Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-04@03:52:09 GMT

نامزدهای جدی ریاست سازمان سینمایی را بشناسیم

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۹۰۶۴

نامزدهای جدی ریاست سازمان سینمایی را بشناسیم

به گزارش خبرگزاری تقریب، این روزها یکی از این مهم‌ترین گفت‌وشنودهای سینمایی کشور، تغییر معاون وزیر در امور سینمایی و رفتن محمدمهدی حیدریان از ریاست سازمان سینمایی است. تغییری که به علت اجرایی شدن قانون «منع به کارگیری بازنشستگان» قطعی است و به‌زودی انجام می‌شود. این موضوع را در چند بخش می‌توان بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نخست؛ چه کسی‌ قرار است رئیس جدید سازمان سینمایی شود؟

نام‌های مختلفی به عنوان نامزد کرسی ریاست سازمان سینمایی شنیده می‌شود؛ اما در این میان افرادی همچون محمد احسانی، محمود اربابی، حسین انتظامی، ابراهیم داروغه‌زاده و مهدی شفیعی از همه مطرح‌ترند.

اما با توجه به این که ابراهیم داروغه‌زاده به تازگی به عنوان دبیر‌ سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر شده است، می‌توان اینگونه برداشت کرد که وی از بین کاندیداهای این سمت از نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج شده است. طرح نام محمد احسانی هم  قابل تأمل است؛ چرا که کمتر از ۳ سال دیگر باز نشسته می‌شود و انتخاب او توجیه چندانی ندارد.

حسین انتظامی همشهری وزیر ارشاد و دستیار ارشد اوست. او گرچه روابط خوبی در وزارتخانه و رسانه‌ها دارد، اما نه در سوابق تحصیلی و نه در سوابق اجرایی خود پیشینه هنری شاخصی ندارد و معمولاً او را به عنوان چهره‌ای مطبوعاتی می‌شناسند.

محمود اربابی عضو هیأت علمی دانشگاه و معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی است و بیشترین فعالیتش در حوزه سینما بوده، از این رو گزینه مناسبی به نظر می‌رسد. اربابی ۵۷ سال سن دارد و مدیر جوانی محسوب نمی‌شود.

جوان‌ترین گزینه جدی ریاست سازمان سینمایی، مهدی شفیعی با ۴۴ سال سن است. او سال‌هاست با وزارت ارشاد به انحاء‌ مختلف همکاری دارد که بارزترین آن‌ها مدیریت اداره هنرهای نمایشی بوده است. شفیعی هم‌اکنون دانشجوی دکتری پژوهش هنر است و اگر مانند معاونت هنری، جوانگرایی همچنان مد نظر وزیر ارشاد باشد، گزینه مناسبی به نظر می‌رسد.

دوم؛ رئیس جدید چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

نکته جالب آن است که برخی نام‌ها که به هیچ‌ عنوان در اندازه ریاست سازمان سینمایی نیستند، سعی می‌کنند با قرار دادن نام خود در کنار گزینه‌های ذکرشده و القای غلط به رسانه‌ها، برای خود رزومه بسازند. در میان این اسامی، از مدیران روابط عمومی جشنواره‌ها تا مدیران جوان برخی مراکز وجود دارند. در حالی که رئیس سازمان سینمایی باید از نظر مطالعات سینمایی، از پختگی کافی برخوردار باشد و همچنین در حوزه سینما مسبوق به سابقه باشد.

با توجه به حساسیت حال حاضر فضای سینمایی کشور، نمی‌توان مدیری را انتخاب کرد که خود نیازمند چندین مشاور برای اداره سینمایی کشور است. شخصی‌که انتخاب می‌شود باید از کسانی باشد که در سینمای ایران ریشه دارد و در میان اهالی هنر ـ‌اعم از بازیگران و کارگردانان ـ شناخته‌شده باشد.

سوم؛ مهترین رکن رئیس جدید سازمان سینمایی

رئیس جدید سازمان سینمایی باید برای سینمای ایران برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشد. سینمای ایران در حال حاضر دیگر گنجایش اشتباهات جدید را ندارد.

رئیس جدید سازمان سینمایی اگر می‌خواهد  در این حوزه موثر واقع شود، باید برنامه‌ریزی‌ها و حرکت‌های درستی را که در دوران ریاست گذشته سازمان سینمایی آغاز شده است، ادامه دهد و نقاط ضعف را برطرف سازد. یکی از مشکلات که برخی از مدیران کشور آن را به وجود می‌آورند، این است که بعد از انتخاب به عنوان رئیس جدید، تمام کارهای و اتفاقات خوبی را که در دوران گذشته آغاز شده است، نادیده می‌گیرند و سعی می‌کنند چرخ را از نو اختراع کنند!

چهارم؛ جشنواره‌های فیلم فجر

یکی از نکات مهم درباره رئیس جدیدی سازمان سینمایی، این است که آیا رئیس جدید نیز قائل به برگزاری جداگانه جشنواره ملی و جهانی فیلم فجر است یا این که تصمیم دارد این دو جشنواره را بار دیگر ادغام کند؟

محمدمهدی حیدریان معتقد بود که برگزاری جشنواره به صورت منفصل یا جداگانه،‌ نوعی فرصت برای سینمای ایران است. آیا رئیس جدید نیز به این باور خواهد بود؟

البته می‌توان حدس زد که برای سی‌وهفتمین جشنواره ملی فیلم فجر اتفاق خاصی روی نخواهد داد، چرا که فراخوان این جشنواره به تازگی منتشر شده و این به آن معناست که امسال شاهد جشنواره ملی فیلم فجر خواهیم بود، نه جشنواره بین‌المللی فیلم فجر.

پنج؛ جمع بندی

نکته‌ای که می‌توان آن را پیش‌بینی کرد، این است که آینده سینمای ایران، آینده روشنی است؛ چرا که هر روز جوانانی وارد عرصه سینما می‌شوند که هم کارشناس‌اند و هم دغدغه‌مندی لازم را دارا هستند.

با توجه به پیشینه مثبت سیدعباس صالحی و دقت نظری که در کارهایش تاکنون داشته است، می‌توان پیش‌بینی کرد که بهترین گزینه موجود را برای سینمای ایران انتخاب خواهد کرد.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۹۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند

به گزارش «تابناک»، «غلامرضا نوری قزلجه» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم پکن
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد
  • تأییدیه سازمان سینمایی؛ شرط پخش فیلم خارجی از پلتفرم‌ها
  • آثار سینمایی خارجی پلتفرم‌ها تحت نظارت سازمان سینمایی قرار گرفت
  • انتشار نخستین تصویر از فیلم جدید «کاپولا»
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی