Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان گزارش داد همایش ابتکار سرمایه‌گذاری آینده بر سر به قتل رسیدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، در استانبول ترکیه با تحریم شماری از سخنرانان در نشست از جمله مقام‌ها، رسانه‌ها و صاحبان مشاغل روبرو شده است. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، درباره حضور احتمالی استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری، در این همایش گفت: «فکر می‌کنم همچنان بایستی به ارزیابی حقایق ادامه بدهیم و در نهایت تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شب گذشته با وزیر خزانه‌داری درباره این موضوع گفتگو کردم. در ادامه هفته هم به بررسی موضوع ادامه خواهیم داد.»

شرکت‌های رسانه‌ای که اعلام کردند از پشتیبانی از این همایش منصرف شده‌اند عبارتند از: سی‌ان‌ان، سی‌ان‌بی‌سی، فایننشال تایمز، بلومبرگ، نیویورک تایمز و نیکی. بی‌بی‌سی هم اعلام کرد مشخص نیست لیام فاکس، وزیر تجارت انگلیس، تصمیم داشته باشد در این نشست شرکت کند یا خیر.

ارزش سهام در بازار بورس سعودی روز یکشنبه تا ۳.۵۱ درصد کاهش یافت. به گفته خبرنگار سی‌ان‌ان، پرونده خاشقجی ارزش سهام را در بازار‌های جهانی با سقوط همراه کرده است. جان دیفتریوس در گزارشی از ابوظبی گفت: بازار‌های جهانی به رویداد‌های خطرساز ژئوپلیتیکی واکنش مثبت نشان نمی‌دهند. از سوی دیگر موضع‌گیری سرسختانه ریاض و همکاری نکردن این کشور با روند تحقیق در خصوص علت مرگ خاشقجی دارد به مسائل دامن می‌زند.

ریاض پیشتر هم اعلام کرده بود در برابر تحریم‌های احتمالی کشور‌های غربی منفعلانه رفتار نخواهد کرد و گفت: «هر گونه اقدامی را با اقدامی بزرگتر پاسخ خواهیم داد.»

عربستان سعودی بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده نفت به شمار می‌آید و تا ۱۱ میلیون بشکه نفت در هر روز صادر می‌کند. بسیاری کشور‌ها این تهدید ریاض را خطری برای تامین نفت بازار نامیدند. چنین رویدادی، روابط دوجانبه آمریکا-عربستان را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. بسیاری گمانه‌زنی می‌کنند این ناآرامی‌ها سبب خواهد شد قیمت نفت بار دیگر تا بشکه‌ای ۱۰۰ دلار بالا برود، قیمتی که از سال ۲۰۱۴ تاکنون در بازار مشاهده نشده است.

بنا بر اعلام این شبکه، عربستان سعودی چند دهه است دارد به ثروت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، می‌افزاید.

ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ می‌گفت سعودی‌ها از او آپارتمان‌های گران قیمت می‌خرند؛ چرا نباید آنان را دوست داشته باشد. روابط مالی ترامپ با سعودی‌ها به دهه ۱۹۹۰ میلادی باز می‌گردد. در سال ۱۹۹۱ هنگامی که یکی از قمارخانه‌های او زیر بار بدهی سنگین داشت از هم فرو می‌پاشید، یک شاهزاده سعودی قایق تفریحی ترامپ را به بهای گزاف ۲۰ میلیون دلار خرید. از سوی دیگر، ده سال گذشت تا مشخص شود ترامپ طبقه چهل و پنجم برج جهانی خود را در نیویورک به قیمت ۴.۵ میلیون دلار به پادشاهی عربستان فروخته است. در سال‌های اخیر و پس از ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا نیز هتل‌های او دارند از کسب و کار‌های سعودی بهره مند می‌شوند.

این در حالی است که در کل چیز زیادی درباره رابطه تجاری ترامپ با عربستان سعودی منتشر نشده است و کسی نمی‌داند آیا ترامپ قصد دارد املاک و مستغلات دیگری در عربستان خریداری کند یا خیر.

گفته شده ترامپ ۱۴۴ شرکت تجاری فعال دارد که در بیش از ۲۵ کشور دنیا فعالیت می‌کنند. هشت نمونه از این شرکت‌ها در عربستان به ثبت رسیده‌اند.

سی‌ان‌ان در انتهای گزارش خود افزود اما هم اکنون با توجه به تازه‌ترین رویداد‌ها در زمینه ناپدید شدن منتقد رژیم آل سعود در ترکیه، روابط کاری-تجاری ترامپ با ریاض بیش از پیش در معرض نظارت و بررسی موشکافانه قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان آمریکا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۷۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند

 لیندسی گراهام سناتور آمریکایی گفت که مایل است به کاخ سفید برای دست‌یابی به «توافقی مخاطره آمیز» در راستای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل کمک کند.

به گزارش ایرنا، این سناتور جمهوری‌خواه کارولینای جنوبی در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» با بیان اینکه «زمان رو به اتمام است»، از مقامات آمریکا خواست تا وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: «اگر بتوانیم بین عربستان سعودی و [رژیم] اسرائیل به توافقی برسیم، درگیری اعراب و اسرائیل پایان خواهد یافت، برای فلسطینی‌ها امید ایجاد می شود و امنیت را برای اسرائیل فراهم می‌کند.»

گراهام همچنین اظهار کرد که دو بار درباره این موضوع با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا صحبت کرده است و در کنار آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید برای «کمک به آنها در راستای عادی‌سازی [روابط] عربستان سعودی و اسرائیل» کار کرده است.

لیندسی گراهام خطاب به کاخ سفید گفت: «اگر بتوانید این توافق را به دست آورید، فکر می‌کنم از حمایت جمهوری‌خواهان در مجلس سنای ایالات متحده برای معاهده‌ای میان عربستان سعودی و ایالات متحده برخوردار خواهید شد.»

سی‌ان‌ان پیش از این گزارش داده بود که در سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا تماس گرفتند و این گفت‌وگو حدود پنج دقیقه طول کشیده است.

سی‌ان‌ان به نقل از منابع ناشناسی ادعا کرد که مذاکرات عادی‌سازی روابط [عربستان و رژیم صهیونیستی] در این تماس مورد بحث قرار نگرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟