Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: برای هر فردی که در مجموعه ای فعالیت می کند یکی از مؤلفه های مهم انگیزشی برای ادامه کار موضوع بیمه است چرا که هم نوعی آرامش نسبت به آتیه را به همراه داشته و هم از نظر درمان مزایایی دارد.

یکی از اقشار جامعه که همواره نسبت به بیمه خود دغدغه داشته اند خبرنگاران بوده اند که در پیچ و خم تغییر قوانین و تغییر دولت ها از این منظر مشکلاتی برای آنان به وجود آمده است که باید برای آن تدابیری اندیشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال های قبل  روال بر این بود که خبرنگاران در سامانه مربوطه مد نظر فرهنگ و ارشاد ثبت نام کرده و بعد از آنکه تأیید می شدند درصدی از حق بیمه آنان را  وزارت فرهنگ و ارشاد به نمایندگی از دولت و درصدی را خود خبرنگار پرداخت می کرد.

اما این روال در سال های اخیر ادامه پیدا نکرد و مشکلاتی را برای خبرنگاران به وجود آورد تا اینکه در روزهای گذشته خبری مبنی بر امکان بیمه شدن خبرنگاران منعکس و باعث امیدواری این قشر پرتلاش شد.

نگاهی به بخشنامه مرتبط با بیمه خبرنگاران

مجید درویشی مدیر کل تأمین اجتماعی خراسان جنوبی در این زمینه اعلام کرده بود که براساس بخشنامه ابلاغی از سوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، مشمولان بحث بیمه آن دسته از فعالان حوزه رسانه فاقد رابطه مزدبگیری هستند که دارای تأییدیه از معاونت مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد است و تحت پوشش مقررات حمایتی خاصی قرار نداشته باشند.

اما نکته ای که در این زمینه قابل تأمل است این است که بر اساس گفته مدیر عامل تأمین اجتماعی خراسان جنوبی نرخ حق بیمه مشمولان معادل ۲۷ درصد مبنای پرداخت حق بیمه است.

پیگیری های خبرنگار مهر از تأمین اجتماعی این نکته را روشن می کند که ۲۷ درصد مبنای حق بیمه مبلغی در حدود ۳۰۰ هزار تومان است که برای بسیاری از خبرنگارانی که در خراسان جنوبی فعالیت می کنند، متناسب با درآمدشان نیست.

فهمیه رحمتی یکی از خبرنگاران فعال خراسان جنوبی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر حدود ۳۸۳ هزار تومان برای حق بیمه پرداخت می کنم در صورتی که درآمد یک خبرنگار متناسب با این حق بیمه نیست.

وی بیان کرد: بیمه برای خبرنگاران به واسطه شرایط خاص شغلی یک ضرورت است و باید مورد حمایت متولیان قرار گیرد.

رحمتی که هشت سال سابقه کار خبرنگاری دارد، ادامه داد: به واسطه این حق بیمه بالا و از طرفی درآمد پایین خبرنگاران به ویژه در خراسان جنوبی خیلی از خبرنگاران تمایلی برای بیمه شدن ندارند که این موضوع آتیه آنان را تحت الشعاع قرار می دهد.

کارفرما تمایل به بیمه خبرنگار ندارد

نسرین کاری از دیگر خبرنگاران پر تلاش خراسان‌جنوبی گفت: کارفرمای خبرنگاران معمولا بیمه کردن خبرنگار را نمی‌پذیرند چرا که بیان می‌کنند با توجه به درآمد پایین مطبوعات، پرداخت حق بیمه خبرنگاران برای ما صرفه اقتصادی ندارد.

کارفرمای خبرنگاران معمولا بیمه کردن خبرنگار را نمی‌پذیرند چرا که بیان می‌کنند با توجه به درآمد پایین مطبوعات پرداخت حق بیمه خبرنگاران برای ما صرفه اقتصادی ندارد وی اظهار کرد: از طرف دیگر خبرنگاران به ویژه در مناطقی چون خراسان‌جنوبی درآمد چندانی ندارند که بتوانند حق بیمه بالایی که تعیین شده را پرداخت کنند. در این زمینه باید تدبیر جدی اندیشیده شود چرا که نباید انگیزه را در خبرنگار از بین برد.

این خبرنگار فعال یادآور شد: اگر دولت بتواند در این زمینه یارانه‌ای پرداخت کند شاید اندکی از دغدغه های خبرنگاران در حوزه مسائل مالی و بیمه ای حل شود.

مبلغ حق بیمه تعیین شده برای خبرنگاران متناسب با درآمد آنان نیست

سمانه سالاری مدیر عامل خانه مطبوعات خراسان‌جنوبی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: مبلغ حق بیمه تعیین شده در این بخشنامه با توجه به درآمد خبرنگاران خراسان جنوبی بسیار بالا است که این نکته را می پذیریم.

وی اظهار کرد: در این زمینه با تأمین اجتماعی گفت و گو کرده و قرار شده جلسه مشترکی با متولیان تأمین اجتماعی داشته باشیم و در صورت امکان مسئولان مربوطه از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه حضور خواهند داشت.

مدیر عامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی یادآور شد: امیدواریم در این جلسه بتوانیم به نظر و تفاهم مشترکی برای حل مشکل خبرنگاران برسیم.

حجت الاسلام محمد باقر عبادی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر گفت: خبرنگاران به ویژه در استان هایی چون خراسان جنوبی با مشکلات عدیده ای رو به رو هستند که بحث بیمه یکی از آنان است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر نرخ بیمه تعیین شده برای پرداخت از سوی خبرنگاری که تمایل به بیمه شدن دارد با در آمدش در خراسان جنوبی همخوانی ندارد.

مجلس نمی تواند دولت را ملزم به پرداخت حق بیمه خبرنگاران کند

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد:  براساس قانون اساسی،  مجلس شورای اسلامی نمی‌تواند با مصوبه ای بار مالی بر دوش دولت بگذارد که منابع آن مشخص و معین نیست.

در حال حاضر نرخ بیمه تعیین شده برای پرداخت از سوی خبرنگاری که تمایل به بیمه شدن دارد با در آمدش در خراسان جنوبی همخوانی ندارد عبادی ادامه داد: از این نظر مجلس نمی‌تواند دولت را مکلف کند در راستای حمایت از خبرنگاران بخشی از حق بیمه آنان را پرداخت کند چرا که بار مالی برای دولت داشته و بی شک از سوی شورای نگهبان رد خواهد شد.

وی افزود: البته اگر دولت لایحه بدهد و خودش در این زمینه اعلام آمادگی کند بی شک نیز مجلس با بررسی های کارشناسی در این زمینه همکاری خواهد کرد.

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: خبرنگاران ابزار مهمی چون رسانه را در اختیار دارند و با استفاده از این ابزار می توانند از دولت رفع مشکلات صنفی خود را مطالبه کنند.

عبادی یادآور شد: خبرنگاران همواره مشکلات اقشار مختلف مردم را مورد پیگیری قرار داده و از مسئولین رفع آن را مطالبه می‌کنند و از این جهت برای رفع دغدغه‌های آنان نیز باید اقدام جدی و مؤثری صورت گیرد.

بارها گفته شده که خبرنگاران چشم بینای جامعه هستند و دغدغه شان رشد و پیشرفت و تعالی کشور از طریق مطالبه گری خواسته های مردم از مسئولین و انتقال انتظارات مسئولین از مردم در راستای همکاری در حوزه های مختلف است.

بی شک همانطور که یک معلم، پزشک، کارگر، و صدها صنف دیگر فارغ از دغدغه های مالی و رفاهی می‌توانند بهتر به جامعه خدمت ارائه کنند درباره خبرنگاران نیز همینگونه است و باید بیش از گذشته نسبت به کاهش دغدغه‌های آنان اقدام کرد.

کد خبر 4429441

منبع: مهر

کلیدواژه: بیمه خبرنگاران خبرنگاران خراسان جنوبی اربعین ۹۷ اربعین 97 کرمانشاه خبرگزاری مهر اربعین حسینی گرگان بوشهر مشهد یاسوج شیراز خرم آباد شهرکرد سنندج خطبه های نماز جمعه بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۰۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت فیلترشکن گران‌تر از اینترنت! گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی است!

به گزارش جماران؛ به گفته رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن گاه بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتورها پرداخته می‌شود. همچنین، گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است.

حسین اسلامی، رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در گفت‌وگو با ایلنا شرحی از وضعیت تجارت فیلترشکن در ایران ارائه کرد و گفت: از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون با حجم بیشتری از معامله فیلترشکن در کشور مواجه هستیم و هرچند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دولتمردان دیگر هم تاکید داشته‌اند که فروشندگان فیلترشکن باید شناخته‌ شوند اما تاکنون هیچ گزارش شفافی درباره مجموعه‌هایی که این کسب‌وکار را پیش می‌برند به دست نیامده است. 

وی افزود: در حال حاضر هر یک از ما ماهانه رقمی را برای خرید فیلترشکن می‌پردازیم و این خدمت در سبد خرید خانوار وارد شده و جایگاه مهمی در این سبد دارد و حتی گاه در شهری مانند تهران شاهد هستیم هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتورها پرداخت می‌شود. 

اسلامی اظهار کرد: با این تفاسیر تصویری که از گردش مالی این کسب‌و‌کار حاصل می‌شود می‌تواند دربرگیرنده ارقام هنگفتی باشد اما چون ارقام شفاف نیست، نمی‌توان رقم دقیقی را از درآمد مجموعه‌های عرضه‌کننده عنوان کرد. اما می‌توان گفت که گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است در حالی که عرضه‌کنندگان اینترنت مالیات پرداخت نمی‌کنند. 

رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: کارایی کسب‌وکارهای مرتبط با فیلترشکن به ناکارآمد شدن سیاست فیلترینگ در کشور انجامیده و حتی در استفاده همزمان از سرویس‌های داخلی و خارجی اختلال ایجاد کرده است؛ به طور مثال وقتی فیلترشکن فعال است امکان استفاده از پلتفرم‌های بانکی از بین می‌رود. 

وی خاطرنشان کرد: فارغ از چالش‌های مرتبط با کسب‌وکارها، اجبار به نصب فیلترشکن‌ خانواده‌ها را در محدودسازی دسترسی کودکان در فضای اینترنت به چالش کشانده و همچنین احتمال نصب بدافزارها را بالا برده و امنیت تلفن‌های همراه را پایین آورده است، این در حالیست که نسل جوان‌تر که به نسل «زِد» معروفند، بیشتر تقاضای دسترسی به فیلترشکن را دارند اما عمومیت استفاده از این خدمت همه نسل‌ها و از نظر جغرافیایی همه کشور را دربرگرفته است زیرا امروز حتی در ساده‌ترین امور مانند به‌روزرسانی برنامه‌ها در گوگل‌پلی نیاز به فیلترشکن است در حالی که وزیر ارتباطات خود به صراحت اظهار داشته‌اند که نظر کارشناسی ایشان هم بر رفع فیلتر گوگل‌پلی است. 

اسلامی گفت: به هر حال این کسب‌وکار امروز به بیزنس بزرگی تبدیل شده که به نظر نمی‌رسد بتوان به راحتی آن را کنترل کرد؛ در حال حاضر بیشتر دسترسی‌ها به زمان پیش از فیلترینگ برگشته و آنچه به جا مانده نارضایتی‌های جدی، مشکلات امنیتی و تحمیل هزینه خرید فیلترشکن به خانوار است. 

این کارشناس درباره عوامل تاثیرگذار بر قیمت فیلترشکن توضیح داد: قیمت این سرویس را سختی دسترسی به آن مدیریت می‌کند؛ وقتی دسترسی به فیلترشکن سخت می‌شود در شرایطی که بخشی از جامعه در فضاهای فیلترشده از قبیل اینستاگرام، تلگرام و توییتر کسب‌وکار خود را به طور مستقیم و غیرمستقیم پیش می‌برند، ناچار به پرداخت هزینه فیلترشکن هر قدر هم بالا هستند زیرا در غیر این صورت با از بین رفتن کسب‌وکار خود مواجه می‌شوند و اینجا دیگر عرضه و تقاضا در قالب یک رفتار اقتصادی مطرح نیست. 

وی تصریح کرد: به یقین اخلاق ملی و دینی جامعه ایرانی دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی یا ضدامنیت ملی را  تحمل نمی‌کند با این حال دامنه فیلترینگ امروز به اندازه‌ای وسیع شده که حتی کسانی که درگیر این چالش‌های غیراخلاقی و غیردینی نیستند با فیلترینگ در کشمکش هستند. 

اسلامی در ادامه از ناامن بودن مبادی تامین فیلترشکن گفت و اظهار کرد: مبادی امن نیستند زیرا کسب‌وکارهای فعال در این حوزه شناسایی نشده‌اند و ارتباطات تامین‌کنندگان داخلی با اشخاص حقیقی و حقوقی است که در خارج از کشور هستند در نتیجه ما با هیچ مجموعه پاسخگویی مواجه نیستیم و حتی در داخل حاکمیت نیز کسی نمی‌تواند شناسایی کند که چه مجموعه‌هایی فیلترشکن عرضه می‌کنند و البته که تامین‌کنندگان سعی دارند خود را در بالاترین سطح ناشناخته بودن نگاه دارند تا کسب‌وکارشان دچار مشکل نشود. 

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات به ۵۳۴ طرح تولید و کارآفرینی خراسان جنوبی
  • سنگ تمام مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • تمام نیروها در حال خدمت‌رسانی هستند
  • چرا ساخت استادیوم‌های فوتبال این قدر گران تمام می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • ۴۹۵ هزار نفر از جمعیت خراسان جنوبی زیرپوشش بیمه سلامت
  • قیمت فیلترشکن گران‌تر از اینترنت! گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی است!
  • بهره مندی ۶۵ درصدی جمعیت خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • فیلترشکن گران‌تر از اینترنت؛ گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی