Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، حافظ شیرازی ملقب به لسان الغیب از جمله شاعران و ادیبان ایرانی است که تاثیر زیادی در شعر و فرهنگ فارسی داشته و اشعار او مورد استقبال ادب دوستان در نقاط مختلف جهان و از جمله شمال آفریقا قرار گرفته است.
بنابه این گزارش، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس روز شنبه نشستی علمی در خصوص حکمت در شعر حافظ شیرازی با حضور جمعی از اساتید، اندیشمندان، نویسندگان، ادبا و شاعران تونسی برگزار کرد و حاضران در آن به بیان دیدگاه های خود در خصوص اشعار این شاعر نامدار ایرانی پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«محمد اسدی موحد» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس در ابتدای این نشست علمی –ادبی گفت: حافظ شیرازی یکی از بزرگترین شاعران و غزل‌سرایان ایرانی است که پس از او، شاعران زیادی از شعر و سبک شعری او پیروی کرده اند.
وی در ادامه با اشاره به مفاهیم معنوی در غزلیات حافظ گفت: حافظ به زبان عربی تسلط داشت و با علوم دینی نیز آشنایی کامل داشته و قرآن را طبق 14 روایت از حفظ بوده است، از این جهت غزلیات او حاوی نکات عرفانی، معنوی و قرآنی است، حافظ یک عارف میانه رو و روشنفکر بود و اعتقاد داشت انسان با بهره‌گیری از نعمات و موهبت های الهی می‌تواند به مقامات عالی عرفانی دست یابد، او در غزلیات خود خرقه پوشان عارف نما و زاهدانی را که به‌گونه‌ای منافقانه خود را دیندار معرفی می‌کنند، مورد نقد قرار داده و صداقت، پاکی و درستی را از راه‌های رسیدن به مقام وصل می‌داند.
اسدی موحد در ادامه گفت: دیوان حافظ به زبان‌های مختلفی ترجمه شده است اما با توجه به اینکه اشعار آن حاوی معانی و نکات عرفانی و معنوی زیادی است، ترجمه همه معانی نهفته در آن بسیار دشوار است، بنابراین کسانی می توانند به عمق معنی اشعار حافظ دست یابند که با ادبیات و زبان فارسی آشنایی کافی داشته باشند.
از سوی دیگر «عادل بالکحله»، استاد دانشگاه قرطاج و جامعه شناس تونسی در خصوص تأثیر ادبیات و فرهنگ فارسی در شمال آفریقا گفت: اساتید زیادی در تونس به این امر واقفند که ادبیات و فرهنگ و تمدن فارسی تأثیر بسزایی در فرهنگ و تمدن شمال آفریقا و از جمله تونس، مغرب، الجزایر و موریتانی داشته است به طوری که در مقدمه ابن خلدون نیز به این موضوع اشاره شده است.
این استاد تونسی در ادامه گفت، عرفان برگرفته از معارف اسلامی است و بر انقلاب اسلامی ایران نیز تأثیرگذار بوده است؛ امام خمینی (ره) خود یک عارف وارسته بود. عرفان ایرانی نتیجه حکمت است و فرهنگ ایرانی، فرهنگی عرفانی است و اشعار عرفانی زیادی در ایران از گذشته تا به دوران معاصر سروده شده است.
«احمد الطویلی» استاد دانشگاه و نویسنده تونسی که کتابی به نام «غزلیات عرفانی حافظ» نوشته است، نیز گفت: حافظ یک شاعر به تمام معنا است به طوری که شعر او و تمام ابیات غزلیات او دارای معانی و مفاهیم بلند عرفانی و عشق معنوی است.
وی در خصوص کتاب خود گفت، این کتاب درباره غزلیات عاشقانه حافظ است که پس از سه تا چهار سال مطالعه و بررسی درباره حافظ به رشته تحریر درآمده است.
«صلاح الدین حمادی» رئیس اتحادیه نویسندگان تونس نیز در این نشست با اشاره به جایگاه عرفان و حکمت در غزلیات حافظ گفت: دیوان حافظ آکنده از مفاهیم عرفانی و عشق به معبوداست، حافظ شیرازی توانسته است با غزلیات عاشقانه و عارفانه خود هم توجه عموم مردم را در جامعه به خود جذب کند و هم خواننده متخصص را با مفاهیم عرفانی زیبا و جذاب آشنا نماید.
وی افزود: شعر حافظ همچون ستاره ای است که در دوره های مختلف درخشیده و در بین نسل‌های مختلف جایگاه خاص خود را دارد و نور و تشعشات آن فراگیر شده است. در مکتب حافظ سعادت، عشق و محبت و فنای فی الله موج می زند.
«حذامی محجوب» استاد فلسفه و مدیر روابط عمومی انجمن دوستی ایران و تونس نیز در سخنرانی ای مفصل، به تبیین مفهوم عشق در دیوان حافظ پرداخت و انواع عشق مادی، الهی و معنوی را مورد تجزیه، تحلیل و بررسی قرار داد و گفت اگر چه در اشعار حافظ شیرازی از شراب، خمر، عشق به جمال نام برده شده است اما در حقیقت هدف و مراد اصلی او از عشق، عشق به معبود و عشق به خداوند متعال و مراد از خمر و شراب، شراب عشق الهی است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اشعار حافظ فرهنگ فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۰۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در این وزارتخانه و پیگیری مسائل مهم در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، عباس علی آبادی-وزیر صنعت، معدم و تجارت- روز جمعه در دومین اجلاس ایران و آفریقا اظهار کرد: این دبیرخانه دائمی گام مهمی است تا مسیر توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی بین ایران و آفریقا هموار شود.

وی افزود: تلاش برای اصلاح تعرفه های گمرکی در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی یکی از مسائل مهمی است که از طریق این دبیرخانه پیگیری خواهد شد.

وزیر صمت با بیان اینکه رفع موانع تجارت و صادرات در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: اطلاعات کاملی از ظرفیت کشورهای آفریقایی از تولید و امکان صادرات انواع سنگ های معدنی، قیمتی و صنایع دستی وجود دارد و بر این باور هستیم که با توسعه معادن و خطوط محصولات فراوری به کمک توانمندی های یکدیگر و واردات بخش عمده نیازهای ایران از قاره آفریقا را از طریق روابط برد برد توسعه دهیم.

وی ادامه داد: برنامه های ما برای توسعه تجارت شامل توسعه زیرساخت های فیزیکی، رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی و افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره ای است.

علی آبادی به توسعه زیرساخت های فیزیکی بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران درصدد است تا با توسعه خطوط کشتی رانی به غرب و جنوب آفریقا و سرویس دهی منظم و خطوط هوایی با اولویت یک یا دو کشور در هر منطقه با استفاده از ظرفیت خطوط حمل و نقل مبادلات تجاری را توسعه بخشد.

وی تاکید کرد: رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی از طریق استفاده از ارز محلی و تهاتر کالا یکی از مسائل در توسعه تجارت است، یکی از ابزارهای مهم برقراری روابط مالی و بانکی بین ایران و منطقه تبادل کالاست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در این اجلاس فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا نهادهای مالی مهم و پشتیبان صادرات و سرمایه گذاری با یکدیگر مذاکره و ملاقات داشته باشند تا نتیجه آن در تعمیق روابط بانکی طرفین را مشاهده کنیم.

علی آبادی، بر افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره ای بین توسعه تجارت ایران و آفریقا تاکید کرد و ادامه داد: آمادگی بر تشکیل اتاق های بازرگانی و افزایش تعداد مراکز تجاری از ۱۰ مرکز به حداقل ۱۵ مرکز و افزایش تعداد رایزنان به ۱۲ رایزن در یک افق کوتاه مدت، تسهیل در دسترسی متقابل رایزن ها در قالب هیات های تجاری و حضور در نمایشگاه ها و عرضه محصولات ایران در افریقا به صورت متقابل را داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ابرای امیداوری کرد: کشورهای افریقایی در موارد توسعه تجارت، اقداماتی را انجام دهند.

طبق اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، وی با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه های مختلف گفت: جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های صنعتی قابل توجهی در زمینه‌هایی مانند پتروشیمی مواد شیمیایی ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، صنایع معدنی، صنایع خلاق و دانش بنیان شوینده و مواد بهداشتی دارو و تجهیزات پزشکی مصالح ساختمانی مواد غذایی و همچنین در بخش خدمات فنی و مهندسی به خصوص در زمینه زیرساخت‌های پالایشگاهی نیروگاهی حمل و نقل مسکن گردشگری بهداشت و درمان و آموزش برخوردار است.

علی آبادی افزود: ایران می‌تواند این توانمندی ها را در جهت توسعه هرچه بیشتر کشورهای آفریقایی به کار گیرد.

وی ادامه داد: همه تلاش ما در این چند روزه این بوده که این اجلاس از جنبه تشریفاتی خارج شود و به یک رویداد کاری تبدیل گردد از اینکه امروز شاهد حضور بیش از ۲۰۰ بازرگان برجسته آفریقایی در این نشست هستیم بسیار خوشحالیم و تقاضا می‌کنم در نشست‌هایی که از نزدیک بین بازرگانان برگزار می‌شود همه تلاش کنیم تا این اجلاس را از سطح یک اجلاس صرفاً تشریفاتی به یک اجلاس کاری تبدیل کنیم.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • رئیسی روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی