Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:12:05 GMT

سیب توسرخ، شگفتی طبیعت نمین

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۷۱۵۵۹

سیب توسرخ، شگفتی طبیعت نمین

اردبیل - ایرنا- خیلی از ما انواع سیب بسیار دیده و از این میوه بهشتی نیز به وفور مصرف کرده ایم اما شاید اندک افرادی باشند که سیبی دیده اند که علاوه ‌بر پوست، گوشت آن نیز سرخ رنگ باشد، سیبی که طبیعت نمین آن را به صورت اعجازآوری زیبا و با طعم خوش پرورش داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، این نوع سیب که به سیب ترشو نیز معروف می باشد از انواع نادر سیب هایی است که در سطح جهان در مناطق اندکی وجود داشته و در دامن طبیعت بعمل می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته کارشناسان ، این نوع سیب به صورت طبیعی و محدود در برخی مناطق شمال غربی ایران، شهرستان شاهرود ، جمهوری آذربایجان، هلند و آفریقای جنوبی یافت می‌شود ولی استان اردبیل را می توان به عنوان بزرگترین تولید کننده این نوع سیب در ایران وجهان معرفی کرد.
ترشو، تنها یک سیب سرخ زیبا و اشتها آور نیست، این سیب ویژه با نام علمی 'Redlove ' نه تنها در ظاهر فیزیکی بلکه در مزه ، خواص درمانی و طب سنتی همچنین نوع کشت نیز با بقیه انواع سیب ها تفاوت دارد.
تفاوت اصلی این سیب با دیگر سیب‌ها، درصد بالای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن (30 تا40 درصد بیشتر از حد نرمال سیب‌ها) و مزه ترش آن می باشد، این نوع سیب که از انواع سیب‌های تابستانی به حساب می‌آید، دارای جثه‌ای کوچک با پوستی سرخ رنگ بوده و پس از بریدن نیز توسرخی آن قابل مشاهده است.
کارشناسان گیاهان دارویی معتقدند که این نوع سیب بطور معمول تا نزدیک به دو برابر سیب‌های معمولی ماده ضد سرطان آنتی‌اکسیدان دارد و می‌تواند به‌عنوان یک ماده دارویی کاملا طبیعی، ارگانیک و بدون اصلاح ژنتیکی مورد استفاده قرار گیرد.
از جمله دیگر مزایای این نوع سیب، سیاه‌نشدن تکه‌های بریده ‌شده آن به هنگام قرار گرفتن در مجاورت هواست.
برخی از شهروندان نمینی می گویند که درخت این نوع سیب کمیاب از قدیم‌الایام در باغچه و خانه‌باغ‌های این شهرستان وجود داشته و دارای اندازه‌ای نسبتا درشت در مقایسه با درختان سیب‌های بومی منطقه است.
در شهرستان نمین سیب سرخ علاوه بر مناطق شهری در روستاهای میناباد، جید ، قشلاقچای، نوشنق و عنبران نیز وجود داشته و به ‌صورت قلمه زدن تکثیر می‌شود.
به گفته کشاورزان و باغداران منطقه، این نوع سیب در زمان برداشت گندم قابلیت قلمه زدن داشته و در غیرآن، پیوند با درختان سیب دیگر موفقیت آمیز نخواهد بود.
شهرستان نمین با اینکه بیشتر به شهر آلبالو شهرت دارد اما در زمینه تولید سیب تو سرخ نیز دارای قابلیت ویژه ای بوده و در صورت توجه به این مهم می تواند بعنوان خاستگاه و پایگاه اصلی تولید این میوه خاص مطرح شود.
مسئولان استانی و بخصوص ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در حفظ این گونه ارزشمند گیاهی و تکثیر و تولید انبوه آن وظیفه مهمی بر دوش دارند و می بایست در این زمینه گام های مهمی بردارند.
برندینگ یا تجاری سازی این نوع سیب و معرفی آن به روش های مختلف در داخل و خارج از کشور می تواند در کنار آلبالو، نمین را با نام سیب ترش نیز شهره کرده و علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی مناسب باعث جذب و حضور گردشگران و محققان حوزه اصلاح نباتات و ژنتیک در این منطقه شود.
نمین در 30 کیلومتری شرق اردبیل واقع است.
7120/6016

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سيب سرخ نمين باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۱۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوتسال ژاپن؛ کشتی‌ای که غرق شد!

کارشناس فوتسال ژاپن در مورد حذف مدافع عنوان قهرمانی جام ملت‌های آسیا از این رقابت‌ها، سامورایی آبی را به یک کشتیِ در حال غرق شدن تشبیه کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روز دوشنبه اولین و مهم‌ترین شگفتی جام ملت‌های فوتسال آسیا در سال 2024 رقم خورد. ژاپن که در کنار ایران تنها تیمی است که قهرمانی معتبرترین تورنمنت فوتسال قاره کهن را در کارنامه دارد، با تساوی برابر تاجیکستان در جایگاه سوم جدول گروه C قرار گرفت تا برای اولین بار در تاریخ، در مرحله گروهی با این رقابت‌ها وداع کند.

شگفتی بزرگ در جام ملت‌های فوتسال آسیا با حذف ژاپن

سامورایی آبی همانند دوره گذشته با شکست استارت زد، اما این بار خبری از بازگشت ژاپن به روزهای اوج نبود و مدافع عنوان قهرمانی با وجود غلبه بر کره جنوبی، در دور گروهی حذف شد. ژاپن در سه دوره قبلی جام جهانی، دو بار از مرحله گروهی صعود کرده بود که حالا فرصت شرکت در این مسابقات را از دست داد و این جام را از تلویزیون تماشا می‌کند.

استیو هریس کارشناس شناخته‌شده فوتسال ژاپن درباره شگفتی بزرگ جام هفدهم، یادداشتی برای خبرگزاری تسنیم نوشت که به شرح زیر است:

سفال‌منش: عملکرد قرقیزستان و افغانستان شگفتی است، نه حذف ژاپن

«کیفیت ژاپن در دیدار با تاجیکستان به‌طرز مفتضحانه‌ای پایین بود. بازی‌های لیگ برتر ژاپن هیچ وقت تا این‌حد بی‌کیفیت نبود. البته نمی‌توان غیبت آرتور اولیویرا و شیمیزو را در این مسئله نادیده گرفت. با این حال ژاپن پتانسیل کافی را برای ارائه بازی خوب و صدرنشینی گروه C داشت. اولین نشانه اینکه یک جای کار می‌لنگد، بازی با قرقیزستان بود؛ جایی که در اتفاقی غیر قابل توضیح، تنها از هفت بازیکن در 13 دقیقه ابتدایی استفاده شد.

ایشیدا، یوشیکاوا، تسوتسومی، نیبویا و کانازاوا، بازیکنانی بودند که دیدار با قرقیزستان را آغاز کردند. ژاپنی که به‌خوبی آماده جام می‌شد، معمولاً از سه گروه چهار نفره بازیکنان استفاده می‌کرد و اتفاقی که در بازی اول افتاد، شگفت‌انگیز بود. اگر هفت بازیکنی که در دقایق نخست مقابل قرقیزستان بازی کردند، عملکرد خوبی داشتند، انتخاب آنها توجیه‌پذیر بود. با این حال چنین اتفاقی رخ نداد.

از ابتدا روحیه تیمی بدی بر تیم حاکم بود. قرقیزستان هم از سردرگمی ژاپن بهره برد و پیش افتاد. تیم ما هم به‌جز چند دقیقه پایانی که خیلی دیر بود، برای کسب نتیجه به آب و آتش نزد. کسب پیروزی در مسابقه اول طبیعتاً ممکن بود، اما سه امتیاز به دلیل انتخاب اشتباه بازیکن از دست رفت.

شمسایی: تیمی که ژاپن را حذف کرده، حتماً قابل احترام است

ژاپن در دیدار با کره جنوبی کمی بهتر بود و همه بازیکنان در این مسابقه بازی کردند. با این حال تنها یک ترکیب چهار نفره بود که برد 5 بر صفر را رقم زد؛ ترکیب ایشیدا، کانازاوا، تسوتسومی و آرای که آنها هم ثبات لازم را نداشتند. ترکیب چهارنفره دیگر که در ناگویا اوشنز کنار هم بودند (آندو، یوشیکاوا، کای و هیراتا) از ثبات بیشتری بهره می‌بردند، اما روحیه تیمی همچنان بد بود. هیراتا عملکرد بدی در پست رأس داشت، اما دو بار از فاصله 10 متری گلزنی کرد و شبیه یک قهرمان بود! برد 5 بر صفر باید به ژاپن سرعت می‌داد.

12 بازیکن ژاپن در دیدار با تاجیکستان به سه گروه متفاوت تقسیم شده بودند. با این حال اشتیاق و تحرک کمی در بازیکنان به چشم می‌خورد. آنها گُنگ بودند و به تاجیکستان اجازه دادند فرصت‌های گلزنی زیادی به دست بیاورد. گل ایشیدا باید بازیکنان را بیدار می‌کرد، اما چنین اتفاقی نیفتاد. با اینکه بازیکنان نتوانستند در همان ترکیب چهار نفره خودشان بازی کنند، کنیچیرو کوگوره (سرمربی سامورایی آبی) نتوانست هیچ تغییری به وجود بیاورد تا شرایط را بهبود ببخشد.

ژاپن یک کشتیِ در حال غرق شدن بود و سرمربی اجازه داد تیم غرق شود! واقعاً شگفت زده شدم که کوگوره اجازه داد ژاپن اینقدر راحت تسلیم شود. او حدود 10 سال سابقه مربیگری دارد و در جزئیات و آماده‌سازی همیشه دقیق بوده است. نمی‌دانم چرا بازیکنان اینقدر بی‌انگیزه بودند. آنها از همان ابتدا فاقد روحیه تیمی بودند و سرمربی برای مدیریت این مسئله، هیچ اقدامی نکرد. جالب است ببینیم کوگوره چه پاسخی خواهد داد!»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زباله و بلای خانمان‌سوزی که بر سر آدمی می‌آورد
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی بر سر آدمی می‌آورد
  • المپیک شگفتی‌ها
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد
  • شمسایی: به هدف اول خودمان رسیدیم/ حذف ژاپن شگفتی نبود
  • شمسایی: حذف ژاپن شگفتی نبود!
  • فوتسال ژاپن؛ کشتی‌ای که غرق شد!
  • جابجایی حدود ۱ هزار و ۵۰۰ نفر مسافر از شهرستان نمین