Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون عقب گرد شاخص سهام در روز خرابی هسته معاملات، نگران این هستیم که تورم از کنترل خارج شود، تولید نفت آمریکا در خلیج مکزیک در حال بازگشت به روال عادی است، برای فروش نفت شرکای جدید پیدا کرده‌ایم، داماد ترامپ به فرار مالیاتی متهم شد، افزایش نرخ بهره فدرال رزرو برای اقتصاد جهان مفید است و خروج ارز برای واردات ۱۴۵ هزار تن باک بنزین موتورسیکلت به کشور را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عقب گرد شاخص سهام در روز خرابی هسته معاملات

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز یکشنبه، با کاهش  ۱۰۹ واحدی معادل ۰.۰۶ درصد به رقم ۱۷۴ هزار و ۹۲۳ واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با کاهش ۳۱ واحدی به رقم ۵۱ هزار و ۱۲۳ واحد رسید. شاخص کل هم وزن همانند روز‌های قبل با افت ۲۹۱ احدی معادل، عدد ۲۸ هزار و ۴۴۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش ۲۰۵ واحدی به رقم ۲۰ هزار و ۱۰۳ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور همانند روز‌های گذشته، ۲۸۶ واحد کاهش را رقم زد و به سطح ۱۸۷ هزار و ۱۲۹ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، با ۷۵ واحد کاهش به رقم ۱۳۱ هزار و ۸۰۲ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز با ۲۴۳ واحد کاهش همراه بود و عدد ۳۳۴ هزار و ۲۸۰ واحد را به نمایش گذاشت. باید یادآور شد که دیروز از زمان آغاز به کار تالار بورس اوراق بهادار، خرید و فروش سهام در هسته معاملات بورس به دلیل مشکل فنی با اختلال همراه شد.

چهارمین افت متوالی دلار به چهار دلیل عمده

دنیای اقتصاد نوشت: روز یکشنبه قیمت دلار یک کانال پایین رفت؛ دلار با عقب‌نشینی از مرز ۱۴ هزار تومانی به محدوده ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان رفت. به گفته فعالان، آغاز نشست FATF در پاریس، کاهش نرخ حواله درهم، افزایش عرضه ارز و کاهش حجم معاملات به‌دلیل دستگیری نوسان‌گیران در هفته گذشته از جمله عواملی بودند که خریداران را از بازار ارز دور و زمینه را برای نزول قیمتی فراهم کردند. در روز افت کانالی دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز ۱۹۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسید. براساس صحبت‌های معامله‌گران می‌توان گفت که فضای بازار ارز در روز دوم هفته آرام و سایه احتیاط بر معاملات گسترده بود. تحت تاثیر این احتیاط، حجم معاملات بسیار پایین آمده بود و تقاضای سفته‌بازی خاصی نیز در بازار وجود نداشت. واسطه‌گران نیز در این روز مشتری خاصی نداشتند و کاهش تقاضای افراد عادی موجب شده بود که حجم واسطه‌گران خرده‌پا نیز در بازار پایین بیاید. به گفته معامله‌گران، مهم‌ترین تقاضایی که در بازار وجود داشت، تقاضای زوار اربعین بود که به‌دنبال تهیه دلار یا دینار عراق بودند.

عبده تبریزی: نگران این هستیم که تورم از کنترل خارج شود

حسین عبده تبریزی کارشناس مسائل اقتصادی با حضور در برنامه تیتر امشب درباره سیر صعودی نقدینگی در کشور گفت: افزایش نقدینگی موقعی مسئله است که متناسب آن کالا و خدمات به صورت واقعی ایجاد نشود. وقتی نگرانی ایجاد می شود که نقدینگی بالا رود و واقعیتی در بخش اقتصاد نداشته باشیم. وی افزود: وقتی تورم زیاد شود عامه مردم هستند که متضرر می شوند چون مردم حجم بیشتری از تورم را تحمل می کنند. کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: با افزایش وام های بانکی هم، نقدینگی افزایش می یابد. ما در سال های آخر دولت دهم و دولت یازدهم نیز این وضعیت را داشتیم که بانک ها پرداخت هایی کردند که در توان بانک نبوده است و با خلق پول هایی که واقعیت نداشته بانک ها در مجموع کم آوردند و دست به دامن بانک مرکزی شده اند تا پایه پولی را افزایش دهند. عبده تبریزی در ادامه درباره تامین نقدینگی واحدهای تولیدی گفت: برای تامین موجودی اضافی باید سرمایه درگردش داشته باشیم. کسانی که به فکر صدمه زدن به کشور و تولید هستند معتقدند که باید تولید تعطیل شود. وقتی تورم لجام گسیخته شود در چنین شرایطی تولید بیش از این آسیب می بیند بنابراین تولید باید از صادرات استفاده کند بنابراین ما باید هم صادرات را بالا ببریم هم سرمایه درگردش را در تولید افزایش دهیم.

تولید نفت آمریکا در خلیج مکزیک در حال بازگشت به روال عادی است

طبق اطلاعات منتشر شده از سوی اداره ایمنی و محیط زیست آمریکا در روز شنبه (۲۱ مهرماه)، با گذشت سه روز از ورود توفان مایکل به ایالت فلوریدا در جنوب این کشور، تولید نفت و گاز آمریکا در خلیج مکزیک در حال بازگشت به روال عادی است. این اداره همچنین اعلام کرد که تنها یکی از سکوهای فراساحلی همچنان خالی از خدمه است، در حالی که در هفته گذشته ۸۹ سکو تخلیه شده بودند. برای بررسی خسارت‌هایی که توفان به سکوهای حفاری آمریکا وارد کرده است، ممکن است چند روز زمان لازم باشد. توفان مایکل سبب شده بود بیش از ۴۰ درصد از تولید نفت آمریکا در خلیج مکزیک در هفته گذشته به تعطیلی کشانده شود.

جهانگیری: برای فروش نفت شرکای جدید پیدا کرده‌ایم

اسحاق جهانگیری در همایش روز جهانی استاندارد تاکید کرد: تا این زمانی که من صحبت می‌کنم با اینکه برخی از کشورها دریافت نفت خود از ایران را متوقف کرده‌اند شرکای جدیدی پیدا کرده‌ایم. با شرکای سنتی صحبت کرده‌ایم. ما باید حتما تلاش کنیم تا منابع درآمدی خود را افزایش دهیم. ممکن است در این جنگ برخی درآمدهای ما کم شود؛ الان مهم‌ترین منبع ما نفت است که آمریکایی‌ها ادعا کردند آن را صفر می‌کنند. برخی کشورها که تا همین چند ماه پیش از ما نفت می‌بردند با آمریکایی‌ها همصدایی کردند، به ۱۳ آبان نرسیده‌ایم، برداشت نفت خود را صفر کرده‌اند. وی سپس گفت: این چیز عجیبی نیست که وقتی‌ آمریکایی‌ها تحریم می‌کنند، به قول خودشان کشور تحریم شده تحریم‌ها را دور بزند. راهکارهایی پیدا می‌کند تا در این مسیر موفق شوند. رئیس جمهور آمریکا فکر می‌کند کشوری مثل سعودی می‌تواند جایگزین شود. اما قبل از اینکه به برنامه‌های خود برسند، نفت ایران بشکه‌ای بالای ۸۰ دلار شده است. جهانگیری در بخش دیگری از این سخنرانی گفت: بازرگانان داخلی و بخش خصوصی و علاقه‌مندان به ایران باید کمک کنند در عین حال نفت هم محصول استراتژیکی است که دنیا نمی‌تواند آن را نخرد. خیلی از کشورهایی که الان نفت ما را نمی‌خرند دنبال راه‌هایی هستند که از طریقی نفت ایران را بخرند.

داماد ترامپ به فرار مالیاتی متهم شد

نشریه نیویورک تایمز اسنادی یافته است که نشان می‌دهند جرد کوشنر - داماد ترامپ و مشاور عالی کاخ سفید-  بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ فرار مالیاتی گسترده‌ای داشته است. این نشریه گفته اسناد مالیاتی کوشنر نشان می دهد وی با سو استفاده از قانون معافیت مالیاتی از طریق سرمایه‌گذاری در املاک، مالیات کمی پرداخته است.

افزایش نرخ بهره فدرال رزرو برای اقتصاد جهان مفید است

هاروهیکو کورودا رییس بانک مرکزی ژاپن گفت: روند افزایشی نرخ بهره آمریکا به صورت یکنواخت توسط فدرال رزرو به طرز اساسی برای اقتصاد جهانی مفید بوده؛ البته وی نسبت به نگرانی افزایش نرخ بهره آمریکا که می تواند به اقتصادهای آسیایی به دلیل خروج سرمایه آسیب وارد کند، ناچیز شمرد. وی تصریح کرد که پیر شدن جمعیت می تواند چالش های ساختاری را برای بانک های مرکزی ایجاد کند و رشد اقتصادهای آنها را کاهش دهد و بانک های مرکزی آنها نیازمند استفاده بیشتر از ظرفیت پولی نسبت به گذشته برای بالابردن رشد اقتصادی هستند. همچین کمیته صندوق بین المللی پول هم در روز شنبه نسبت به سفت و سخت تر شدن شرایط فاینانس هشدار داد که در میان ریسک هایی است که می تواند بسیاری از اقتصاد های نوظهور و کشورهای در حال توسعه را متاثر از خود کند.

آغاز فروش بلیت پروازهای ویژه اربعین از سه شنبه

معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد فروش بلیت پروازهای فوق العاده ایام اربعین حسینی (ع) از سه شنبه (بیست و چهارم مهرماه) آغاز می شود. وی از صدور مجوز 330 پرواز فوق‌العاده برای شرکت‌ها در ایام اربعین غیر از حدود90 پرواز برنامه‌ای در هفته خبر داد و گفت: پروازها از دوم آبان ماه آغاز می شود و تا دوازدهم آبان ماه ادامه می یابد. دهقان افزود: پروازهای اربعین تکلیفی نیست اما شرکت های هواپیمایی بر قیمت بلیت پرواز‌ تهران - نجف - تهران و سایر شهرستان‌ها 2 میلیون و 200 هزار تومان توافق کردند. «پرواز مشهد - نجف - مشهد 2 میلیون و 800 هزار تومان و مسیر یک‌طرفه تهران - نجف و سایر شهرستان‌ها به نجف، یک میلیون و 100 هزار تومان و مشهد - نجف یک میلیون و 400 هزار تومان خواهد بود».

خروج ارز برای واردات ۱۴۵ هزار تن باک بنزین موتورسیکلت به کشور

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۵ ماهه سال ۹۷ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۱۴۵ هزار تن باک بنزین موتورسیکلت از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این حجم باک بنزین موتورسیکلت به کشور، ۶۵۳ هزار و ۸۷۸ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۲ میلیارد و ۷۴۵ میلیون و ۷۶۰ هزار و ۲۲۵ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. گفتنی است باک بنزین موتورسیکلت از کشور‌های امارت متحده عربی، اندونزی، تایلند، تایوان، چین، ژاپن، مالزی و هند وارد ایران شده است. به نقل از میزان، در این میان نخستین و بزرگترین صادرکننده باک بنزین موتورسیکلت به ایران، کشور چین بوده است که در این مدت با صادرات بیش از ۹۵ هزار تن از این محصول، درآمد ۳۷۸ هزار و ۷۹۸ دلاری را نصیب خود کرده است.

هشت دستگاه تریلی رب گوجه قاچاق در سیستان توقیف شد

پاسداران گمنام امام زمان(عج) سازمان اطلاعات سپاه سیستان و بلوچستان هشت دستگاه تریلی حامل 197 تن رب گوجه قاچاق را در محدوده مرز میلک سیستان شناسایی و توقیف کردند. به گزارش ایرنا از روابط عمومی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان، با توجه به اینکه خروج کالاهای اساسی و ضروری مردم بدون مجوز قاچاق بوده و غیرقانونی است این هشت دستگاه تریلی قبل از خروج از کشور با تلاش و اقدام به موقع بسیجیان منطقه شناسایی و توقیف شد. قرار بود این 197 تن رب گوجه فرنگی از منطقه مرزی میلک و در پوشش مواد لبنی به کشور افغانستان قاچاق و در شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز این کشور به فروش برسد که با دستور مقام قضایی توقیف شده است. در این گزارش آمده است: صاحب این بار شناسایی و به مقام قضایی معرفی شده و تمامی افرادی که در این مساله دخیل بوده اند در بازداشت به سر می برند.

بازار اوراق مسکن؛ تثبیت اوراق در کانال 62 هزار

اوراق تسهیلات اسفند 95(تسه9512) با رشد 6/ 0 درصدی در روز گذشته به قیمت 62 هزار و 48 تومان معامله شد. به‌رغم رشد نسبی اوراق سررسید اسفند 95، قیمت اغلب سررسیدهای این بازار در معاملات دیروز افت کرد. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بهای اکثر سررسیدهای این بازار طی یک هفته اخیر در محدوده 62 هزار تومان نوسان داشته است. پس از افت‌و‌خیز‌های پردامنه در این بازار در هفته‌های اول و دوم مهرماه، قیمت اوراق از شنبه هفته گذشته نوسانات محدودی را تجربه کرد. به نظر می‌رسد  فروکش هیجان در بازارهای سهام و ارز در بازگشت آرامش به معاملات اوراق موثر بوده‌اند. ضمن اینکه، کاهش قدرت خرید متقاضیان، به‌ویژه خانه‌اولی‌ها و نزول تقاضای فصلی مسکن از  عوامل رکود معاملات و فشار بر قیمت اوراق هستند. از طرفی، جذابیت‌های بازارهای موازی از جمله سهام می‌تواند جریان نقدینگی در اوراق را تضعیف کند.

پیش‌بینی درآمد ۱.۵ میلیارد دلاری ترکیه از محل گردشگری درمانی و سلامت

فیروز باقلیکایا، دبیر انجمن آژانس‌های مسافرتی ترکیه گفت: انتظار می‌رود در سال ۲۰۱۸ آنکارا از محل گردشگری پزشکی و سلامت ۱.۵ میلیارد دلار درآمد داشته باشد. وی گفت: در شش ماه نخست سال جاری شاهد افزایش ۱۷ درصدی درآمد از محل گردشگری پزشکی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و رسیدن آن به ۶۰۰ میلیون دلار بوده‌ایم. باقلیکایا ادامه داد: سال گذشته میلادی ترکیه از محل گردشگری سلامت یک میلیارد دلار درآمد داشت. وی گفت: ترکیه پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری سلامت دارد،‌ بنابر آمار ارائه‌شده از سوی دفتر آمار ترکیه این کشور بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷، معادل ۴.۴ میلیارد دلار از محل گردشگری سلامت و پزشکی درآمد شناسایی کرده است. این آمار نشان می‌دهد سال گذشته میلادی ۴۳۳ هزار نفر برای امور پزشکی و درمانی به ترکیه رفته‌اند که نسبت به ۲۶۷ هزار نفر سال ۲۰۱۳ بیش از ۶۲ درصد افزایش داشته است. این آمار همچنین می‌افزاید در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۸، ۲۷۴ هزار نفر با هدف دریافت خدمات درمانی به ترکیه رفته‌اند. 

هشدار نسبت به رکود پیش رو در ایالات متحده

پیتر شیف، مدیر عامل شرکت سرمایه پسفیک یورو گفت: وال استریت و اقتصاد آمریکا در آستانه رکود اقتصادی قرار دارد. وی نسبت به این موضوع بعداز کاهش قابل توجه سهام در بورس آمریکا در هفته گذشته هشدار داد. وی گفت: این حباب فقط در بورس نیست بلکه در تمام اقتصاد آمریکا وجود دارد. وی رکود اقتصادی را برای آمریکا به دنبال افزایش قیمت مصرف کنند (تورم) که بسیار دردناک تر از «رکود بزرگ» سال ۲۰۰۹-۲۰۰۷ میلادی خواهد بود را پیش بینی کرد. پیتر شیف افزود: فکر می کنم وقتی آمریکایی ها مشاغل خود را از دست دهند، شاهد آن خواهند بود که هزینه زندگی به طرز قابل توجهی افزایش خواهد یافت و این موضوع رکورد را به طرز خاصی دردناک خواهد کرد. بر همین اساس، بازارهای سهام آمریکا در روز چهارشنبه و پنج شنبه هفته گذشته به دلیل کاهش قابل توجه سهام در بخش فناوری روند نزولی به خود گرفت و از طرفی هم افزایش نرخ بهره، سرمایه گذاران را نسبت به خروج سرمایه از سهام های پُر ریسک وا داشته است. همچنین شاخص داو جونز و اس اند پی ۵۰۰ به همراه نزدک با روند کاهشی بی سابقه ای روبرو شدند. البته دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا سیاست بانک مرکزی این کشور را به دلیل تداوم افزایش نرخ بهره به شدت مورد انتقاد قرار داده است. به نقل از ایبنا، بر پایه این گزارش، شیف بر این باور است که فدرال رزرو برای یک دوره طولانی مدت است که به صورت غیر منطقی عمل می کند؛ مسئله ای که برای فدرال رزور غیر عقلایی است به این موضوع بر می گردد که فدرال رزرو بر این باور است می تواند نرخ بهره را بدون ترکاندن حباب آن افزایش دهد. شیف خاطر نشان شد که تمام بازارهایی که کم رونق هستند شروع به از دست دادن بخشی از سود خود می کنند. فکر می کنم این حباب بزرگتر از حبابی است که در سال ۲۰۰۸ میلادی نمایان شدن و بحران پیش رو بزرگتر خواهد بود. /فاکس نیوز

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت

یک کارشناس مسائل خاورمیانه به خبرآنلاین درباره اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گفت: تصور آن‌ها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

به گزارش خبرآنلاین، روز ۳۰ فروردین چشم‌ها به شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده بود تا فلسطین تبدیل به عضوی دائمی از سازمان ملل شود. رای وتوی ایالات متحده، اما بر روی امید‌ها خط بطلان کشید. در آن روز از ۱۵ عضو شورای امنیت به قطعنامه‌ای که می‌توانست به عضویت فلسطین در سازمان ملل بی‌انجامد، رای مثبت دادند. رای بریتانیا و سوئیس ممتنع بود و آمریکا در نهایت با وتو خود ماجرا را منتفی کرد.

رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، در این زمینه توضیح داد: ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه خواند.

نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رأی‌گیری به این موضوع اشاره کرد که فلسطینی‌ها با وجود وتو ایالات متحده از حق خود دست نخواهند کشید. او گفت: این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی‌شکند و عزم ما را سست نمی‌کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.

ایالات متحده در کنار مقامات اسراییلی معتقد است حضور رسمی فلسطین در سازمان ملل، به روند صلح و دو کشوری آسیب می‌زند. این حرف در شرایطی مطرح می‌شود که راه‌حل دو کشوری و دو دولتی برای کشور‌های مسلمان از جمله ایران راه‌حلی پذیرفته نیست. اما حتی اگر این راه‌حل یکی از گزینه‌های روی میز برای برخی از کشور‌ها باشد، باز هم می‌توان گفت در سال‌ها اخیر گامی به سمت عملی شدن آن وجود ندارد و برخلاف گفته گیلعاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفتگوی صلحی وجود ندارد که حالا بخواهد کنسل شده یا غیرممکن باشد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین الملل درمورد هدف آمریکا از وتو قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل و به رسمیت شناختن این کشور گفت: این رای وتو خلاف سیاست رسمی دولت امریکا است. آن‌ها به‌ظاهر از سیاست دو دولتی در فلسطین حمایت می‌کنند. اما دلیل مخالفتشان به نوعی حمایت از اسرائیلی‌هاست. در واقع سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود مبتنی بر اصل حفاظت و سیاست از امنیت اسرائیل است. تصور آن‌ها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

او تاکید کرد: آمریکایی‌ها به‌دلیل اینکه یک همسویی کامل با صهیونیست‌ها داشته باشند، در این شرایط که اسراییل در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، این قضیه را وتو کردند که خلاف سیاست‌ها و منافع ملی آمریکا است. چرا که هر حمایتی از رژیم کودک‌کش و اشغالگر که جولان و کرانه‌باختری را طبق قطعنامه‌های سازمان ملل اشغال کرده، به‌طور کلی خلاف منافع آمریکا است و موجب خشم و نفرت عمومی و بدبینی جهانی علیه ایالات متحده می‌شود.

این دیپلمات سابق ادامه داد: همه جهان می‌داند که رژیم صهیونیستی یک مجرم بین‌المللی است و حمایت آمریکا از آن‌ها که کودک‌کشی و نسل‌کشی و پاکسازی قومی و اشغال را در پرونده خود دارند، به ضرر واشنگتن است. در کرانه باختری ما هر شب کشته داده‌ایم. در نابلس در شب یکشنبه ۱۳ جوان کشته شدند و ۲۷ نفر به اسارت برده شدند. در این مناطق اشغالی طبق اصول سازمان‌ملل همه جهان باید کمک کنند تا منطقه از اشغال خارج شود.

منافع آمریکا این نیست که چهره خشن و ضدحقوق بشری از این کشور در دنیا ترسیم شود؛ بنابراین تصمیم اخیر هم مخالف دو دولتی است که بسیاری از کشور‌ها مانند ما آن را قبول نداریم و هم علیه منافع کشورشان. چون اگر این وتو انجام نمی‌گرفت گامی به سوی سیاست دو دولتی هم برداشته می‌شد. این تصمیم بسیار عجیب است. حتی امنیت ملی امریکا نادیده گرفته شده است.

وقتی سرباز آمریکایی به خاطر فلسطین خودش را آتش می‌زند یعنی پای امنیت ایالات متحده در میان است. بعید نیست در کنار کسی که خودش را آتش می‌زند کسانی هم پیدا شوند که به تجهیزات آمریکایی حمله کنند. ایالات متحده نگران شکست اسراییل و نگران موفقیت جبهه مقاومت است. برای این مساله است که آن‌ها دست به اقدامی ضد امنیت و منافع ملی امریکا و سیاست رسمی خود زده‌اند.

جعفر قنادباشی در مورد اینکه موضوع دو دولتی که مورد قبول امریکا است با وتوی این کشور در چه وضعیتی قرار می‌گیرد گفت: سیاست آمریکا در حدود ۴۰ سال پیش و زمانی که انورسادات در مصر صلحی با اسرائیل داشت و بعد مذاکراتی که کارتر و کلینتون با یاسر عرفات داشتند، این بود که صلحی بین اسراییلی‌ها و فلسطینی‌ها برقرار کنند. عرفات هم بر اثر این میانجیگری‌ها تشکیلات خودگردان را ایجاد کرد که معتقد بودند مقدمه تشکیل دولت فلسطین است.

حتی به عرفات گفته شد که رام‌الله پایتخت فلسطین خواهد بود. سیاست دو دولتی سیاست جدیدی نیست و در قالب یک راه‌حل است که امریکایی‌ها برای فلسطین در نظر گرفته‌اند. اسرائیلی‌ها پیوسته خواسته‌اند این سیاست را از دستورکار ایالات متحده خارج کنند و مدتی هم ترامپ با طرح معامله قرن و کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سینا را پیگیری کرد. وگرنه سیاست دو دولتی سیاست سنتی این کشور است.

اما اسراییلی‌ها نتوانستند با وجود راه انداختن معامله قرن به‌جایی برسند. اتفاقی که افتاد این بود که با آمدن باید دوباره دستورکار آمریکا به سمت سیاست دو دولتی رفت. اما دولت بایدن با وتوی خود سیاست دو دولتی را به دست خود کنار گذاشت که اتفاق غیرمعمولی است.

دیگر خبرها

  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • سیاست‌های آمریکا با ادعای طرفداری از صلح فاصله زیادی دارد
  • هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین
  • افول تسلا؛ قیمت سه مدل از خودروهای برقی تسلا در آمریکا کاهش می‌یابد
  • پشت پرده کمک آمریکا به اسرائیل
  • خروج نیرو‌های آمریکا از نیجر، پیروزی استراتژیک روسیه
  • واکنش مدودف به تصویب بیش از ۶۰ میلیارد دلار کمک آمریکا به اوکراین 
  • صندوق بین المللی پول به آمریکا هشدار داد | قیمت بیت کوین به کدام سو می رود؟