در استان و بعضا در کشور با رویکرد فرهنگ‌سازی در زمینه کودکان کار و خیابان بود که با حضور 200 ورزشکار رکاب‌زن برگزار شد.

فیروزه علیمحمدی افزود: از میان این 200 نفر 40 کودک کار حضور داشت که همگی دوچرخه خود را به امانت برای شرکت در این همایش تهیه کرده بودند هدف این همایش تغییر نگرش و فرهنگ مردم نسبت به کودکان کار بود.

وی تصریح کرد: ما خود را بازوان دستگاه‌های دولتی و مطالبه‌گر می‌دانیم که توانستیم به عنوان یک مرکز غیردولتی چندین دستگاه دولتی را در کنار هم جمع کنیم.

مدیرعامل مرکز آرامش کودکان آفتاب با اشاره به علت مسیر دوچرخه‌سواری گفت: مسیر دوچرخه‌سواری که از خیابان قائم مقام، میدان شورا، میدان شهدا، میدان هفت تیر، هلال احمر، خیابان میثم، پل فرنگی و پارک امیر کبیر که کودکان کار بیشتر در این مسیر تردد داشته‌اند بود در پایان از تمام کسانی که مرکز را در انجام این برنامه فرهنگی یاری رساندند سپاسگزاریم.

گزارش از پریسا قشلاقی

انتهای پیام/ح

R41371/P1357/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳۶ کودک زباله‌گرد و ۱۹ کودک کار در منطقه ۱۵

مهدی مالمیر معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه۱۵ در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار داشت: ساماندهی کودکان کار در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی یک ضرورت مهم و البته یک خواسته به جای مردمی است که باید از سوی دستگاه‌های مسئول جدی‌تر گرفته شود تا شاهد کمرنگ شدن این معضل و پیامدهای آن در سطح جامعه باشیم.

مالمیر در ادامه افزود: به همین منظور طرح سامان بخشی اجتماعی به منظور جمع‌آوری معتادان متجاهر، کارتن خواب‌ها، زباله گردها، متکدیان و کوکان کار با همراهی و مشارکت شهرداری منطقه ۱۵ و یگان‌های انتظامی، راهور، دادستانی در منطقه اجرایی شد.

مالمیر گفت: بر همین اساس طی مانورهای انجام شده و با هدف سامان بخشی اجتماعی تعداد ۳۶ کودک زباله گرد و ۱۹ کودک کار در منطقه شناسایی شدند.

وی اظهار کرد: کودکان کار و زباله گرد پس از شناسایی جهت ارائه خدمات مددکاری به پایگاه خدمات اجتماعی منطقه معرفی شده و در صورت نیاز به مددکاری ارجاع داده می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • یتیم شدن ۱۹ هزار کودک فلسطینی در نتیجه جنگ غزه
  • تاکنون ۶ هزار مادر فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند
  • شناسایی ۳۶ کودک زباله‌گرد و ۱۹ کودک کار در منطقه ۱۵
  • این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید
  • فراخوان نام نویسی در همایش روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد
  • دلیل پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • درآمد ۶۰ میلیون تومانی کودکان کار!
  • تجهیز ۱۰ سالن و آماده‌سازی ۳ هزار صندلی تئاتر در فرهنگسراها