Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@09:41:55 GMT

اسرائیل نگران بهبود رابطه ایران و آمریکا است

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۶۰۳۸۱

اسرائیل نگران بهبود رابطه ایران و آمریکا است

تهران - ایرنا - سید حامد موسوی استاد دانشگاه تهران می گوید: اسرائیل به دنبال آن است که چالش بین ایران و آمریکا پایان پیدا نکند چرا که در آن صورت نخواهد توانست مقامات آمریکایی را برای حمایت از خود توجیه کند.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، استاد دانشگاه تهران در نشست علمی بررسی چالش رابطه ایران وآمریکا در خانه اندیشمندان علوم انسانی افزود: در صورت وجود چالش بین ایران و آمریکا، اسرائیل می تواند در چشم مقامات آمریکایی برای خود جایگاه خط مقدم مبارزه با ایران را شکل بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع اسرائیل به دنبال شعله ورنگه داشتن آتشی است که تنها آتش نشان آن خودش است. از همین منظر است که مرتبا در سخنان مقامات اسرائیلی این جمله تکرار می شود که اسرائیل خط مقدم مبارزه با تروریزم است.

**نقش لابی ها در سیاست های دولت آمریکا
موسوی با اشاره به نقش لابی ها در آمریکا برای پر رنگ کردن دشمنی بین ایران و آمریکا گفت: موضوع ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری در قبال مسائل فلسطین این بود که اصلا این مسئله به ما چه ربطی دارد و ما در این موضوع دخالت نخواهیم کرد. اما وقتی ترامپ درهمین انتخابات تحت فشار مالی قرار گرفت یکی از لابیست های معروف صهیونیستی 100 میلیون دلار به او پول داد که از آن موقع به بعد نظر ترامپ کاملا در قبال مسئله فلسطین تغییر کرد.


**فرایند شکل گیری رابطه اسرائیل با آمریکا
وی سپس به شکل گیری لابی صهیونیزم در آمریکا اشاره کرد و گفت: لابی صهیونیزم زمانی که در دهه پنجاه میلادی در آمریکا شکل گرفت بیست سال طول کشید تا به قدرت تاثیر گذاری برسد. شما تصور نکنید که رابطه اسرائیل و آمریکا از اول مثل الان گرم بود. در جنگ سوئز آمریکا اسرائیل را تهدید کرد اگر عقب نشینی نکند اسرائیل را از سازمان ملل اخراج خواهد کرد. یا در سال 1991 میلادی بوش پدر به مقامات اسرائیلی گفت که در کنفرانس مادرید شرکت کنید، گفتند شرکت نمی کنیم که بوش پدر هم 10 میلیار وامی که قرار بود به اسرائیل بدهند را تعلیق کرد. درو اقع می خواهم بگوییم این قدرت لابی اسرائیل در طول هفت دهه در آمریکا ساخته شد.

**آمریکا حاضر به فروش اسلحه به اسرائیل نبود
وی افزود: آمریکا از سال 1948 تا اواسط دهه 60 میلادی اسرائیل را به صورت «دی فاکتو» به رسمیت شناخته بود و در واقع اولین کشوری بود که اسرائیل را به رسمیت شناخت ولی تا دهه 60 میلادی هیچ کمکی به اسرائیل نکرد.
در دهه پنجاه اسرائیل به دنبال آن بود که از آمریکا اسلحه خریداری کند تا 1962 حاضر به فروش سلاح به اسرائیل نشد. تا اینکه در سال 1962 برای اولین بار موشک های زمین به هوای پاک را داد .


**جنگ شش روزه عامل نزدیکی اسرائیل به آمریکا
وی در مورد گرم شدن روابط اسرائیل با آمریکا هم گفت: زمانی که در سال 1967 اسرائیل موفق شد در جنگ شش روزه کشورهای عربی را شکست دهد روابط آمریکا با اسرائیل گرم شد چرا که در دیدگاه مقامات آمریکایی این تصویر به وجود آمد که اسرائیل توانست در عرض شش روز متحدین شوروی در منطقه را در هم بکوبد.این امر مصادف با درگیری آمریکا در جنگ ویتنام وشکل گیری این ایده در سیاست خارجی آمریکا بود که خود آمریکا نباید درگیر شود بلکه باید متحدان خود را تقویت واز آن ها برای سرکوب کشور ها و یا نیروهای متخاصم استفاده بکند. پس در این جا این ذهنیت به وجود آمد که اسرائیل می تواند متحد خوبی برای آمریکا مقابل متحدین شوروی در منطقه باشد.

** رشد چند برابر کمک های آمریکا به اسرائیل
وی افزود: آمار کمک های آمریکا از این زمان به اسرائیل رشد چند برابری پیدا می کند و اسرائیل به عنوان متحد استراتژیک آمریکا مطرح می شود. اما با فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد این سوال درمحافل آمریکایی مطرح می شود که اسرائیل قرار است چه کاری در قبال حمایت های ما برای آمریکا انجام بدهند. در واقع در این مقطع است که اسرائیل نقش خود را از دست می دهد و در جنگ اول خلیج فارس آمریکایی ها به اسرائیل اعلام می کنند که در جنگ حق دخالت ندارد.

«در این جا بود که بحث لابی که اسرائیل به کار آن ها آمد ، نقش لابی ها پررنگ شد و با تلاش و اثر گذاری لابی صهیونیزم روابط آمریکا و اسرائیل از این مقطع به بعد بیشتر به نفع اسرائیل شد تا آمریکا و اسرائیل توانست در هر دو جناح سیاستمداران آمریکایی نفوذ پیدا کند هر چند که بیشتر مایل به دموکرات ها بودند.»

**چالش ما با آمریکا طبیعی است
استاد دانشگاه تهران سپس به بحث چالش ایران و آمریکا پرداخت و گفت: چالش ما با آمریکا از یک منظر کاملا طبیعی است. سیاست خارجی آمریکا مبتنی بر حفظ هژمونی آمریکا در عرصه جهانی است ؛ خودشان از کلمه رهبری آمریکا بر جهان استفاده می کنند. در اسناد ملی آمریکا از دوران اوباما به بعد حفظ آمریکا درجایگاه بین المللی این کشور اولویت اصلی سیاست خارجی آمریکا است. در این سیستم سیاسی ، آمریکا کشور هایی متخصام خواهند بود که به دنبال تغییر در توازن قوا در عرصه بین المللی هستند که ایران جزو این کشورها محسوب می شود. برای همین آمریکایی ها به ایران، چین و روسیه کشور یاغی می گویند. با این توضیح چالش ایران با آمریکا طبیعی است.

**لابی ها دشمنی ایران با آمریکا را پر رنگ نشان می هند
وی افزود: اما پرسش مهم این است که ایران کشوری نیست که مثلا تمامیت ارضی آمریکا یا امنیت ملی آمریکا را بتواند تهدید کند و تا به امروز هم چنین اتفاقی صورت نگرفته است پس چرا با این وضع که ما نهایتا منافع آمریکا در منطقه را به چالش کشیده ایم اما در رنک دشمنان آمریکا رتبه دوم وسوم را داریم در حالی که باید در رتبه هفتم وهشتم باشیم.

موسوی ادامه داد: در پاسخ به این پرسش باید به بحث لابی ها برگردم. انتخابات در آمریکا یک فرایند بسیار پرهزینه است. هزینه های انتخاب در آمریکا به 6 میلیار دلار رسیده است. خوب این هزنیه ها از کجا باید تامین شود؟ تامین بخشی از این هزنیه ها بر عهده لابی ها در آمریکا است.

**حضور دهها هزار لابیست در آمریکا
وی افزود: در دو دهه گذشته تعداد افرادی که به طور رسمی به عنوان لابیست ذکر شده اند به بیش از 10 هزار نفر رسیده است، مبلغ هزینه شده هم در این بازه 3.4 میلیار دلار بوده است. کشورهای مختلف برای این لابی ها پول پرداخت کرده اند درصدر آنها کره جنوبی قرار دارد و از منطقه ما هم عربستان، امارات، قطر واسرائیل در این فهرست قرار دارند.

**ایران در آمریکا لابی ندارد
کارشناس مسائل آمریکا افزود: وظیفه این لابی ها در قبال پول هایی که می گیرد تصمیم سازی به نغع آن کشور هاست وقتی عربستان، امارات، اسرائیل ومنافقین در این زمینه هزینه کرده اند، نتیجه طبیعی اش بالا رفتن رنک دشمنی با ایران در ذهن مقامات آمریکایی خواهد بود این در حالی است که ما هیچ لابی در آمریکا نداریم .

**مخالفت مردم آمریکا با خروج ترامپ از برجام
موسوی ادامه داد: در زمانی که ترامپ می خواست از برجام خارج شود رویترز یک نظرسنجی منتشر کرد که در آن 71 درصد مردم آمریکا مخالف این اقدام ترامپ بودند اما ما چون هیچ لابی نداشتیم نتوانستیم این مخالفت را تبدیل به فشار سیاسی در آمریکا بکنیم در حالی که مخالفین ما آن 30 درصد را تبدیل به فشار و برنامه علیه ما کردند و در نهایت ترامپ از برجام خارج شد.

**ابعاد لابی گری در آمریکا
وی سپس با بیان اینکه لابی گری فقط تزریق پول نیست، گفت: لابی سه تا بعد مهم دارد؛ پول، ارتباطات دوستانه و فامیلی مثل ارتباطات سفیر امارات در آمریکا و سیرمایه گذاری در اندیشکده های آمریکایی به منظور ایجاد فکر و ایده و تزریق آن به نهادهای تصمیم گیر آمریکا، این سه مولفه به یک کشور قدرت لابی در آمریکا می دهد. از این رو وقتی نگاه می کنیم که کشوری مثل قطر 14 میلیارد دلار به اندیشکده های آمریکایی پول پرداخت کرده است قطعا بدون دلیل نیست. در حالی که ما اصلا ارتباطی با این اندیشکده ها نداریم.

**لابی گری در مجلس سنای آمریکا
وی سپس با ذکر مثالی قدرت لابی گری در آمریکا را تشریح کرد و افزود: لوایحی که در مجالس آمریکا مطرح می شوند مخصوصا در مجلس سنا اکثر با رای ناپلئونی تصویب می شوند یعنی مثلا 51 به 49 در حالی که لوایحی که مربوط به ایران می شوند با رای قاطع تصویب می شود. آخرین لایحه در مورد ایران در مجلس سنا با رای 99 به صفر تصویب شد.

**مشکل فرهنگی باعث عدم لابی ما در آمریکا می شود
این استاد دانشگاه در مورد اینکه چرا ایران نمی تواند در آمریکا لابی کند، گفت: دو عامل باعث می شود وقتی با مسئولان دولتی در این زمینه صحبت می کنید بحث های مختلفی را مطرح می کند از جمله اینکه ما تحریم هستیم و اصلا اندیشکده های آمریکایی از ما پول قبول نمی کنند یا ما پول نداریم. اما معتقدم هر چیزی بالاخره باید از یک جایی شروع شود و ما اگر امروز این لابی گری را شروع کنیم به نظرم 20 سال بعد نتیجه خواهد داد در واقع کم توجهی مسئولان سیاست خارجی ما دلیل اول در این زمینه است.

وی ادامه داد: دلیل دوم در این زمینه مسائل فرهنگی در جامعه ما است. ببینید معمولا کسانی لابی انجام می دهند که جز مقامات رسمی کشورها نبوده وافراد غیر رسمی هستند اما در کشور ما تا یک عکسی از یکی از همین افراد غیر رسمی با یک فرد پرنفوذ آمریکایی بیرون می آید سریع او را متهم به خیانت و جاسوسی می کنند. در حالی که اصلا لابی گری یعنی همین ارتباط گرفتن و مذاکره کردن و اگر قرار است هر کسی جلو رفت ما خودمان پشتش را خالی کنیم فطعا در لابی گری در آمریکا موفق نخواهیم شد.

ج . ب**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي رژيم صهيونيستي برجام لابي گري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۰۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!

خبرگزاری مهر، گروه مجله _ فاطمه برزویی: «ایالات متحده اسرائیل» عبارتی است که این روزها در فضای مجازی توسط شهروندان آمریکایی استفاده می‌شود؛ شهروندانی که می‌خواهند به اعمال قدرت و نفوذ اسرائیل در مناسبات سیاسی، اقتصادی و ایالات متحده آمریکا کنایه بزنند. لابی اسرائیل در آمریکا به جایی رسیده که مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) با پیش نویس قانونی موافقت کردند که بنا بر آن، تعریف «یهودی ستیزی» تغییر خواهد کرد و در دستور کار وزارت آموزش، مقامات و دستگاه‌های مجری قانون و همچنین قوانین مبارزه با تبعیض نژادی قرار می‌گیرد.

نکته اساسی این قانون آن است که باعث می‌شود انتقاد از رژیم صهیونیستی دلیل کافی برای «یهودستیز» شناخته شدن فرد یا گروه باشد، در حالی که بسیاری از مردم دنیا و به ویژه پیروان دین یهود تاکید دارند که صهیونیست‌ها، فرقه‌ای سیاسی هستند که جزو پیروان این دین به شمار نمی‌روند. هر چند منتقدین و برخی از نمایندگان و سناتورهای آمریکایی با این قانون مخالف هستند و آن را نوعی گمراهی در نژادپرستی می‌دانند. اما با این وجود به نظر می‌رسد دولت آمریکا به شدت به دنبال تصویب کامل این قانون است.

اگر این قانون اجرایی شود احتمالاً رهبران جنبش دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا به اتهام یهود ستیزی تحت پیگرد قرار می‌گیرند و ممکن است این آغازی برای مقابله با هر گونه جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آینده باشد. این در صورتی است که بر اساس اعلام سی‌ان‌ان در این ۱۵ روز ۱۷۰۰ دانشجوی آمریکایی بازداشت شده‌اند.

اینجا ایالات متحده اسرائیل است

اعمال قدرت و سیاست اسرائیل در آمریکا باعث دهن کجی کاربران مجازی شده و آنها شروع به تمسخر دولت خود در شبکه‌های مجازی کرده‌اند تا جایی که در چند روز اخیر هشتگ «ایالات متحده اسرائیل» در فضای مجازی پربازدید شده است؛ هشتگی که به حمایت بی‌اندازه ایالات متحده از اسرائیل کنایه می‌زند. کاربران از این طریق به نفوذ و لابی صهیونیست‌ها در کشور خود اعتراض کرده و به نوعی می‌گویند آمریکا توسط اسرائیل اشغال شده است.

یک کاربر با انتشار فیلمی از خود در شبکه مجازی «تیک تاک» باعث شکل‌گیری موج گسترده‌تری از این هشتگ شد. او در این ویدئو شروع به شمردن خدماتی که آمریکا به اسرائیل می‌دهد می‌دهد می‌کند و می‌گوید: «به ایالات متحده اسرائیل خوش آمدید. ما بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار از زمان جنگ جهانی دوم به اسرائیل داده‌ایم؛ به ایالات متحده اسرائیل خوش آمدید. ما به آیپک (کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل) اجازه دادیم تصمیم بگیرد که چه کسی و چه نوع فردی را می‌تواند در قدرت سیاسی کشور ما نگه دارد. به ایالات متحده اسرائیل خوش آمدید، جایی که وقتی اسرائیل غیرنظامیان فلسطینی را قتل عام و هدف قرار می‌دهد، ما می‌گوئیم که آنها حق دارند از خود دفاع کنند. به ایالات متحده اسرائیل خوش آمدید، جایی که ما به قوانین و قطعنامه‌هایی رأی خواهیم داد که می‌گویند مخالفت با اسرائیل ضدیهودی است. به ایالات متحده اسرائیل خوش آمدید؛ ۳۷ ایالت ما قوانین ضد BDS (قوانینی با هدف تحریم رژیم صهیونیستی) را تصویب کرده‌اند یعنی کسانی که می‌خواهند به دولت اسرائیل اعتراض یا بایکوت کنند را مجازات می‌کند. به ایالات متحده اسرائیل خوش آمدید، جایی که سیاستمداران و شرکت‌های خبری ما برای پر نگه داشتن جیب خود چشم بر قتل عام می‌بندند. به ایالات متحده اسرائیل خوش آمدید؛ آیندگان ما را به خاطر نقش ما در نسل کشی و محو مردم فلسطین سرزنش خواهد کرد.»

کاربر دیگری قدرت نفوذ اسرائیل بر آمریکا را یک «تهدید بزرگ» برای مردم این کشور می‌شمارد و می‌نویسد: «شرم آور است. به نظر می‌رسد که اسرائیل کنترل بسیاری از جهان از جمله آمریکا را در دست دارد. این یک تهدید واقعی برای مردم ایالات متحده است.»

«جک» به این موضوع اشاره می‌کند که دیگر انتقاد از اسرائیل هم در آمریکا غیرقانونی است و می‌نویسد: «لابی اسرائیل به تازگی قانونی را تصویب کرده است که انتقاد از اسرائیل را غیرقانونی می‌داند. اعتراض به اسرائیل را غیرقانونی اعلام کردند، تحریم اسرائیل را غیرقانونی اعلام کردند. ما در ایالات متحده اسرائیل هستیم!»

یک فعال شبکه اجتماعی نیز از دستگیری به دلیل اعتراض به اسرائیل در خاک آمریکا نوشت: «به ایالات متحده اسرائیل خوش آمدید. به خاطر اعتراض به اسرائیل دستگیر خواهید شد! شما نمی‌توانید اسرائیل را تحریم کنید. سیاستمداران آمریکایی در شرف تصویب قانون آگاهی ضد یهودی هستند تا یهودی‌ستیزی را به عنوان انتقاد از اسرائیل باز تعریف کنند.»

یک کاربر دیگر با انتشار فیلمی از رئیس‌جمهور فعلی آمریکا که می‌گوید اینجا سرزمین «آزادی بیان» است گفت: «با سرزمین آزادگان ایالات متحده اسرائیل آشنا شوید! جایی که دموکراسی و آزادی بیان با ریاکاری و استانداردهای دوگانه روبرو می‌شوند.»

یک فعال اجتماعی دیگر از خشونت اعمال شده به اساتید دانشگاه توسط نیرو امنیتی می‌گوید: ««ایالات متحده اسرائیل» آمریکا با خشونت یک استاد دانشگاه را در حالی که از معترضان فلسطینی محافظت می‌کند دستگیر کرد. در جریان تظاهرات فلسطین در غزه زنی فریاد میزند من یک پروفسور هستم در حالی که پلیس ایالات متحده به او دستبند می‌زند.»

کاربری دیگری هم بدون هیچ گونه تعارفی می‌نویسد: «شاید بتوانید نام کشورها را به ایالات متحده اسرائیل تغییر دهید!»

کاربری با انتشار چند فیلم از برخورد نیروی امنیتی در طول این دو هفته نوشت: «نحوه برخورد، مقامات رسانه‌ها و پلیس آمریکا با اعتراضات دانشگاهی این اطمینان را می‌دهد که ایالات متحده در واقع ایالات متحده اسرائیل است. صهیونیست‌ها تمام کشور را تصرف کردند ذهنیت غیرانسانی در حال انتشار است.»

یکی دیگر از کاربران با کنایه به دستگیری صدها نفر توسط پلیس آمریکا مدعی دموکراسی گفت: «گسترش اردوگاه‌های حامی فلسطین که منجر به دستگیری صدها نفر شد. ایالات متحده اسرائیل ایالات متحده گارد ملی را برای دانشجویان معترض اعزام می‌کند. آیا این دموکراسی است؟»

آمریکا کشوری است که قبل از شروع عملیات «طوفان الاقصی» نیز از رژیم صهیونیستی بارها حمایت کرده و بعد از ۱۵ اکتبر شدت آن بیشتر شده است. اگر تا قبل از آن این حمایت بیشتر به شکل غیررسمی مانند مشارکت گسترده یهودیان در انتخابات و حضور یهودیان در پست‌های حساس آمریکا بود بعد از طوفان الاقصی بیشتر جنبه رسمی پیدا کرده است. برای مثال قدرت سازمان‌ها و گروه‌های سازمان‌یافتهٔ یهودی و صهیونیستی که در تصمیم‌گیری‌های مجلس قانون‌گذاری آمریکا و دستگاه حاکمه آمریکا، به طور مستقیم، اعمال فشار می‌کنند بیشتر شده است.

کشور بلژیک کنایه سنگینی به آمریکا برای جرأت نداشتن مقابل رژیم صهیونیستی زد و گفت: «ایران را تروریست می‌خوانید اما آیا می‌توانید اسرائیل را که ۱۵ هزار کودک را به قتل رسانده تحریم کرده و تروریست بخوانید؟»

محال است تن به ذلت بدهیم

«هیهات من الذله» صدایی که شاید انتظار داشته باشید از کشورهای اسلامی به گوش‌تان برسد اما این روزها گوشه و کنار کشوری به اسم ایالات متحده آمریکا پر کرده و از قلب دانشگاه‌های نیویورک و لس آنجلس به گوش می‌رسد. شماری از دانشجویان آمریکایی در جنبش پر سر و صدای خود برای حمایت از فلسطین، این جمله معروف از امام حسین (ع) در روز عاشورا را فریاد می‌زنند؛ یعنی «محال است تَن به ذلّت دهیم». همان دانشجویانی که شاید در میانشان مسلمان، مسیحی، یهودی یا حتی آتئیست دیده شود، همان‌ها که از هر رنگ پوست و نژادی میان‌شان دیده می‌شود اما اکنون مسئله فلسطین و انسانیت برای‌شان حرف اول را می‌زند و با هر دین و مذهبی که باشند، سکوت مقابل ظلم را شایسته خود نمی‌دانند.

همان‌هایی که از خشم مقامات ابایی ندارند، کتک می‌خورند، بازداشت می‌شوند یا حتی از دانشگاه محروم، اما باز هم در مسیر دفاع از انسانیت، کوتاه نمی‌آیند.

دانشجویان آمریکایی در جنبش خود کار می‌کنند که اسرائیل کیلومترها دورتر از آنها می‌ترسد و تهدیدشان می‌کند. اکانت وابسته به موساد در توئیتر خود نوشت: «تکنولوژی شناسایی صورت می‌تواند تشخیص دهد که آیا در تجمّعات طرفدار فلسطین در دانشگاه‌ها شرکت کرده‌اید یا نه. موقعیت‌های شغلی و مدارک تحصیلی‌تان بی‌ارزش خواهند بود و موقعیت‌های استخدامی‌تان هم محدود خواهد شد.» آنچه این جنبش رقم زده باعث شده رسانه‌های دنیا و شبکه‌های اجتماعی مدعی‌ترین کشور در زمینه آزادی بیان را زیر سوال ببرند و ایالات متحده چیزی جز یک طبل تو خالی ندانند.

بیداری دانشجویان از دو هفته گذشته به طور جدی شروع می‌شود. زمانی که گروهی از دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا چادر می‌زنند و با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجهه می‌شوند؛ گروه دیگری هم در دفاع از این جنبش و برای حمایت از غزه برخاستند؛ از دانشجویان معمولی تا پروفسورها و کادر دانشگاه.

قدرت جنبش دانشجویی را دست کم نگیرید

ماهیت جنبش دانشجویی همین است. ایده‌ها و فعالیت‌های گروهی که در اعتراض‌های اجتماعی دخالت می‌کنند و سرنوشت گروهی از جامعه را رقم می‌زنند یا در آن تغییر ایجاد می‌کنند. تاریخ جنبش‌های دانشجویی به بلندای سابقه تأسیس دانشگاه‌هاست و کسی از مبدا آن خبر ندارد. اما اگر بخواهیم به یکی از اولین‌هایش رجوع کنیم می‌توانیم تحصن «گرینزبورو» در آمریکا را مثال بزنیم.

روز اول فوریه ۱۹۶۰ چهار دانشجوی سیاه‌پوست آمریکایی در اعتراض به سیاست تفکیک نژادی در اماکن عمومی، وارد سالن غذاخوری یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای «وولورث» در شهر «گرینزبورو» ایالت کارولینای شمالی شده و یک قهوه سفارش دادند که اما وقتی از پذیرش سفارش آنها خودداری شد، این ۴ دانشجو تحصن خود را شروع کردند.

سه روز بعد، ۳۰۰ نفر دیگر به جمع آنها اضافه شدند و بعد از چند ماه، این تحصن‌ها به بیش از ۵۰ شهر گسترش یافت و مورد توجه گسترده رسانه‌ها و روزنامه‌ها قرار گرفت. تجربه تحصن دانشجویی ۴ نفره که ۶۴ سال پیش رقم خورد حالا در سال ۲۰۲۴ به واسطه تحصن دانشجویان آمریکایی بار دیگر قدرت این جنبش‌های دانشگاهی را به رخ همه کشیده است تا جایی که خروش دانشجویان آمریکایی پس از کلمبیا و چند ایالت دیگر، نه تنها در خود این کشور شیوع پیدا کرد بلکه سایر کشورها را نیز در بر گرفت و همچنان نیز ادامه دارد.

کد خبر 6096896

دیگر خبرها

  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین با لابی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • روایت ارتشبد آمریکایی از تحویل سوخو 35 به ایران
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند