Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از تضمین‌های عملی که اروپا قرار است در مذاکرات برجامی به ایران بدهد، بحث فروش نفت ایران است. اما با توجه به کاهش ۷۱ درصدی که در صادرات نفت به اروپا نسبت به زمان خروج آمریکا از برجام وجود دارد، اروپا نتوانسته است فروش نفت ایران را تضمین نماید.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - در آستانه رسیدن به موعد بازگشت دور دوم تحریم های آمریکا که نفت ایران را هدف قرار می دهد، هستیم و در نتیجه، فرصت زیادی تا پایان مهلت اروپا برای ارائه بسته خود که طبق اظهارات مقامات ارشد وزارت امور خارجه‌ کشورمان شامل تضمین فروش نفت ایران و هم‌چنین ایجاد سازوکاری برای تسهیل روابط و تراکنش‌های بانکی است، باقی نمانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که نگاهی به گزارش های منتشر شده درباره صادرات نفت خام ایران نشان می‌دهد که اروپا تاکنون که کمتر از یک ماه به موعد تحریم‌های نفتی آمریکا مانده، نتوانسته است فروش نفت ایران را تضمین نماید. در این راستا، مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا (CRS) در آخرین گزارش خود که در ماه سپتامبر با محوریت تحریم‌های ایران منتشر شده، به تغییرات صادرات نفت ایران در بازه‌های زمانی قبل برجام، پسا برجام و بعد از خروج آمریکا بر اساس آمارهای بلومبرگ پرداخته است که می‌توان در نمودار زیر مشاهده کرد.

 

 

همانطور که مشاهده می‌شود، صادرات نفت ایران به اروپا در هنگام خروج آمریکا از برجام به صورت متوسط بیش از ۵۲۰ هزار بشکه در روز بوده، ولی این رقم با کاهشی ۷۱ درصدی، در ماه آگوست (اوت) به ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است. سایر منابع آماری نیز کاهش شدید صادرات نفت ایران به اروپا در ماه‌های اخیر را تایید می‌کند. به عنوان مثال، براساس گزارش نشریه SPglobal، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد میزان صادرات نفت ایران در ۱۶ روز اول ماه آگوست نسبت به ۱۶ روز اول ماه جولای ۶۰۰ هزار بشکه کاهش داشته است. صادرات ایران در ماه جولای به میزان ۲.۱ میلیون بشکه بوده است که این مقدار در ماه آگوست به ۱.۶۸ میلیون بشکه در روز رسیده است. آمار‌های SPglobal هم‌چنین نشان می‌دهد که میزان صادرات نفت ایران در ماه جولای نسبت به ماه ژوئن با کاهش حدود ۱۶۵ هزار بشکه‌ای رو به رو بوده است. موضوع وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانیم کدام کشور‌های اروپایی واردات نفت خود از ایران را کاهش داده‌اند.   براساس گزارش نشریه SPglobal، کشور  فرانسه به عنوان یکی از اعضای برجام، واردات نفت خود از ایران را در ماه جولای به صفر رسانده است و به نظر می‌رسد این رقم در ماه بعدی نیز صفر بوده، زیرا آمار واردات کل اروپا در ماه اوت نسبت به جولای، کاهشی حدود ۵۰ درصد داشته است.  

July

June

May

Destination

799,452

722,100

751,645

China

706,452

670,433

710,936

India

185,709

145,867

106,258

Japan

135,581

71,700

164,967

Italy

131,548

170,467

99,774

Turkey

97,290

103,267

116,258

Spain

96,967

124,100

117,193

UAE

68,581

0

33,677

Unknown

67,354

36,567

103,677

Greece

33,677

0

0

Other Europe

0

174,300

127,612

South Korea

-

133,133

0

Taiwan

0

103,767

55,903

France

-

32,800

0

Chile

-

-

33,387

Poland

2,322,611

2,488,501

2,421,287

Total

 

حال این سوال مطرح می شود که با توجه به اینکه کشور فرانسه مسئول پیگیری‌های ایجاد سازوکار ویژه برای پرداخت پول نفت ایران به یورو است، چگونه واردات نفت خود از ایران را قطع کرده است؟ در این رابطه  آقای کونینگ‌هام تحلیلگر پایگاه Oilprice نوشته است: «اخیرا نیز اعلام شد سه کشوری که هدایت اتحادیه اروپا را بر عهده دارند، فرانسه، آلمان و انگلیس در حال کار بروی ایجاد یک شرکت مالی با «هدف ویژه» برای کمک به دور زدن تحریم‌های ایران هستند. شرکت مذکور به منظور انجام پرداخت‌ها و ایجاد کانال‌های مالی در نظر گرفته شده است. دلایل زیادی وجود دارد برای اینکه این اقدام از زمین بلند نخواهد شد و یا تاثیر کمی خواهد داشت. به عنوان مثال، شرکت‌های خصوصی باید قبول کنند که با این شرکت همکاری نمایند و شواهد نشان می‌دهد که پالایشگاه‌های اروپایی نمی‌خواهند ریسک این کار را بپذیرند و تلاش برای ارتقای یورو به جایگاه هم رتبه با دلار خیلی دشوار خواهد بود و یک پروژه‌ی طولانی مدت است».

 

 

بنابراین با توجه کاهش واردات نفت ایران از سوی اروپا و قطع واردات نفت توسط فرانسه و از طرفی ضرب‌العجل شش ماهه برای حفظ مناقع اقتصادی ایران، به نظر می‌رسد که اروپا در دادن تضمین‌های عملی موفق نبوده است و بنابراین دولت باید سراغ راه‌حل‌های دیگری برای تداوم فروش نفت ایران  مانند عرضه نفت در بورس برود و خود را معطل نتایج مذاکرات برجام اروپایی نکند.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صادرات نفت ایران به اروپا صادرات نفت خام به اروپا برجام اروپایی فروش نفت در بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۸۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • پارلمان اروپایی قواعد سلاح برای غیرنظامیان را تشدید کرد
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟
  • فشار شدید هزینه مسکن بر خانوارهای کم‌درآمد اروپایی
  • افزایش مرگ اروپایی‌ها بر اثر گرما
  • گرما اروپایی‌ها را کشته است