Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:47:40 GMT

سوگواره حضرت رقیه(س)دردانه امام حسین(ع)

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۶۹۱۷۸

سوگواره حضرت رقیه(س)دردانه امام حسین(ع)

دمشق- ایرنا- حرم حضرت رقیه (س) در منطقه قدیمی دمشق پایتخت سوریه واقع شده که پس از واقعه کربلا و مصیبت هایی که بعد از آن برای اهل بیت پیامبر (ص) به وجود آمد، دردانه امام حسین(ع) در پنجم ماه صفر 61 هجری قمری در خرابه شام به شهادت رسید.

به گزارش ایرنا، این روزها حرم حضرت رقیه (س) یادآور صحنه هایی از اسارت خاندان پیامبر (ص) و مصیبت هایی را تداعی می کند که بر خاندان اهل بیت (ع) گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حرم دردانه امام حسین (ع) از روز نخست ماه صفر مملو از عاشقانی است که بر مصیبت وارده به اهل بیت(ع) عزاداری می کنند.
این روزها حرم حضرت رقیه (س) سیاه پوش و حال و هوایی ویژه به خود گرفته است که نشان های غربت اهل بیت (ع )امام حسین (ع) هنوز پس از قرن ها مشاهده می شود.
کوچه های منتهی به حرم حضرت رقیه (س) از ابتدای مسجد اموی تا حرم این سه ساله کمتر از 200 متر است اما پا گذاشتن در این کوچه صحنه هایی را که بارها از تاریخ درباره اسرای کربلا و مصیبت های وارد شده بر آنان در شام و دمشق نقل شده، به وضوح قابل مشاهده است.
هنوز مسیر تنگ و تاریک با همان دیوارهای بلند وجود دارد، به طوری که غمی عجیب تمام وجودت را در بر می گیرد.
همزمان با ایام شهادت جانسوز حضرت رقیه(س)،‌ حرم مطهر دردانه اباعبدالله الحسین(ع) در دمشق میعادگاه عاشقان و ارادتمندان مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم السلام است.
در سالروز شهادت حضرت رقیه(س)، آیین عزاداری و سوگواری در مرقد مطهر بنت الحسین (ع) با حضور خیل محبان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام از داخل و خارج سوریه برگزار شد.
در دمشق جمعی از ذاکران و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در این آیین به مرثیه ‌سرایی در سوگ بنت‌الحسین(ع) پرداختند.
حضرت رقیه (س) دختر حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) سه یا چهار سال پیش از واقعه کربلا در مدینه منوره دیده به جهان گشود.
هنگامی که امام حسین (ع) از مدینه منوره هجرت کرد و به سوی مکه معظمه و از آن جا به کربلا روان شد، این دختر چهار ساله نیز بسان سایر فرزندان آن حضرت در این سفر بزرگ حضور داشت و تمام رنج ها و سختی های ایام هجرت و دوری از وطن و ناملایمات زندگی را تحمل کرد.
وی پس از شهادت امام حسین (ع) به همراه سایر بازماندگان واقعه کربلا به اسارت سپاه یزید درآمد و از کربلا به کوفه و از کوفه به شام برده شد، پس از چند روز اقامت در شام و مشاهده سنگدلی یزید و یزیدیان و تحمل سخت ترین ایام اسارت در خرابه های دمشق به شهادت رسید.
حرم حضرت زینب (س) و حرم حضرت رقیه (س) پس از حدود هشت سال جنگ و خونریزی در سوریه با وجودی که این کشور در معرض اشغال تروریست ها بود با جانفشانی مدافعان حرم کوچک ترین صدمه ای به این حرم ها وارد نشد. این‌ شجاعت و ایثار مدافعان حرم سبب شد که تروریست ها نتوانند حتی به نزدیکی این دو حرم شریف برسند و به این دو مقام صدمه ای وارد کنند.

**ام المصائب زینب(س)
حضرت زینب (س) که به ام المصائب نامیده می شود، نقش پررنگی در واقعه عاشورا داشت و همواره در کنار امام حسین(ع) و پس از آن در کاروان اسرای کربلا شناخته شده است.
زینب کبری(س) پس از واقعه کربلا با خطابه های خود در کوفه و شام سبب زنده نگهداشتن اسلام شد و مرقد مطهر این بانوی بزرگوار در این سرزمین و در منطقه ای به نام زینبیه در نزدیک دمشق به خاک سپرده شده است.
زینب (س)، رنجهای بی پایانی در زندگی خود داشت که به درستی توسط جدش، پیامبر خاتم (ص) 'ام المصائب' نام گرفت و زیر بار آن همه رنج و درد، هیچگاه شکوه ای به زبان نیاورد و قد خم نکرد.

**جانفشانی های مدافعان حرم
تاریخ آن کم کاری را در این برهه از زمان با وجود تکفیری هایی که از نسل یزدیان است با وجود مدافعان حرم جبران کرده و عمه سادات را تنها نگذاشتند و این سرزمین که روزی سنگ به فرزندان پیامبر(ص) می زدند، با جان های خود خطر را از حرمی از حرم های آل پیامبر (ص) دفع کردند.
اگر آن روز عده ای امام حسین(ع) و خاندانش را تنها گذاشتند، اما امروز از سراسر جهان اسلام مدافعانی دارد که به تاسی از امام حسین(ع) سرشان از تن جدا شده که نمونه آشکار آن امثال حججی ها است.
مدافعان حرم، مردان بزرگی از تبار شهیدان دفاع مقدس و وارثان فرهنگ ایثار و شهادت هستند که با شکست گروه های تروریستی در عراق و سوریه در تاریخ ماندگار شدند.
مدافعان حرم از حدود هشت سال قبل و پس از پیدایش گروه های تروریستی و داعش با هدف مقابله با تخریب حرم ها و مراقد اهل بیت(ع) به ویژه حرم حضرت زینب (س) توسط تروریست های تکفیری در سوریه و عراق شکل گرفت.
امنیت و آسایش سوریه به سبب مدافعان حرم است که اگر تدابیر رهبر معظم انقلاب و جانفشانی شهدای مدافع حرم نبود امروز باید با داعش در داخل کشور می جنگیدیم.
عاشورا باز تکرار می شود و کربلا هر جایی می تواند باشد و تاریخ نشان داده است که آیین و رسم وفاداری و مردانگی نمی میرد.
گزارش از حسینعلی راشکی
خاورم**8005*1436*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي شهادت حضرت رقيه س مدافعان حرم دمشق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش سوزی انبار داروی بیمارستان امام حسین

آتش سوزی در انبار داروی بیمارستان امام حسین(ع) با تلاش آتش نشانان بخیر گذشت و از بروز خسارت مالی سنگین جلوگیری بعمل آمد.

به گزارش مشرق، در پی تماس پرسنل بیمارستان و گزارش آتش سوزی در انبار داروی بیمارستان به سامانه ۱۲۵ آتش نشانی، ستاد فرماندهی بلافاصله آتش نشانان ایستگاههای ۲، ۹۳ و ۷۳ را به همراه خودروی حمل دستگاههای تنفسی ایستگاه ۷۱ ساعت ۰۰:۲۵ روز گذشته رهسپار محل حادثه به خیابان مدنی جنوبی، بیمارستان امام حسین(ع) شدند.

عیسی عبدالپور، معاون منطقه شش عملیات در این باره گفت: آتش سوزی در طبقه همکف یک ساختمان دو طبقه با کاربری انبار رخ داده بود.

معاون منطقه شش عملیات در ادامه تصریح کرد: این ساختمان در ضلع جنوب شرقی محوطه بیمارستان با کاربری انبار دارو به مساحت تقریبی ۱۰۰ متر مربع رخ بود و در زمان رسیدن نیروهای آتش نشانی بخشی از قسمت شرقی انبار کاملاً شعله ور بود و دود زیادی به اطراف زبانه می کشید.

وی درباره روند عملیاتی آتش نشانان گفت: نیروهای عملیات بلافاصله پس از رسیدن به محل حادثه و مجهز شدن به تجهیزات حفاظت فردی و دستگاههای تنفسی ضمن قطع برق و گاز ساختمان به سرعت وارد انبار شدند و با استفاده از یک رشته لوله آبدهی، عملیات مهار آتش را آغاز کردند.

عبدالپور خاطرنشان کرد: این آتش سوزی می‌توانست علت رخداد یک حادثه در سطح وسیع تر شود و خسارت مالی سنگینی برجای گذارد و موجب از بین رفتن داروهای کمیاب مختص بیماری های خاص گردد که با سرعت عمل و دقت بالای آتش نشانان در کمترین زمان ممکن مهار و خاموش شد.

معاون منطقه شش عملیات در پایان افزود: آتش نشانان ضمن عملیات مهار آتش پس از انجام لکه گیری و انجام عملیات تهویه(تخلیه دود و جایگزینی هوای تمیز) در ساختمان انبار داروی بیمارستان، ایمن سازی موقعیت و تحویل محل حادثه به پرسنل بیمارستان به ماموریت خود پایان دادند.

دیگر خبرها

  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین(ع)
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین (ع)
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر امام حسین (ع)
  • افتتاح مرکز تداوم عقیدتی امام خامنه قرارگاه منطقه‌ای کربلا نیروی زمینی سپاه
  • آتش سوزی انبار داروی بیمارستان امام حسین
  • علت آتش‌سوزی در انبار بیمارستان امام حسین چه بود؟/ عکس
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟