Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- رابطه مستحکم دولت با دانشگاه، ضمن تسهيل راه دشوار توسعه، دستيابي به پيشرفت را هموار مي سازد و از اين رو انتظار مي رود که دانشگاه ها در مسائل راهبردي ورود پيدا کنند و دولتمردان نيز راهبردهاي علمي دانشگاهيان را عملي سازند تا توسعه پايدار محقق شود.

به گزارش گروه پژوهش و تحليل خبري ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين حسن روحاني روز يکشنبه گذشته ( 22مهرماه) در مراسم آغاز سال تحصيلي در جمع دانشجويان و اساتيد دانشگاه تهران گفت: ما از دانشگاه انتظار بيشتري داريم، دانشگاه بايد دولت را متعلق به خود بداند زيرا اين دولت براي مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هر چند با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد بار ديگر فضاي نشاط و شادابي به دانشگاه ها بازگشت و توجه به کيفيت وبازده علمي نهادهاي آموزش عالي مورد توجه قرار گرفت. با اين حال به نظر مي رسد، انتظارات از برقراري رابطه ميان دولت و دانشگاه بيش از وضعيت فعلي است.
در زمينه رابطه دولت و دانشگاه به ذکر چند نکته مي پردازيم؛
1- آموزش و پژوهش در جامعه نقشي مهم و کليدي دارد. بر اين اساس بخش مهمي از بار توسعه و پيشرفت کشور بر دوش حوزه آموزشي و پژوهشي در يک جامعه است و دانشگاه به عنوان عالي ترين پايگاه آموزش و پژوهشي، نيروي انساني لازم براي اين هدف را تامين مي کنند.
از طرفي ديگر نيز دولت به عنوان قوه مجريه از جايگاه برجسته اي برخوردار است و ظرفيت هاي فراواني جهت بسترسازي توسعه همه جانبه دارد.
بر اين اساس رابطه سازنده و مستمر ميان دولت و دانشگاه امري است که غفلت از آن صدمات جبران ناپذيري را بر پيکره جامعه و فرهنگ وارد مي سازد و توسعه پايدار را دست نيافتني مي نمايد. با اين حال پرسشي که ذهن را متوجه خود مي سازد اين است که رابطه دانشگاه و دولت تا چه ميزان بوده است. آيا اين رابطه تنها شکلي نمادين داشته و در آغاز سال تحصيلي هر سال يا روز دانشجو مراسمي برگزار شده و وعده ديدار به مناسبتي ديگر حوالت داده شده است يا شکل پايداري در آن ديده مي شود.
به نظر مي رسد زمان نگاه هاي سطحي و در حد شعار نسبت به دانشگاه سپري شده و بايستي مفصل بندي روابط دولت و دانشگاه از حالت انتزاعي و ذهني خارج شود و سويه اي عيني و کاربردي پيدا کند.
2- نخبگان در هر جامعه اي نقش پيشرو و برجسته دارند و آن ها را مي توان به دو دسته کلي نخبگان فکري و اجرايي تقسيم کرد. نخبگان اجرايي در عرصه سياسي و اقتصادي فعاليت مي کنند و نخبگان فکري افرادي هستند که انديشه، روش هاي بهينه، تئوري و آينده نگري توليد مي کنند. بنابر اين دور شدن دو دسته از نخبگان از يکديگر آفت بزرگي است که به نوعي واگرايي و در مقابل نزديک شدن آن ها به هم افزايي مي انجامد. از اين رو نخبگان اجرايي مي توانند با بهره گيري از انديشه نخبگان فکري، بهينه و اجرايي کردن اين تفکرات را پي بگيرند.
تجربه کشورهاي توسعه يافته گوياي آن است که نسبتي دوسويه و پايدار ميان دانشگاه(نخبگان فکري) و دولت(نخبگان اجرايي) برقرار است.
3- در دنياي به هم پيوسته کنوني و تخصصي شدن امور، براي عقب نماندن از قافله علم، گريزي جز گفتمان سازي نداريم. تا زماني که براي تحقق پيشرفت جريان سازي نشود و مشورت ناپذيري وجود داشته باشد نمي توان انتظار پيشرفتي همه جانبه را شاهد بود.
بر اين اساس امروزه جريان سازي بخش مهمي از سياستگذاري کشورها را شامل مي شود. در واقع اهداف کلان کشورها ذيل گفتمان هاي راهبردي تعريف و تبيين مي شوند. بر اين اساس يکي از مولفه هاي پيشرفت ، سامان مندي مسير و ارائه چشم اندازي دقيق است. جريان سازي پيشرفت کشور به مثابه نقشه راهي منجر به آن مي شود که بتوانيم مسير را هوشمندانه طي کنيم. اين امر در توان دانشگاه به عنوان بزرگترين نهاد آموزشي و پژوهشي کشور است.
4-به نظر مي رسد طي سال هاي گذشته دانشگاه ها به سمت کمي گرايي حرکت کرده اند و کيفيت فداي کميت شده است. اين مساله گوياي آن است که دولت ها برنامه مدون و هدفمندي را ترسيم نکرده اند. همچنين بخشي از ضعف آموزش عالي در زمينه ي نظري و روش شناختي است که از عواملي چون «مساله محور» نبودن آموزش و پژوهش، نديدن يا ناديده گرفتن مسايل جامعه در مديريت آموزشي و ايجاد فضاي انتزاعي و غيرکاربردي ريشه مي گيرد.
بنابراين دولت بايد جلوي توسعه کمي دانشگاه ها را بگيرد و به تربيت نيروي انساني متخصص و کارآمد در نظام آموزش عالي کشور همت گمارد.
5-رييس جمهوري در بخشي از سخنانشان با بيان اين که دانشگاه بايد دولت را متعلق به خود بداند، گام مهمي در راستاي تقويتِ نزديکي ساحت علم و عمل برداشتند. اين مساله گوياي توجه به ظرفيت هاي بالقوه اي است که دانشگاه ها از آن برخوردارند و با همياري دولت مي توانند آن را بالفعل کرده و اجرايي کنند.
پژوهش**458**1552
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۲۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد محمدی پیش از ظهر امروز شنبه در آئین افتتاح مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان مرکز اظهار کرد: در فضاهای علمی جدید همه انتظار محقق شدن تحول را در شیوه‌های نوین آموزشی دارند و یکی از این حوزه‌های مورد انتظار، حوزه آموزش پزشکی است.

وی اضافه کرد: مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان یکی از واحدهایی به شمار می‌رود که در همه دانشگاه‌های این عرصه به آن توجه ویژه می‌شود و با مشارکت اساتید و دانشجویان راه‌حل‌های نوین برای توسعه آموزش پزشکی را در نظر دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان بیان کرد: مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان با زحمت همکاران‌مان در معاونت آموزشی دانشگاه افتتاح و فضای خوبی ایجاد شد تا از مشارکت هر چه بیشتر اعضای هیأت علمی و دانشجویان برای فعالیت‌های علمی و آموزشی بهره‌مند شویم.

وی خبر داد: حاصل این اتفاق تربیت بیشتر دانشجویان در زمینه‌های مختلف پزشکی است و امیدواریم که بتوانیم شاهد رشد و بالندگی روزافزون اعضای هیأت علمی و دانشجویان علوم پزشکی آبادان در سطح کشور باشیم.

به گزارش مهر، مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی آبادان شامل زیرمجموعه‌هایی همچون کمیته دانشجویی توسعه آموزش پزشکی، مرکز تعالی آموزش مجازی و هوش مصنوعی، دفتر مستقل استعداد درخشان و المپیادهای دانشجویی، واحد برنامه‌ریزی درسی، واحد دانش‌پژوهی و جشنواره شهید مطهری، واحد ارزشیابی آزمون و مرکز رشد و بالندگی اساتید است.

کد خبر 6089832

دیگر خبرها

  • تقدیر از معلمان به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی به نخبگان دانشگاه‌های آمریکا
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل به نخبگان دانشگاه‌های ایالات متحده
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان