Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: بعد از طوفان جنگ جهانی دوم و استفاده آمریکا از بمب اتم علیه ژاپن، تکلیف انسان با مهلک بودن این مقوله روشن گشت ولی با طوفان فن‌آوری عصر حاضر هنوز بلا تکلیف هستیم.

بر اساس اعلام بی‌بی‌سی سال گذشته ۳۱ فیلم در هالیوود از فیلمبرداری غیردیجیتال (آنالوگ) استفاده کرده‌اند. یعنی همان مدل سنتی و قدیمی فیلمبرداری که تصاویر بر روی نگاتیو ثبت می‌گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وبعد با ظهور فیلم به نسخه قابل روئیت دست پیدا می کردند.

در همین رابطه بن مور خبرنگار بی‌بی‌سی دست به کار شده و سراغ یکی از این فیلمسازان موج نو رفته و با او درباره جنبش بازگشت به فیلمسازی غیردیجیتال و جذابیت های آن صحبت کرده است.

جرج لی فیلمساز جوان اهل ساوتهمپتون در جایی از صحبت‌هایش اشاره می کند: فیلمسازی غیردیجیتال به دلیل محدود بودن فیلم در دسترس، نیازمند نوعی نظم و دقت است و فیلمساز بیشتر از یکی دو بار حق اشتباه در برداشت ها ندارد.

او جمله‌ای از ورنر هرزوگ [هرتسوگ]، نویسنده بازیگر Actor و کارگردان معروف آلمانی را در نکوهش برداشت‌های زیاد در فیلمسازی دیجیتال نقل می کند که می گوید: « فیلمسازی به معنای زباله‌سازی نیست، فیلمساز شکارچی تصویر از مکان‌های زیبا، خاص یا ترسناک است، برداشت را می گیرد و می رود. »

این خبر در درون خود نکته قابل توجهی دارد، آیا فیلمسازان در حال برگشت به استفاده از همان دوربین‌های 35 میلیمتری و نگاتیو یا اصطلاحا آنالوگ هستند؟ واقعیت این است که در 15 سال اخیر صنعت فیلمسازی دچار تغییر و تحول فروانی شد و اساسا کار به جایی رسید که دوربین‌های دیجیتال یکه‌تاز این صنعت شدند. دلایل آنهم روشن است: سهل الوصول بودن در تمام مراحل، حذف پروسه ظهور و چاپ فیلم، دیدن در لحظه خروجی رنگ و نور صحنه، تدوین کامپیوتری، استفاده از جلوه‌های ویژه و ...

حال در این عصر عوض شدن تمامی وجوه فن‌آوری علی الخحصوص در زمینه سینما Cinema این بازگشت از دیجیتال به آنالوگ یک نکته مهم دارد و آن هم این است که انگار در پروسه آنالوگ کشف، شهود، درک و عمق بیشتری در پشت یک اثر هنری قرار می‌گرفت و اگرچه فرآیند به لحاظ زمانی طولانی تر و سخت تر بود همین قضیه باعث می‌شد اثر از سرهم بندی بودن و خلق در لحظه دور شود.

همواره با دیدن تمام پیشرفت‌های دنیای دیجیتال یک نکته‌ای جلب توجه می‌کند، فیلم یا اثر هنری دیجیتالی بسیاری از پارامترهای لازمه را دارد اما باز انگار در کالبد آن خلایی احساس می‌شود که مانند آثار سینمایی یا تلویزیونی آنالوگ بر دل و جان مخاطب نمی‌نشیند. به قولی آن رنگ‌ها، نورها، صداها و ... یک جنس دیگری بودند، واقعی تر بودند ولی در این تولیدات اخیر انگار همه چیز مصنوعی است.

این موضوع در موارد دیگری هم وجود دارد مثلا با وجود کتابهای الکترونیکی و نسخه پی.دی.اف آنها باز اهل کتاب علاقمند هستند نسخه چاپی را داشته باشند و آن را بخوانند.یا در زمینه موسیقی با وجود انواع و اقسام پلیرها (پخش کننده‌های) دیجیتالی باز صدای نوارهای کاست و صفحه‌های گرامافون، هواداران سر سخت خود را دارد که معتقدند آن صداها گرم‌تر و تاثیر گذارتر است.

قضایایی چون این انفجار در تحول تکنولوژی مانند طوفان و سیلی است که در زمان شدت گرفتن هر آنچه هست و نیست را برداشته و می برد ولی بعد از فروکش کردن آن می توان نشست و به یک ارزیابی درست از ضرر و زیان آن رسید، در این چند سال هم پیشرفت دیجیتالی در عرصه های مختلف چنان شتابی گرفت که همه را با خود همراه کرد و برد ولی انگار زمانه آرامش بعد از طوفان رسیده است و آرام آرام به روند تغییرات و تاثیر آنها از دریچه‌ای منطقی می‌توان نگریست.

جوامع بشری همواره با چنین طوفان‌هایی درگیر بوده است ولی بعد از 1 یا 2 دهه در ارتباط با آن به یک نتیجه منطقی رسیده است، برای مثال در دهه 60 و 70 میلادی زندگی هیپی‌وار و افراط در مصرف الکل و مواد مخدر Drugs و بی‌بند و باریهای جنسی و ... بسیاری از جهان را تحت تاثیر خود قرار داد، اما بعد از فروکش کردن آن طوفان و محرز شدن آسیب‌ها و عوارض جدی ناشی از آن، سبک زندگی کاملا تغییر کرد و الان اکثریت انسانها دغدغه زیست سالم و به دور از این موارد را دارند.

یا بعد از طوفان جنگ جهانی دوم و استفاده آمریکا از بمب اتم علیه ژاپن، انسان به مهلک بودن این ساخته دست بشر پی برده و از آن به بعد انگار تکلیفمان با این مقوله و نظایر آن روشن گشته است و همواره سعی بر آن است که دیگر چنین فاجعه‌ای در هیچ جای دنیا رخ ندهد.

این تحول دیجیتال در عرصه ارتباطات هم انقلابی را بوجود آورده است، و باعث شده است که به ساده ترین شکل ممکن تمام جهان با همدیگر در ارتباط باشند اما همین ارتباطات بی حد و مرز هم گاهی اوقات جنبه منفی هم دارد مانند استفاده داعش ISIS از این وجهه دنیای دیجیتال برای ایجاد شبکه های ارتباطی و ترویج رعب و وحشت در سراسر جهان.

حال اگر مثال سینما و فیلمسازی ابتدای نوشته را به دیگر موارد ظهور و وجود دستگاه‌های دیجیتالی امروز در زندگیمان تعمیم دهیم شاید بتوان گفت احتمال دارد که بعد از چند سال به این نتیجه برسیم طوفان انقلاب الکترونیکی یا دیجیتالی و انفجار ارتباطات در زندگی ما تغییرات و دگرگونی‌های را به وجود آورده که شاید همه آنها مفید و مثبت نیست.

شاید در آینده ای نه چندان دور انسان به این نتیجه برسد که باید بخش‌های از آن را بازنگری یا حتی از زندگی عامه مردم دور کرد. باید نشست و دید.

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

مرگ یک زن ایرانی از بیماری فقط بخاطر 100 هزار تومان + فیلم جنجالی پشت پرده فرار قالیباف به آلمان چه بود؟ +تصاویر بابای پانته‌آ برای شب جمعه فرزاد نقشه شومی داشت! / چشمان دختر برق می زد! لحظه فاجعه تیراندازی در یاسوج / عزاداران برق گرفته شدند + فیلم نازنین عاشق فیروز شد! / آنها چرا خانه به خانه می شدند! تجاوز آقای دکتر به دختر 16 ساله + عکس تجاوز به دنیا ویسی یا یک حادثه؟! + جزییات دردناک یک خبر مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا عکس دیده نشده از امام خمینی و همسرش! + جزییات مرگ روباهی که کله اش داخل سطل ماست گیر کرد! + عکس تلخ نصب پرچم رژیم صهیونیستی در رستوران هفت خوان شیراز! آب جوش ریختن روی صورت دختر 7 ساله توسط پدر / در گناوه رخ داد + عکس تکه تکه شدن زن ۳۵ ساله‌ در دستگاه خرمن کوب / در نیشابور رخ داد مرگ مرموز آقای بازیگر 2 زنه در آبادان +عکس این زنان زیبا فقط در برج معروف اجازه کار دارند ! + عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه فیلم مدل بازیگر Actor سینما Cinema مواد مخدر Drugs سبک زندگی داعش ISIS جنگ جهانی دوم ژاپن گشت تخت گاز طوفان عکس ایران زن روزنامه فیلم تهران قتل پرونده تروریست دوربین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۴۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احداث محور ارتباطی روستا‌های شمالی دهاقان به مهیار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مصطفی خضری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان گفت: در سفر یک روز به شهرستان دهاقان طرح برق رسانی به منطقه آستانه بودجان به طول ۱۰ کیلومتر و با بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه به بهره برداری رسید و احداث مرحله دوم آن به طول ۵ کیلومتر و اعتباری بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال نیزآغاز شد.


در این مراسم ساختمان شماره ۲ فرمانداری شهرستان دهاقان، ساختمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان به صورت رسمی افتتاح و همچنین واحد تولیدی بخاری صنعتی با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال و مساحت ۶۱۰۰ متر مربع نیز افتتاح شد.

دیگر خبرها

  • توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل در دستور کار قرار گیرد
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • انتخاب شهردار نمونه بر اساس ایجاد درگاه ارتباطی، بازرسی و ارزیابی عملکرد
  • آغاز احداث محور ارتباطی روستا‌های شمالی دهاقان به مهیار
  • تداوم پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • بازگشایی راه ارتباطی ۲ روستای سیل‌زده شهرستان داورزن
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها