Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- عضو شوراي اجرايي ايران در اتحاديه بين المجالس جهاني (IPU) گفت: ايران ضمن توجه جدي به ارتقا و بهبود وضعيت زنان، توانمندسازي آنان را به عنوان عامل ايجاد توسعه پايدار در تلاش ­هاي خود مدنظر قرار داده و مجلس شوراي اسلامي نيز تلاش دارد با توسعه و تصويب قوانين، نابرابري جنسيتي در عرصه هاي اجتماعي و اقتصادي را شناسايي و کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، پروانه مافي در مجمع نمايندگان زن اتحاديه بين المجالس جهاني افزود: رفع موانع تبعيض آميز در حوزه علمي و فناوري بويژه در دوره تحصيل در مدارس و دانشگاه عامل بنيادين پيشرفت زنان در اين عرصه است.
وي يادآور شد: ارتقاي حقوق و کرامت انساني زنان و توانمندسازي آنان از جمله پيش شرط هاي لازم براي توسعه همه جوامع به شمار مي ­آيد.
وي ادامه داد: نشست هاي IPU فرصت بسيار مناسبي براي تبادل آراء صاحب­نظران پيرامون موضوعات و نگراني هاي حوزه زنان و اتخاذ تدابير و ابتکارات لازم در اين زمينه است. در عين حال فرصتي براي بررسي چالش ­ها و توجه به ضرورت­ هايي همچون تنوع فرهنگي و اجتماعي است.
عضو شوراي اجرايي ايران در اتحاديه بين المجالس جهاني خاطر نشان کرد: جمهوري اسلامي ايران ضمن توجه جدي به ارتقا و بهبود وضعيت زنان، توانمندسازي آنان را به عنوان عامل ايجاد توسعه پايدار در تلاش ­هاي خود مد نظر قرار داده است و مجلس شوراي اسلامي نيز تلاش دارد با توسعه و تصويب قوانين، نابرابري اجتماعي و اقتصادي را شناسايي و کاهش دهد.
نماينده مردم تهران در مجلس گفت: فراهم کردن امکان دسترسي کامل زنان به علم و دانش، مهارت هاي فناوري و مشارکت آنها در آموزش علوم و فنون تضمين کننده اين امر است که آنها مي توانند در توليد و کاربرد علم و فناوري، خلاقيت و مديريت مشارکت کنند و نيازهاي خود و جامعه در روند دستيابي به دانش، علوم و فناوري تامين و توسعه جوامع را تسريع کنند.
مافي خاطرنشان کرد: اين در حالي است که تصاوير قالبي و کليشه­ هاي جنسيتي در سراسر جهان زنان را از ورود به عرصه­ هاي فناوري و مهندسي دور نگاه داشته است، رفع موانع تبعيض آميز در حوزه علم و فناوري بويژه در دوره تحصيل در مدارس و دانشگاه ­ها به عنوان عامل بنيادين پيشرفت زنان در اين حوزه محسوب مي شود.
رييس فراکسيون خانواده مجلس يادآور شد: جمهوري اسلامي ايران، توليد، کسب، انتقال و اشاعه فناوري­ هاي نوين و کاربردي کردن و تجاري­ سازي دستاوردهاي علمي و پژوهشي با مشارکت مستقيم زنان ايراني را سياست اصلي خود قرار داده است. در اين رابطه به منظور برنامه ريزي و سياست گذاري براي شناسايي، هدايت، حمايت مادي و معنوي نخبگان علمي بويژه محققين زن در پژوهش و فناوري «بنياد ملي نخبگان» از يک دهه پيش در جمهوري اسلامي ايران تشکيل شده است.
مافي تصريح کرد: امروزه دختران دانشجو و دانش آموزان بخش قابل توجهي از شرکت کنندگان در المپيادها و جشنواره ­هاي علمي و فناوري دانشجويي و دانش­ آموزي را تشکيل مي­ دهند.
وي يادآور شد: حمايت از تشکيل و توسعه انجمن هاي علمي زنان و تخصيص امکانات علمي و پژوهشي مناسب جهت جذب نخبگان علمي زن محور تصميمات و سياست­ هاي کشور قرار دارد.
عضو شوراي اجرايي ايران در اتحاديه بين المجالس جهاني همچنين گفت: در حال حاضر تعداد 56 درصد کل دانشجويان در مقطع کارشناسي در دانشگاه ­هاي دولتي را زنان تشکيل مي دهند. علاوه بر اين 69 درصد از دانشجويان علوم پايه، 23 درصد فني و مهندسي، 52 درصد رشته ­هاي کشاورزي و 53 درصد از دانشجويان در رشته ­هاي پزشکي را زنان تشکيل مي دهند.
مافي خاطرنشان کرد: سهم معنادار زنان ايراني در رشته ­هاي تحصيلي علوم پايه، پزشکي و فني و مهندسي بيانگر علاقمندي آنان به نقش ­آفريني در عرصه­ هاي نوين و اثرگذار است. ما معتقديم «آينده­اي که مي خواهيم» در صورتي قابل تحقق است که زنان نقش فعالي در همه عرصه­ هاي مختلف داشته باشند و مشارکت آنان در عرصه اقتصاد نيازمند دانش حرفه­اي و مهارت­هاي فني است تا دسترسي آنان را به فرصت­ها و منابع اقتصادي و افق ­هاي مثبت شغلي فراهم آورد. به همين منظور در يک دهه گذشته تعداد مراکز آموزش فني و حرفه­اي در کشور چهار برابر شده و زنان در حال حاضر به آموزش 784 رشته فني از جمله مکانيک، کامپيوتر، الکترونيک و فناوري دسترسي دارند.
وي تصريح کرد: علاوه بر اين به منظور ارتقاء مهارت­هاي زنان در عرصه فناوري اطلاعات و ارتباطات، برنامه جامعي براي توانمندسازي زنان توسط وزارت فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران طراحي شده و در 96 نقطه کشور به اجرا درآمده و هزاران زن و دختر روستايي با شرکت در اين برنامه علاوه بر کسب مهارت، با فرصت­هاي کسب و کار ديجيتالي آشنا شده­ اند.
رييس فراکسيون خانواده زنان مجلس دهم افزود: در حالي که جهان در آستانه انقلاب چهارم صنعتي قرار گرفته و توسعه سريع فناوري­ هاي نوين و هوشمند نويد بخش آينده­اي متفاوت است، اما همچنان زنان نابرابري­ هاي مختلفي را تجربه مي کنند. شکاف جنسيتي عميق در حوزه اقتصاد، شکاف جنسيتي در عرصه فناوري و رسانه و آسيب ­پذيري شديد زنان در اين عرصه نگران کننده است.
مافي ادامه داد: بر اساس گزارش مجمع جهاني اقتصاد، با توسعه فناوري­ هاي نوين و هوشمند تا سال 2026 نزديک به 4/1 ميليون شغل از بين خواهند رفت، که بيشترين بخش آن شامل مشاغل مربوط به زنان است. اين امر هشداري است که اگر به آن توجه نشود باعث بازماندگي مضاعف زنان از روند پر شتاب اقتصادي در دهه­ هاي آتي خواهد بود.
سيام*9121**1336
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۹۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی صبح امروز سه‌شنبه هم‌زمان با روز کارگر، در سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه با تبریک این روز به همه جامعه بزرگ و محترم کارگری کشور، برگزاری این مراسم پس از دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب را فرصتی مغتنم برای اطلاع و پیگیری از منویات و رهنمودهای ایشان نسبت به موضوع کار و کارگران و تلاش در جهت تمهید ساز و کارهای اجرای این رهنمودها دانست.

رئیس جمهور با اشاره به برگزاری این مراسم در کارخانه‌ای بزرگ که محصولاتی قابل عرضه برای بازارهای داخلی و خارجی دارد، محصولات تولید شده در این کارخانه را گواه توانایی و تلاش کارگران و مهندسان و نیز نشان‌دهنده وجود توانمندی در کشور برای انجام کارهای بزرگ دانست و گفت: البته نباید به همین میزان بسنده کرد.

دکتر رئیسی دستاورد دیگر تلاش‌ها و تولیدات این کارخانه و دیگر واحدهای تولیدی کشور را امیدآفرینی با وجود تحریم‌ها و فشارها و برخی کاستی‌ها توصیف کرد که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بوده است و افزود: مسئله امیدآفرینی به تعبیری ترجمان همان شعار ارزشمند «ما پای کار ایران هستیم» شما کارگران عزیز و محترم است که با روحیه ارزشمندتان همانطور که دشمن را در عرصه‌های مختلف ناکام گذاشتید در عرصه اقتصادی نیز ناکام گذاشتید و خواهید گذاشت.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت به عمل آمدن همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر در جهت ارتقای کیفی و کمی روزانه تولید اظهار داشت: ملت ایران و کارگران ما نشان داده‌اند که می‌توانند تولیداتی داشته باشند که کیفیت آن از همه استانداردهای ضروری و جهانی بالاتر باشد، چنانکه در سفر اخیر ما به سریلانکا مهندسان و متخصصان سریلانکایی تاکید داشتند که کار متخصصان ایرانی در ساخت سد و نیروگاه در آن کشور از نظر فناوری و علم‌پایه بودن کاملا به‌روز و حتی بی‌نظیر بوده و برای اولین بار در منطقه کاری با این سطح از تکنولوژی اجرا شده است.

خبر تکمیل می‌شود ... .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • دستاوردهای عملیات‌ وعده صادق ‌در عرصه علم و فناوری چه بود؟
  • (ویدیو) رئیسی: ما پای کار ایرانیم؛ کارگران ایران با روحیه جهادی پای کار ایران هستند
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر