Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-01@16:26:34 GMT

سرزندگی به شرط اخلاق

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۶۲۵۷۳

خرداد: اخلاق قلمرویی چندوجهی است که در حیطه روابط شخصی و اجتماعی مرز بین بایدها و نبایدها را مشخص می کند مقوله ای که در جامعه به شکل «اخلاق شهروندی» نمود پیدا می کند و تقویت آن از الزام های زیست شهروندی است.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا، زندگی اجتماعی تابع نظام خاصی از ارزش ها است که اخلاق و حقوق شهروندی از مهمترین مولفه های آن به شمار می رود و بنا بر اعتقاد اندیشمندان علوم اجتماعی «ارزش های شهروندی از راه عقل انسان» قابل کشف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به باور کارشناسان این حوزه، اخلاق شهروندی متاثر از حقوق شهروندی است؛ بر این اساس برای رسیدن به زندگی در جامعه ای سرزنده و بانشاط ارتقای اخلاق شهروندی و اخلاق مدیریتی ضرورتی انکارناپذیر است. 
* اخلاق شهروندی و کاهش جرایم معاون رییس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پیوند مستقیمی بین رعایت اخلاق شهروندی و کاهش جرایم در جامعه وجود دارد. محمود رفسنجانی افزود: فضایل و کمالات اخلاقی منجر به پایبندی به وظایف، رعایت حقوق دیگران، بخشش، تواضع، صبر و بردباری می شود و زمینه ارتکاب جرم را کاهش می دهد. وی پرداختن به اخلاق را در زمینه پیشگیری از وقوع جرم و جلوگیری از تعدی و تجاوز به حقوق دیگران با اهمیت توصیف و بیان کرد: پایبندی بیشتر مردم به رعایت مسائل دینی و اخلاقی در زمانهایی همچون ماه مبارک رمضان و ماههای عزاداری سیدالشهدا(ع) بر کاهش میزان پرونده های ورودی به شوراهای حل اختلاف تاثیر می گذارد. رئیس شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی بر ضرورت آموزش عمیق مسائل اخلاقی به فرزندان در کانون خانواده و مدارس تاکید و بیان کرد: فراگیری و کسب رفتارهای حسنه و اهتمام افراد در رعایت ارزش ها می تواند به عنوان عاملی موثر در افزایش سطح همدلی و همبستگی افراد جامعه عمل کند و به تناسب آن از میزان اختلافات و جرایم بکاهد. وی ادامه داد: کارکنان شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی با تمسک به آموزه های قرآنی، دینی و اخلاق مداری برای برقراری صلح و آشتی در بین طرفین دعاوی تلاش می کنند. این امر در سال گذشته منجر به صلح و سازش 50 هزار پرونده از مجموع 266 هزار پرونده ورودی به شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی شد. 
* احساس تعلق به شهر عضو شورای اسلامی شهر مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: چنانچه حس تعلق به شهر در مردم ایجاد شود و مرد شهر را سرمایه خود بدانند نسبت به آن تعصب داشته و اخلاقمدار خواهند بود و در مراقبت از زندگی اجتماعی و فضای شهری کوشا خواهند بود. احمد نوروزی افزود: رفتار شهروندان از مباحث مهم حوزه شهروندی و شهرنشینی است و این رفتار در حوزه های مختلف نظیر حمل و نقل، ترافیک و غیره می تواند نمود داشته باشد. چنانچه فرهنگهای مختلف شهرنشینی تبدیل به رفتار شود ارتقاء اخلاق شهروندی رقم زده می شود. وی ادامه داد: شهروندان باید در شهر احساس عزت و احترام داشته باشند و توانمندسازی شهروندان باید اولویت باشد لذا نباید فضای شرمندگی برای شهروند ایجاد کرد. عضو شورای شهر مشهد گفت: مدیران شهری باید ظرفیت پذیرش شهروندان پرسشگر را داشته باشند و در راستای رفع نیاز شهروندان گام بردارند. مدیریت شهری نیازمند خرد جمعی است و باید بستری برای تحقق این مهم فراهم شود زیرا با تقویت خرد جمعی زمینه مشارکت شهروندان در حوزه های مختلف، اخلاق شهروندی نیز تقویت می شود. 
* ارتقاء اخلاق شهروندی در گستره مدیریتی جانشین شهردار مشهد در ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نقش مدیریت در ارتقاء اخلاق شهروندی انکارناپذیر است زیرا عملکرد خوب مدیران ارتقاء اخلاق شهروندی را به همراه دارد. مصطفی صفایی افزود: شهرنشینی از جدیترین مباحث روز دنیاست، اصول شهرنشینی را باید به شهروندان آموزش داد و در فضای شهرنشینی شرایط برای زیست تمام شهروندان با شرایط مختلف جنسی و جسمی فراهم باشد. وی ادامه داد: لحاظ اخلاق مدیریتی و شایسته سالاری در نظام مدیریتی مشکلگشای بسیاری از مسائل موجود در شهرها و مدیریت شهری ابزاری برای توسعه فرهنگی و اجتماعی در شهرها است که مدیران باید به خوبی از این ظرفیت استفاده کنند. او گفت: در مقوله آموزشی ابتدا باید مدیران تحت آموزش قرار گیرند تا به وظیفه خود نسبت به شهروندان آگاه شوند و خود را ملزم به پاسخگویی بدانند. 
* لزوم پرسشگری در جامعه عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: جامعه باید نسبت به مسائلی که در اطرافش می گذرد حساسیت داشته و فعال و پیگیر باشد که این مهم عین اخلاق شهروندی است. نوروزی افزود: مدیران و افراد جامعه نماد شهروندان هستند و تاثیر و تاثر متقابل از یکدیگر می گیرند لذا پرسشگری و انتقاد منطقی به ارتقاء شهر کمک می کند. جلب اعتماد مردم منجر به ارتقاء اخلاق شهروندی می شود، مدیریت شهری باید مسائل شهر را به موقع به شهروندان اطلاع رسانی کند زیرا شهر متعلق به مردم است نه مدیران لذا باید گزارش دهی به مردم با شفافیت صورت گیرد. وی ادامه داد: ارتقاء فرهنگ شهروندی ارتقاء فرهنگ میزبانی را به همراه دارد. فرهنگ میزبانی با نمادهای فیزیکی شهر معرفی می شود، رفتار شهروندان بیشتر از ساختمان ها می تواند هویت ایجاد کند.  برچسب ها: زندگی اجتماعی ، روابط شخصی ، اجتماع

منبع: خرداد

کلیدواژه: زندگی اجتماعی روابط شخصی اجتماع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۲۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری‌ها در آموزش فرهنگ ترافیک مشارکت کنند

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: اصل و مبنای ترافیک (راهنمایی و رانندگی)، فرهنگ سازی و آموزش است و باید به این دو مقوله توجه ویژه‌ای شود و شهرداری ها در این زمینه همراهی کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد مرودی در جلسه شورای هماهنگی ترافیک استان هرمزگان، اجرای طرح آموزش فرهنگ ترافیک در مدارس و ناوگان حمل و نقل مسافر در معابر درون و برون شهری را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: تمامی دستگاه های مرتبط باید در راستای ماموریت ها و وظایف سازمانی نسبت به آموزش و فرهنگ سازی ترافیک به منظور آگاه سازی شهروندان به ویژه دانش آموزان برای جلوگیری از وقوع تصادفات اقدام کنند.

وی افزود: اصلی ترین راهکار پیشگیری از تصادفات برای دانش آموزان، نهادینه کردن فرهنگ ایمنی و عبور و مرور در بین آنهاست.

مرودی، فرهنگ ترافیک هر جامعه را یکی از نمود‌های رفتاری افراد در استفاده از فضا‌های متعلق به عبور و مرور آن جامعه دانست و عنوان کرد: با توجه به نقش مهم دانش‌آموزان آینده‌ساز در جامعه و با هدف نهادینه‌سازی فرهنگ و قوانین ترافیکی، مسیر خود را در آموزش هرچه بیشتر آینده‌سازان جامعه ادامه خواهیم داد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان اضافه کرد: دانش‌آموزان با پیروی از قوانین و مقررات و کسب مهارت های شهروندی، نقش ها و وظایف خود را در قبال جامعه محلی با مشارکت در فعالیت‌ها و برنامه های زیست محیطی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و ... انجام داده و همچنین با رعایت نظم و قانون، احساس تعلق نسبت به جامعه، رفتار همدلانه، محترمانه و مشارکت جویانه، آن را تثبیت می کنند.

وی در پایان به اقدامات صورت گرفته در زمینه آموزش فرهنگ ترافیک به شهروندان و کاربران مرتبط از طریق رسانه های محلی و مدارس و نقش موثر آن در کاهش تصادفات تاکید کرد و از شهرداری ها خواست تا نسبت به نصب تابلو و بنر با محتویات آموزش فرهنگ ترافیک در معرض دید شهروندان اقدام کنند.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • دستگیری 10 خرده فروش مواد مخدر در شهرستان فردوس
  • فعالیت کارگران سرزندگی و زیبایی را به شهر و شهروندان هدیه می‌دهد
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است
  • ساخت پارکینگ‌های محلی منطقه‌ای و ارتقاء ایمنی شهروندان در دستور کار شهرداری منطقه۱۶ باشد
  • شهرداری‌ها در آموزش فرهنگ ترافیک مشارکت کنند
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • نیروهای یگان ویژه موجب ارتقاء احساس امنیت شهروندان است
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال