Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بعد از آن که دونالد ترامپ در نهایت به ماجرای قتل خاشقجی واکنش نشان داد و گفت که اگر عربستان سعودی مسئول قتل وی باشد سزاوار تنبیهات سخت است، پادشاهی عربستان تهدید کرده است که هر نوع تحریمی که علیه این کشور از سوی غرب وضع شود را تلافی‌جویی خواهد کرد.

این تهدید عربستان در روز یکشنبه و بعد از آن بود که بازار سرمایه این کشور در پی تحولات اخیر پیرامون قتل ستون نویس واشنگتن‌پست، به‌ شدت متأثر شده و ۷ درصد در طی یک روز سقوط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش‌های بین‌المللی به قتل جمال خاشقجی طی یک هفته گذشته شدید بوده است و بسیاری از کشور‌ها و شخصیت‌های برجسته سیاسی خواهان برخورد جدی با عربستان بر سر این ماجرا شده‌اند. اما تهدید عربستان به تلافی‌جویی تا چه حد عملی است؟

بیشتر بخوانید:آیا با قتل «عدنان خاشقچی» باید منتظر ایجاد شکاف بین آمریکا و عربستان باشیم؟ 

عربستان سعودی از برتری و امتیاز ژئوپلیتیک و اقتصادی در برابر غرب برخوردار است. اگر تنش‌های این کشور با غرب و آمریکا بالا بگیرد، برای ایجاد فشار اقتصادی از این نظر برتری دارد. ذخایر غنی نفتی این کشور – که گفته می‌شود بالغ‌بر ۲۶۰ میلیارد بشکه را شامل می‌شود، بزرگ‌ترین اهرم فشار این کشور است.

تهدید عربستان بر سر ماجرای «خاشقجی» تا چه حد عملی است؟ / افزایش فهرست تحریم کنندگان سرمایه‌گذاری در عربستان

بر اساس گفته برخی از تحلیلگران اگر عربستان بخواهد اقدام به تلافی‌جویی کند، اولین اهرم کاهش تولید نفت این کشور است که اکنون در حدود ۷ میلیون بشکه صادرات در روز را شامل می‌شود. گفته می‌شود که این امر می‌تواند بها نفت را از ۸۰ دلار به بالای ۲۰۰ دلار در هر بشکه برساند که تقریباً دو برابر بیشترین بهای نفت در طول تاریخ در سال ۲۰۰۸ – یعنی ۱۴۷ دلار در هر بشکه – است.

این امر علاوه برافزایش بهای سوخت در سرتاسر جهان و به‌ویژه در غرب، تأثیر مستقیمی بر بهای سایر کالا‌ها نیز خواهد گذاشت و در حمل‌ونقل نیز اثرات خود را به‌سرعت نشان می‌دهد.

همچنین اهرم فشار دیگر عربستان به‌ویژه بر روی آمریکا مربوط به خرید‌های کلان تسلیحاتی این کشور است که به گفته دونالد ترامپ منجر به ایجاد اشتغال در سطحی وسیع برای آمریکا می‌شود. عربستان بعد از هند بزرگ‌ترین وارد کننده تسلیحات است که ۶۱ درصد از این واردات به شکل مستقیم از آمریکا است.

سال گذشته با عقد قرارداد‌های مختلف جمعاً به مبلغ بیش از ۱۷ میلیارد دلار عربستان بزرگ‌ترین مشتری تسلیحات آمریکایی بوده است و این جریان با توجه به عقد قرارداد ۱۱۰ میلیارد دلاری سال گذشته میان دولت ترامپ و آل سعود، به نظر ادامه خواهد داشت و ترامپ نیز رسماً در مصاحبه روز گذشته خود بیان کرده که در پی فشار‌های اخیر قصد ندارد این قرارداد را لغو کند.

جنرال الکتریک، بوئینگ، لاکهید مارتین و اکسان موبایل ازجمله شرکت‌های بزرگ آمریکایی هستند که از افزایش تنش‌ها متضرر خواهند شد.

صرف‌نظر از این موضوعات اقتصادی عربستان از مسیر موضوعات امنیتی نیز قادر است تا حدی بر آمریکا و غرب فشار آورد که نمونه آن را باید موضوع تحقیق و تفحص در شرکت امنیتی BAE سیستم در دوران نخست‌وزیری تونی بلر در بریتانیا دانست که درنهایت بلر گفت که عربستان تهدید کرده است که در صورت ادامه این داستان همکاری اطلاعاتی خود بر سر حملات تروریستی را با بریتانیا قطع می‌کند.

همچنین ایالات‌متحده به همکاری عربستان در منطقه برای مقابله با ایران نیاز بسیار زیادی دارد و استراتژی آمریکا در شرایط فعلی نزدیک نگاه‌داشتن عربستان در بیشترین حد ممکن برای احاطه کردن فعالیت‌های ایران است.

با همه این‌ها عربستان سعودی همچنان فشار‌های سیاسی و اقتصادی زیادی را در طی یک هفته گذشته متحمل شده است و به‌اندازه خود هزینه‌های زیادی بر سر این قتل پرداخت کرده. هزینه‌هایی که همچنان ادامه خواهد داشت.

تهدید عربستان بر سر ماجرای «خاشقجی» تا چه حد عملی است؟ / افزایش فهرست تحریم کنندگان سرمایه‌گذاری در عربستان

پیش‌ازاین بسیاری از شرکت‌ها و رسانه‌ها حضور در اجلاس سرمایه‌گذاری پیش رو موسوم به «داووس صحرا» را که قرار است ۲۳ اکتبر در ریاض برگزار شود، تحریم کرده‌اند و فهرست این تحریم در حال اضافه شدن است. این اجلاس قرار بود نقش عربستان در اقتصاد جهانی را پررنگ سازد.

در آخرین تحولات، «جیمی دیمون» مدیر اجرایی نهاد مالی «جی پی مورگان» و «بیل فورد» مدیرعامل شرکت فورد اعلام کرده‌اند که این اجلاس را تحریم خواهند کرد و در آن حضور نخواهند داشت.

پیش‌ازاین دو تعداد دیگری از تجار و سرمایه‌گذاران در شرکت‌های بزرگ این اجلاس را تحریم کرده بودند ازجمله:

مدیرعامل شرکت اوبر «دارا خسروشاهی»؛ مدیر اجرایی شرکت ویاکام «باب باکیش»؛ میلیاردر بنیان‌گذار AOL «استیو کیس»؛ صاحب‌امتیاز نشریه لس‌آنجلس تایمز «پاتریک سون شیونگ»؛ مدیرعامل شرکت HP «جوآنا پاپر»؛ مدیرعامل شرکت Thrive Global «آریانا هافینگتون».

به‌غیراز این شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران تعدادی از رسانه‌های بزرگ دنیا نیز این اجلاس را تحریم کرده و به پوشش خبری آن نخواهند پرداخت از جمله:

بلومبرگ؛ سی‌ان‌ان؛ سی‌ان‌بی‌سی؛ اکونومیست؛ فایننشیال تایمز؛ نیکه‌ای ژاپن و نیویورک‌تایمز.

گفتنی است فشار‌های سیاسی بر عربستان سعودی در پی قتل جمال خاشقجی با این تحولات وارد مرحله جدیدی شده است و واکنش مقامات سعودی به تهدید نیز در پی همین افزایش فشار‌ها از سوی نهاد‌های مختلف در سراسر دنیا است.

منبع: تابناک

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی عربستان جنگ نرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۰۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد

  

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نشريه اکسيوس، کنگره آمريکا به دادگاه کیفری بین‌المللی هشدار داد حکم بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی با انتقام‌جویی آمریکا مواجه خواهد شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژيم اسرائیل تا آنجا پیش رفته است که از بایدن خواسته است تا برای جلوگیری از صدور حکم مداخله کند. دیوان کیفری بین‌المللی در حال تحقیق درباره اتهامات جنایات جنگی علیه ارتش رژیم اسرائیل است.

کاخ سفید از اظهار نظر در مورد تماس نتانیاهو با بایدن خودداری کرد، اما گفت: دیوان کیفری بین المللی در این شرایط صلاحیتی ندارد و ما از تحقیقات آن حمایت نمی‌کنیم. 

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه بیانیه‌ای صادر کرد و حکم‌های گزارش شده را «شرم‌آور» و «غیرقانونی» خواند.

جانسون گفت: «اگر دولت بایدن به چالش کشیده نشود، دیوان کیفری بین‌المللی می‌تواند قدرت بی‌سابقه‌ای برای صدور حکم بازداشت علیه رهبران سیاسی، دیپلمات‌های آمریکایی و پرسنل نظامی آمریکایی ایجاد کند و آن را به دست گیرد.»

جانسون از دولت بایدن خواست که «فوری و با صراحت از دیوان بین‌المللی کیفری بخواهد از اين اقدام خوداری و از هر ابزار موجود برای جلوگیری از چنین اقدام تحقیرآمیزی استفاده کند.

رئیس مجلس به چندین قانونگذار جمهوری خواه می‌پیوندد که در روز‌های اخیر به شدت از دیوان کیفری بین المللی انتقاد کرده اند.

یکی از اعضای مجلس نمایندگان جمهوریخواه به آکسیوس گفت که پیش نویس قانونی برای پاسخگویی به هر گونه حکمی در حال تدوین است.

مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا (تگزاس) به آکسیوس گفت که انتظار دارد نسخه‌ای از لایحه سناتور تام کاتن (R-Ark) برای تحریم مقامات دیوان بین المللی کیفری درگیر در تحقیقات ایالات متحده و متحدانش ارائه شود. 

برد شرمن، نماینده کالیفرنیا، گفت که ایالات متحده باید به این فکر کند که آیا ما یکی از امضاکنندگان اساسنامه رم باقی می‌مانیم - معاهده‌ای که دادگاه بین‌المللی کیفری را تاسیس کرد.

وی افزود: «ما باید در مورد گفتگو با برخی از کشور‌هایی که [پیمان] را تصویب کرده اند فکر کنیم که آیا می‌خواهند از این سازمان حمایت کنند یا خیر.

ریچی تورس، نماینده سرسخت طرفدار اسرائیل و سناتور جان فترمن هر دو از حکم‌های گزارش شده انتقاد کرده اند.

پرامیلا جایاپال، رئیس انجمن پیشرو، منتقد سرسخت اسرائیل، گفت: «دیوان بین‌المللی کیفری یک نهاد مستقل است و باید کار‌هایی را که آنها باید انجام دهند ادامه دهد».

مارک پوکان، یکی دیگر از منتقدان مترقی اسرائیل، گفت: این موضوع به کنگره مربوط نیست که به آنها بگوید چه کاری انجام دهند. 

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • ماجرای علاقه زیاد سردار سلیمانی به نوه اش، عسل /زینب گفت ببین یه ذره بچه داره من رو تهدید می‌کنه!
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • چین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد
  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟