Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-20@02:06:37 GMT

وقوع ۱۷۵ زلزله بالای ۵ ریشتر در کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۶۴۰۵۹

به گزارش پارس نیوز، 

اسماعیل نجار معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در حاشیه نشست علمی و تخصصی مدیریت خطرپذیری و کاهش خسارات ناشی از سوانح طبیعی در محل پژوهشکده سوانح طبیعی اظهار کرد: روزانه ۶۵ تا ۷۰ زلزله در کشور رخ می‌دهد که در یک سال حدود ۱۷۵ زلزله بالای ۵ ریشتر است.

وی افزود: علاوه بر وقوع زلزله حواد دیگری از جمله بارش برف سنگین، خشکسالی و سیل را که ناشی از بازگشت بارش‌های هزارساله است را هم در کشور داریم که برخی بارش‌های اخیر از این دست هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر کشور در ادامه به پدیده ریزگرد‌ها در غرب و جنوب شرق کشور اشاره کرد و افزود: آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع و سرما زدگی بیش از ۷۵۰ هزار هکتار باغات کشور از دیگر مخاطرات طبیعی در کشور است.

رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور با بیان اینکه شبکه‌های مجازی گاهی خود بحران ساز هستند تاکید کرد: همه ما دیدیم که در حوادث اخیر چگونه شایعات بدون اسناد علمی و تخصصی، مردم و جامعه را نگران کرده است که رسانه‌ها نقش مهمی در اعتماد سازی و انعکاس اخبار و مطالب صحیح و مورد نیاز جامعه در شرایط بحرانی را دارند و به نظر می‌رسد پرداختن به موضوعی که کذب بودن آن توسط مراجع قضایی مشخص شده و بار‌ها توسط سازمان مدیریت بحران کشور به رسانه‌های مختلف اعلام شده است.

وی افزود: در شرایطی که جامعه به خاطر ترس از وقوع زلزله در تهران ملتهب بوده، فضای مجازی کمکی به مدیریت بحران کشور نکرد و به دور از مسئولیت‌های حرفه‌ای و اجتماعی یک رسانه کار کرد.

نجار با اشاره به اینکه روز گذشته چهارده هزارمین مسکن بازسازی شده در کرمانشاه تحویل مردم داده شد، گفت: کمک‌های مردمی باید بصورت نقدی باشد و در مسیر صحیح و درست خودش قرار گیرد، لازمه تحقق این امر اعتماد است نه اینکه مردم نسبت به دولت اعتماد ندارند، اما باید با برنامه ریزی دقیق و اطلاع رسانی شفاف گزارش هزینه کرد این مبالغ در مناطق حادثه دیده ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه رفتار مردم تهران در زلزله اخیر صحیح نبود تصریح کرد: شما دقت کنید در حادثه زمین لرزه تهران که در ملارد اتفاق افتاد رفتار مردم قابل قبول نبود، در زمان زلزله باید ساکنان طبقه همکف بیرون بیایند و ساکنان طبقات یک تا آخر پناه گیری درست انجام دهند.

نجار ادامه داد: مردم ما زمانی که زلزله را احساس می‌کنند بجای پناه گیری در ناطق امن به پارکینگ‌ها می‌روند و ماشین‌ها را بر می‌دارن و داخل شهر تردد می‌کنند در حالیکه در زمان زلزله اگر خودرو در حال حرکت باشد باید به سمت خط سبقت بروند و در یک محل پارک کنند و منتظر اطلاعات و اخبار از طریق مبادی قانونی باشد.

وی افزود: در زلزله‌های اخیر در تهران مردم به خیابان‌ها آمدند اگر حادثه‌ای پیش می‌آمد اقدامات ماموران امداد چگونه در این ترافیک میسر بود؟ لذا آموزش در همه سطوح همواره اولویت جدی ما است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه به اهمیت مقوله آموزش در مدیریت بحران پرداخت و گفت: ما معتقدیم اولین و دلسوز‌ترین امدادگر اعضای خانواده‌ها هستند و با شعار هر خانواده یک امدادگر دنبال تحقق این موضوع هستیم. به عنوان مثال بنده که در زلزله زنده مانده ام میتوانم به نزدیکان خودم که مصدوم شده اند کمک کنم، مشروط بر اینکه آموزش لازم را دیده باشم و باید نحوه حضور مردم در حوادث را نهادینه کنیم.

نجار با بیان اینکه دنیا با علم و خرد و اندیشه خود را ایمن کرده است، تصریح کرد: حوادث قابل پیش بینی نیست، اما قابل پیشگیری است مثال ملموس همان زلزله است.

وی ادامه داد: ما برای ساختمان سازی آیین نامه ۲۸۰۰ داریم اگر این آیین نامه به طور کامل رعایت شود زیر آن سقف فردی جان خود را از دست نمی‌دهد، که اجرای این آیین نامه دارای مراحل مختلفی است.

وی در ادامه به معطل ماندن قانون سازمان مدیریت بحران در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدودا چهل و سه ماه است که این قانون در مجلس در دست بررسی است، اگر مدیریت بحران اولویت مجلس باشد این موضوع باید در راس قرار بگیرد، ماده ۱۰ و ۱۲ این فانون که باید در اختیار ما قرار بگیرد هنوز تصویب نشده است.

نجار ادامه داد: باید به صورت مستمر به مردم آموزش داده شود به عنوان مثال در آموزش به دنبال گنجاندن درس مدیریت بحران در کتب درسی هستیم، ما توانستیم ۲ واحد اختیاری را در این خصوص به واحد‌های دانشگاه‌ها بگنجانیم.

معاون وزیر کشور با تاکید بر اینکه در مدیریت بحران زلزله کرمانشاه رکورد زدیم، گفت: در زلزله کرمانشاه نسبت به حوادث گذشته بهتر عمل شد. زلزله در ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه و ۱۷ ثانیه اتفاق افتاد یعنی زمانی که تاریکی مطلق حاکم بود و تا ساعت ۷ صبح در تاریکی کار کردیم و حدود ۲۰ هزار کیلومتر مربع تحت تاثیر ۷ شهرستان، ۸ شهر و حدود ۱۹۳۰ روستا تحت تاثیر زلزله قرار گرفته بود.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: معاون وزیر بارش برف خشکسالی سیل وزیر کشور آتش سوزی سرما شورای هماهنگی مدیریت بحران جامعه فضای مجازی رسانه دولت زمین خودرو ترافیک خانواده آیین نامه قانون مجلس شورای اسلامی خشکسالی زلزله زمین شورای هماهنگی مدیریت بحران مدیریت بحران پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت سیل در استانهای جنوبی کشور/ برخی روستاها تخلیه شدند

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بارش های سیل آسا که از روز گذشته در استانهای جنوبی کشور آغاز شد ۷ استان را درگیر کرده و با توجه به هشدارهای قرمز صادر شده توسط سازمان هواشناسی کشور این استانها از قبل وقوع این نوع بارش را پیش بینی می‌کردند.

برای کنترل سیلاب و جلوگیری از خسارات از روز گذشته جلسات مدیریت بحران در استان‌های تحت پوشش هشدار قرمز هواشناسی برگزار شده است.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در همین رابطه گفته با توجه به صدور هشدار سطح قرمز سازمان هواشناسی در برخی از مناطق استان‌های جنوبی کشور در همین راستا ،آماده‌باش کامل به استان‌های مورد نظر داده شده و مرخصی اعضای ستاد مدیریت بحران این استان‌ها لغو شده است.

ظفری از ممنوعیت هرگونه فعالیت دریایی در بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان تا اطلاع ثانوی خبر داد و گفت: مردم از نزدیک شدن به مسیل‌ها، دهانه پل‌ها و حاشیه سد جداً خودداری کنند.

وی با اشاره به سیلاب در سیستان و بلوچستان گفته متاسفانه در استان سیستان و بلوچستان، به دلیل جاری شدن سیلاب محلی، سه نفر جان خود را از دست دادند و سه نفر در عسلویه آسیب دیدند.

بارش ها در برخی نقاط کشور شدت بیشتری دارد به صورتی که بیشترین میزان بارندگی در ایستگاه باران سنجی لاوان با ۱۱۸ میلی متر و در ایستگاه باران سنجی قشم با ۸۹ میلی متر در سطح کشور ثبت شده است.

امید محترمی معاون سازمان مدیریت بحران کشور گفت: باتوجه به اینکه موقعیت روستای کروچان منطقه جازموریان و روستای پورشعبان منطقه منوجان در استان کرمان در مجاورت مسیل‌های غیردائمی قرار دارد، به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی، عوامل مدیریت بحران، ۵۰ خانوار این روستا‌ها را تخلیه کردند.

وی درخصوص وضعیت سدهای مناطق جنوبی کشور گفته باتوجه به سیلابی که در برخی از شهر‌های نیمه جنوبی کشورمان در جریان است، ستاد بحران کشور پیش بینی کرد؛ سد‌های شی کلگ، ماشکید، پیشین و زیردان در استان سیستان و بلوچستان و سد درودزن در استان فارس ظرفیت آبی خوبی دارند و اگر بارش‌ها به همین شکل ادامه داشته باشد، این سد‌ها سرریز خواهند شد.

امدادرسانی در مناطق با حضور قرمز پوشان هلال احمر و همه دستگاه های امدادی ادامه دارند تا خانواده هایی که درگیر سیل شدند آسیب نبینند.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر هم با اشاره به وقوع سیل و آب‌گرفتگی در ۷ استان تحت تأثیر سامانه بارشی قرار گرفتند خبر داد و گفت: ۲۴ مورد عملیات امدادی انجام شد و امدادگران به ۲۰۸ نفر متأثر از سیل و آب‎گرفتگی امدادرسانی کردند.

با توجه ورود سامانه بارشی به جنوب کشور، سازمان هواشناسی برای پنج استان هرمزگان، جنوب فارس، جنوب غرب و غرب سیستان و بلوچستان، نیمه جنوبی کرمان و بوشهر نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان بارش شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، گردوخاک و تگرگ پیش بینی کرده است و این سامانه عصر امروز از کشور خارج می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زلزله‌ای به بزرگی ۶.۶ ریشتر جزیره شیکوکو ژاپن را لرزاند
  • لحظه زلزله مهیب ترکیه؛ کنده شدن مناره مسجد
  • زلزله ۵.۶ ریشتری شمال ترکیه را لرزاند
  • آخرین وضعیت امدادرسانی در ۵ استان جنوبی کشور
  • آخرین وضعیت ۵ استان جنوبی کشور
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده کشور
  • آخرین وضعیت ۵ استان جنوبی کشور/ از وصل شدن برق تا روند امدادرسانی
  • ۷۳ تیم عملیاتی آبفا در مناطق سیل‌زده وارد عمل شده‌اند
  • وقوع سیلاب در کرمان خسارت جانی نداشت
  • آخرین وضعیت سیل در استانهای جنوبی کشور/ برخی روستاها تخلیه شدند