Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اول رئیس جمهور گفت: این چیز جدیدی نیست و آمریکایی‌ها باید بدانند که کشور‌های مورد تحریم، تحریم‌ها را دور می‌زنند و راهکار‌هایی پیدا می‌کنند تا در این مسیر موفق شوند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری امروز در مراسم روز جهانی استاندارد که در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت: روز جهانی استاندار فرصت مناسبی است که تاملی در رسیدن به آن معیار‌هایی کرد که زندگی را برای مردم بهتر و با کیفیت‌تر میکند و فرصتی است که سیاستگذاران امر استاندارد و بخش‌های فعال و تولید در این روز در کنار هم بنشینند و نقد و بررسی کنند اتفاقاتی را که در امر استاندارد افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون اول رییس جمهور بیان داشت: در جامعه بهم پیوسته جهانی زندگی می‌کنیم و وقتی انقلاب‌های صنعتی در دنیا اتفاق افتاد هر کدام منشا تحولات عظیمی در زندگی مردم بود.

وی با اشاره به انقلاب چهارم صنعتی اشاره کرد و گفت: تقریبا تمام ابعاد اقتصاد و صنعت تحت تاثیر تکنولوژی‌های جدید قرار گرفته، بنابراین لازم است استاندارد‌های متناسب با این شرایط ایجاد کنیم.

جهانگیری افزود: امروز مساله اصلی کشور این است که سطح رضایت‌مندی مردم و امید به آینده را افزایش دهیم و همه کسانی که حرفشان در جامعه اعتبار دارد، لازم است که در این بخش تلاش کنند.

وی افزود: صنعتگر کشور باید متناسب با شرایط جهانی عمل کند و وقتی دنیا انقلاب چهارم صنعتی را نامگذاری کرده باید متناسب با انقلاب چهارم صنعتی عمل کنیم.

معاون اول رییس جمهور بیان داشت: برای داشتن واحد تولیدی موفق باید فناوری‌های روز به خدمت گرفته شود. وقتی کالا قرار است به مقصدی صادر شود حتما استاندارد‌های آن در نظر گرفته می‌شود بنابراین همه کشور‌ها در درجه اول به حداقل استاندارد‌ها توجه می‌کنند.

وی افزود: در سال‌های گذشته تولید کنندگان ما به استاندارد‌ها توجه قابل توجهی داشته اند و قطعا وقتی به این استاندارد‌ها توجه شود، هزینه تولید کاهش می‌یابد و کاهش هزینه‌های تولید منجر به افزایش صادرات می‌شود.

وی با بیان اینکه وقتی فرایند تولید اصلاح شود، ضایعات از بین می‌رود، گفت: نتیجه این می‌شود که صادرات غیرنفتی کشور تقریباً روند خوبی به خود بگیرد، البته ظرفیت ایران بیش از این است.

جهانگیری اظهار داشت: در یک دورانی حتی بعد از انقلاب بخش صادرات غیرنفتی ما به صادرات فرش، پسته و محصولات سنتی محدود می‌شد، اما امروز می‌بینیم که در صادرات غیرنفتی ما کالا‌های صنعتی هم وارد شده و دانش در این بخش سهم بالاتری دارد.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: تعداد شرکت‌های مستقل با مشخصه شرکت‌های دانش‌بنیان به چند هزار مورد در کشور رسیده و سایر شرکت‌ها هم سعی دارند تا به این مشخص دانش‌بنیانی دست یابند.

وی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی ایران توانمند است، گفت: ما با بسیاری از کشور‌های شرق آسیا و آمریکای لاتین توسعه را هم‌زمان شروع کردیم، اما چه شد که آن‌ها مسیر توسعه را با سرعت طی کردند و به مسیر قابل قبولی از نظر توسعه رسیدند و ما نرسیدیم؟ آیا ضعف در توانمندی بخش خصوصی بود که باید موتور محرکه توسعه باشد، یا ضعف در سیاست‌گذاری ما است؟

جهانگیری اظهار داشت: تقریباً تمام بررسی‌ها نشان می‌دهد که بخش خصوصی ایران توانمند است و ضعف اصلی در اینکه نتوانستیم، سرعت توسعه متناسب با کشور‌هایی که همزمان با ما توسعه را شروع کرده‌اند، داشته باشیم در سیاست‌گذاری‌های علمی، عالمانه و دقیق بوده و مسأله عدم اشتغال سیاست‌ها بوده است.

وی افزود: گاهی سیاست‌ها خوب انتخاب شده، اما با تغییر یک دولت و مدیر سیاست‌ها عوض شده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کشور‌هایی موفق شده‌اند توسعه را خوب پیش ببرند که سیاست‌های عالمانه استفاده کرده‌اند، گفت: این سیاست‌های آن‌ها استمرار یافته و حتی در این کشور‌ها ممکن است دولت‌ها تغییر کرده باشند، اما سیاست‌های آن‌ها تغییر نکرده است. این مسأله از ضعف‌های ما است و انشاءالله آن را برطرف کنیم.

جهانگیری افزود: به هر حال ایران شایستگی توسعه دارد و بخش خصوصی توانمند دارد و قدرت برنامه‌ریزی در کشور بالا رفته و سهم جوانان در کشور در مقطع فعلی بسیار بالا است و کشوری که جوانان تحصیل‌کرده، با موقعیت جغرافیای خوبی دارند، می‌تواند به توسعه دست یابد و این موارد به توسعه کمک می‌کند.

وی افزود: البته در حال حاضر مقطع خاص و شرایط تحریم قرار داریم که باید بگویم تحریم‌ها شرایط غیرعادی در کشور تحمیل کرده و به تعبیر آمریکایی‌ها جنگ اقتصادی علیه کشور ایران آغاز کرده‌اند که یک طرف جنگ آمریکاست با توانمندی‌هایی که ما برای آن قائل هستیم و یک طرف ایران است، با موقعیت و سابقه تمدنی که نشان می‌دهد، همواره در برابر فشار‌های خارجی از خود مقاومت نشان می‌دهد و این موضوع طی سده‌های گذشته جزو فرهنگ ایران بوده است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: این شرایط غیرعادی می‌طلبد که سیاست‌های متناسب با این شرایط تدوین شود، در این جنگ تحمیلی اقتصادی هدف این است که منابع درآمدی ایران کاهش یابد و هدف این است که امکان جابه‌جایی منابع درآمدی ایران کم شود و از بین رود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: همچنین هدف این است تا با این دو اتفاق محصولات مورد نیاز کشور چه محصولات ساخته شده و چه مواد اولیه امکان وارداتش به کشور نباشد و هدف نهایی این است که از ناحیه این فشار‌ها مردم تحت فشار قرار گیرند و علیه حاکمیت اعتراض کنند و هدف دشمن این است.

جهانگیری اظهار داشت:، اما هدف ما این است که حتماً تلاش کنیم تا منابع درآمدی خودمان را افزایش دهیم، اگر چه در این جنگ ممکن است بخشی از منابع ما از بین برود. به هر حال اصلی‌ترین منبع ما نفت است و بعد منابع طبیعی که آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند، صادرات نفت را به صفر می‌رسانند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: حتی برخی از کشور‌ها اگر چه هنوز به ۱۳ آبان و دور جدید تحریم‌ها نرسیده‌ایم، برداشت نفت را صفر کرده‌اند.

وی افزود: حتماً مردم ایران از مسئولین انتظار دارند که علی‌رغم این مسائل میزان صادراتمان در بخش نفت در حد قابل قبولی باشد.

جهانگیری افزود: علی‌رغم اینکه تعدادی از کشور‌ها که نفت را از ما می‌برده‌اند، کارشان را متوقف کرده‌اند، ما شرکای جدیدی پیدا کرده‌ایم و با شرکای سنتی صحبت کرده‌ایم و راهکار‌های جدید پیدا کرده‌ایم.

وی افزود: این چیز جدیدی نیست و آمریکایی‌ها باید بدانند که کشور‌های مورد تحریم، تحریم‌ها را دور می‌زنند و راهکار‌هایی پیدا می‌کنند تا در این مسیر موفق شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نخریدن نفت ایران اسحاق جهانگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار

بذرپاش امارات وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیش‌بینی ۳۰ میلیارد دلاری تجارت بین ایران و امارات از آماده‌سازی ۲۲ سند همکاری بین ۲ کشور در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و امارات برای امضا شدن خبر داد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در حاشیه نشست این کمیسیون که صبح امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه در ابوظبی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: بعد از حدود ۱۰ سال نشست کمیسیون مشترک همکاری بین دو کشور برگزار شد و در ابتدای آن ۲ سند در جهت رسمیت بخشی به خود کمیسیون به امضا رسید.

وی با بیان این که در مجموع ۲۲ سند از گذشته و در پی نشست‌های مقدماتی آماده شده که بین دو کشور به امضا برسد، گفت: در این نشست در بخش‌های مختلف گردشگری، تسهیل تردد تجاری، نقش هر کشور در کریدور شمال - جنوب، توسعه فعالیت‌های بندری، افزایش تعداد پرواز‌ها بحث و گفتگو شد.

بذرپاش ادامه داد: توسعه فعالیت‌های بندری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اماراتی در بنادر ایران یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این نشست بود. موضوع دیگر تسهیل فرآیند‌های بانکی بود که یکی از مهم‌ترین پیش‌نیاز‌های تجارت و خواسته تجار ایرانی از امارات است که تبادلات مالی بانکی تسهیل شود و قول‌های خوبی در این زمینه داده شد که امیدواریم بتوانیم در این زمینه پیشرفت‌های خوبی را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به این که در سال گذشته تجارت بین دو کشور ۲۷ میلیارد دلار بود و بعد از چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری ما کشور امارات است، گفت: امارات نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالا‌های ما دارد و به همین دلیل فراهم‌سازی زیرساخت‌های توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار مهم است.

وی افزود: یکی دیگر از زمینه‌های همکاری بین دو کشور موضوع گردشگری است و هر دو کشور زیرساخت‌های مطلوبی را برای توسعه گردشگری ایجاد کرده‌اند.

به گفته بذرپاش، فعالیت بین اتاق‌های بازرگانی دو کشور و نیز ایجاد صندوق ضمانت با مشارکت دو طرف از دیگر موضوعات مطرح شده بین دو کشور بود.

بذرپاش ادامه داد: مجموعاً با همه فشار‌هایی که کشور آمریکا ایجاد کرده که کشور‌های منطقه و به ویژه کشور امارات رابطه خود را با ایران کاهش دهد، مانعی برای توسعه همکاری‌ها وجود ندارد و امیدواریم بعد از این نشست کمیسیون مشترک، سال آینده سال متفاوتی در حجم فعالیت‌های دو کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روز‌ها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیر‌های شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزار‌های ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار
  • مدارا با طالبان بدون خط قرمز! / معلمان و دغدغه معیشت/رویا فروشی برای کسب ثروت 
  • افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است
  • افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در کردستان
  • رئیسی هفته آینده به قم سفر می‌کند
  • کارگر؛ رضایت شغلی و توسعه اقتصادی
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده