Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

کاترین اشتون در گفت‌وگو با کارن وان هیپل مدیر اندیشکده «روسی» انگلیس در یک برنامه رادیویی(پادکست) گفت: آینده برجام به پایبندی تمام اعضا این توافق بستگی دارد. در حال حاضر، ایرانی‌ها صد درصد مطابق تعهداتشان در برجام رفتار می کنند. این خودش یک نکته حائز اهمیت است چون در بسیاری از توافق‌ها شاهد پایبندی صددرصدی نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام افزود: اکنون در شرایطی هستیم که یکی از طرف‌های مهم این توافق تصمیم گرفته که از این توافق خارج شود و کار را برای سایرین دشوار کرده است. من نه‌تنها نگران این توافق (برجام) هستم، بلکه نگران این موضوع هستم که چگونه می‌توانیم اقدامات دیپلماتیک و فعالیت‌های مشترک خود را در آینده گسترش دهیم.
اشتون اظهار داشت:یکی از اصلی‌ترین استدلال‌های مخالفت با برجام این است که چرا این توافق، تنها به موضوع هسته‌ای محدودشده است،دلیلش این است گروهی از کشورها از سوی سازمان ملل مسئولیت [مذاکره پیرامون موضوع هسته‌ای] را برعهده‌گرفته بودند و ما تصور می‌کردیم از طریق توافق با ایران سایر مسائل حل می‌شود.
وی گفت که امیدوار بوده است از طریق دست‌یابی به برجام، توافق‌های بعدی درباره مسائل مورد اختلاف با ایران حاصل شود. اما ما رو به ‌جلو حرکت نکردیم و این مایه تأسف است.
به گزارش ایرنا، دولت آمریکا روز 18 اردیبهشت امسال به‌ طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 که در سال 2015 (1394) به امضا رسید، خارج شد و دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا 15 مردادماه فرمان اجرایی بازگشت تحریم‌ها را علیه ایران امضا کرد. تصمیم آمریکا با اعتراض دیگر کشورهای امضاکننده این توافق روبرو شده است و آن‌ها اعلام کردند که به برجام پایبند می‌مانند.
مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه اظهاراتش به بیان گوشه‌هایی از خاطراتش در مذاکرات هسته‌ای اشاره و عنوان کرد در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد برای برگزاری جلسات، در سرتاسر دنیا سرگردان بودیم. اما در دوره حسن روحانی، جلسات ما در ژنو و وین برگزار می‌شد، لذا تمرکز خود را بر حل موضوعات گذاشتیم.
وی یکی از ویژگی‌های دوران مذاکرات را کم‌خوابی اعضاء مذاکره‌کننده برشمرد و یادآور شد: دست‌یابی به توافق اولیه در نوامبر سال 2013 در ژنو یک پیشرفت قابل‌توجه بود؛ خاطرم می‌آید در آن دوران اصلاً نمی‌خوابیدم و نهایتاً ساعت 5 صبح توافق را علنی کردیم.
آشتون در ادامه هماهنگی میان مواضع گروه 1+5 که هرکدام به دنبال تأمین مواضع خود در توافق با ایران بودند را یکی از دشواریهای مذاکرات برشمرد و گفت: بایستی آن‌ها را روی یک خط می‌آوردیم تا طرف ایرانی بتواند درباره دست‌یابی به توافق نهایی اعتماد کند. اما گواهی برای این مساله وجود نداشت؛ لذا مهم بود که تمام طرف‌ها درنهایت از یک موضع واحد برخوردار باشند. همین مساله زمان زیادی را از ما گرفت.
وی از دیگر مشکلات مذاکرات را صرف زمان زیاد اعضاء برای گفت‌وگوهای غیر مرتبط با مساله هسته‌ای دانست و گفت: در میانه راه بحران اوکراین و روسیه پیش آمد. به‌رغم اینکه ما از طرف اروپا و آمریکا، به‌شدت نگران اقدام روسیه بودیم و این کشور را به دلیل رفتارش تحریم می‌کردیم در مذاکرات هسته‌ای ایران، طبق روال عادی کارها پیگیری می‌شد، چون همه توافق کرده بودیم که یک‌فصل مشترک داریم و بایستی آن را دنبال کنیم.
مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وضعیت کنونی اعضاء دائم شورای امنیت سازمان ملل (گروه پنج به‌علاوه یک) ابراز تأسف و عنوان کرد که این گروه پس از دست‌یابی به توافق هسته‌ای ایران هیچ اقدام مثبتی را صورت نداده‌است.
وی اظهار داشت:امیدوار بوده است که روش همکاری این گروه می‌توانست به‌عنوان یک الگو برای حل سایر مشکلات بین المللی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
کاترین مارگارت اشتون در فاصله سال‌های 2009 تا 2014 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود.
شبک**اروپام ** ه ن **1708

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: انگلیس سازمان ملل ایران دولت آمریکا سیاست خارجی اتحادیه اروپا ریاست جمهوری مشکلات روسیه سیاست خارجی شورای امنیت سازمان ملل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ایران حسن روحانی ریاست جمهوری سیاست خارجی اتحادیه اروپا مشکلات پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۵۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای با ایالات متحده پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند.

به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» رامروز (پنجشنبه) به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق چین از برگزاری جلسه بعدی خودداری کرده و پاسخی اساسی به گزینه‌های پیشنهادی ما ارائه نکرده است.»

این مقام افزود، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده پیشنهاد کرده است که «گام‌های عاقلانه‌ای که خطرات اساسی درگیری و تشدید کنترل‌نشده در حوزه‌های هسته‌ای و فضایی را بررسی می‌کند، صورت پذیرد.»

بر اساس این گزارش، این امر مستلزم بهبود مکانیسم ارتباط بحران بین کشورها، ارائه اطلاعیه‌هایی پیش از آزمایش موشک‌های بالستیک استراتژیک و کاهش تنش در فضاست.

«لیو پنگیو» سخنگوی سفارت چین در واشنگتن با اشاره به ۵۰۰۰ کلاهک هسته ای آمریکا به این وب‌سایت خبری گفت ایالات متحده باید «دیپلماسی مگافون» خود را متوقف کند.                              او  از کشورهایی که زرادخانه‌های هسته‌ای قابل توجهی دارند، خواست تا آن‌ها را کاهش دهند.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوی تلفنی هنیه و رئیس اطلاعات مصر درباره مذاکرات/هیئت حماس به‌زودی در قاهره
  • چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند
  • منتظر پاسخ هستیم و در عین حال دستمان روی ماشه است
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود