Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا آذربایجان‌غربی، علیمراد اکبری در حاشیه بازدید از کارگاه پروژه شبکه ابیاری بارانی طرح آغ چای چایپاره اظهار کرد: یکی از پروژه هایی که می تواند در افزایش تولید و ارتقای بهره وری آب کشاورزی موثر باشد، توسعه سامانه های نوین آبیاری در اراضی آبی است.

اکبری افزود: در سال گذشته در سطح ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور طرحهای آبیاری تحت فشار اجرا شده است

وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید با عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب، کارهای خوبی در این حوزه انجام شده و در دست اجراست که پروژه آبیاری تحت فشار یکی از پروژه های مصوب ستاد اقتصاد مقاومتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول اضافه کرد: چند پروژه بزرگ آبیاری تحت فشار در کشور در حال اجراست که شامل طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در خوزستان وایلام، ۲۲۷ هزار هکتاری در غرب و شمالغرب کشور، پروژه ۴۶ هزار هکتاری در زابل است.

اکبری خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۷۲ هزار هکتار ابیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی کشور اجرا شده است.

وی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۱۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی کشور تحت پوشش این طرح در دست اجرا بوده که پیش بینی می کنیم تا پایان سال با استفاده از توسعه آبیاری تحت فشار در آبخور شبکه های مدرن این میزان به ۳۰۰ هزار هکتار افزایش یابد.

اکبری اضافه کرد: پروژه بزرگ شبکه آبیاری و زهکشی نزدیک به ۶۲ هزار هکتاری در حوزه آبریز ارس و زاب در استان در دست اجراست که صد درصد ابیاری تحت فشار میکرو و بارانی بوده و از بزرگترین پروژه های آبیاری کشور با ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی است که امیدواریم تا سه ماه اینده مورد بهره برداری قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این بازدید اظهارکرد: با تجهیز ۵۳۸ هکتار از اراضی خرده مالکی روستاهای گوهران و کردنشین شهرستان خوی به سیستم های نوین آبیاری میزان مصرف آب در اراضی آبی این مناطق ازهفت میلیون متر مکعب به ۲.۴ میلیون متر مکعب کاهش می یابد .

اسمعیل کریم زاده افزود: برای اجرای طرح تجمیعی آبیاری تحت فشار در این اراضی ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: از این طریق ۳۰ چاه کشاورزی ساماندهی شده و آب مورد نیاز این اراضی از طریق هشت چاه عمیق کشاورزی تامین خواهد شد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان امور اراضی و مجری طرح شبکه های آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور درادامه سفر یکروزه به آذربایجان غربی به همراه رئیس سازمان و مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان، از روند عملیات اجرایی پروژه شبکه ابیاری بارانی طرح آغ چای دشت چایپاره نیز بازدید کردند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی آذربایجان غربی آبیاری تحت فشار آغ چای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۲۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت گندم در ۵۹ هزار هکتار اراضی چهارمحال و بختیاری

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: سطح زیر کشت گندم امسال استان ۵۹ هزار هکتار  است که از این میزان ۳۸ هزار هکتار گندم دیم و ۲۱ هزار هکتار گندم  آبی است. - اخبار استانها -

روح الله سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: سطح زیر کشت گندم سال زراعی جاری استان 59 هزار هکتار  است که از این میزان 38 هزار هکتار گندم دیم و 21 هزار هکتار گندم  آبی است که از این میزان 38 هزار هکتار در طرح جهش تولید گندم در دیم‌زار مشارکت دارد . 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه کل اراضی سطح زیر کشت کشاورزی استان 200 هزار هکتار است، بیان کرد: بیشترین سطح کشت گندم مربوط به شهرستان لردگان  با  8 هزار هکتار گندم‌زار است که در طرح جهش تولید در دیم‌زارها مشارکت دارد.

سعیدی با اشاره به بیمه گندم‌زارها با بیان اینکه این موضوع اختیاری است، عنوان کرد: 17 هزار  هکتار از گندم‌زارهای طرح جهش تولید در دیم‌زار در  استان چهارمحال و بختیاری زیر پوشش بیمه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه خسارت سرمازدگی در اراضی دیم گزارش نشده است، ادامه داد:سطح سبز دیم‌زارها سال زراعی جاری باتوجه به بارندگی‌ها  مطلوب است. پراکنش مناسب بارش‌هاباعث شده وضعیت سبز مزارع استان بخصوص دیم‌زارها از وضعیت مطلوبی برخوردار باشند.

سعیدی با اشاره به احتمال بارش باران تا اوایل اردیبهشت‌ماه و افزایش دما در این زمان، مطرح کرد: در این زمان احتمال شیوع بیماری‌های برگی غلات از جمله زنگ زرد، سپتوریوز و غیره زیاد است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: ضروری است کشاورزان به محض مشاهده اولین علایم بر روی گیاه،  هماهنگی لازم را در راستای مبارزه موثر، با مراجعه به کارشناسان جهاد کشاورزی استان انجام دهند.

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • کشت گندم در ۵۹ هزار هکتار اراضی چهارمحال و بختیاری
  • ۹۵ درصد اراضی کشاورزی تا شهریور ۱۴۰۳ رفع تداخل می شوند
  • چهارمحال و بختیاری پیشرو در تجهیز اراضی به سامانه نوین آبیاری
  • ارزش تولیدات کشاورزی کشور ۷۰ میلیارد دلار است
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در ۱۸۹ هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی
  • شتاب دراجرای طرح‌های آب و‌خاک آذربایجان غربی با اختصاص اعتبار ویژه
  • اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای طرح‌های آب و خاک در آذربایجان غربی
  • تجهیز بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری
  • بیش از ۲۰۰۰ هکتار از اراضی استان چهارمحال و بختیاری به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شدند
  • دو درصد پروتئین کشور در قم تولید می‌شود