Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - طرح آزمایشی پرورش آبزیان(ماهی و میگو) با استفاده از زهاب نیشکر برای نخستین بار در کشور شامگاه یکشنبه با حضور استاندار خوزستان در شرکت کشت و صنعت نیشکر میرزاکوچک خان وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در 55کیلومتری جنوب اهواز به بهره برداری رسید.

به گزارش ایرنا مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در آیین بهره برداری از این طرح تولیدی آزمایشی(پایلوت) گفت: این طرح در سطح 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1هکتار استخر خاکی و رهاسازی 300هزار لارو میگوی 'وانامی' که تاب آوری زیادی در محیط آبهای شور دارد و همچنین پرورش کپور ماهی با چهار گونه در 1.8هکتار با رهاسازی سه هزار قطعه پس از چهار ماه با موفقیت اجرا شد.
محمود شمیلی با بیان اینکه تولید آبزیان با استفاده از زهاب نیشکر برای نخستین بار است که در کشور اجرا می شود افزود: موفقیت در طرح آزمایشی آبزیان در چنین محیطی ، راه را برای اجرای کامل این طرح با استفاده از زهاب نیشکر در مجموعه هفت شرکت نیشکری وابسته با شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح زیربنایی می تواند از رهاسازی زهاب نیشکر به رودخانه ها و تالاب ها جلوگیری کند اظهار داشت:استفاده مجدد از زهاب نیشکر گامی ارزشمند در حفظ محیط زیست ، ایجاد اشتغال ، تولید و افزایش بهره وری از آب و افزایش ضریب امنیت غذایی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در ادامه افزود: طرح آزمایشی استفاده از زهاب نیشکر برای کشت گندم ، جو ، برنج ، کنف و پنبه در این شرکت در حال اجرا است.
وی با اشاره به وجود 2 کانون ریزگرد در مجموعه شرکت های نیشکری خوزستان و ضرورت آبگیری این کانون ها از زهاب نیشکر اظهار داشت:تولید آبزیان با استفاده از زهاب نیشکر در کانون های ریزگرد می تواند منجر به ایجاد اشتغال برای 12هزار نفر در استان شود و این ظرفیت در منطقه وجود دارد.
به گفته وی با بهره برداری کامل از زهاب نیشکر که پیش تر به عنوان پساب نیشکر مطرح بود می توان 10درصد مجموع تولیدات کشاورزی و آبزی استان را افزایش داد.
وی گفت: استفاده مجدد از زهاب نیشکر در قالب طرح 'شورورزی' بدین معنا است که تنها یک بار از رودخانه کارون یا 'دز' آب برداشت می شود و هیچ گاه زهاب یا پساب نیشکر وارد رودخانه ها نخواهد شد و تا آخرین قطره از زهاب برای تولید محصولات سازگار با شوری آب و تولید آبزی استفاده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر میرزاکوچک خان نیز در این آیین با اشاره به کمبود آب شیرین در دنیا و بهره گیری از آبهای شور برای تولیدات کشاورزی و آبزیان در کشورهای آسیایی ، امریکا و افریقا اظهار داشت:کشور ما نیز به دلیل اینکه با کمبود آب شیرین رو به رو است ضرورت دارد از آبهای شور و زهاب نیشکر برای تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است استفاده صحیح کند.
ستار شکیبا افزود:بهره برداری از آبهای شور و زهاب نیشکر برای تولید محصولات کشاورزی و آبزیان که پیش تر بدون استفاده در رودخانه ها و تالاب های استان رها می شد و محیط زیست را آلوده می کرد می تواند به بهبود محیط زیست کمک کند.
نبی الله خون میرزایی مدیرکل شیلات خوزستان نیز گفت: تولید آبزیان با استفاده از زهاب نیشکر توجیه اقتصادی دارد و با محیط استان خوزستان کاملا' سازگار است.
وی گفت:بر اساس مطالعات انجام شده تولید آبزیان از زهاب نیشکر بهداشتی و مطابق با استانداردهای جهانی است و سرمایه گذاری در این بخش می تواند سهم و نقش خوزستان را در اقتصاد ملی و امینت غذایی کشور دو چندان کند.
خون میرزایی در ادامه گفت: شیلات از طرح های آبزی پروری با استفاده از زهاب و پساب نیشکر حمایت می کند.
6065/6064

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد شيلات و آبزيان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۵۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان

محمود دشت بزرگ در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ۴ پروژه حیاتی در بخش پست آماده بهره‌برداری است، افزود: احداث پست ۲۳۰/۶۳/۲۰ کیلوولت غرب رشت، توسعه بخش فوق توزیع پست رشت شمالی، استقرار پست سیار ۶۳/۲۰ کیلوولت سنگر و استقرار پست سیار ۶۳/۲۰ کیلوولت خشکبیجار از جمله پروژه‌های بخش پست بود که عملیات اجرایی آن با تلاش جهادی و فعالیت‌های شبانه روزی کارکنان شرکت برق منطقه‌ای گیلان به پایان رسید.

دشت بزرگ با بیان اینکه ۶ پروژه حیاتی نیز در بخش خط آماده بهره برداری است، افزود: احداث فیبر نوری خطوط ۲۳۰ کیلوولت رشت شمالی – غرب رشت – سیادتی، احداث ورود و خروج خط ۲۳۰ کیلوولت رشت شمالی-پونل -سیادتی در غرب رشت، احداث ورود و خروج خط ۶۳ کیلوولت نفوت-طالقانی-سیادتی در غرب رشت، جایگزینی هادی پرظرفیت هوایی ۶۳ کیلوولت خط رشت شمالی-پوشش-مقدم، احداث خط ۶۳ کیلوولت ورودی پست سنگر و احداث خط ۶۳ کیلوولت ورودی پست خشکبیجار نیز از پروژه‌های آماده بهره‌برداری بخش خط شرکت برق منطقه‌ای گیلان است.

وی با تاکید بر این نکته که هر فعالیت و اقدامی شدنی و ممکن است، افزود: این پروژه‌های آماده بهره‌برداری که نقش بسیار مهم و حساسی در عبور موفق از اوج بار سال جاری دارند، فقط با برنامه‌ریزی، کار جهادی، پیگیری‌های مستمر و توکل بر خدا به نتیجه رسید.

دشت بزرگ تصریح کرد: اتمام به موقع این تعداد از پروژه در مدت زمان کوتاه و در تنگنای شدید مالی، نشانگر عزم راسخ کارکنان شرکت برق منطقه‌ای گیلان است که با صرف فعل خواستن، توانستند آنها را به اتمام برسانند.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان در پایان با اشاره به اینکه سنگ بزرگ علامت نزدن نیست، گفت: کارکنان شرکت برق منطقه‌ای گیلان از جان مایه گذاشتند و با آمادگی کامل و پای کار بودن، خط بطلان بر ضرب‌المثل سنگ بزرگ، علامت نزدن است کشیدند و خدا را شاکرم که در این بازه زمانی کم و در این شرایط بد اقتصادی توانستیم این پروژه‌ها را قبل از اوج بار سال جاری به اتمام برسانیم و تقدیم مردم شریف و فهیم استان گیلان کنیم.

کد خبر 6087212

دیگر خبرها

  • بهره برداری ساختمان شرکت فولاد در سایت سنگان + عکس
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • روز‌های خوب تولید در نیشکر هفت تپه
  • نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید
  • ظرفیت های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است
  • بهره برداری از بزرگترین مزرعه خورشیدی برای نمک زدایی در عمان
  • افزایش شمار پروژه‌های خدماتی در نفت و گاز آغاجاری
  • بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان