Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

 بر اساس گزارش محققان یک رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از سبزیجات تازه، میوه و نوشیدنی هاست می تواند در سنین بالا از مغز شما محافظت کند.در واقع یک رژیم غذایی سالم می تواند از سلامتی شما محافظت کند که شامل مغز هم می شود.

مغز همه با بالا رفتن سن از نظر حجمی کوچک می شود. این مطالعه که در مجله نورولوژی (عصب شناسی) منتشر شده نشان داده افرادی که در اواسط دهه 70 زندگیشان رژیم غذایی مدیترانه ای داشته اند نسبت به سایرین، جرم کمتری از مغزشان را از دست داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میشل لوسیانو Michelle Luciano و همکارانش از دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند نوشتند: " ما دریافتیم پایبندی کمتر به رژیم غذایی مدیترانه ای در بیشتر از سه سال منجر به کاهش کلی حجم مغز می شود. "

تیم از گروهی ساکن ادینبورگ که در سال 1936 متولد شده بودند و از همان زمان تحت نظارت بوده اند استفاده کرده. برای این دور، داوطلبان تمام مواد غذایی که مصرف می کرده اند را یادداشت نموده و با تصویر برداری مغناطیسی (MRI ) از مغزشان موافقت کردند. مطالعه آن ها از سن 70 تا 76 سالگی انجام شد و MRI گرفته شده به محققان نشان داد که چه وقت و چگونه مغز شرکت کنندگان در این فاصله سنتی دچار تغییر شده. از حدود 400 شرکت کننده در عرض 3 سال 2 بار MRI گرفته شد.

بر اساس بررسی تیم مشخص شد، افرادی که میوه، سبزیجات، روغن زیتون و امثال این خوراکی ها را بیشتر مصرف کرده بودند و کمتر از غذاهای سرخ کردنی، گوشت و پنیر استفاده کرده بودند کمتر دچار کوچک شدن مغز شده بودند. به گفته محققین کاهش حجم مغز این گروه نصف نرخ معمولی که از افراد همسنشان در عرض سه سال انتظار میرفته، بوده

به گفته لوسیانو: " در مطالعه ما عادت غذا خوردن قبل از حجم مغز مورد اندازه گیری قرار گرفت که نشان می دهد رژیم غذایی می تواند در مدت زمان طولانی از مغز محافظت کند . با این حال به مطالعات گسترده تر برای تایید این نتایج، نیاز است. "

در این تحقیق از افراد خواسته شد مصرف نوشیدنی های الکلی را کنترل کنند –و به یک سوم مقدار روزانه برسانند که به طور متوسط برای مردان نباید بیشتر از 3 بار و برای زنان نباید بیشتر از 2 بار باشد.

دکتر دیوید ناپمن Dr. David Knopman, پروفسور نورولوژی در کلینیک مایو در مینه سوتا که در مطالعه شرکت نداشته می گوید این تاثیرات را می توان به عنوان منافع زندگی واقعی ترجمه کرد. دکتر ناپمن در گفتگویی با NBC بیان می کند : " از دست دادن حجم مغز بخشی اجتناب ناپذیر از روند پیری است. "

دکتر ناپمن اضافه می کند:" به طور کلی داشتن یک مغز بزرگتر برای شما بهتر است زیرا حداقل در اواخر زندگی شما را نسبت به بیماری های مغزی مقاوم تر می کند. افرادی که به طور کلی مغز بزرگتری دارند نسبت به دیگران توانایی تحمل آسیب های مغزی بیشتری دارند. بنابراین انتظار می رود کاهش روند از دست دادن حجم مغز در افرادی که رژیم مدیترانه ای دارند از آنها در برابر توسعه زوال عقل محافظت کند. "

همه کسانی که بخشی از این مطالعه بودند سالم بوده و زندگی مستقلی داشتند و این مطالعه برای نشان دادن تاثیر تغذیه سالم بر روی خطر ابتلا به مشکلات مغزی نبوده ولی سایر مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی مناسب می تواند از ابتلا به آلزایمر و سایر مشکلات زوال مغز جلوگیری کند.

در مطالعه ای که در سال 2015 در دانشگاه کلمبیا انجام شد دریافتند افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای داشتند، مغز بزرگتری دارند. ولی مشخص شد که این تاثیر ممکن است به این علت باشد که افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای دارند ماهی بیشتری نسبت به سایر گوشت ها مصرف می کنند.

تیم ادینبورگ هیچ تاثیری از مصرف گوشت یا ماهی در تحقیقاتشان نیافتند میزان تحصیلات هم هیچ نقشی در تحقیقاتشان نداشته است.

تحقیقات قبلی رژیم غذایی مدیترانه ای را به کاهش خطر بیماری های قبلی و برخی سرطان ها و سکته مغزی و داشتن زندگی طولانی مرتبط دانسته اند.

ناپمن اشاره می کند " افرادی که غذای سالمی می خوردن اغلب از سایر جهات هم در سلامت هستند. بسیار کمتر احتمال دارد چاق شوند، احتمال کمتری دارد به دیابت یا فشار خون بالا مبتلا شوند، کمتر سیگاری می شوند و بیشتر به ورزش علاقمندند و به طور کلی بیشتر به عادت های سالم زندگی پایبندند. "

ولی یک سری از مطالعاتی که در اسپانیا انجام شده تاثیراتی واضح از رژیم غذایی سالم روی افراد پیدا کردند. روغن زیتون و آجیل به رژیم غذایی استاندارد اسپانیایی اضافه کردند و متوجه منافع آن به وضوح بر سلامت قلب و مغز شدند.

در مطالعه ادینبورگ فقط یک بار –در 70 سالگی –از شرکت کنندگان در مورد مواد غذایی که می خوردند سوال شد. پس کاملا واضح نیست که اگر در تمام طول زندگی رژیم غذایی بهتری داشته باشند چقدر برای سلامت مغزشان مفید است

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: سبزیجات مغز رژیم غذایی جرم اسکاتلند مواد غذایی روغن زیتون گوشت مردان زنان تغذیه مشکلات آلزایمر دانشگاه کلمبیا سکته مغزی سلامت فشار خون بالا اسپانیا استاندارد قلب دانشگاه کلمبیا زنان فشار خون بالا قلب مغز پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: تکنیکی ساده برای کنترل خشم

رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229694 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • آلرژی بهاری دارید؟ این مواد غذایی را بخورید
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند