Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور مهدی جمالی نژاد که در جمع شهرداران، روسای شوراهای اسلامی و مدیران و رابطان مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری های کلانشهرها سخن می گفت؛ افزود: اولین نکته در این مثلث مفهومی طلایی، بحث توجه به دانش‌محوری، اقدامات دانش مبنا و دانش بنیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمامی اقدامات، تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها در مدیریت شهری باید بر مبنای علمی و دانش‌محور شکل بگیرد.
وی در ادامه گفت: مبحث بعدی آینده نگری و آینده پژوهی برای آینده سکونتگاه هاست. باید با پیش بینی های پنج یا ده ساله و یا حتی با پیش بینی های 25 و 50 ساله بتوانیم آینده شهرها را پیش بینی و تمهیدات لازم را بیندیشیم. برخی از کشورها، برنامه ۵۰ ساله دارند اما برخی از شهرهای مراکز استان ما برنامه پنج ساله هم ندارند.
جمالی نژاد اضافه کرد:مبحث سوم ، که می تواند نقش بی بدیلی در تکامل پدافند غیرعامل در شهرها داشته باشد، مدل سازی در برنامه ریزی است. با مدل سازی در پدافند غیرعامل این موضوع مطرح می شود که چه خواهد شد اگر این پروژه اجرا شود و چه اتفاق و پیامدهای مثبت و منفی خواهد داشت و باید به این " اگر" قبل از هر اتفاقی پاسخ داد.
وی در خصوص نقش سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ی کشور در گسترش مفهوم پدافند غیرعامل در شهرداریها خاطرنشان کرد: طبق سند شهرسازی نقش این سازمان در پدافند غیرعامل می تواند در مکان یابی توسعه شهرها و چارچوب طرح آمایش سرزمین براساس استعدادهای منطقه ای در ایمنی مقابل حوادث طبیعی و امکان استفاده از زیرساخت ها و شبکه های شهری متصور شد.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با اشاره به ماده 62 قانون شهرداری ها که هدایت، نظارت و حمایت از شهرداری‌ها را بر عهده این سازمان گذاشته است، گفت: نقش اصلی سازمان در توزیع عادلانه امکانات و خدمات است که نتیجه آن با توزیع متناسب جمعیت ارتباط دارد و ناخودآگاه بحث پدافند غیرعامل در خیلی از شهرها رعایت خواهد شد و ما دیگر شهرهای بزرگ همانند تهران ، مشهد ، اصفهان و .. نخواهیم داشت که در حالت انفجار جمعیتی قرار بگیرند و از طرفی دیگر روستاها و شهرهای کوچک و میانی ما خالی از سکنه باشند.
جمالی نژاد اضافه کرد: متاسفانه اشتیاقی که در خصوص تبدیل روستا به شهر بدون هیچگونه مطالعه و وجود زیرساخت های لازم وجود دارد، تناسبی با مباحث پدافند غیر عامل ندارد و بابت این مسابقه ای که در سطح کشور در تبدیل روستا به شهرها اتفاق افتاده، شدیدا ابراز نگرانی می کنم.
وی گفت: سیاست هایی را که ما برای جلوگیری از این اتفاق در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور پیش بینی کردیم شامل توجه بیشتر به روستاها، شهرهای کوچک و شهرهای میانی و متوسط و توزیع عادلانه خدمات و امکانات در انها برای دستیابی به توسعه متوازن است تا از فشار جمعیتی که در شهرهای بزرگ به واسطه مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک در حال اتفاق است، جلوگیری کنیم.
نخستین همایش روسای شوراهای اسلامی شهر، شهرداران و مدیران پدافند غیرعامل شهرهای بزرگ ایران یکشنبه 22 مهر با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیرکشور، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و سایر شهرداران و روسای شوراهای اسلامی شهرهای بزرگ کشور به منظور بررسی و آشنایی بیشتر مدیریت شهری با اهمیت و ضرورت پیگیری واجرای مباحث پدافند غیرعامل در شهرداری ها در سازمان پدافند غیرعامل برگزار شد.  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: مدیران شهری پدافند دانش مدلسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۱۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر

سعید صمدی کارشناس صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در حوزه معادن بحث استخراج و اکتشاف و همچنین فرآوری وجود دارد. در بحث استخراج موضوع اساسی این است که هر چه از تکنولوژی‌های جدیدتر بهره گیری کنیم، هزینه تولید کاهش یافته و معدن ما رقابتی‌تر خواهد شد.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران ادامه داد: استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته استخراج باعث می‌شود که بر بالا رفتن بهره وری در تولید، سطح ایمنی معدن نیز بالا رود. در مسئله استخراج به محض اینکه شیوه و تجهیزات نوینی به کار گرفته شود معدن مجددا شروع به کار خواهد کرد و لزومی ندارد که معدن ترک شود.

صمدی گفت: ذخیره معدن ممکن است به پایان برسد، اما پیر شدن معنای خاصی ندارد. در واقع با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌توان تولید را اقتصادی‌تر کرد و به لایه‌های بیشتری از ذخیره دست یافت. به همین جهت ممکن است استخراج یک منبع با تکنولوژی قدیمی به صرفه نباشد، اما همان ذخیره را با تکنولوژی نوین بتوان با سود زاید الوصفی استخراج کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت کامیدیتی‌ها در دنیا به شدت در حال افزایش است؛ به همین جهت بسیاری از معادنی که قبلا استخراج از آنها توجیه اقتصادی نداشت در حال بازگشت به تولید هستند. به عنوان مثال سابق بر این استخراج طلا با نرخ ۲ گرم بر تن اقتصادی بود، اما در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا، این نرخ به ۰.۵ گرم در تن رسیده است.

تاثیر تکنولوژی بر اکتشاف معادن

این کارشناس صنایع معدنی گفت: در بحث اکتشاف معادن هر چه تکنولوژی پیشرفته تری در اختیار داشته باشیم، سرعت پیشرفت امر اکتشافی نیز افزایش می‌یابد و هم هزینه‌های امر اکتشاف کاهش می‌یابد. متاسفانه در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم و از تکنولوژی‌های بسیار قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: جدای بحث اکتشاف جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از معادن ایران در حال کار با تکنولوژی دهه ۳۰ شمسی هستند یعنی زمان که حتی خودروی پیکان نیز ساخته نشده بود. در بحث فرآوری منابع ایجاد شده نیز همین مشکلات وجود دارد و باعث می‌شود که بخش زیادی از منابع هدر برود.

دانش بنیان‌های حقیقی و معادن

صمدی گفت: متاسفانه دانش بنیان حقیقی در معادن بسیار نایاب است و اکثر آنهایی که ادعای دانش بنیانی دارند ماشین آلات را از چین وارد کرده و با مونتاژ در ایران ادعا می‌کنند که این ابزار و دستگاه را تولید کرده اند. اینکه تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران تا این حد مغفول مانده است باعث تاسف است؛ چرا که ترنور معادن و صنایع معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است و ۱۰ درصد ذخایر معدنی در دنیا در اختیار ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه در تحقیقات و دانش فنی معدن و صنایع معدنی بسیار عقب هستیم. برنامه ریزی برای تولید دانش فنی و همچنین تعامل با جهان خارج برای واردات دانش فنی به خوبی انجام نشده است. ما مهمترین کشور معدنی غرب آسیا هستیم و از این رو در مجموع می‌شود گفت پیشرفتی که تا امروز در زمینه معدن کرده ایم اصلا معادل جایگاه ما نیست.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت:‌در سال ۲۰۱۳ تجارت جهانی برنامه‌ای تدوین کرد تا کشور‌هایی که توانایی بیشتری برای تامین مواد معدنی دنیا را دارند شناسایی شوند و در پایان نام سه کشور ایران و افغانستان و کره شمالی مطرح شد و به عنوان منابع معدنی دست نخوره مطرح شد.

لازمه‌های فعالیت توسعه ای در حوزه معدن چیست

صمدی تاکید کرد: اولین شرط ورود به حوزه معدن شفافیت است. در صنعت معدن دوره‌های برنامه ریزی ۵ ساله است و به نوعی می‌توان گفت که اگر از همین امروز کار بر روی منبعی را شروع کنیم باید بتوانیم برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرد. در کشور شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان قیمت نیروی انسانی و انرژی و ... را پیش‌بینی کرد و این موضوع اسباب ضعف این صنعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد
  • افزایش شمار پیکر‌های بیرون کشیده شده از گور جمعی بیمارستان ناصر
  • افزایش شمار پیکرهای بیرون کشیده شده از گور جمعی بیمارستان ناصر
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • الحاق ۴۱ هزار هکتار اراضی به محدوده‌های شهری برای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • تاکید مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران بر یکپارچه سازی حمل و نقل همگانی
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند