Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-19@17:30:07 GMT

جایگاه چین در سیاست خارجی احزاب آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۷۱۵۵۰

جایگاه چین در سیاست خارجی احزاب آمریکا

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، از پایان جنگ جهانی دوم تا به امروز، چین همواره در مرکز توجه سیاست های بین المللی آمریکا بوده است و در 70 سال گذشته رهبران دو حزب جمهوری خواه و دموکرات تلاش کرده اند با در پیش گرفتن تاکتیک های مختلف، با چین ارتباط برقرار کنند. این مساله با آشکار شدن نشانه های ظهور یک قدرت اقتصادی در چین از اهمیت بیشتری برخوردار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تا پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و لزوم تمرکز بر دفع خطر بزرگتر، چین در حاشیه جهت گیری های آمریکا قرار داشت.

تا قبل از دهه 80 میلادی بیشترین اهمیت پکن در سیاست های کاخ سفید به واسطه حاکمیت سیستم کمونیستی در آن بود. اما با نزدیک شدن سالهای پایانی جنگ سرد، چینی ها به دلیل رویکردهای اقتصادی و سمت گیری های توسعه ای خود مورد توجه ویژه آمریکایی ها قرار گرفتند.در این راستا نوع مواجه هر یک از دولت های ایالات متحده مبتنی بر پایه های حزبی آنها با چین متفاوت بود.

رویکرد حزب جمهوری خواه آمریکا نسبت به چین
بررسی اصول کلی یا پلتفرم حزب جمهوری خواه آمریکا از ابتدای دهه 90 میلادی به این سو نشان می دهد که نگرش این حزب در خصوص چین با تاکید بر لزوم همکاری و برقراری تجارت با این کشور، تا امروز بدون تغییر مانده است.
رهبران حزب جمهوری خواه در تمام این دوران ضمن اشاره بر اهمیت تعاملات تجاری آمریکا با چین، همواره به مسائلی نظیر سیاست های پکن در رابطه با کاهش ارزش یوان، سرقت مالکیت معنوی، محدود کردن دسترسی به برخی از بخش های بازار چین، نبود آزادی مذهبی، سیاست های اجباری در مورد سقط جنین، نبود آزادی بیان و فیلترینگ اینترنت انتقاد داشته اند.

جمهوری خواهان بیان می کنند که با وجود تمایلشان به ارتباط تجاری و اقتصادی با دولت چین، اما آنها با آگاهی و هوشیاری مسائل مربوط به پتانسیل های نظامی این کشور، فعالیت های توسعه گرانه در حوزه تسلیحات هسته ای و سیاست های حقوق بشری آن را پیگیری می کنند. اهمیت حفظ استقلال تایوان و آمادگی آمریکا برای مقابله با هرگونه اقدام نظامی چین علیه این کشور در جهت انضمام آن به سرزمین اصلی، در تمامی مانیفست های این حزب در 30 سال گذشته تکرار شده است.

مقامات حزب جمهوری خواه همچنین پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، با تایید رویکرد باراک اوباما در قبال سیاست های پکن در دریای جنوبی چین، نسبت به تلاش این کشور برای نزدیک شدن به خط نظامی آمریکا و متحدانش در شرق آسیا هشدار دادند.

اما همان طور که اشاره شد، در کنار مسائل مربوط به ایجاد فضای باز و حفظ استقلال تایوان و هنگ کنک، راس اصول در تدوین استراتژی های این حزب در قبال چین را برقراری مناسبات تجاری و اقتصادی با این کشور تشکیل می دهد. در پلتفرم سال 2012 این حزب آمده است: «تجارت بین المللی برای اقتصاد ما بسیار مهم است. این بدان معنی است که با ایجاد اشتغال بیشتر و دستمزد بالاتر، استانداردهای زندگی بهتر می شود. براین اساس هر یک میلیارد دلار بیشتر در صادرات ایالات متحده به معنی ایجاد پنج هزار شغل جدید در خانه است.» این حزب همچنین تاکید دارد که تجارت دوجانبه میان واشنگتن و پکن، فرصت های صادراتی بیشتری برای کشاورزان و کارگران آمریکایی فراهم می کند.

براین اساس در کنار تکرار مداوم این مساله که چین باید به مسائل آزادی مذهب و بیان پایبند باشد و نسبت به مناطقی مانند تبت و سین کیانگ سیاست های مسالمت جویانه تری در پیش بگیرد، در مانیفست سال 2000 این حزب علنا آمده است که «دولت دموکرات کلینتون درصدد رابطه تجاری با چین با تاکید بر رعایت حقوق بشر بود. این مساله باعث کاهش روابط دو کشور شد تا جایی که تلاش ها برای دیدار با نخست وزیر چین در سال 1999 در سازمان تجارت جهانی بی نتیجه ماند. اما در نتیجه رهبری جمهوری خواهان بحث روابط تجاری دائمی با چین مورد تایید کنگره قرار گرفت.

برای کشاورزی آمریکا، رفاه به تا حد زیادی به گسترش بازارهای جهانی بستگی دارد.
کشاورزان ما هر ساله 54 میلیارد دلار کالاها و محصولات صادر می کنند. همین دلیل ما مصمم هستیم تا بازار چین را به روی کشاورزان و پرورش دهندگان آمریکایی باز کنیم.»
از این رو با توجه به اهمیت روابط اقتصادی آمریکا با چین برای این حزب، آنها خواهان لزوم اجرای تعهدات پکن در سازمان تجارت جهانی به ویژه در زمینه حفاظت از حقوق مالکیت فکری، حذف یارانه ها و لغو محدودیت های واردات هستند.

رویکرد حزب دموکرات آمریکا نسبت به چین
در جناح سیاسی دیگر ایالات متحده، دموکرات ها با اندکی تفاوت در تاکتیک، بیشتر بر مباحث نرم افزاری مانند رعایت حقوق بشر، آزادی بیان، مذهب و گردش اطلاعات تمرکز دارند. اما بررسی مانیفست این حزب و همچنین رویکردهای روئسای جمهور دموکرات آمریکا نشان می دهد، آنها برای توفیق در این مسیر از ابزارهای مختلفی از جمله سخت افزار استفاده کرده اند.

در همین خصوص به رغم انتقادات تند کلینتون از وضعیت حقوق بشری در چین، این کشور در نتیجه لابی کلینتون توانست وارد سازمات تجارت جهانی شود. دراین رابطه جوزف نای نویسنده مشهور که اصطلاح "جنگ نرم" را وی رواج داد در تایید این سیاست معتقد است: «تمرکز استراتژی کلینتون بر مشارکت دادن چین در سیستم اقتصادی جهان از جمله ملحق کردن این کشور در سازمان تجارت جهانی (WTO) بود. از آن زمان به بعد چین تلاش می‌کند نقش خود را در سیستم پولی بین‌المللی افزایش دهد. استراتژی کلینتون برای اطمینان از این مسأله بود که با تقویت معاهده امنیتی آمریکا-ژاپن، چین به یک قلدر منطقه‌ای تبدیل نمی‌شود. این استراتژی در دوره بوش پسر و اوباما نیز ادامه یافت و من فکر می‌کنم درست بوده است.»

 همچنین دموکرات ها با اشاره به تهدید چین، عنوان می کنند که این کشور تلاش دارد با استفاده از «شرکت های دولتی»، و نه بخش خصوصی، امتیازات شرکت های آمریکایی را به دست آورد تا شرایط کارگران کشور را در وضعیت ناعادلانه قرار دهد.
در واقع نگرانی اصلی دموکرات ها این است که یک سرمایه گذار چینی می تواند یک شرکت آمریکایی را خریداری کند و سپس با انتقال تکنولوژی آن به چین، از آن در رقابت مستقیم با سایر شرکت های ایالات متحده استفاده کند.

در ادامه این نگرش اوباما توافق تجارت آزاد ترنس پاسفیک را با 12 کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه به امضا رساند که تقریبا 40 درصد از اقتصاد جهان را پوشش می داد.
این بزرگترین معامله تجاری منطقه ای محسوب می شود که تاکنون توسط ایالات متحده مورد مذاکره قرار گرفته است. حامیان این طرح، آن را یک جزو مهم از تلاش های استراتژیک ایالات متحده می دانند که برای مقابله با اقدامات فزاینده تهاجمی چین برای تسلط در آسیا و اقیانوس آرام صورت گرفته است. بر این اساس در شرایطی که دموکرات ها اقدامات جمهوری خواهانی از قبیل بوش پدر برای استمرار مراودات تجاری و افزایش سرمایه گذاری را «تسلیم شدن به دیکتاتورها» عنوان می کردند، درصدد برآمدند تا در کنار ابزارهای نرم افزاری از شیوه های دیگر نیز مانع قدرت یابی چین شوند.

انتقال تمرکز آمریکا از میدان های جنگ عراق و افغانستان به اقیانوس آرام تحت عنوان استراتژی کوچ شرقی، برنامه های پنتاگون برای راه اندازی یک سیستم موشکی جدید در ژاپن، فرستادن ناوهای جنگی به دریای جنوبی چین و تقویت همکاری های اقتصادی با همسایگان پکن که در دوره اوباما به انجام رسید، از جمله تغییراتی بود که دموکرات ها در ابزارهای خود برای تحدید چین صورت دادند.

این در حالی بود که در دوره دولت جرج دبلیو بوش، کاخ سفید به دنبال ایجاد کانال های ارتباطی در زمینه گفتگوهای اقتصادی استراتژیک با چین بود. از دید دموکرات ها تاکید جمهوری خواهان در دوره بوش بر منافع اقتصادی متقابل، سیاستی اشتباه به شمار می رفت. ضمن آنکه در همان دوران، به علت درگیر بودن ایالات متحده در جنگ های عراق و افغانستان، چین فرصتی برای نفوذ بی سر و صدا یافت. از نگاه دموکرات ها، جنگ از آمریکا تصویر پسر بد و چین را یک کشور بشردوست و سخاوتمند به جهان نمایش داد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۱۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم سپاه: احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران وجود دارد

سردار احمد حق طلب با تاکید بر امنیت کامل مراکز هسته‌ای کشور در واکنش به تهدید رژیم صهیونیستی برای حمله به این مراکز گفت: تجدید نظر در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور است.

به گزارش  سپاه، سردار سرتیپ پاسدار احمد حق طلب فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای کشور درباره اقدام احتمالی رژیم صهیونیستی در واکنش به عملیات پیروزمندانه «وعده صادق» مبنی بر حمله به تاسیسات هسته‌ای کشور اظهار کرد: این تهدیدات مربوط به امروز و دیروز نیست، از سال‌های قبل رژیم جعلی صهیونیستی علاوه بر تهدید، نسبت به اقدامات خرابکارانه و تروریستی در حوزه صنعت هسته‌ای کشور مبادرت ورزیده است.

وی افزود: هر چند بر اساس پروتکل‌ها و استانداردهای جهانی و قوانین و مقررات آژانس بین‌المللی هسته‌ای همه کشورها از حمله به تاسیسات هسته‌ای پرهیز داده شده‌اند؛ در عین حال جمهوری اسلامی ایران همواره و از همان  ابتدا آمادگی مقابله با این تهدیدات را داشته است.

سردار حق طلب با اشاره به اینکه اخیراً رژیم صهیونیستی در یک اقدام جنایتکارانه با حمله به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور سوریه همه قوانین و مقررات بین‌المللی را زیر پا گذاشت، تصور نمی رفت مجددا در اقدام مذبوحانه دیگری  بخواهد تهدید حمله مراکز هسته‌ای کشورمان  را مطرح کند، بیان کرد: به لطف الهی و با تدابیر مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا و تلاش فرزندان ملت ایران در نیروهای مسلح با استفاده از طرح‌های پدافند غیرعامل و همچنین امکانات و تجهیزات بسیار پیشرفته و نیز به واسطه پراکندگی مجموعه‌ها و تاسیسات هسته‌ای کشورمان در سرزمین پهناور ایران، آمادگی مقابله با هرگونه تهدید رژیم صهیونیستی را داریم.

فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای کشور با تاکید بر اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آمادگی کامل بسر می‌برند، خاطرنشان کرد: مراکز هسته‌ای دشمن صهیونیستی شناسایی و اطلاعات لازم از همه اهداف در اختیار ما است و به اصطلاح برای پاسخ به اقدام احتمالی آنها، دست‌ها روی ماشه شلیک موشک‌های قدرتمند برای نابودی اهداف مشخص شده است.

وی با بیان اینکه در صورتی که رژیم صهیونیستی بخواهد اقدامی علیه مراکز و تاسیسات هسته‌ای ما انجام دهد حتماً و قطعاً با واکنش ما مواجه و برای مقابله به مثل با سلاح‌های پیشرفته مراکز هسته‌ای رژیم مورد تهاجم و عملیات قرار خواهد گرفت، تاکید کرد: " اگر رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد از تهدید حمله کردن به مراکز هسته‌ای  کشورمان برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده ابزاری کند، تجدید نظر در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور می‌باشد."

سردار حق طلب با تاکید بر اینکه به فرمایش مقام معظم رهبری امروز دیگر دوره بزن و در رو گذشته است، گفت : اگر رژیم صهیونیستی اقدام تجاوزکارانه ای علیه ایران انجام دهد ، نوع پاسخ با تدبیر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و آنها مطمئن باشند ضربه‌ای که از نیروهای مسلح دریافت می‌کنند به مانند عملیات "وعده صادق " در تاریخ یادگار خواهد ماند.

وی در پایان تصریح کرد: به مردم عزیز و شریف ایران اطمینان می‌دهیم، فرزندان انقلابی شما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، ارتش غیور و قدرتمند جمهوری اسلامی ایران و همچنین سایر نیروهای نظامی ، انتظامی ، اطلاعاتی و امنیتی کشور با استفاده از طرح‌های پدافند غیرعامل و همچنین ابزارها و تجهیزات پیشرفته حفاظتی و امنیتی از تاسیسات مراکز و مجتمع‌های هسته‌ای کشور حفاظت و صیانت می‌کنند ، لذا مراکز هسته‌ای کشورمان در امنیت کامل است.

tags # سپاه سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • حمایت دموکرات‌ها برای تصویب کمک‌های آمریکا به اوکراین و اسرائیل
  • هشدار مهم سپاه: احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران وجود دارد
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • آمریکا سیاست دوگانه خود در قبال تروریسم را کنار بگذارد
  • نمایندگان کنگره آمریکا: اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند
  • دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران‌ در ترکیه با وزیر امور خارجه
  • ارتش جایگاه مهمی در حفظ و حراست کشور دارد
  • بایدن در مخصمه؛ تشدید نارضایتی‌ها در پی حمایت از اسرائیل
  • آغاز انتخابات سرنوشت ساز پارلمانی در کرواسی
  • جمهوری اسلامی برای منطقه نعمت است