Web Analytics Made Easy - Statcounter

استفاده از سبوس‌ اضافی در نان برخلاف آن چه که در فرهنگ عامیانه مردم جا افتاده نه تنها درمانی بر درد مردم نیست بلکه همچون تیغ دو لبه‌ هم سلامت مردم و هم جیب آن‌ها را نشانه می‌گیرد. ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳ استانها استان تهران نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهریار، مدتی است از کنار هر نانوایی در شهریار که می‌گذری تابلوی "نان با سبوس اضافه" به چشم می‌خورد و با وجود گران‌تر بودن قیمت صف طولانی از مشتریان خود را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا سبوس اضافه دلیلی بر بالا بودن ارزش تغذیه‌ای نان است؟ آیا سبوس آردها کم شده که حالا نانواها سبوس اضافه به نان می‌زنند؟

قطعاً نان سبوس‌دار نان کامل‌تری است و هر نانی بسته به نوع و بافت خود میزان سبوس‌گیری مشخصی دارد که بر همان مبنا نیز قیمت آن‌ها مشخص شده است بنابراین دلیلی بر اضافه کردن سبوس‌ بیشتر به خمیر نان و افزایش قیمت آن وجود ندارد و به نظر می‌رسد فرهنگ‌سازی و فهم نادرست سبب تمایل بیشتر مردم به استفاده از نان سبوس‌دار شده است.

به یکی از همین نانوایی‌های که نان سبوس‌دار پخت می‌کرد رفتم چند نفری در صف بودند صف نانوایی هم از آن دسته صف‌هایی است که کافی است نیم ساعت در صف باشی تا تمام اخبار محله و شهر و حتی آخرین اخبار آمریکا و غیره درست و نادرستش دستت بیاید. افرادی که در صف بودند باورشان این بود که نان سبوس‌دار درمان بسیاری از بیماری‌هاست.

یکی می‌گفت سبوس گندم خواص دارویی دارد و برای پوکی‌استخوان، کم‌خونی و چاقی خیلی خوب است و دیگری در شبکه‌های اجتماعی خوانده بود که بسیاری از کاربران استفاده از سبوس را برای جلوگیری از ریزش و سفید شدن زودهنگام موی سر توصیه کرده بودند.

همه این موارد شاید در مورد نان سبوس‌دار درست باشد اما آیا سبوس‌ اضافی در نان هم همین خاصیت‌ها را دارد؟ به نظر می‌رسد امروز آبروی نان سبوس‌دار قربانی تبلیغات نان با سبوس اضافی شده است که این روزها در هر جمع واقعی و مجازی دست به دست می‌چرخد و حاصلی جز بیماری‌های پنهان و تحمیل هزینه‌های اضافی برای خرید نان ندارد.

محمدهادی ناصح رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه سبوس‌های فله‌ای موجود در برخی نانوایی‌ها فاقد پروانه ساخت بهداشتی بوده و برای مصرف غیرانسانی است اظهار داشت: مدتی است که نه تنها در شهریار بلکه در بسیاری دیگر از مناطق کشور نانوایی‌ها در هنگام پخت نان با اضافه کردن موادی همچون سبوس و کنجد پول بیشتری از مردم دریافت می‎‌کنند در حالی که این موضوع اقدامی غیراصولی بوده و منفعتی برای مردم ندارد.

وی بیان کرد: برخی نانوایی‌ها در شهریار برای پخت نان بیش از حد نصاب سبوس‌گیری می‌کنند در حالی که سبوس‌گیری مطلوب در شرکت‌های تولید آرد باید بین 7 تا 12 درصد متفاوت برای انواع نان باشد و برای سنگک نیز این شرایط با درصد سبوس‌گیری 7 درصد بهترین شرایط است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهریار با بیان اینکه سبوس گندم زمانی از مطلوبیت لازم برخوردار است که همراه با آرد بوده و در شکل خمیر نان فرصت تخمیر داشته باشد افزود: سبوس باید همراه آرد تخمیر شود اما این مهم امروز عملاً اتفاق نمی‌اُفتد و بسیاری از نانوایی‌هایی که در شهریار در حال خدمات‌دهی به شهروندان هستند اقدام به افزودن غیراصولی سبوس به نان می‌کنند که علی‌رغم باوری که برای عموم ایجاد شده است این موضوع هیچ منفعتی در سلامتی افراد ایجاد نمی‌کند.

ناصح خاطرنشان کرد: سبوس‌هایی که امروز در برخی نانوایی‌ها وجود دارد در شرایطی غیربهداشتی نگهداری می‌شود و این شرایط خود ممکن است به جهت ایجاد قارچ و آلودگی‌های میکروبی ثانویه و غیره باعث ایجاد بیماری در افراد شود و در کلامی دیگر به جهت اینکه این سبوس‌ها عمدتاً موارد مصرف دامی دارد نباید توسط انسان مصرف شود.

با این اوصاف هر چند مصرف سبوس نان مفید است اما اگر بیش از اندازه در خمیر نان مورد استفاده قرار گیرد قطعاً به دلیل فیبر زیاد و کمبود آهن و روی، عوارض بسیاری را برای مصرف‌کننده ایجاد می‌کند. از سوی دیگر سبوس فله‌ای که به نان اضافه می‌شود اگر تخمیرش در نان به خوبی صورت نگیرد ضررش بیشتر از فوایدش است و همچنین به دلیل استفاده فله‌ای از سبوس که بعضاً در معرض آلودگی‌های قارچی و میکروبی قرار دارد و به راحتی نیز قابل شناسایی نیست می‌تواند آثار زیانباری بر سلامت افراد داشته باشد.

گزارش از حمید تات

انتهای پیام/ح

R7840/P1357/S6,60/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۵۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴۰ راهپیمایی حمایت از مردم غزه در کرمان برگزار شد

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان، گفت: بیش از ۴۰ راهپیمایی و اجتماع مردمی در حمایت از مردم مظلوم غزه در سطح استان کرمان برگزار شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حسین انجم شعاع صبح امروز در دیدار حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اعضا و مدیران مجمع نمایندگان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و فعالین مردمی استان کرمان با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان به‌ویژه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، اظهار داشت: در سال گذشته تمام برنامه‌های ملی مذهبی در سطح استان به‌ویژه راهپیمایی‌ها باشکوه خاص برگزار شد و مردم با توجه به مشکلاتی که وجود داشت حضور حماسی داشتند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 26 مراسم رسمی در کرمان برگزار شد که شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان محور این مراسم بوده است، گفت: بیش از 40 راهپیمایی و اجتماع مردمی در حمایت از مردم مظلوم غزه در سطح استان کرمان برگزار شد که آخرین آن جمعه گذشته بعد از نماز جمعه در حمایت از حمله کوبنده سپاه به اسرائیل در پاسخ حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه بود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان، عنوان کرد: در بسیاری از برنامه‌های فرهنگی مذهبی استان سایر نهادها نیز مشارکت داشتند و همکاری خوبی شده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های اجرا شده با حضور باشکوه مردم خیلی خوب و باشکوه برگزار شده است، افزود: از ظرفیت‌های مردمی و گروه‌های مردمی در حوزه‌های مختلف در برنامه‌ها استفاده می‌شود و آنها هم استقبال می‌کنند که جای تقدیر دارد.

انجم‌شعاع با اشاره به اینکه تمام دستگاه‌های اجرایی استان که می‌توانند در برنامه‌های ملی و مذهبی نقش داشته باشند در اجرای برنامه‌ها استفاده می‌شود و عضو کمیته‌های تخصصی شورا هستند، گفت: برای هر برنامه‌ای که قرار است اجرا شود جلسات نقد و بررسی هم برگزار می‌شود و تمام تلاش خود را می‌گذاریم که برنامه‌ها بدون آسیب اجرایی شود و رضایت مردمی را داشته باشد.

وی از برنامه‌ریزی برای بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در خرداد ماه خبر داد و گفت: ستاد این مراسم تشکیل شده و در حال برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه‌ها هستیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • سیل بیش از ۲۶۰۰ نفر از مردم را گرفتار کرد
  • رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور درحال حل‌شدن هستند
  • کار شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، جریان‌سازی فرهنگی است
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری آرد و نان
  • بیش از ۴۰ راهپیمایی حمایت از مردم غزه در کرمان برگزار شد
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ برای اقتصادی شدن پخت نان کامل
  • احمد شهریاری مدیرعامل استقلال می‌شود؟! پتروشیمی خلیج فارس آماده جدال حقوقی با صدا و سیما بر سر حق پخش
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • علی دایی شهریار باقی می ماند اگر به فوتبال برنگردد