Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@18:04:06 GMT

تولید فولاد بیش از نیاز کشور است

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۶۹۱۶

حمیدرضا فولادگر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص موانع موجود در مسیر صادرات فولاد در کشور، اظهار داشت: در زمانی که اختلافات زیادی بین تولیدکنندگان بالادستی، میانی، پایین دستی فولاد و وزارت صنعت، معدن و تجارت، نهادهای نظارتی و بورس کالا ایجاد شده بود جلساتی را در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی برگذار کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در آن مقطع زمانی با توجه به شرایط و بر هم ریختگی نظام ارزی و مباحث مربوط به مابه التفاوت‌های نرخ تسهیل ارز به نحوی تولیدکنندگان پایین دستی اعتراض داشتند که باید تامین نیازهای داخلی در اولویت باشد، گفت: از سوی دیگر بر اساس آماری که در اختیار داریم تولید فولاد به صورت خام و محصول بیش از نیاز کشور بود و زمینه صادرات وجود داشت داشت.

امکان صادرات فولاد وجود دارد

نماینده مردم اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید فولاد کشور به میزانی است که امکان صادرات وجود دارد و نیازهای داخلی تامین می‌شود، ادامه داد: نیازهای داخلی تولید کنندگان پایین به صورت شمش، ورق نورد گرم و اسلب است و کماکان اعتقاد داریم که امکان صادرات و پوشش نیازهای داخلی وجود دارد.

رکود در پروژه‌های عمرانی و صنعتی عامل فاصله زیاد مصرف و تولید فولاد

وی با تاکید بر اینکه به دلیل رکودی که در پروژه‌های عمرانی و صنعت وجود دارد بین تولید و مصرف فولاد در کشور فاصله وجود دارد، عنوان کرد: برنامه ریزی تولید فولاد به شکلی بوده که باید متناسب با افزایش میزان مصرف تولید فولاد افزایش پیدا می‌کرده اما در حال حاضر به دلیل رکود در پروژه‌های عمرانی، صنعتی و مسکنی مصرف فولاد کاهش پیدا کرده و زمینه صادرات ایجاد شده.

انتظار دولت برای واریز ارز حاصل از صادرات فولاد به سامانه نیما منطقی است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در زمینه صادرات مواد خام باید احتیاط کرد و لازم است که نگاه ما زنجیره‌ای باشد، تصریح کرد: با توجه به تفاوت نرخ ارز صادرات جاذبه فوق‌العاده‌ای پیدا کرده و از سوی دیگر دولت انتظار دارد ارز حاصل از صادرات فولاد به سامانه نیما واریز شود که انتظار نابجایی نیست زیرا عموما شرکت‌های فولادی با توجه شرایط موجود در زمینه نرخ انرژی، برق، آب و سنگ آهن در کشور توانسته‌اند توسعه پیدا کنند و اکنون باید به کمک کشور بیاییند و ارز حاصل از صادرات را به سامانه نیما وارد کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید به این نکته نیز توجه داشت که شرکت‌ها نیز برخی از مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز خود را مانند تیغه‌های الکترود وارد می‌کنند و بدهی‌های ارزی نیز دارند، اضافه کرد: باید در زمینه ارز حاصل از صادرات تولید کنندگان فولاد بدهی‌های ارزی و واردات را در نظر گرفت و ارز باقی مانده به سامانه نیما واریز شود.

راه صادرات فولاد نباید بسته شود

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه صادرات فولاد وجود دارد اما تحریم‌ها نیز اثرگذاری خود را داشته و تولیدکنندگان به دنبال بازارهای جدید هستند، خاطرنشان کرد: نباید راه صادرات بسته شود و به شکلی در زمینه صادرات خود تحریمی کنیم و بازارهای هدف خود را از دست بدهیم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۶۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، غلامحسین تیموری گفت: مبادلات این مدت محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشت.
وی بیان کرد: از مجموع مبادلات مرزی محصولات بخش کشاورزی واردات ۳۹ هزار و ۲۲۵ تن کالا‌های شامل برنج، موز و کنجد و بیش‌از ۴۴ هزار و ۱۹۸ تن صادرات محصولات کشاورزی عمدتا شامل انواع خرما، گوجه فرنگی، هندوانه و سیب درختی و سایر خشکبار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان ترانزیت محصولات کشاورزی در یک ماه اول امسال که از مرز‌های رسمی انجام شده را هزار و ۱۱۶ تن اعلام کرد.
وی گفت: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیت‌های زیادی است وباغبانی، زراعت و شیلات مهمترین ظرفیت‌ها برای توسعه صادرات بخش کشاورزی این استان بشمار می‌رود.
تیموری بیان کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل دسترسی به بازار‌های افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
وی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است و تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

دیگر خبرها

  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • تولیدات خراسان شمالی به ۳۸ کشور جهان صادر می‌شود
  • قزاقستان ساخت خط لوله در دریای خزر را بررسی می‌کند