Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@07:19:15 GMT

نزدیک به 142 هزار نفر در آذربایجان شرقی بی سوادند

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۶۰۵۱۹

نزدیک به 142 هزار نفر در آذربایجان شرقی بی سوادند

مراغه - ایرنا - معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی از بی سوادی 141 هزار و 918 نفر در استان خبر داد و گفت: براساس سرشماری سال 95، این آمار گروه هدف سنی 10 الی 49 سال را شامل می شود و با توجه به آن 5.7 درصد استان بی سواد هستند.

به گزارش ایرنا، محمدحسین اشرفی روز یکشنبه در نخستین نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان مراغه افزود: براساس سرشماری سال 95، 5.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصد افراد بین 10 الی 49 سال در کشور بی سواد هستند و برای ریشه کنی بی سوادی در کشور بسیج همگانی نیاز است.
وی به آمار بی سوادی در مراغه نیز اشاره کرد و افزود: در این شهرستان 169 هزار و 724 نفر، 10 الی 49 سال وجود دارد که از این میزان 6.3 درصد معادل 10 هزار و 746 نفر بی سواد هستند.
اشرفی با بیان اینکه افراد بی سواد می توانند جهت ثبت نام در دوره های سواد آموزی به مراکز نهضت سواد آموزی شهرستان ها، مناطق و مدارس سراسر استان مراجعه کنند، گفت: 680 هزار تومان به عنوان حق زحمه آموزش دهندگان در ازای هر سواد آموز پرداخت می شود و به آموزش دهندگان معلولان و روستایی یک میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: افرادی که نمی توانند به صورت فیزکی در کلاس های سواد آموزی حضور یابند، می توانند به صورت خودآموز در منزل و با استفاده از کتاب های رایگان نهضت سواد آموزی تحصیل و در امتحانات نهضت شرکت کنند که در صورت قبولی در امتحانات 720 هزار تومان تشویقی به این افراد تعلق می گیرد.
اشرفی افزود: هر خانواده می تواند به عنوان نماینده سواد آموزی کشور باشد و با ایجاد انگیزه در افراد بی سواد خانواده در این راستا گام موثری بردارد.
وی گفت: جهت ریشه کنی بی سوادی از جامعه، نیازمند فرهنگ سازی عمومی برای سواد آموزی، همکاری با آموزش دهندگان جهت شناسایی افراد بی سواد، اجرای طرح اولیای بی سواد در جامعه و همکاری در واگذاری مکان های آموزشی مناسب هستیم.
اشرفی افزود: در سال گذشته 36 روستای فعال در حوزه سواد آموزی در مراغه شناسایی شده اند که امیدواریم در روستاهای دیگر نیز سواد آموزی رواج پیدا کند.
وی با تاکید براینکه در تعداد ثبت نام افراد بی سواد محدویتی نداریم، افزود: زمان ثبت نام سواد آموزان در سالجاری تا آخر آذرماه است.
وی اضافه کرد: شاخص های مهم توسعه انسانی در زمینه های فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی جامعه رشد دانش و سواد آموزی است.
وی به مهمترین هدف شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان اشاره کرد و گفت: همکاری و تعامل تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان در راستای شناسایی افراد بی سواد به عنوان یکی از اصلی ترین و مهمترین اهداف تشکیل این شورا است.
اشرفی به راهکارهای ریشه کنی بی سوادی نیز اشاره کرد و افزود: فرهنگ سازی عمومی برای شرکت بی سواد ها در کلاس ها، برگزاری جلسات هماهنگی و شورای پشتیبانی و بسیج ملی از سوی دستگاه ها از راهکارهای اساسی در ریشه کنی بی سوادی در کشور است.
وی اضافه کرد: اصلی ترین وظیفه سواد آموزی شناسایی، جذب، آموزش و سپس تحکیم سوادآموزی است.
وی با تاکید بر اهمیت مراکز یادگیری محلی گفت: آموزش مهارت زندگی و شغلی در کنار سواد آموزی از اصلی ترین برنامه های این مراکز است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در این جلسه گفت: سواد یکی از مسائل پایه و زیرساختی در تمامی کشورها است و به عنوان یکی از مهمترین اهداف انقلاب ها مطرح می شود.
حمید شکری افزود: در کشور ما نیز، از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اهمیت این موضوع، نهضت سوادآموزی در راستای کاهش و ریشه کن کردن بی سوادی تشکیل شد.
وی اضافه کرد: کاربردی کردن جلسات، شناسایی و فعال کردن محورها، برنامه ریزی عملی برای سواد آموزی و استفاده از ظرفیت های شوراها و دهیاری ها برای شناسایی افراد بی سواد در روستاها از مهمترین اهداف جلسه پیگیری شورای پشتیبانی سوادآموزی است.
وی افزود: بی‌ سوادی یک معضل اجتماعی است که ریشه کنی آن نیازمند عزم ملی و مشارکت عمومی است.
معاون مدیرکل و رئیس آموزش و پرورش مراغه نیز در این جلسه گفت: مولفه های توسعه هر کشوری سطح سواد و میزان آگاهی در آن جامعه است.
جلیل اسلامی همکاری دستگاها در شناسایی افراد بی سواد در شهرستان را ضروری دانست و افزود: در شناسایی افراد بی سواد در شهرستان با مشکل مواجه هستیم که با حل این مشکل می توانیم در ارائه خدمات سوادآموزی به جامعه بی سواد شهرستان، آمار بی سواد را کاهش دهیم.
وی اضافه کرد: سامانه سیب وزارت بهداشت، سامانه کمیته امداد و داشتن آمار مربوط به بی سواد در آخرین سرشماری می تواند در شناسایی افراد بی سواد در شهرستان کمک کند.
وی افزود: در حال حاضر 140 نفر آموزش دهنده در مراغه مشغول فعالیت هستند.
طبق گزارش یونسکو، رابطه مستقیمی بین بی ‌سوادی و فقر در یک کشور وجود دارد به این معنا که هرچه فقر در یک کشور بیشتر باشد، بی‌سوادی در آن کشور بیشتر است.
آمارهای جهانی نشان می‌دهد دستمزد افراد بی ‌سواد 42 درصد کمتر از افراد با‌سواد است که دلیل آن ضعف آنها در برقراری ارتباط موثر با دیگران و انجام کارهایی است که نیاز به سواد دارد. در واقع بی‌سوادی که در ابتدا زمینه را برای فقر فراهم کرده است.
به طور کلی برای رفع و ریشه کنی بسیاری از مشکلات در جوامع، بسیج ملی برای ریشه کنی بی سوادی در آنها نیاز است.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
3077/9880

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آموزش و پرورش سواداموزي مراغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۰۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نهضت ملی سواد سلامت آموزی در مدارس ۱۰ استان کشور

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از اجرایی شدن طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی برای آموزش سبک زندگی سالم به دانش آموزان در مدارس ۱۰ استان کشور خبرداد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین رضایی‌زاده؛ دبیر هیئت ممتحنه رشته طب سنتی و تاریخ پزشکی با اشاره به شعار دومین روز هفته سلامت «سلامت خانواده از آموزش و پرورش تا آموزش عالی» از اجرایی شدن طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی در 10 استان خبرداد و گفت: طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی یک طرح تخصصی آموزش سلامت و سبک زندگی سالم است که در یک تعامل چند جانبه توسط دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و همکاری وزارت آموزش و پرورش و با تمرکز بر روی سه قشر از مخاطبان در مدارس کشور آغاز خواهد شد که مخاطبان آن شامل معلمان و مربیان پرورشی و سلامت مدارس، دانش آموزان و والدین است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این‌که طب ایرانی روشمند و علمی به دلیل آمیختگی با فرهنگ مردم یکی از بهترین ظرفیت‌های اصلاح سبک زندگی است؛ عنوان کرد: طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی، با هدف آموزش‌های ساده و کاربردی با زبان کودکان برای دانش آموزان مقطع اول تا ششم تدوین شده تا با بهره‌گیری از فنون گرافیک و اصول آموزش کودکان، مهمترین آموزه‌های سبک زندگی را در قالب داستان به ایشان بیاموزد.

وی افزود: در مرحله اول طرح بیش از 1000 مدرسه در 10 استان تهران، قم، البرز، قزوین، اصفهان، کرمان، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و اردبیل و مازندران و 300 هزار نفر از دانش‌آموزان قرار است آموزش‌های کلی سبک زندگی و سلامت و تغذیه سالم را فرا بگیرند تا بتوانیم سلامت خانواده را در کنار نظام آموزشی داشته باشیم.

طرح "نهضت ملی سواد سلامت‌آموزی" برای 300 هزار دانش‌آموز در 10 استان کشور اجرا می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: پیچیدگی و عظمت ساختار جسمی و روانی انسان از یک سو و ابعاد مختلف زندگی فردی، خانوادگی، شغلی و اجتماعی از سوی دیگر، همواره این سوال را در ذهن ما ایجاد می‌کند که چگونه می‌توانیم تعادل و سلامت خود و عزیزانمان را در این شرایط حفظ کنیم زیرا ما به عنوان پدر و مادر می‌خواهیم بهترین کار ممکن را برای سلامتی فرزندانمان انجام دهیم و در این نقش، بهترین باشیم. وظیفه اصلی و مهم ما این است که برای حفظ سلامت خود به شیوه‌ای درست سواد سلامت بیاموزیم. بدانیم که چه چیزهایی لازم است بیاموزیم و چگونه آموخته‌هایمان را انجام دهیم، تا سبک زندگی ما سلامت محور شود.

وی یادآور شد: سواد سلامت و مهارت زندگی سالم، یکی از مهمترین مولفه‌های خانواده و جامعه سالم است تا گذشته از حفظ سلامتی به ارتقای آن بپردازیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف حدود ۶ هزار ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • آموزشیاران نهضت سواد آموزی مشمول قانون رتبه بندی معلمان هستند
  • کشف حدود ۶ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • بخش ترکمانچای آذربایجان شرقی شهرستان شد
  • ترکمانچای شهرستان شد
  • قاتلان مرد ۳۵ ساله در ارومیه دستگیر شدند
  • بازماندگی از تحصیل، بهانه آموزش‌وپرورش برای حفظ نهضت سوادآموزی/ سوخت‌بری، دانش‌آموزان را برای فرار از مدرسه وسوسه می‌کند
  • طرح «نهضت ملی سواد سلامت آموزی» اجرایی می‌شود
  • اجرای نهضت ملی سواد سلامت آموزی در مدارس ۱۰ استان کشور
  • با «مثبت آموزش» در شبکه آموزش به روز باشید