Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@09:48:47 GMT

سهم‌خواهی، چالش عبدالمهدی برای تشکیل کابینه عراق

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۶۸۷۴۳

سهم‌خواهی، چالش عبدالمهدی برای تشکیل کابینه عراق

عمار هدایت کهیه، فعال سیاسی عراق و مسئول دفتر «جنبش عطاء» عراق در استان کرکوک است. این جنبش در سال 2017 میلادی توسط فالح فیاض، رئیس سابق بسیج مردمی عراق و مشاور امنیت ملی این کشور تأسیس شده است.
عمار هدایت کهیه، در گفت‌وگو با ایکنا درباره آخرین تحولات سیاسی اخیر عراق و انتخاب مسئولان ارشد سیاسی این کشور از جمله رئیس مجلس، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر گفت: کشور عراق طی روزهای اخیر شرایط بسیار پیچیده و دشواری را پشت سرگذاشت و پس از چندین ماه رایزنی و گفت‌وگوی فشرده میان احزاب و ائتلافات انتخاباتی این کشور در نهایت مسئولان ارشد عراق برای اداره کشور انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  نگاهی ملی‌گرایانه
وی در ادامه با اشاره به این که مسئولان ارشد عراق با حکمت و خردورزی و با نگاهی ملی‌گرایانه انتخاب شدند، گفت: در حال حاضر، عادل عبدالمهدی، به‌عنوان نخست‌وزیر مأمور تشکیل کابینه شده و تلاش حداکثری وی این است که حکومتی را تشکیل دهد که بتواند عراق را از وضعیت فعلی پس از پیروزی بر داعش نجات دهد و اجازه بروز اختلافات دینی و قومی را در میان اقشار جامعه ندهد.
عمار هدایت کهیه ابراز امیدواری کرد که اعضای کابینه جدید از میان شخصیت‌های ملی‌گرا انتخاب شوند تا بتوانند در راستای سازندگی و توسعه همه بخش‌های کشور قدم بردارند، زیرا جنگ‌ها و تنش‌های ویرانگر‌ در عراق طی سال‌های اخیر باعث ریختن خون بسیاری از مردم بی‌گناه و تخریب بسیاری از زیرساخت‌های این کشور شده است.   وزرای باکفایت، شایسته و باتجربه
مدیر شاخه جنبش «عطاء» در کرکوک گفت: اگر نخست‌وزیر اعضای هیئت وزیران را از میان افراد شایسته، باکفایت و باتجربه و مورد توافق همه طرف‌های سیاسی عراق انتخاب کند، موفق خواهد شد، اما اگر عکس این موضوع اتفاق بیافتد و افرادی که شایستگی ندارند از سوی احزاب سیاسی برای تصدی پست‌های وزارتی  تحمیل شوند، با چالشی جدی در آینده مواجه خواهد شد.

وی در ادمه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا عادل عبدالمهدی از آزادی عمل کامل برای انتخاب کابینه برخوردار است، تصریح کرد: طبعا وی در انتخاب وزیران کاملا آزاد نیست، زیرا نظام حاکم در عراق ریاستی نیست و ملت رئیس‌جمهور را انتخاب نمی‌کنند، بلکه سیستم حاکم بر عراق یک نظام پارلمانی است و نمایندگان و احزاب سیاسی نقش عمده‌ای در تشکیل حکومت دارند، بنابراین نخست‌وزیر مجبور است تا در انتخاب وزیران، احزاب سیاسی را راضی نگه‌دارد و وزیران را از میان این احزاب انتخاب کند، این امر اشتباه نیست اما امیدواریم افرادی انتخاب شوند که دارای شایستگی و صلاحیت‌های سیاسی برای تصدی‌گری مناصب وزارتی باشند و قدرت این را داشته باشند که بتوانند دولت را به نحو احسن اداره کنند.

عمار هدایت کهیه درباره درخواست مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی برای انتخاب وزرای دفاع وکشور از میان افراد فراحزبی و جناحی گفت: مقتدی صدر به‌عنوان رهبر ائتلاف سائرون در انتخابات اخیر پارلمانی عراق  خواهان تشکیل حکومت تکنوکرات است و این موضوع مورد تأیید ما نیز هست.

عمار هدایت کهیه با تأکید بر این وزرای وزارت‌خانه‌ها و به‌ویژه وزارت‌خانه‌های امنیتی باید دارای ایده مستقل باشند تا بتوانند این وزارت‌خانه‌ها را اداره کنند، گفت: نظر مقتددی صدر باید در مورد انتخاب وزرای کشور و دفاع از میان افراد فراحزبی و فراجناحی انتخاب شوند، باید مورد توجه جدی قرار گیرد، اما بار دیگر تأکید می‌کنم که نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه در تشکیل حکومت صددرصد آزاد نیست و در معرض فشارهای سیاسی از سوی برخی احزاب برای تحمیل نامزدهای خود در تصدی پست‌های وزارتی قرار دارد.   حکومت تکنوکرات

 وی افزود: پیشنهاد تشکیل حکومت تکنوکرات اگر اجرایی شود خیلی خوب است، زیرا باعث به‌وجود آمدن ایده‌های جدید و هرچه بهتر اداره شدن کشور و پویایی جامعه می‌شود.   دخالت آمریکا
وی همچنین درباره نقش آمریکا در روند سیاسی اخیر عراق گفت: متأسفانه دخالت آمریکا در تحولات سیاسی عراق بی شباهت هم به اشغال عراق در بین سال‌های 2003 تا 2005 نبود و آمریکا در تلاش بود تا اتحاد ملی عراق را از بین ببرد و بین احزاب مختلف اختلاف‌افکنی کند و آنها را از یکدیگر دور کند، اما خوشبختانه موفق نشد و در انتخاب نخست‌وزیر هم یک اتفاق‌نظری در عراق وجود داشت و امیدواریم که همه کشورها از جمله آمریکا در راستای ثبات کشور عراق قدم بردارند، زیرا ثبات عراق، ثبات منطقه است و هرکس برای بی‌ثباتی عراق برنامه‌ریزی کند، در حقیقت برای نابودی منطقه و آسیب‌های انسانی و از بین رفتن منطقه غرب آسیا برنامه‌ریزی کرده است.   جایگاه بسیج مردمی

وی درباره جایگاه نیروهای بسیج مردمی در حکومت آینده عراق گفت: الحشد الشعبی(بسیج مردمی) یک نهاد نظامی عراقی است که در آزادی این کشور از چنگال گروه تروریستی داعش نقش به‌سزایی داشت و طبعا به نقش خود در حوزه‌های امنیتی و سیاسی ادامه خواهد داد و امیدواریم که حقوق همه و به‌ویژه حقوق شهدای بسیج مردمی و خانواده‌های آنها داده شود و ورود بعضی از فرماندهان این هیئت به پارلمان عراق به معنای ورود این نیرو به مجلس نیست و حکومت عراق باید به بسیج مردمی توجه بیشتری بکند و به آن بها دهد، زیرا این افراد ضامن اتحاد و یکپارچگی عراق است.   روابط با همسایگان

عمار هدایت در پایان این گفت‌وگو به تعامل عراق با کشورهای همسایه و جهان در حکومت آینده اشاره کرد و گفت: گفت‌وگو پایه و اساس روابط است و باعث تقویت روابط میان کشورها می‌شود، معتقدم که عراق باید در راستای مصالح امنیتی و انسانی منطقه مذاکرات جدی‌ را با دولت‌های همسایه و جهان شروع کند، ما به ثبات اقتصادی، امنیتی و سیاسی نیاز داریم و با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های که دولت و ملت عراق از آن برخوردار هستند، تحقق این امر دور از دسترس نیست و عراق از طریق ایجاد رابطه حسنه با کشورهای همسایه قدرتمندتر هم خواهد شد.   نمایندگان پارلمان عراق طی جلسه 24 شهریورماه خود با 169 رأی، محمد الحلبوسی، رئیس ائتلاف انتخاباتی «الأنبار هویتنا» و استاندار سابق الانبار را به عنوان رئیس جدید پارلمان انتخاب کردند و پارلمان عراق در جلسه 10 مهرماه نیز برهم صالح را به‌عنوان رئیس‌جمهوری این کشور انتخاب کرد و وی نیز به فاصله کوتاهی پس از انتخاب به این سمت از سوی نمایندگان پارلمان، عادل عبدالمهدی را به عنوان نخست‌وزیر مأمور تشکیل دولت کرد تا بدین ترتیب با پایان یک رقابت حساس سیاسی ـ که در ماه‌های اخیر به اوج خود رسیده بود و حواشی را نیز در پی داشت ـ آرایش سیاسی عراق در سال‌های پیش روی مشخص شود.
 
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن بین الملل ایکنا عراق نخست وزیر مصاحبه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۸۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میان وعده هایی سالم برای کودکان

بنا به این گزارش، همان‌گونه که خوردن وعده‌های غذایی سالم و مغذی برای رشد و تکامل کودکان توصیه می‌شود، استفاده از نوشیدنی‌های مفید نیز مستثنی نیست. اکثر کودکان عاشق نوشیدنی‌های شیرین و رنگارنگی هستند که چیزی جز شکر و اسانس نیستند. حال چگونه خانواده‌ها می‌توانند سالم‌ترین نوشیدنی‌ها را برای کودک خود انتخاب کنند.

دکتر سمیرا ابراهیم‌اف متخصص تغذیه درباره اهمیت نوشیدن مایعات برای کودکان می‌گوید: 

بچه‌ها باید آن قدر مایعات در طول روز استفاده کنند که همیشه رنگ ادرار روشنی داشته باشند. به غیر از ادرار اول صبح، که رنگ‌اش فرق می‌کند نباید رنگ آن تیره باشد. می‌توان از آب خالص یا نوشیدنی‌های سالم دیگری برای آن‌ها استفاده کرد. آب میوه‌ طبیعی یا بهتر از آن اسموتی‌ها هستند، که در آن میوه را با کل پوست‌اش در مخلوط کن می‌ریزند و به صورت مایع در می‌آورند. از اسموتی‌ها می‌توان هم به عنوان منبعی از مایعات استفاده کرد و هم فیبر می‌رساند. نوشیدنی‌های سنتی مانند شربت خاکشیر را هم داریم که دانه‌های آن می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش بچه‌ها کمک کند این به شرطی است که با شیرینی خیلی کم درست شود. این نوشیدنی می‌تواند به بچه‌هایی که در محیط‌های باز بازی می‌کنند و ساعت‌های طولانی بیرون هستند، کمک کند.

وی درباره مصرف آب میوه‌ها و نوشیدنی‌های دیگر موجود در بازار برای کودکان گفت:
نوشیدنی‌های صنعتی موجود در بازار چند نوع هستند.  یک سری از آب میوه‌ها قسمت عمده‌شان شکر و مقداری اسانس است که سالم نیستند اما آب میوه‌های صنعتی  که روی آن‌ها صد درصد طبیعی قید شده است، مشکلی ندارند.
نوعی دیگراز نوشیدنی‌ها بر پایه لبنیات هستند که هر چه لبنیات در آن‌ها ساده‌تر باشد یعنی شیر ساده باشد. خیلی بهتر است. برای بچه‌هایی که اصلا شیر نمی‌خورند اگر بتوانید شیر را در خانه طعم دار کنید و به آن‌ها بدهید، خیلی خوب است. قاعدتا شیرهای طعم‌دار بیرون مخصوصا شیرکاکائوها چون شیرینی خیلی زیادی دارند. انتخاب خوبی نیستد. ولی گهگاه استفاده از آن مشکلی ندارد.

این متخصص تغذیه درباره خوردن بستنی و این‌که محدودیتی باید برای دادن آن به بچه‌ها داشته باشیم می‌گوید:  

 بستنی‌های یخی چیزی جز آب، شکر و اسانس نیستد. این نوع بستنی‌ها برای زمانی است که فرد احساس تشنگی زیادی کند در این صورت می توان از بستنی یخی فقط به عنوان یک مزه استفاده کرد. نباید جای ثابت در رژیم غذایی بچه‌ها به خاطر رنگ‌هایی که به آن اضافه می‌شود داشته باشد.
 بستنی‌هایی هم که بر پایه شیر هستند به هر حال درصد چربی بالایی و شکر زیادی دارند بنابراین آزاد بودن بچه در استفاده از هر تعداد از آن‌ها، قابل قبول نیست. چون اگر بچه مستعد پر وزنی باشد خوردن بستنی باعث می‌شود که کالری اضافه بگیرد و چاق شود. اگر هم بچه بدغذا باشد و انتخاب‌های محدودی داشته باشد با خوردن بستنی سیر می‌شود و همان چند انتخاب محدود را هم که قبلا داشت الان دیگر ندارد.
به بستنی باید به عنوان یک میان نگاه کرد و هر روز استفاده نشود. مگر این که کمبود وزن در بچه خیلی زیاد باشد که بخواهیم با خوردن بستنی جبران‌ کنیم. ولی به هر حال بهتر است در فاصله غذاها خورده شود. مثلا 2 ساعت بعد از وعده اصلی، تا به آن کالری اضافه نشود و جلوی دریافت وعده بعدی را نگیرد.

ابراهیم‌اف در پاسخ به سوالی درباره این که، اهمیت کدام یک از گروه‌های لبنی بیشتر است، گفت:

هر کدام از گروه‌های لبنیات خاصیت خاص خودشان را دارند. ترکیبات‌شان در مقادیر مشخص تقریبا شبیه همدیگر است. توصیه می‌شود از همه این گروه‌ها استفاده کنند. اگر شیر نمی‌تواند بخورد. می‌توان از آن در غذاها به صورت فرنی، شیر برنج، ماست، دوغ کم نمک، کشک استفاده کرد.

وی در پایان در باره مضرات نوشابه بر رشد کودکان می‌گوید:

 این نوشیدنی‌ باعث سیری کاذب در بچه‌ها می‌شود چرا که به دلیل داشتن قند، قند خون آن‌ها را بالا می‌برد، در نتیجه میلی به غذا پیدا نمی‌کنند. این قند همچنین باعث خرابی دندان در کودکان نیز می‌شود. گازی هم که در نوشابه وجود دارد ممکن است برای بعضی از بچه‌ها مشکلات گوارشی ایجاد کند. نوشابه مانع از جذب کلسیم  نیز می‌شود بنابراین می‌تواند در رشد بچه‌ها اختلال ایجاد کند. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • میان وعده هایی سالم برای کودکان
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • عراق، قرقیز و افغانستان در انتظار برد ازبک‌ها
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی
  • چالش‌های «شانگهای» برای برقراری صلح در غزه
  • امضای یادداشت تفاهم راه توسعه میان ترکیه، عراق، قطر و امارات
  • السودانی: امنیت ترکیه و عراق به هم گره خورده است