Web Analytics Made Easy - Statcounter

اشتغال و مناسب‌سازی محیط از دیرباز معضلات جامعه نابینایان خراسان‌رضوی بوده که هنوز هم راهکاری برای آنها وجود ندارد. ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، سازمان جهانی یونسکو و شورای جهانی نابینایان روز 15 اکتبر مصادف با 23 مهرماه را به عنوان روز جهانی «عصای سفید» نامگذاری کرده و فرصتی است برای توجه و حمایت هرچه بیشتر از حقوق شهروندانی که از نعمت بینایی محروم هستند اما توانمندی‌های بسیاری دارند که در صورت بهره‌مندی از امکانات مورد نیاز شاید حتی بهتر از دیگر افراد بتوانند استعدادهای خود را شکوفا و در راستای منافع جامعه بکار گیرند اما در مقابل مورد غفلت قرار گرفتن نیازهای روشندلان به ویژه در زمینه اشتغال می‌تواند مسبب افسردگی و انزوای این افراد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه خدمات آموزشی و حمایت‌های مالی در زمینه هزینه تحصیل دانشجویان نابینا و کم‌بینا و هزینه‌های درمانی این افراد انجام می‌شود اما همچنان نابینایان نیز همچون دیگر معلولان با مشکلات متعددی مواجه هستند.

اشتغال و مناسب‌سازی محیط شهری مهم‌ترین دغدغه نابینایان

مهین‌دخت مظفر جلالی، مسئول امور نابینایان بهزیستی خراسان رضوی، با بیان اینکه 12 هزار و 388 نابینا و کم‌بینا در استان زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی هستند، می‌گوید: این افراد علاوه بر دریافت مستمری از خدمات حمایتی، درمانی، آموزشی، کمک آموزشی، تحصیلی، مشاوره‌ای، کتابخانه‌ای و غیره برخوردار می‌شوند.

وی می‌افزاید: با این وجود مهم‌ترین مشکلات قشر نابینایان استان خراسان رضوی موضوع اشتغال و مناسب‌سازی محیط است بطوری که اکثریت این افراد بیکار هستند و حتی اگر شغلی داشته باشند برای رفت‌وآمد به محیط کار با مشکل روبه‌رو هستند.  علاوه بر آن سیستم اتوماسیون اداری ما نیز برای نابینایان مناسب‌سازی نشده است که سبب می‌شود عده‌ای فکر کنند نابینا، کم‌توان است.

کارشناس مسئول امور نابینایان بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه همکاری‌هایی با شهرداری و سایر ارگان‌های مربوطه در این راستا انجام شده اما هنوز با حد مطلوب فاصله بسیار دارد، ادامه می‌دهد: من خود وقتی به عنوان یک راهنما دست فرد نابینا را می‌گیرم برای گذر از پیاده‌رو با مشکلات متعددی مثل جوی آب، پارک خودروها، عبور موتورسواران و غیره روبه‌رو می‌شویم امیدوارم مسئولین به وعده‌های خود در رابطه با اشتغال و مناسب‌سازی محیط برای معمولان عمل و رسیدگی کنند.

دیدار جامعه نابینایان خراسان رضوی با تولیت آستان قدس رضوی

مظفر جلالی درباره برنامه‌های پیش‌بینی شده برای بزرگداشت روز جهانی عصای سفید تصریح می‌کند: با همکاری جامعه نابینایان، مرکز نابینایان و شهرداری مشهد برنامه‌های متعددی برای این روز در نظر گرفته شده است از جمله اینکه جامعه نابینایان در جلسه‌ای با حضور تعدادی از مسئولین با تولیت آستان فدس رضوی دیدار دارند و در این جلسه از نابینایان نخبه تجلیل می‌شود. مرکز نابینایان نیز نمایشگاهی از توانمندی‌های نابینایان و کم‌بینایان را در میدان شهدای مشهد برپا می‌دارند که اطلاعاتی در زمینه آگاه‌سازی نیز در این برنامه ارائه می‌شود. علاوه بر این یکی از فروشگاه‌های شهرداری قرار است اتیکت محصولات خود را با خط بریل بزند و روزنامه شهرآرا نیز در روز 23 مهر در صفحه اول خود از خط بریل استفاده می‌کند.

به گزارش تسنیم، نابینایان، کم‌بینایان و دیگر معلولان نیز مثل تمامی شهروندان حق برخورداری و استفاده از خدمات و امکانات شهری و ملی را دارند و باید حقوق آنها مورد توجه قرار گیرد بنابراین توجه به این قشر نباید محدود به برنامه‌های روز عصای سفید باشد و پس از آن مسئولان وعده‌های متعدد خود را فراموش کنند.

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۶۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد خراسان‌ جنوبی، گفت: با اجرای طرح اشتغالزایی قالیبافی از ابتدای امسال یک هزار و ۳۶۲ مترمربع انواع فرش دستباف توسط مددجویان تحت حمایت تولید و به بازار عرضه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی‌اکبر نخعی با اعلام این خبر، اظهار داشت: از ابتدای سال 1402 تاکنون مددجویان این نهاد 297 تخته فرش به متراژ 1362 مترمربع فرش دستباف تولید کردند که این تولیدات توسط امداد و فروش مستقیم بافنده به ارزش 42 میلیارد و 365 میلیون ریال در استان و تهران به فروش رسیده است.   

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد امام‌خمینی(ره) خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه استعداد‌سنجی قالیبافان و مشاوره شغلی آنها به صورت چهره به چهره از رویکردهای اساسی این نهاد در ایجاد طرح‌های قالیبافی استف افزود: پس از طی این مراحل متقاضیان بافت فرش جهت انتخاب نوع فرش و تکمیل پرونده به واحد اشتغال مربوطه معرفی می‌شوند که با تهیه امکانات نقشه و مواد اولیه مورد نیاز توسط امداد، طرح راه‌اندازی می‌شود. 

نخعی با اشاره به فرآیند بافت فرش توسط مددجویان تحت حمایت، گفت: در مرحله بافت فرش، استادکار ناظر طرح ماهیانه و به صورت منظم بر روند بافت آن نظارت کرده و پس از اتمام بافت، ضمن ارزیابی و قیمت‌گذاری، فرش تولیدی مددجوی تحت حمایت امداد توسط شرکت صنعت‌آفرینان مرکز خریداری و وجه آن پس از کسر بدهی مواد اولیه به حساب مددجو واریز می‌شود.  

وی صنعت فرش را آمیخته با فرهنگ و تمدن زنان و مردان توانمند کشور دانست و بیان کرد: صنعت قالیبافی میراث گذشتگان این استان است که به نسل امروز منتقل شده که علاوه بر تولید فرش‌های با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل  توجهی کنند. 

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد امام‌ خمینی(ره) خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه کار نظارت، آموزش و هدایت فرش‌بافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان ‏این نهاد انجام می‌شود، افزود: بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و ‏سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که از نظر تأمین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاس‌های ‏آموزشی دوره‌ای مورد حمایت قرار می‌گیرند. 

نخعی خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز با همکاری بافندگان و اساتید فرش استان آذربایجان شرقی در حال آموزش و توسعه بافت فرش با گره ترکی هستیم که سبک جدیدی دربین مددجویان استان است.

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • ۸۳ درصد اشتغال صنعتی در نیشابور مربوط به ۱۰ واحد بزرگ است
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس
  • تحصیل ۷۰ هزار اتباع خارجی در خراسان رضوی
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است