Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@20:50:22 GMT

طرح ملی 1446 سرآغاز حفظ کل قرآن/ زحمتی که شیرین است

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۶۹۱۲۴

طرح ملی 1446 سرآغاز حفظ کل قرآن/ زحمتی که شیرین است

به گزارش ایکنا؛ بیست‌وسوم مهرماه برابر با 15 اکتبر به‌عنوان روز جهانی نابینایان(عصای سفید) شناخته شده است. روزی که نه به‌دلیل ایجاد ترحم بلکه توجه و اهتمام بیشتر به این قشر از مردم که در کنار دیگر مردم جامعه زندگی می‌کنند، نامگذاری شده است.

در همین راستا به‌سراغ حافظ روشندل کشورمان «زهره هلالی» رفتیم، حافظی که حفظ را مایه آرامش و برکت زندگی و توفیقی از جانب حضرت حق می‌داند که با تشویق‌های والدینش موجب ورود در این عرصه و با دلگرمی دوستان و معلمانش باعث ثابت قدمی و استواری و با استعانت و توسل به اهل‌بیت(ع) موجب اتمام حفظش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در بدو تولد از قوه بینایی برخوردار بوده است، اما هنگامی که دوماهه بوده است، پس از گذراندن دوره‌ای بیماری دچار نابینایی شده است. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید؛
ــ متولد چه‌سالی هستید؟ و از خانواده‌تان برایمان بگویید.
من در17 اردیبهشت‌سال 1365 در خانواده‌ای مذهبی متولد شدم. دو برادر دارم و دانشجوی مقطع دکترای ادبیات انگلیسی هستم و نگارش مراحل آخر پایان‌نامه‌ام را انجام می‌دهم و فعلاً جایی مشغول نیستم.
ــ از نخستین مشوقت برای ورود به عرصه قرآنی بگویید.
پدر و مادرم مهم‌ترین مشوقم در این زمینه هستند، خاطرم هست که از دوران کودکی و سنین پایین با حضور در جلسات قرآن و با تشویق‌های والدین به دنبال روخوانی و روان‌خوانی قرآن رفتم و هنگامی که وارد مدرسه شدم، تا حدودی تجوید قرآن را فراگرفتم. علاقه‌مند به حفظ قرآن نیز بودم، اما به‌دلیل درگیری و مشغله‌ درسی‌، حفظم به‌عقب می‌افتاد تا اینکه دانشگاه قبول شدم و در مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد تحصیلاتم به‌اتمام رسید و تصمیم گرفتم با هر سختی که بود، حفظ قرآن را شروع کنم. البته دوستان خوبی داشتم که سختی راه برایم کمتر شد.
ــ از چه سالی حفظ قرآن را آغاز کردید؟
از سال 1391 همزمان با پذیرش در دوره دکتری، حفظم را آغاز کردم و به‌دلیل این تداخل دوران حفظم مقطعی حدود چهارسال‌ونیم به‌طول انجامید.
ــ درباره طریق حفظتان بگویید.
جزء سی‌ام قرآن را با طرح قرآنی 1446 آغاز کردم و معتقدم این طرح زمینه خوبی برای ایجاد انگیزه در افراد علاقه‌مند به حفظ قرآن بود. برای حفظ جزء سی‌ام، به مؤسسه مکتب‌القرآن که آن هنگام در میدان امام حسین(ع) بود، مراجعه کردم تا اینکه حدود چهار جزء از قرآن را حفظ کردم و در ادامه نیمه دوم جزء چهارم و نیمه نخست جزء پنج را خودم در خانه با روشی که در آن مؤسسه فراگرفتم، حفظ کردم.
آیه را از رو می‌خواندم و خط‌‌بری‌ می‌کردم و ترجمه آیه را از قرآن دیگر که حاوی ترجمه بود، می‌خواندم ـ قرآن حفظ نباید ترجمه داشته باشد ـ و سپس آیه را از طریق نوار صوتی و یا لوح فشرده گوش می‌دادم و در ادامه نیز تکرار می‌کردم تا اینکه آیه ملکه ذهنم می‌شد و به‌سراغ آیه بعد می‌رفتم.
ـ از ابتدا چند آیه و یا خط حفظ می‌کردید؟
روزهای اول، تعداد پنج خط و سپس نیم صفحه و در ادامه روزی یک صفحه حفظ می‌کردم.
ــ از برنامه تثبیت‌تان برایمان بگویید.
از حدود سال 1392 به‌دوره حفظ تخصصی یک‌ساله که قرآن‌آموزان روزی دو صفحه دو صفحه آیات را حفظ می‌کردند، رفتم و آن هنگام بود که با شعبه رسالت مؤسسه جامعةالقرآن الکریم آشنا شدم. استادمان خانم محمدزاده بود که بیشتر مباحثه می‌کردند. تا پایان جزء 24 و 23 قرآن با این روش حفظ کردم و سایر اجزاء را خودم حفظ کردم و در سال 1395 موفق به حفظ کل قرآن شدم و در حال حاضر نیز مشغول تثبیت محفوظاتم با جامعةالقرآن هستم.
ــ روزانه چه میزان قرآن را تلاوت می‌کنید؟
در حال حاضر، حداقل روزی سه‌‌جزء را برای مرور در نظر دارم و چون جزء‌های آخر فرارتر هستند، این اجزاء را پنج صفحه پنج صفحه مرور می‌کنم.
ـ از انگیزه‌تان برای انتخاب رشته حفظ قرآن بگویید.
به حفظ علاقه داشتم. احساس می‌کردم اگر آیات را حفظ کنم، بیشتر می‌توانم عامل به قرآن باشم. قرائت آیات نورانی کلام وحی خوب و مطلوب است، اما ممکن است همیشه آیات در ذهن افراد باقی نماند، لذا به‌دلیل اینکه قرآن را همیشه در سینه‌ام داشته‌ باشم آن را حفظ کردم و امید داشتم که با حفظ قرآن، به‌عمل به فرامین الهی نزدیکتر شوم.
بله، یکی از انگیزه‌هایم برای حفظ، این صحبت مقام معظم رهبری بود، خاطرم هست که از رادیو و تلویزیون این صحبت ایشان را که تأکید بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن بود، بارها و بارها شنیدم و این بود یکی از هدف‌هایم که در زمینه حفظ ثابت قدم باشم و به این امید، حافظ شدم. پیش خودم گفتم شاید توفیق دیدار با رهبر معظم انقلاب هیچ‌وقت برای من محقق نشود، اما در قلبم می‌توانم یک قدم به‌خواسته ایشان نزدیک‌تر شوم و اگر خدا کمک کند، حافظ عامل باشم.
ــ آیا زیرساخت‌ها برای تربیت حفاظ و قرا از میان نابینایان کافی است؟
به‌نظرم تلاش‌هایی که شده، خوب است و چندسالی است که قرآن‌های بریل با خط عثمان طه چاپ شده است که کار عالی است و زمینه حضور ما را در کلاس‌های افراد عادی فراهم کرده است. در گذشته قرآن‌های بریل هر جزء جدا و همراه با ترجمه بوده است و در حال حاضر این قرآن بریل یک جلدی را که به خط عثمان طه نوشته شده، بنیاد روشندلان اصفهان چاپ کرده است. اما علاقه‌مندم که این زیرساخت‌ها بیش از پیش فراهم باشد تا افراد روشندل از حضور در جامعه و بهره‌مندی از مزایا برخوردار باشند.
ــ از رتبه‌هایی که دریافت کرده‌اید بگویید.
البته هدفم از حفظ قرآن همانطور که گفتم عمل به آیات قرآن بود و اینکه در امر تدریس موفق باشم و هدفم حضور در مسابقات قرآن و دریافت رتبه نبوده است، به‌همین دلیل خیلی رتبه نیز ندارم، اما در مسابقات قرآن جامعةالقرآن در رشته حفظ 10 جزء، حائز رتبه اول در استان تهران و در مسابقات قرآن سازمان بهزیستی کشور در رشته حفظ پنج جزء، حائز رتبه برتر شدم و در مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) نیز در رشته حفظ 10 و 5 جزء رتبه برتر را کسب کردم.
البته گاهی نیز با خودم فکر می‌کنم اگر حضور در مسابقات بهانه‌ای برای تثبیت و رفع اشکالات و تکرار محفوظاتم باشد؛ چرا که نه، اما گاهی که می‌شنوم مسابقات به‌صورت رقابتی شده است از خدا می‌خواهم که برای من اینگونه نباشد که از هدفم دور شوم.
ــ آیا تمایل به ورود در عرصه قرائت قرآن به صورت تخصصی دارید؟
بله، وقتش هست که تخصصی‌تر قرائت را دنبال کنم.
ــ بیشترین آیه‌ای که با خود زمزمه می‌کنید و یا به دیگران توصیه می‌کنید، چه آیه‌ای است؟
باید بگویم هیچ جای قرآن خالی از لطف و معنا نیست. اما سوره حجرات را به‌دلیل اینکه درس زندگی می‌دهد و تمامی معیارهای اخلاقی یک مسلمان واقعی در آن هست و جواب اکثریت شبهاتی که به‌دین وارد می‌کنند، این سوره جواب می‌دهد، علاقه‌مند هستم. اگر فردی این سوره را بخواند و مفهوم آن را نیز بداند و یا مطالعه‌ای داشته باشد، می‌داند تمام صفات ناپسندی که ما از آن منع شده‌ایم، چون غیبت، شایعه‌پراکنی، تهمت و ... در این سوره آمده است. معتقدم سوره حجرات کلی درس اخلاقی دارد و خیلی آن را دوست دارم.
ــ خاطره‌ای از زمان حفظ آیات قرآن دارید که بخواهید بیان کنید.
آیه 282 سوره بقره که بزرگترین آیه است، خیلی برایم سخت بود که حفظ کنم، اما پس از اینکه موفق به حفظ شدم، سجده شکر بجا آوردم و دیگر هم آیات 11 و 12 سوره نساء بود. چون این آیات تقریباً از آیاتی بود که در اولین مراحل حفظم با آنها روبرو شدم و کمی برایم سخت بود که پس از حفظ آنها خوشحالی زیادی می‌کردم، اما کم کم دیگر حفظ آیات سخت هم برایم راحت شده بود.
ــ برنامه‌ آینده‌ای که برای خود ترسیم کرد‌ه‌اید چیست و آیا علاقه‌مند به تدریس قرآن هستید؟
بله، البته در حال حاضر نیز چند شاگرد برای حفظ تلفنی دارم که تماس می‌گیرند و راهنمایی‌شان می‌کنم. دوست دارم به‌صورت حضوری نیز، تدریس کنم، چون معتقدم این وظیفه و رسالت بر گردن من که توفیق حفظ را پیدا کرده‌ام، هست و لذا باید فردی را که علاقه‌مند به حفظ هست در این زمینه راهنمایی کنم.
ــ چه مشکلاتی در راه حفظ قرآن پیش روی شما بوده و هست؟
الحمدالله امکانات خوبی در این زمینه برای ما روشندلان چون قرآن بریل و لوح‌های فشرده صوتی است، معتقدم امکانات فعلی که در زمینه قرآن برای ما نابینایان فراهم شده خوب است شاید در دیگر دروس این امکانات کمتر باشد ،اما اگر فرد نابینایی علاقه‌مند به حفظ قرآن باشد و کمی نیز همت کند، می‌تواند با این امکانات و با برنامه در این زمینه ورود پیدا کند.
ــ آیا معتقدید حفظ قرآن حتما نیاز به برنامه‌ریزی و استاد دارد؟
بله، نیاز به استاد و برنامه‌ریزی برای ادامه این راه لازم و ضروری است، نیاز است که فردی باشد تا محفوظات خود را به او تحویل دهیم و اگر فرد تمایل و یا وقت کافی برای حضور در کلاس را ندارد، در حال حاضر برنامه‌های تلفنی و اینترنتی آمده است که می‌توانند از این امکانات نیز بهره‌مند شوند.
ابتدا که من حفظم را آغاز کردم، خاطرم هست که این امکانات کلاس‌های غیر حضوری و تلفنی نبود ما طی سال‌های اخیر این امکانات خیلی بیشتر شده است.
ــ به نظرتان برپایی مسابقات قرآن ویژه نابینایان چه ضرورتی دارد؟
به نظر من مسابقات قرآن اگر در کنار دیگر افراد عادی باشد، بهتر است چنانکه خودم هنگامی که درس می‌خواندم تنها پنج سال اول سال تحصیلی‌ام را در مدرسه استثنایی بود آن هم به دلیل اینکه شیوه‌ها را فرا بگیرم و از مقطع راهنمایی نیز به صورت تلفیفی و در کنار دیگر افراد تحصیلم را ادامه دادم. به‌نظرم برپایی مسابقات قرآن در کنار افراد بینا، موجب تعامل بیشتر با یکدیگر می‌شود و با امکانات فعلی نیز این زمینه فراهم است. البته تلاشی هم که شده است، قابل تقدیر و تشکر است.
ــ از برکات حفظ قرآن در زندگیتان بگویید.
پس از حفظ قرآن، آرامش بیشتری پیدا کردم ودیدگاهم عوض شد. برکت حفظ قرآن را از ائمه(ع) به ویژه امام حسین(ع) دارم و همیشه از آنها می‌خواستم که من را در بهترین راهی که عاقبت بخیرم کند، قرار دهند. این آرامشی که بدست آوردم خیلی خیلی برایم ارزشمند است، در گذشته زود عصبانی می‌شدم به لطف قرآن خیلی کمتر شده است.
ــ توصیه‌تان به سایر دوستان روشندلان‌تان چیست؟
دوست دارم به دوستای نابینایم توصیه کنم، بیشتر در راه قرآن بیایند چون با وجود امکاناتی که در حال حاضر هست، می‌توانند در این زمینه ورود پیدا کنند؛ چرا که هم آرامش بیشتری پیدا می‌کنند و هم اینکه به نظرم نعمت و توفیقی برای بهره‌مندی از برکات مختلف و متعدد است حال نه‌تنها افراد نابینا، بلکه به‌سایرین نیز این را توصیه می‌کنم.
من خیلی دوران حفظم را دوست داشتم، هنگامی که تمامی آیات قرآن را حفظ کردم هم خوشحال بودم و هم ناراحت، خوشحال از اینکه بالاخره توانستم با توفیق الهی این راه را به پایان برسانم، اما ناراحت از اینکه تمام شد و دیگر آیه‌ای نیست که حفظ کنم و این مدت شیرین‌ترین دورانم بود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی حفظ قرآن حافظ روشندل توسل به اهل بیت قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۹۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش مسعود شجاعی در جام شیرین

به گزارش "ورزش سه"، هوادار تهران با سرمربیگری مسعود شجاعی خود را آماده دیدار در مرحله یک هشتم جام حذفی برابر مس سونگون می‌کند‌. این درحالی است که بنفش‌ها فصل پیش با کاپیتانی مسعود شجاعی به مرحله نیمه نهایی این رقابت‌ها راه یافتند.

مسعود پیش از هوادار با تراکتور و نساجی به جام قهرمانی این رقابت‌ها به عنوان کاپیتان دست یافت و با هوادار به نیمه نهایی رسید که با شکست این تیم برابر پرسپولیس پیش از فینال، او به پایان دوران حرفه‌ای خود به عنوان بازیکن در این جام رسید.

او حالا تلاش می‌کند در نخستین تجربه سرمربی‌گری با شکست مس سونگون به جمع هشت تیم نهایی جام حذفی راه پیدا کند.

فصل گذشته هوادار با گل مسعود شجاعی استقلال ملاثانی را شکست داد و به جمع چهار تیم پایانی این رقابت‌ها رسیده بود.

مسعود در دوازده دیدار گذشته با هوادار، چهار پیروزی، شش تساوی، دو شکست، هجده گل زده و شانزده گل خورده را به ثبت رسانده است.

دیگر خبرها

  • روز‌های شیرین ستاره‌ای که با استقلال فسخ کرده بود!
  • معرفی ساده‌ترین راه‌های از بین بردن لکه چای قدیمی روی لباس
  • اشک‌های شیرین امیرعلی نبویان برای همسرش
  • امیدواریم پنجم اردیبهشت سرآغاز پیشرفت فوتبال ایران باشد
  • برداشت توت از باغات شهر منصوریه بهبهان+فیلم
  • حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر
  • با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار بگذارید
  • با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار می‌گذارید
  • چند ترفند تشخیص فلفل تند از شیرین (فیلم)
  • چالش مسعود شجاعی در جام شیرین