Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگاهی به تازه‌ترین آمار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نشان می‌دهد که وضعیت این صنعت با بازی هوشمندانه اپراتورهای سیار طی پنج سال گذشته به کلی تغییر کرده و بازار پهن‌باند ثابت کشور با رکود شدیدی مواجه شده است. ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۷ اقتصادی فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل نظرات

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات باشگاه خبرنگاران پویا؛ افزایش ضریب نفوذ تکنولوژی‌های ارتباطی در جامعه، کار را به جایی رسانده که اغلب مردم و به‌ویژه کاربران اینترنت با لغاتی مانند WiMax، 3G، LTE و TD-LTE آشنایی نسبی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بمباران تبلیغاتی اپراتورهای ثابت و سیار از طریق ابزارهای ارتباطی در دست، باعث شده تا امروز مردم به این آگاهی برسند که هر کدام از این تکنولوژی‌های طرح شده به ترتیب مکمل نسل قبلی خود از منظر رشد استانداردهای ارتباطی و افزایش سرعت در انتقال اطلاعات هستند.

کلمه کوتاه و به ظاهر عجیب 4G در واقع به معنای "نسل چهارم" است که این فناوری نسل بعدی 3G یا نسل سوم است که در سال‌های اخیر، درباره آن خیلی بسیار شنیده و خوانده‌ایم.

نسل سوم همان تکنولوژی بود که سرعت اینترنت همراه را متحول کرد و دریچه‌ای جدید روی کاربران تلفن همراه برای نوع و نحوه استفاده از این ابزار ارتباطی گشود.

این فناوری از دکل‌ها و فناوری‌های بی‌سیمی که اپراتورها آن را تعبیه کرده‌اند، اینترنتی با سرعت دانلود دو مگابیت بر ثانیه را در اختیار مشترکان می‌گذاشت اما نسل چهارم بسیار سریع‌تر از آن است و پهنای باندی قابل مقایسه با اینترنت کابلی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

شبکه‌های 4G پتانسیل رسیدن به سرعت 100 مگابیت بر ثانیه را دارند که رفته‌رفته با تکمیل سخت‌افزارها و تجهیزات ارتباطی، دستیابی به این هدف در حال تحقق است.

در حال حاضر هر سه اپراتور بزرگ تلفن همراه ایران خدمات نسل چهارم ارتباطات را ارائه می‌دهند البته به شرطی که سیم‌کارت شما قابلیت استفاده از این تکنولوژی را داشته یا به عبارت دیگر دارنده یوسیم باشید.

تعبیر این نسل ارتباطی در حوزه ارتباطات ثابت به TD-LTE است و به نسل چهارم ارتباطات ثابت از آن یاد می‌شود؛ در این شیوه مشترکان باید مودم‌های مطابق با نسل مذکور را داشته تا بتوانند از فرکانس خدماتی اپراتورهای ارائه دهنده خدمات TD-LTE استفاده کنند.

حال با توجه به تعاریف مختصری که از این تکنولوژی‌ها صورت گرفت، به بررسی آمار رسمی از میزان مشترکان و ضریب نفوذ هر کدام از این تکنولوژی‌ها در کشور می‌پردازیم.

*ضریب نفوذ پهن‌باند اینترنت ثابت و سیار

تعداد مشترکان اینترنت پهن‌باند در کشور 72 میلیون 941 هزار و 877 است که از این تعداد، 12 میلیون و 888 هزار و 50 مشترک مربوط به بخش «اینترنت پهن‌باند ثابت» و 60 میلیون و 53 هزار و 827 مشترک مربوط به بخش «اینترنت پهن‌باند سیار» است.

براساس همین آمار و اطلاعات، ضریب نفوذ اینترنت پهن‌باند سیار در کشور 73.16 درصد و ضریب نفوذ اینترنت پهن‌باند ثابت 15.70 درصد است.

*جایگاه 3G و 4G در ارتباطات پهن‌باند

بررسی جزیی‌تر آمار نشان می‌دهد که از میان تمامی مشترکان اینترنت پهن‌باند سیار، تمامی آنها به فناوری‌های 3G و 4G دسترسی دارند.

از میان تمامی تکنولوژی‌های دسترسی به اینترنت پهن‌باند نیز، فناوری‌های 3G و 4G با در اختیار داشتن 82 درصد سهم دسترسی، در بالاترین جایگاه رقابتی با سایر فناوری‌ها قرار دارند.

*سهم DSL، WiFi و TD-LTE در دسترسی‌های ثابت

اما با توجه به اینکه بالغ بر 12 میلیون مشترک اینترنت پهن‌باند ثابت در کشور، باید گفت که این تعداد مشترک بیشتر ترجیح داده‌اند از تکنولوژی DSL استفاده کنند به گونه‌ای که 12 درصد سهم دسترسی در این بخش را به خود اختصاص داده است.

سایر مشترکان اینترنت پهن‌باند ثابت نیز در خدمات WiFi و TD-LTE تقسیم شده‌اند که سهم هر کدام از این فناوری‌ها در بخش دسترسی به ترتیب سه و دو درصد است.

با توجه به اینکه آمار گویای اختلاف چشم‌گیر بین ضریب نفوذ اینترنت پهن‌باند ثابت با سیار است، ضریب نفوذ اینترنت پهن‌باند سیار در سال جاری به نسبت سال قبل با رشد 12.7 درصدی مواجه شده اما شیب رشد ضریب نفوذ در بخش ثابت 9.9 درصد بوده است.

«اینترنت پهن‌باند سیار» دقیقا هم‌زمان با شکسته شدن انحصار رایتل (سال 93) در ارائه خدمات اینترنت نسل سوم و ورود همراه اول و ایرانسل به عنوان بازیگران قدرتمند صنعت ارتباطات کشور در این بخش، توانست برای نخستین بار گوی سبقت را از «اینترنت پهن‌باند ثابت» برباید.

البته باید این نکته را در نظر گرفت که اپراتورهای ارتباطات سیار به واسطه قدمت و ضریب نفوذ بالای 110 درصد در جامعه، توانستند به سرعت با ورود به تکنولوژی‌های ارتباطی بالاتر، بخش پهن‌باند ثابت را به انزوا کشیده و در این عرصه قدرت‌نمایی کنند.

برای نمونه بزرگترین اپراتور ارتباطی کشور در حال حاضر با حدود 54 میلیون مشترک ارتباطی در رده نخست سهم بازار در این حوزه قرار دارد و بعد از آن نیز اپراتور دوم با حدود 33 میلیون مشترک بالفعل می‌تازد.

ضریب نفوذ همراه اول در آخرین آمار که مربوط به سال پیش است در بازار ارتباطات بیش از 62، ایرانسل 40 و رایتل هم 2 درصد بوده است.

این آمار از آن جهت ارائه شد تا با مقایسه تعداد مشترکان بخش ثابت و سیار، متوجه اختلاف ظرفیت‌های ارتباطی در این بخش شده و به چگونگی پیشتازی اپراتورهای سیار در بازار پهن‌باند پی ببرید.

انتهای پیام/

 

R1012190/P1012122/S7,86/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۸۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یونایتد 4-2 شفیلد: تن‌هاخ مقابل قعرنشین هم چالش دارد

به گزارش "ورزش سه"، منچستریونایتد در بازی معوقه هفته بیست و نهم لیگ برتر انگلیس از شفیلدیونایتد میزبانی کرد و مقابل قعرنشین به چالش خورد و با سختی به برد 4-2 دست پیدا کرد.

یونایتد این بازی را با نفوذ خطرناک دیوگو دالوت آغاز کرد که واکنش فودرینگام و شیرجه بلند او مانع از ورود ضربه خطرناک مدافع یونایتد به دروازه شد.

در دقیقه 9 یک حمله خطرناک دیگر روی دروازه شفیلد قرار گرفت که پیش از بالا رفتن پرچم کمک داور به نشانه آفساید، ضربه الخاندرو گارناچو در فاصله کم با دروازه توسط احمدهوزیچ دفع شد.

ضربه سر کاسمیرو در دقیقه 12 یکی دیگر از شانس‌های گلزنی یونایتد بود که با فاصله از بالای دروازه به بیرون رفت. اولین موقعیت خطرناک شفیلد در دقیقه 14 رقم خورد که ضربه پرقدرت آرچر از کنار دروازه به بیرون رفت.

فودرینگام در دقیقه 23 ضربه قوس‌دار گارناچو را با یک واکنش دیدنی مهار کرد تا بهترین شانس گلزنی یونایتد را دفع کند. فشار یونایتد روی دروازه حریفش به اندازه‌ای بود که تا اواسط نیمه اول 82 درصد از مالکیت توپ را در اختیار داشتند!

در دقیقه 33 فودرینگام یک بار دیگر بازیکنان یونایتد را در گلزنی ناکام گذاشت. این بار او ضربه زیبای کوبی ماینو را مهار کرده و اجازه نداد که دروازه‌اش باز شود. این واکنش‌ها به تیم میهمان انگیزه داد تا آن‌ها به لطف اشتباه آندره اونانا اولین گل بازی را بزنند.

اونانا به جای دیوگو دالوت توپ را در دقیقه 35 به اشتباه به جیدن بوگل پاس داد تا این بازیکن با نفوذ به سمت دروازه در موقعیت تک به تک به راحتی با ضربه پای راست اولین گل بازی را به ثمر برساند.

یونایتد که در نیمه اول تیم برتر زمین بود با فشار روی دروازه شفیلد بالاخره موفق شد در دقیقه 42 به گل برسد. با ارسال برونو فرناندز، هری مگوایر موفق شد با ضربه سر جلوتر از خط دفاعی شفیلد روی توپ اثر گذاشته و گل تساوی را به ثمر برساند.

یونایتد این شانس را داشت که نیمه اول را با برتری به پایان برساند اما فودرینگام موفق شد ضربه گارناچو را که بعد از ارسال بلند اونانا، وارد محوطه جریمه شده بود را با دست راستش به زیبایی دفع کند.

میزبان در نیمه دوم هم بازی را خوب آغاز کرده بود اما برخلاف جریانی که دنبال می‌شد در دقیقه 50 این شفیلد یونایتد بود که به گل رسید! بن دیاز که بازیکنان یونایتد در محوطه جریمه او را آزاد گذاشته بودند، ارسال سریع اوسبورن را با پای راست قطع کرد و اونانا غافلگیر شد.

یونایتد که دوباره توسط حریف امشب غافلگیر شده بود تمام توانش را به کار گرفت تا نتیجه را به تساوی بکشاند تا اینکه در دقیقه 61 یک ضربه پنالتی آن‌ها را نجات داد.

برونو فرناندز موفق شد ضربه پنالتی‌ای که با خطای دفاع شفیلد روی هری مگوایر صورت گرفته بود را برخلاف شیرجه دروازه‌بان به گل تبدیل کند.  

در دقیقه 67 شفیلد فرصت داشت که دوباره برخلاف جریان بازی به گل برسد تا اینکه ضربه دیاز با اختلاف کم از کنار دروازه به بیرون رفت. یونایتد برای گل برتری تمام راه‌ها را امتحان کرد تا اینکه دقیقه 81 به نتیجه رسید.

فرناندز پس از دریافت پاس در حوالی محوطه جریمه توسط ماینو توپ را روی پای چپ برد و با یک ضربه از راه دور موفق شد فودرینگام را مغلوب خود کند. دروازه‌بان شفیلد تلاش زیادی برای مهار این ضربه داشت اما شیرجه بلند او به ضربه ستاره یونایتد نرسید.

گل چهارم یونایتد خیلی زود به ثمر رسید. شاگردان اریک تن هاخ که امشب بازی خوبی را به نمایش گذاشتند اما دو مرتبه غافلگیر شدند، روی یک ضدحمله به گل چهارم رسیدند و فرناندز این بار در نقش گل‌ساز ظاهر شد.

این بازیکن پرتغالی روی نفوذ از سمت چپ خط دفاعی شفیلد توپ را به داخل محوطه جریمه ارسال کرد که راسموس هویلوند با سرعت بالا به آن رسید و قبل از اثرگذاری دروازه‌بان حریف، توپ را به گل تبدیل کرد.

شفیلد که امشب شباهتی به یک تیم قعرنشین نداشت تا آخرین لحظات این بازی خط دفاعی یونایتد را اذیت کرد اما این بار شاگردان تن هاخ راه‌های نفوذ را بستند تا این بازی را با برد پشت سر بگذارند.

منچستریونایتد با برد در بازی امشب 53 امتیازی شد و در رده ششم قرار دارد. تیم شفیلد هم در رده بیستم 16 امتیازی باقی ماند.

دیگر خبرها

  • پیروزی رم در مینی‌بازی سری آ با حضور فیکس سردار
  • سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد
  • بشنوید// راه‌های نفوذ شیطان به خودتان را ببندید
  • توزیع دفترچه‌های موقت شناسایی سپرده‌گذاران اتباع خارجی در فارس
  • یونایتد 4-2 شفیلد: تن‌هاخ مقابل قعرنشین هم چالش دارد
  • اینترنت اختصاصی  یا اختلالی؟
  • برتری استان یزد در کسب جایگاه بالاترین ضریب نفوذ بیمه در کشور
  • اینترنت اختصاصی یا اختلالی؟
  • عباس‌زاده: تعمیق و توسعه روابط ایران و پاکستان ضریب امنیت را بالا می‌برد/ سوءتفاهمات بین دو کشور باید برطرف شوند+ فیلم
  • افت و خیز سرعت اینترنت ایران در داشبوردهای جهانی