Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@13:39:02 GMT

نابغه‌ای که با کودکان عقب مانده ذهنی همکلاس بود

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۷۰۷۵۱

نابغه‌ای که با کودکان عقب مانده ذهنی همکلاس بود

نمی بیند، رنگ ها را نمی شناسد، تصوری از اشکال ندارد، برایش روز و شب معنا ندارد اما نابغه ای است که با همه این مشکلات امروز توانسته متخصص انجام امور کامپیوتری باشد و در یکی از بهترین دانشگاه های کشور تحصیل کند. ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۵ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، این جمله را زیاد شنیده‌ایم: «فقط یک لحظه چشم هایتان را ببندید»؛ مخصوصا وقتی قرار است سورپرایز شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دل‌ توی دلمان نیست که هرچه زودتر چشم‌هایمان را باز کنیم و از دنیای تاریک پشت پلک‌هایمان خلاص شویم و ببینیم آن بیرون چه خبر است.

روزی بستن چشم ها و به دنبال اشیاء گشتن از بازی‌های مورد علاقه دوران کودکی همه ما بوده است. چشم‌ها را که می‌بستیم، اگرچه به در و دیوار می‌خوردیم ولی این بازی را دوست داشتیم. انگار که حسی در دوران کودکی وجود دارد که می‌خواهد ارزش دیدن را به انسان نشان دهد و هرچه بزرگ‌تر می‌شوی و دنیا را بیشتر می‌بینی، آن حس هم کم‌رنگ‌تر می‌شود و حتی ممکن است از بین برود و عادت کنی به دیدن های روزمرگی های زندگی ات.

با فردی گفتگو کردیم که روشنایی چشمانش تاریک است اما تصویرش از زندگی و امیدی که به زندگی دارد از روز هم روشن تر است. مهربانی و امید از تک تک واژه هایی که می گفت می بارید. اصلا نمی‌توانستم تصور کنم دنیایش چه شکلی است و تصورش از دیدنی‌های دنیا چگونه است. خیلی دنبالش گشتم؛ بارها دیده بودمش تا اینکه بالاخره مجالی یافتیم برای گفتگو.

«جابر بخشی» امروز یکی از موفق ترین و در عین حال فعال ترین جوان های دانشگاه است.

حرف هایش را با این جمله آغاز کرد: «من متولد 21 مرداد 71 در سیاهکل گیلان هستم.»

مدرسه ابتدایی کودکان استثنایی را که در آنجا با کودکان عقب ماندگی ذهنی همکلاس بود، شروع درس خواندش می داند در حالی که مهاجرتش به تهران سرآغاز دوران راهنمایی و دبیرستانش در «مدرسه ویژه نابینایان» است.

می گوید: در این زمان شرایط برای همه سخت بود اما معلولیت نتوانست محدودیت باشد و این محدودیت هاست که افراد را ساخته و پرداخته می کند و همچنین باعث می شود آدم ها برای رسیدن به هدف هایشان بیشتر تلاش کنند.

رشته مددکاری اجتماعی، پایش را به یکی از بهترین دانشگاه های کشور باز کرد اما در این مسیر افرادی بودند که فرصت درس خواندن را برایش فراهم نکردند.

او می گوید: «استدلالشان این بود که منِ نابینا نمی توانم یکی شبیه خودم را درک کنم. گفتند رشته مددکاری اجتماعی چون نیاز به صحبت کردن با افراد مختلف را دارد و چون تو نمی توانی مددجو را ببینی، پس نمی توانی در این رشته ادامه تحصیل بدهی؛ در حالی که می توانستم افرادی را که شبیه خودم هستند درک کنم.»

در این شرایط مجبور به تغییر رشته می شود و دانشجوی روابط عمومی همان دانشگاه می شود و تا انتهای مقطع لیسانس پیش می رود.

تفاوت بین شب و روز را اینطور بیان می کند: «شب حالتی است دارای سکوت و سنگینی خاص و روز را با تحرک و جنب و جوش می توان معنی کرد.»

وقتی از نداشتن هیچ ذهنیتی از رنگ ها از او پرسیدم، گفت: «فهمیدم تنها صداست که بهترین گزینه ارتباط است و صداست که همیشه ماندگار می ماند.»

درباره مشکلاتش در زمینه تحصیل و فعالیتش نیز گفت: «زمانی که وارد دانشگاه شدم؛ هیچ کتابخانه ای مخصوص دانشجویان نابینا در دانشگاه وجود نداشت در حالی که وقتی دانشگاه تعیین می کند اقشار مختلف می توانند در این مکان تحصیل کنند، باید زمینه ها و بسترهای مختلف را برای تمام دانشجویان فراهم کند. در دانشگاه برای رسیدن دانشجویان نابینا به شرایطی ایده آل، توانستیم به کمک گروهی از دانشجویان کتاب های کتابخانه را گویا کنیم و در زمینه شکل گیری کتابخانه ای مخصوص نابینایان تلاش های بسیاری صورت گرفت.»

او در حال حاضر یکی از افرادی است که در زمینه فعالیت های کامپیوتری تخصص و مهارت بالایی دارد و درباره علاقه زیادش نسبت به فعالیت های کامپیوتری می گوید: «یادم می آید در زمان بچگی اسباب بازی ها را باز می کردم و دنبال این بودم که ببینم در آن ها چه می گذرد.»

استفاده از کامپیوتر را تجربی یاد گرفته است و مدام دنبال این است که خود بتواند چیزهای بیشتری بیآموزد چرا که معتقد است که باید خودش را به عنوان فردی که با مشکلی خاص زندگی می کند به جامعه اثبات کند.

می گوید: «هر فردی برای شناخته شدن باید خود را به جامعه اثبات کند، من هم تلاش کردم با وجود مشکلی که داشتم توانایی هایم را به مردم جامعه نشان دهم. فعالیت های کامپیوتری را به این دلیل انتخاب کردم که در شرایط فعلی همه به تکنولوژی وابسته هستند و اگر کسی کار در این زمینه را انتخاب کند، می تواند پیشرفت بیشتری داشته باشد.»

مدام به صدایش توجه می کردم و هر لحظه منتظر حرف های جدیدش بودم. دنیایش دنیای قشنگی است و تصویرهای زیبایش از زندگی در واژه واژه کلماتش پیداست.

تعداد نابینایان و محدودیتهای زندگی آنها در ایران

امروزه حدود 120 هزار نابینا در کشور وجود دارد و ایران جز 16 کشور اول جهان از نظر جمعیت نابینایان است. اما همچنان می توان با مراقبت ها و غربال گری های ویژه از رشد این معلولیت در جامعه کاست.

تجهیز شدن شهر به امکانات رفاهی مخصوص نابینایان و دسترسی آسان تر به وسایل توانبخشی از جمله مواردی است که مرتفع شدن آن در سطح شهر می توان کمک شایانی را به این افراد داشته باشد.

دانشگاه های سطح کشور در صورتی می توانند بستر و فضای تحصیل را برای جوانان نابینا فراهم کنند که با استفاده از تکنولوژی به سمتی سوق داده شوند که تمامی فایل های مکتوب حوزه دانشگاهی به فایل های صوتی تبدیل شود و شرایط برای تحصیل آسان تر این دانشجویان فراهم شود.

مشکلات آنها تنها به این موارد ختم نمی شود، چرا که بسیاری از این افراد در مصاحبه های استخدامی کنار گذاشته می شوند و تنها دلیل آن نابینایی این افراد است و در این شرایط توانایی های دیگر این افراد به مراتب نادیده گرفته می شود.

مشکلات بسیاری گریبان گیر این قشر از جامعه است و تنها با مدیریت و برنامه ریزی صحیح مسئولان می توان روند رو به کاهش آن‌ را مشاهده کرد. در این زمینه رسانه ها نیز می توانند با فرهنگ سازی درست برای آحاد جامعه و عدم حس ترحم به این قشر به رشد و گسترش توانایی و انگیزه این افراد در زمینه های مختلف کمک کنند.

منبع:باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۰۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر، امیدعلی مسعودی رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره، در حاشیه بازدید از نمایشگاه دایمی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) از انعقاد تفاهم‌نامه این سازمان برای توسعه پژوهش‌های دانشگاهی در زمینه روندهای نوظهور رسانه‌ای خبر داد.

مسعودی با بیان اینکه معمولاً سازمان‌هایی مثل ساترا که کار مهم نظارت را انجام می‌دهند یک روند کاری آرام را جلو می‌برند، گفت: گاهی مواقع رویدادی در جامعه رخ می‌دهد که متاسفانه غالبا هم در چالش‌های تنظیم‌گری هم از نظر مخاطب و هم از نظر تولید کننده مورد حمله قرار می‌گیرد. دلیل این نقیصه هم عدم آشنایی به هنگام ذی‌نفعان با وظایف و اقدامات مهم این نهادهاست.

رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با تاکید بر اینکه در تمام دنیا رگلاتوری (تنظیم گری) وجود دارد، توضیح داد: ساترا باید خودش را به عنوان تنظیم‌گر معرفی کند و یکی از بهترین راه‌هایی که ساترا می‌تواند با اتکا بر آن خودش را خیلی دقیق معرفی کند، برگزاری نمایشگاه است. مخصوصاً این‌که نمایشگاه برای دانشجوها و استادان دانشگاه بسیار حایز اهمیت است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر جامعه نخبگان درباره این ماجرا توجیه شوند، می‌توانیم به توجیه شدن جامعه و ترویج مشارکت عمومی در حوزه دفاع از حقوق مخاطب و تولید کننده نیز امیدوار باشیم. در واقع تنظیم‌گر خودش با دانش‌افزایی در این زمینه یک نوع سواد رسانه به جامعه اهدا می‌کند. از سوی دیگر همان طور که سکوها در ساترا آموزش می‌بینند و بر حقوق خودشان واقف هستند، مخاطب هم باید حقوق خودش را بداند تا در تولید محتواهای داخلی شاهد ترویج بداخلاقی، بد زبانی و بی‌احترامی به اقوام، مذاهب و فرهنگ‌ها نباشیم.

وی ادامه داد: مخاطب باید برای کنترل چنین مسایلی مطالبه داشته باشد و به کمک تنظیم‌گری بیاید. ساترا یک وظیفه سنگین دارد و باید این وظیفه سنگین را به جامعه معرفی کند و از آن‌جایی حضور در نمایشگاه اهمیت دارد، می تواند این معرفی را برای فرهیختگان جامعه مثل استادان دانشگاه، پژوهشکده‌ها و دانشکده ها انجام دهد.

مسعودی همچنین ضعف پژوهشی را یکی از مهم‌ترین آسیب‌های کنونی حوزه سیاست‌گذاری و اجرا در زمینه آموزش، فرهنگسازی و تنظیم‌گری معرفی کرد و افزود: یکی از کارهایی که من در دانشگاه‌ها کم دیدم، کار روی روندهای جدید به ویژه در مورد تنظیم‌گری است. البته در این زمینه چند رساله دکتری و تحقیق صورت گرفته است اما واقعیت این است که هنوز به آن جایگاه نرسیدیم که بتوانیم در همایش‌ها و تحول سرفصل‌ها از آن استفاده کنیم.

رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره در بخش پایانی صحبت های خود همکاری‌های بین سازمانی برای تولید علم را یکی راه‌های رفع این نقیصه توصیف کرد و گفت: در جلسه‌ای که به تازگی برای تحول در دروس علوم ارتباطات بین برخی دانشگاه‌ها برگزار شده، این مساله که با توجه به وجود نیازهای جدید، ما هم نیاز به دروس و رشته‌های جدید داریم مورد تاکید قرار گرفته است. مثلا به زودی در دانشکده ارتباطات دانشگاه سوره راه‌اندازی رشته رسانه و علوم شناختی را خواهیم داشت. اما برای سایر رشته‌ها و دروس باید اول پژوهش های بسیار زیادی صورت بگیرد تا دستمان برای تولید محتوا و تدریس خالی نماند. تفاهمنامه ای که با سازمان تنظیم مقررات صورت و تصویر فراگیر در این زمینه خواهیم داشت به این هدف کمک خواهد کرد. البته یک ضلع دیگر کار، انجمن سواد رسانه ای است که با مشارکت این دوستان محتوای تولید شده پایش می‌شود و برای بهره برداری بهتر به وزارت علوم ارسال خواهد شد.

کد خبر 6094987 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی
  • مقام روسی: بایدن عقب‌مانده ذهنی است
  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • فعالیت در حوزه مهدویت به بدنه دانشگاه سرایت کند
  • عکس/تشکر کودکان غزه ای از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس مانده است
  • قدردانی کودکان غزه از تحصن ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا و کانادا
  • کنعانی: آهِ کودکان و زنان غزه وجدان‌های بیدار را به حرکت درآورده است