Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

ترکی الدخیل، مدیر کل شبکه تلویزیونی العربیه، با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی این شبکه سعودی، از افزایش بهای نفت به ۲۰۰ دلار در هر بشکه، استفاده از ارز‌های دیگر به‌ جای دلار در مبادلات تجاری و تغییر رویکرد در قبال ایران به عنوان گزینه‌های ریاض در برابر تحریم‌های احتمالی آمریکا علیه عربستان نام برد؛ تحریم های احتمالی علیه ریاض که به دلیل ناپدیدن شدن و ترور احتمالی جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در ترکیه، وضع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الدخیل در این گزارش نوشت: بیانیه (عربستان) سعودی را در پاسخ به پیشنهادات آمریکایی ها برای تحریم عربستان سعودی خواندم. آنچه که در دایره تصمیم گیرندگان پادشاهی عربستان در جریان است، فراتر از لحن ملایمی است که در این بیانیه به کار رفته است. تصمیم گیرندگان عربستان سعودی اکنون در حال رایزنی درباره بیش از 30 راهکار احتمالی در قبال وضع تحریم ها علیه ریاض هستند. الدخیل در ادامه مدعی شده است سران سعودی سناریوهای فاجعه باری را مطرح می کنند که به اقتصاد آمریکا ضربه به مراتب شدیدتری نسبت به اقتصاد عربستان وارد خواهند کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر آمریکا عربستان را تحریم کند، ما شاهد یک فاجعه اقتصادی خواهیم بود که کل جهان را تکان خواهد داد. الدخیل در ادامه با اشاره به اینکه ریاض بزرگ ترین صادرکننده نفت است، می افزاید هرگونه تحریمی علیه عربستان سعودی بیش از هر کالای دیگری بر تولید نفت این کشور تأثیر خواهد گذاشت. در صورتی که عربستان نتواند به تولید 7.5 میلیون بشکه نفت در روز ادامه دهد بهای جهانی این ماده به شدت افزایش خواهد یافت. مدیر شبکه العربیه در ادامه می نویسد: اگر بهای 80 دلاری نفت باعث عصبانیت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می شود، کسی نباید احتمال جهش بهای نفت به 100، یا 200 دلار در هر بشکه و حتی دو برابر این رقم را نادیده بگیرد.

در ادامه این گزارش آمده است می توان در مبادلات نفتی به جای دلار از ارزهای دیگری، از قبیل یوآن چین، نیز استفاده کرد. نفت در حال حاضر مهم ترین کالایی است که با استفاده از دلار مبادله می شود.

الدخیل در ادامه می افزاید همه این اتفاقات منطقه خاورمیانه و در نهایت جهان اسلام، را به سمت ایران سوق خواهد داد؛ ایرانی که به ریاض بیش از واشنگتن نزدیک خواهد شد.

در ادامه گزارش آمده است همه اینها تمهیدات نفتی بود. اما نفت تنها سلاح عربستان نیست. نگارنده گزارش در ادامه مدعی می شود عربستان دارای نفوذ زیادی در جهان اسلام است و می افزاید از سوی دیگر نباید موقعیت جغرافیایی مهم این کشور را فراموش کرد.

الدخیل در ادامه تهدید می کند عربستان می تواند همکاری های اطلاعاتی با آمریکا و دیگر کشورهای غربی را که به ادعای وی باعث حفاظت از جان میلیون ها شهروند کشورهای غربی شده است، متوقف کند. وی می افزاید اعمال هرگونه تحریمی علیه عربستان از سوی کشورهای غربی، باعث خواهد شد تا رژیم سعودی گزینه های دیگری را در نظر بگیرد. برای مثال، ترامپ چند روز پیش گفت چین و روسیه آماده هستند تا نیازهای نظامی و دیگر نیازهای عربستان را مرتفع کنند. این خبرنگار سعودی می افزاید یکی از پیامدهای احتمالی وضع تحریم ها علیه ریاض، ساخت پایگاه نظامی روسیه در شهر تبوک واقع در شمال غرب عربستان خواهد بود که یکی از شهرهای بزرگ این کشور در نزدیک‌ترین نقطه راه «بلاد الشام» (سرزمین شام) است که سوریه، سرزمین های اشغالی، لبنان و عراق را در بر می گیرد.

در ادامه این گزارش آمده است در دورانی که جنبش‌های حماس و حزب الله لبنان به جای دشمنی به روابط حسنه روی آورده اند، نزدیک شدن (عربستان) به روسیه در نهایت به نزدیکی روابط با ایران و حتی احتمالا آشتی با این کشور خواهد انجامید.

نگارنده مطلب در ادامه آمریکا را به توقف خرید تسلیحات نظامی این کشور تهدید می کند و می نویسد در صورت وضع تحریم های آمریکا، اینکه عربستان خرید سلاح را از این کشور متوقف کند، عجیب نخواهد بود. ریاض مهم ترین مشتری تسلیحاتی شرکت های آمریکایی محسوب می شود، زیرا عربستان 10 درصد کل تسلیحات نظامی ساخت شرکت های آمریکایی را خریداری می کند. عربستان همچنین خریدار 85 درصد از تسلیحات نظامی ارتش آمریکاست. از سوی دیگر، ارزش سرمایه گذاری های ریاض در دولت آمریکا به 800 میلیارد دلار می رسد. همچنین، تحریم های آمریکا باعث قطع دسترسی این کشور به بازارهای عربستان خواهد شد.

الدخیل در ادامه مدعی می شود همه مواردی که گفته شد تمهیدات ساده ای هستند که بخشی از دست کم 30 گزینه پیش روی ریاض برای مقابله با تحریم های احتمالی واشنگتن به شمار می روند. وی همچنین این ادعا را مطرح می کند که آمریکا با وضع تحریم ها علیه عربستان سعودی به اقتصاد خودش ضربه مهلکی وارد خواهد کرد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: شبکه تلویزیونی ایران عربستان سعودی اقتصاد جهان العربیه رئیس جمهور آمریکا خاورمیانه جهان اسلام کشورهای غربی چین روسیه لبنان عراق حماس حزب الله سرمایه گذاری دولت آمریکا ترکیه رئیس جمهور آمریکا عربستان لبنان واشنگتن پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۵۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه

در جریان سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان، وی با همتای سعودی خود تحولات مربوط به اوضاع غزه و شهر رفح را مورد بررسی قرار داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا امروز در سفر به عربستان سعودی دیداری با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در حاشیه نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی داشت.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، دو طرف در این دیدار درباره روابط دوجانبه و همکاری مشترک در زمینه‌های مختلف و همچنین تحولات مربوط به نوار غزه و شهر رفح و اهمیت برقراری آتش‌بس در غزه گفتگو کردند.

«محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر هم در این نشست اعلام کرد که باید تلاش‌هایی در راستای حل مسالمت‌آمیز همه درگیری‌ها انجام شود و منطقه از خطرات جنگ در امان بماند.

وی تأکید کرد: مهمترین چالش برای دستیابی به صلح، شکست جامعه جهانی در حل مسئله فلسطین است.

وزیر خارجه قطر تأکید کرد: خواهان آتش‌بس فوری در غزه و پایان عملیات نظامی (تجاوزات رژیم صهیونیستی) و آزادی اسیران و رساندن کمکها هستیم.

در شرایطی که دولت آمریکا همچنان به حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد و مانع توقف جنگ غزه می‌شود، وزیر خارجه این کشور مدعی شد: باید تلاش‌ها را برای رسیدن به ثبات و جلوگیری از گسترش درگیری‌ها در منطقه تقویت کنیم.

روز گذشته نیز ریاض شاهد برگزاری نشست کمیته وزرای تعیین‌شده از سوی اجلاس مشترک عربی ـ اسلامی درباره نوار غزه بود. این نشست در ریاض با حضور نمایندگان قطر، مصر، اردن و ترکیه به‌همراه «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و همچنین «حسین الشیخ» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) برگزار شد.

وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای درباره این نشست اعلام کرد که در نشست کمیته وزرای تعیین‌شده در اجلاس عربی ـ اسلامی از جامعه بین‌المللی خواسته شد در واکنش به نقض قوانین بین‌المللی و قوانین حقوق‌بشری جهانی توسط اسرائیل و جنایت‌های جنگی آن در غزه و کرانه باختری اشغالی، تحریم‌های مؤثری علیه این رژیم از جمله توقف صادرات سلاح برای آن اعمال شود.

حاضران در این نشست همچنین بر لزوم فعال کردن سازوکارهای حقوقی بین‌المللی جهت محاکمه مسئولان اسرائیلی به‌خاطر جنایت‌های آنها علیه مردم فلسطین و همچنین بر ضرورت توقف تروریسم شهرک‌نشینان صهیونیست علیه فلسطینی‌ها و اتخاذ مواضع جدی و قاطع در برابر این جنایت‌ها تأکید کردند.

درخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیلنشست 6جانبه عربی در ریاض درباره تحولات غزه

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه