Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه برنامه راهبردی تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی سرعت لازم را ندارد، گفت: در ۳ سال گذشته ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه به سیکل ترکیبی تبدیل شده‌اند و هنوز حدود ۴۰۰۰ مگاوات آن باقی مانده است.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، محسن طرز طلب در پاسخ به این سوال که آیا پول سوخت صرفه‌جویی شده از سوی وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه پرداخت می‌شود و آیا این عدم پرداخت، دلیل بر کندی برنامه راهبردی تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی است، گفت: منابع مالی لازم برای تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی و پرداخت پول سوخت صرفه‌جویی شده به نیروگاه‌ها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*۳۵۰ میلیارد تومان نیاز است، اما در بودجه ۶ میلیارد تومان اختصاص دادند

وی افزود: بودجه‌ای که برای سال جاری برای این برنامه راهبردی نیاز است و در نظر گرفته‌ایم ۳۵۰ میلیارد تومان است، اما تنها ۶ میلیارد تومان در بودجه دیده شده است.

طرز طلب با اشاره به اینکه بودجه لازم برای سال آینده ۱۳۸۰ میلیارد تومان است، اظهار داشت: چون واحدهای دیگری سال آینده نیز وارد مدار می‌شوند، این میزان مبلغ و بودجه برای این برنامه نیاز است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی ادامه داد: به هر حال این عدم پرداخت پول و منابع مالی ناکافی باعث کندی در سرعت دادن به برنامه تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی شده است.

طرز طلب در پاسخ به این سوال که چه میزان نیروگاه در این برنامه راهبردی به سیکل ترکیبی تبدیل شده‌است، گفت: در سه سال گذشته از ۷۵۰۰ مگاوات حدود ۳۵۰۰ مگاوات به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل شده است و مابقی هنوز باقی مانده است.

در حالی که با تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی می‌توان ظرفیت نیروی برق کشور را افزایش و از سوخت معادل ۱۰ میلیارد دلار حامل انرژی جلوگیری کرد، عدم پرداخت سوخت صرفه جویی شده یا معادل آن باعث افت سرعت این برنامه راهبردی شده است.

طبق ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی بند ۱۹ قانون بودجه سال ۹۲ وزارت نفت مکلف است، سوخت مایع صرفه جویی شده یا معادل ارزش روز سوخت مایع در زمان تحویل را به صورت نفت خام به سرمایه‌گذار تحویل نماید. این عبارت در ماده ۴ آیین نامه اجرایی ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید نیز به صورت مشابه تکرار شده است. یعنی قانون، وزارت نفت را مکلف کرده است که سوخت صرفه جویی شده یا معادل ارزش آن به صورت نفت خام به نیروگاه تحویل دهد، اما این کار تاکنون انجام نشده است.

ضرورت ایجاد نیروگاههای سیکل ترکیبی ایجاب کرد که در بودجه ۹۴، منابع مالی جدیدی به این امر اختصاص یابد، بر این اساس پیش‌بینی شده که ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی در سال ٩٤ اختصاص یابد.

متوسط بازده نیروگاه‌های گازی کشور حدود ۳۱ تا ۳۲ درصد است و درصورت تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی، متوسط بازدهی به ۴۵ تا ۴۷درصد افزایش می‌یابد، پس با این حساب با افزودن یک واحد بخار، در هر دو واحد گازی موجود بدون نیاز به مصرف سوخت، ظرفیت جدید ایجاد می‌شود. ضمن آنکه با تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی اثرات گازهای گلخانه‌ای نیز به شدت کاهش می یابد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بهینه سازی مصرف سوخت مدیرعامل برق حرارتی نیروگاه گازی وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۱۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵

وزیران انرژی گروه هفت برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا در نیمه اول دهه ۲۰۳۰ به توافق رسیدند.

به گزارش ایسنا، گیلبرتو پیچتو فراتین، وزیر انرژی ایتالیا که ریاست نشست وزرای گروه هفت در تورین را برعهده داشت، گفت: یک توافق فنی وجود دارد. ما قرارداد سیاسی نهایی را روز سه شنبه امضا خواهیم کرد.

این وزیران روز سه شنبه، بیانیه نهایی حاوی جزئیات تعهد گروه هفت برای کربن زدایی از اقتصادهایشان را صادر خواهند کرد. پیچتو گفت: وزیران همچنین سرگرم بررسی محدودیت‌های احتمالی برای واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه به اروپا هستند که کمیسیون اروپا قرار است در کوتاه مدت، پیشنهاد کند. این موضوع در برنامه فنی و سیاسی گروه هفت قرار دارد.

زغال سنگ و نیروی هسته‌ای

توافق در خصوص زغال سنگ، به منزله گام قابل توجهی در مسیری است که سال گذشته در نشست اقلیمی کشورهای متحد COP۲۸ برای حذف سوخت‌های فسیلی، اعلام شده بود. زغال سنگ، آلاینده‌ترین سوخت فسیلی به شمار می‌رود.

ایتالیا در سال میلادی گذشته، ۴.۷ درصد از کل برق خود را از طریق نیروگاه‌های زغال سوز تامین کرد. این کشور قصد دارد نیروگاه‌های زغال سوز خود را تا سال ۲۰۲۵ و نیروگاه جزیره ساردینیا را در سال ۲۰۲۸ تعطیل کند.

در آلمان و ژاپن، زغال سنگ نقش بزرگتری دارد و سهم برق تولید شده با استفاده از زغال سنگ، بالاتر از ۲۵ درصد از کل تولید در سال گذشته بود.

گروه هفت در سال گذشته تحت ریاست ژاپن، متعهد شد اقدامات قاطعی به سوی حذف نیروگاه‌های زغال سوز بردارد اما ضرب الاجل مشخصی تعیین نکرده بود.

انرژی هسته‌ای و سوخت‌های زیستی، دو موضوع دیگر در صدر برنامه ایتالیا هستند و وزیر انرژی این کشور اعلام کرد هر دو سوخت در بیانیه نهایی، در میان گزینه‌های کشورهای گروه هفت ذکر خواهند شد که می‌توانند برای کربن‌زدایی تولید برق و حمل و نقل، استفاده شوند.

بر اساس گزارش رویترز، بلوک گروه هفت ممکن است ضرروت افزایش ۶ برابری ظرفیت باتری تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطح سال ۲۰۲۲ را اعلام کنند زیرا ظرفیت باتری برای ذخیره انرژی تجدیدپذیر، ضروری است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • انتقال ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های کشور در سال گذشته
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • اتمام ۱۵ فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم