Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@08:04:09 GMT

قطر: عربستان 4 تبعه قطري را ربوده‌است

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۷۰۳۲۱

قطر: عربستان 4 تبعه قطري را ربوده‌است

خبرگزاري آريا - همزمان با ربوده شدن روزنامه نگار مخالف سعودي در ترکيه، رييس کميته ملي حقوق بشر قطر نيز از عربستان خواست؛ سرنوشت چهار تبعه قطري که رژيم آل سعود آنها را ربوده است؛ مشخص کند.
به گزارش دوشنبه پارس تودي، «علي بن صميخ المري» رييس کميته ملي حقوق بشر قطر بدون اشاره به نام ربوده شدگان اين کشور توسط رژيم سعودي گفت: مسئوليت حفظ سلامت اين قربانيان که ناپديد و يا به شکل خودسرانه بازداشت شده اند؛ با رياض است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رييس کميته ملي حقوق بشر قطر با درخواست از سازمان ملل متحد براي کمک به کشف حقيقت سرنوشت ربودگان شدگان اين کشور افزود: با وجود تلاش اين کميته، خانواده هاي قربانيان تاکنون نتوانسته اند از سرنوشت آنان اطلاعاتي کسب کنند.
المري همچنين با بيان اينکه تاکنون شماري از اتباع قطر توسط سعودي ها ربوده شده اند، از حاکمان سعودي خواست در راستاي پاسخ به درخواست هاي پيشين دوحه، فوراً آنان را آزاد کنند.
اين موضع دولت قطر در حالي است که المري در اظهاراتي که مطبوعات قطري شنبه گذشته منتشر کردند، اظهار داشت که با «حوريه اسلامي» عضو هيات سازمان ملل متحد در زمينه ربايش خودسرانه و غيرقانوني ديدار و درباره پيامدهاي تحريم هاي عربستان عليه امنيت اتباع قطري و آزادي رفت و آمد آنها با وي بحث و تبادل نظر کرده است.
عربستان، امارات، بحرين و مصر از 15 خرداد 96 با متهم کردن قطر به حمايت از تروريسم روابط خود با اين کشور را قطع کردند.
اين کشورها 13 شرط براي از سرگيري روابط خود با قطر اعلام کرده اند؛ اما دوحه با بيان اينکه شروط اعلام شده ناقض حق حاکميت اين کشور است، تاکنون به هيچ يک از اين شروط عمل نکرده است.
دولت قطر پس از گذراندن بحران هاي ناشي از تحريم هاي يکجانبه ، اقدام به پيگيري حقوق اتباع خود که بر اثر تحريم ها دچار خسارت و زيان شده اند، کرد.
پيگيري ها و شکايات اين کشور تاکنون در مورد امارات به نتيجه نرسيده است.
21 خرداد 97 با متهم کردن امارات به تبعيض و نقض حقوق شهروندان قطري به ديوان بين المللي دادگستري شکايت کرد.
ديوان بين المللي دادگستري نيز اول مرداد ماه گذشته با تاکيد بر صلاحيت خود براي رسيدگي به اين شکايت اعلام کرد: امارات ملزم به رعايت و احترام به حقوق فردي بر اساس کنوانسيون بين المللي ضد تبعيض نژادي است.
پيش از اين دولت امارات صلاحيت ديوان بين المللي دادگستري براي رسيدگي به اين شکايت را زير سوال برده برد.
ديوان لاهه با اشاره به اين که اقدامات ابوظبي از زمان قطع روابط خود با قطر در ژوئن 2017 شهروندان اين کشور را هدف گرفته است، افزود: قطري هاي ساکن امارات مجبور به ترک خانه هاي خود شده اند؛ بدون اينکه امکان بازگشت به اين کشور را داشته باشند.
بر اساس اين راي، به دانش آموزان و دانشجويان قطري ساکن در امارات حتي اجازه شرکت در امتحانات داده نشده است لذا بايد ابوظبي ترتيبي اتخاذ کند تا اين افراد بتوانند به تحصيل خود در اين کشور ادامه دهند.
اين دادگاه همچنين از دولت امارات خواست رسيدگي به شکايت اتباع قطر در دادگاه هاي اماراتي را تضمين کند و بيش از اين مانع جدا افتادن خانواده هاي دو کشور نشود.
به نظر مي رسد دولت قطر بعد از موفق بودن پيگيري هاي حقوقي عليه امارات، در حرکت جديد خود عربستان را هدف قرارداده است به ويژه اينکه ربوده شدن جمال خاشقچي روزنامه نگار ناراضي سعودي در استانبول ترکيه و دست داشتن رياض در آن اکنون شرايطي را فراهم کرده است که دخالت رياض در ربودن افراد و قتل آنها، باور پذيرتر از گذشته شده است.
پرونده‌خاشقجي؛ عربستان تحريم جهاني شد
«جمال خاشقجي» روزنامه‌نگار سعودي سه شنبه، 10 مهرماه پس از ورود به کنسولگري عربستان در استانبول ترکيه ناپديد شد.
رسانه‌ها چند روز بعد گزارش دادند؛ «خاشقجي» در داخل کنسولگري عربستان به قتل رسيده و جسدش به خارج از کنسولگري منتقل شده است.
اين رسانه ها خاطرنشان کردند، جسد خاشقجي به صورت مثله شده و با آثار فراوان شکنجه در استانبول پيدا شده است.
سازمان عفو بين‌الملل در واکنش به اخبار قتل «خاشقجي» در بيانيه‌اي اعلام کرد، قتل «جمال خاشقجي» به اين معني است که منتقدان حتي در خارج از عربستان نيز امنيت جاني ندارند.
نام «جمال خاشقجي» روزنامه‌نگار منتقد رژيم سعودي در فهرست افراد بازداشتي و تحت تعقيب رژيم سعودي قرار داشت. وي از بيم دستگير شدن در خارج از عربستان زندگي مي‌کرد.
133/110
کليدواژه عربستان قطر

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!

عربستان‌سعودی در بحبوحه بالا گرفتن احتمالات در خصوص آب‌رفتن نئوم، به سراغ سرمایه‌گذاران چینی رفته‌است تا توجه آن‌ها را به این پروژه جلب کند.

مسئولان نئوم در هفته گذشته از پکن، شانگ‌های و هنگ‌کنگ بازدید کردند تا توجه سرمایه‌گذاران چینی را به این پروژه جلب کنند. گفتنی است که هنوز هیچ خبری از معاملات انجام شده با چینی‌ها به رسانه‌ها درز نکرده‌است.

این ارتباط با سرمایه‌گذاران از طریق نمایشگاهی صورت گرفت که مسئولان پروژه نئوم برپا کردند. لئونارد چان، رئیس انجمن توسعه فناوری نوآورانه هنگ کنگ، به خبرگزاری فرانسه گفت: «واکنش‌ها به این پروژه بلندپروازانه تاکنون بی‌طرفانه بوده‌است. من ممکن است برای تفریح به نئوم بروم، اما هیچگاه این شهر را برای اقامت دائم اتخاب نمی‌کنم.»

مسئولان این نمایشگاه و پروژه ساخت نئوم، توجهی به گزارش‌هایی که مبنی بر آب رفتن نئوم منتشر شده‌است، نشان نداده‌اند. گفتنی است که اوایل ماه جاری، بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تخمین‌های قابل توجهی را برای تعداد افرادی که انتظار می‌رود در این شهر خطی زندگی کنند، کاهش داد. در این گزارش آمده‌است که تعداد ساکنان مورد انتظار برای "آسمان خراش افقی" از ۱.۵ میلیون تا سال ۲۰۳۰ به کمتر از ۳۰۰.۰۰۰ نفر کاهش یافته‌است.

طارق قدومی، مدیر اجرایی نئوم، گفت: «هدف جمعیتی ۹ میلیون نفری به موقع محقق خواهد شد.»

بنابر گزارش بیزینس اینسایدر، مسئولان پروژه نئوم، به سوالات این خبرگزاری پاسخ نداده‌اند. با اینحال گزارش‌ها حاکی از آن است که نگرانی‌های گسترده‌تری برای سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری در پروژه چشم انداز ۲۰۳۰ ولیعهد سعودی وجود دارد.

بلومبرگ گزارش داد که واقعیت‌های مالی این پروژه که می‌تواند تا ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد، شروع به ایجاد نگرانی در دولت عربستان کرده‌است. وال استریت ژورنال در ماه فوریه گزارش داد، این کشور همچنین شروع به وام گرفتن برای کمک به تامین مالی نئوم و سایر "مگا پروژه‌های ویژن ۲۰۳۰" کرده‌است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که پروژه نئوم همچنین قصد دارد برای اولین بار اوراق قرضه منتشر کند. این نشریه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که پروژه کلان شهر می‌تواند تا ۱.۳ میلیارد دلار با فروش اوراق قرضه اعتبار جذب کند.

دیگر خبرها

  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟