Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد دانشگاه تهران معتقد است: بانک‌ها باید منابع ارزان را می‌گیرند. قسمتی از آن را قرعه کشی می‌کنند و مابقی آن را بدر تسهیلات گران قیمت و قسمتی از آن را هم در مصارف دیگر سرمایه گذاری و بنگاه داری خرج می‌کنند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وحید بلالی، آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره راهکار این روز‌های بانک‌ها برای جبران کمبود منابع گفت: اصلاح نرخ سود بانکی، نرخ ارز و نرخ دستمزد‌ها عواملی نیستند که به صورت جزیره‌ای بررسی شوند و باید به صورت مجموع این عوامل بررسی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بغزیان در ادامه با بیان اینکه برای جمع کردن نقدینگی و جهت دهی باید با دقت عمل کرد گفت: برای جهت دهی به نقدینگی و روانه آن به  بازار‌های دیگر الان زمان مناسبی نیست و همچنین زمان مناسبی نیز برای تغییر نرخ سود بانکی نیست. کاهش نرخ سود بانکی تبعاتی مانند خروج سرمایه از بانک‌ها را دارد و برخی نیز با کاهش نرخ سود سپرده‌ها را به کوتاه مدت تبدیل می‌کنند و از این رو بانک با توسعه روبرو نمی‌شود، افزایش نرخ سود بانکی نیز منطقی نبوده و باعث گران‌تر شدن تسهیلات بانکی و درنتیجه تضعیف دوباره تولید خواهد شد که این امر هم منطقی نیست.

راهکارها برای متضرر نشدن بانک‌ها در شرایط اقتصادی امروز
استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه مقصر این شرایط بانک خود بانک‌ها هستند تصریح کرد:بانک‌ها وام‌هایی را داده بدون اینکه توانایی بازپرداختی ببینند معوقات بانکی که بانک‌ها مواجه هستند و نشنیدیم برنامه خاصی هم داشته باشند که توانستیم کاهش بدیم. این معوقات دو مشکل اساسی را ایجاد کرده است ابتدا اینکه بانک‌ها وام‌های کلان بدون وثیقه‌های مناسب اعطا کرده و به دنبال بازگشت آن هم نیستند، در برخی موارد هم جریمه بدهکار کلان را بخشیده اند، ولی جریمه سپرده‌های کوچک را به هیچ وجه نمی‌بخشند و دوم اینکه متاسفانه بانک‌ها تبدیل به بنگاه اقتصادی شدند، منابع مردم را  در ساختمان سازی و مصارف دیگر بنگاه داری خرج کرده و نمی‌خواهند این منابع را ارزان هم بفروشند و سرمایه را بلوکه کرده اندو این علت باعث کم شدن  منابع شون بانکی شده و حالبرای کسر جذب منابع از این طرف آه و ناله می‌کنند و می‌گویند که نرخ سود بانکی پایین است و می‌گویند به نفع دولت است که نرخ سود بانکی را افزایش دهد در صورتی که به هیچ وجه اینگونه نیست.

سود ۲۱ درصد برخی از بانک‌ها به سپرده‌های بالای ۱۰ میلیون
آلبرت بغزیان درباره علت دادن سود‌های بالا در برخی از بانک‌ها گفت:شنیده می‌شود برخی بانک‌ها سود ۲۱ درصد روز شمار برای سپرده‌های بالای ۱۰ میلیون تومان می‌دهند،بانک‌ها زرنگی کرده و از بخشنامه‌های بانک مرکزی عبور کردند. به مشتریان وام گران قیمت می‌دهند و هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهند.   نقش بانک‌ها باید تولید محور بوده نه اینکه پس انداز محور باشد و  بخواهند تنها منابع جذب کنند و به صراغ بنگاه داری رفته و پول‌های بلوکه شده و منابع و مطالبات را از عمده بدهکاران بانکی نمی‌گیرند. این عوامل باعث شده که بانک‌ها کم بیاورند و در توجیه می‌گویند سرمایه‌شان پایین است و زیرخط قرمز هستند و مجبورند با استمرار از بانک مرکزی یا با نرخ سود‌های بالا منابع را جذب کنند. کما اینکه وجه گرفته از مردم را به سمت بورس بارزی و سهام و ارز برده اند.

بغزیان در پاسخ به این سوال که آیا رفتن بانک‌ها به سمت بازار بورس از لحاظ اقتصادی توجیه دارد یا خیر، گفت: رفتن به سمت بورس خوب نیست بانک‌ها باید به دنبا تقویت سهام بانک باشند نه اینکه بخواهند پولی را که سپرده گذار داده را در بازار بورس سرمایه گذاری کنند و رسالت بانک این است که بدون واسطه به متقاضی وام و گیرنده وام  تسهیلات بدهد نه اینکه خودش منبعی برای وام شده و مانند شرکت‌های سرمایه گذاری در بخش خصوصی از فعالیت‌ها سودی برده و قسمتی از آن را هم به سپرده گذار بدهد.

آیا بانک‌ها ورشکسته هستند؟
استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه به علت شرایط اقتصادی کشور بانک‌ها نیزشرایط خاصی دارند، تشریح کرد:  سرمایه بانک‌ها پایین بوده و اگر بحران بانکی ایجاد شود از عهده پس دادن منابع مردم برنمی آیند، ولی خوشبختانه هنوز به آن مرحله نرسیده ایم درآمد‌های بانکی واقعی نیست، زیرا سود بالایی را پرداخت می‌کنند، ولی هنوز چیزی به نام بحران بانکی در کشور وجود ندارد.

۲۳۰ هزار میلیارد منابع قرض الحسنه بانک‌ها
آلبرت بغزیان با بیان اینکه منابع قرض الحسنه بانک‌ها ۲۳۰ هزار میلیارد تومان بوده که از این مقدار تنها ۵۰ هزار میلیارد تومان وام قرض الحسنه داده می‌شود، گفت: بانک‌ها باید منابع ارزان را می‌گیرند قسمتی از آن را قرعه کشی می‌کنند و مابقی آن را در تسهیلات گران قیمت و قسمتی از آن را هم در مصارف دیگر سرمایه گذاری و بنگاه داری خرج می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: منابع ارزان قیمت بانک ها سود بانکی افزایش یا کاهش افزایش سود بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۴۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌ اندازی سوت‌ زنی سایبری بازار سرمایه در سال جدید

قدس به گزارش رکنا از سازمان بورس ، حامد سنجری گفت: در سالی که گذشت، بر اساس الزامات ابلاغ شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار و ابلاغیات مرکز افتای ریاست جمهوری، نزدیک به ۳۰ شرکت فناوری محور بازار سرمایه ممیزی امنیتی شدند که در این راستا مشکلات امنیتی آنها مورد بررسی قرار گرفت و بر این اساس باید مشکلات اعلام شده در سال ۱۴۰۳ برطرف شوند.

وی اظهار داشت: از این تعداد، ۲۲ شرکت جزو شرکت‌های OMS (سیستم معاملات برخط برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری و باشگاه مشتریان) بازار سرمایه هستند که سفارشات کارگزاری‌ها را به هسته معاملات ارسال می‌کنند و مسئولیت امنیتی آنها با شرکت‌های کارگزاری است.

سنجری با بیان این که با این روش‌ سامانه معاملاتی همه کارگزاری‌های بازار سرمایه ممیزی خواهد شد، افزود: در کنار این شرکت‌ها، حوزه فناوری اطلاعات تعداد هشت شرکت مانند سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت بورس تهران، فرابورس، بورس کالا، بورس انرژی، سپرده‌گذاری مرکزی و نیز شرکت‌های تابعه که جزو شرکت‌های ارکان بازار سرمایه هستند، ممیزی امنیتی شدند و مشکلات آنها اعلام شده است.

راه‌اندازی مرکز عملیات امنیتی بازار سرمایه

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار به اقدامات انجام شده در حوزه پایش سامانه‌های بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: از چند سال گذشته مرکز «مکنا» اقدام به راه‌اندازی SOC بازار سرمایه کرد که از این طریق همه سامانه‌ها مورد نظارت قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: امسال SOC (مرکز عملیات امنیتی) را به صورت سلسله مراتب راه‌اندازی کردیم و از این طریق همه سامانه‌های معاملاتی بازار سرمایه را مورد نظارت قرار دادیم که به کمک نظارت‌های صورت گرفته، رخدادها مورد تشخیص و بررسی قرار می‌گیرند.

سنجری خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ سامانه همه شرکت‌های ارکان بازار سرمایه و شرکت‌های نرم افزاری را با سیستم SOC ارتباط دادیم که از این طریق، همه اتفاقات رخ داده در سامانه‌های متصل شده به سیستم SOC را مورد نظارت قرار می‌دهیم و در صورتی که رخدادی به وجود آید قابل حسابرسی امنیتی خواهد بود.

‌رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اکنون به لحاظ امنیتی با تمامی کارگزاری‌های بازار سرمایه از طریق سیستم‌های OMS در ارتباط هستیم و اتفاقات را بررسی می‌کنیم. در صورت رخ دادن اتفافات، دیگر شرکت‌ها را آگاه خواهیم کرد تا مانع از همه‌گیری اتفاقات شویم. ‌

به‌ کارگیری سامانه‌ها جلوگیری از حملات احتمالی سایبری

وی با اعلام این که به کارگیری این سامانه‌ها برای تشخیص و جلوگیری از حملات احتمالی سایبری است، گفت: برای مثال، اگر یک حمله سایبری بر روی سامانه شرکت بورس تهران رخ دهد به سرعت اتفاقات به صورت سیستمی ارسال می‌شود و پس از بررسی، افرادی که در حال تلاش برای نفوذ هستند را به همه ارکان بازار سرمایه اطلاع خواهیم داد تا اقدامات مربوط به جلوگیری از این حملات را به کار بگیریم.

برگزاری مسابقات باگ جایزه‌دار

وی به برگزاری مسابقات باگ جایزه‌دار اشاره کرد و ادامه داد: مرحله نخست این مسابقات به پایان رسید و حدود ۱۴۰ نفر در این مسابقات شرکت کردند که از این تعداد حدود ۴۵ نفر موفق به کشف چالش امنیتی و راه‌یابی در مرحله دوم شدند، پس از موفقیت در مرحله دوم جوایزی را دریافت کردند که از این طریق هم قادر به ارتقای امنیتی سامانه‌های معاملاتی خواهیم بود.

‌برنامه‌های پیش‌رو برای ارتقای امنیت سامانه‌های معاملاتی

سنجری به برنامه‌های پیش‌رو برای ارتقای امنیت سامانه‌های معاملاتی تاکید کرد و اظهار داشت: اکنون در صدد راه اندازی سیستم ISMS (سیستم مدیریت امنیت اطلاعات) برای بازار سرمایه هستیم که اقدامات اولیه آن انجام شده و در حال تلاش برای دریافت گواهینامه هستیم. ‌

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این سیستم فرآیندهای حوزه امنیت را در خصوص زیرساخت‌ها و مدیریت‌ها اصلاح خواهد کرد که دنیا هم در حال استفاده از این سیستم هستند. ‌

۲ اقدام متفاوت در حوزه سیستم‌های معاملاتی شرکت‌های کارگزاری

وی به دیگر اقدام انجام شده این مرکز اشاره کرد و گفت: با توجه به این که سیستم‌های معاملاتی شرکت‌های کارگزاری توسط OMS ها اقدامات مربوط به معاملات این شرکت را انجام می‌دهند؛ بنابراین شرکت های کارگزاری احساس می‌کنند از حوزه امنیت جدا هستند که در این راستا در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ ۲ اقدام متفاوت را انجام دادیم.

سنجری اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۰ کارگزاری اول بازار سرمایه را ممیزی امنیتی کردیم، با توجه به این که داده‌های امنیتی مشتریان بازار سرمایه در این شرکت‌ها قرار دارند، برای جلوگیری از انتشار اطلاعات مشتریان سیستم‌ها را امنیتی و مشکلات امنیتی این شرکت‌ها را مشخص و ملزم به اصلاح کردیم. ‌

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۵ کارگزاری دیگر را ممیزی کردیم که اکثر آنها دارای مشکلات امنیتی گسترده بودند.

اهمیت ندادن شرکت‌های کارگزاری به حوزه‌های امنیتی‌

وی به یکی از چالش‌های مهم در این حوزه اشاره کرد و گفت: عدم اهمیت شرکت‌های کارگزاری به حوزه امنیتی داخل شرکت‌ها از جمله چالش های موجود در این زمینه است که ممیزی‌ها و بازرسی‌های صورت گرفته آنها را مجاب می‌کند تا مشکلات را برطرف کنند.

سنجری اعلام کرد: در این زمینه یک کارگزاری را بابت اجرایی نکردن امنیت سایبری و هک شدن سامانه کارگزاری به اداره تخلفات فرستادیم که اکنون هم پرونده این شرکت در جریان است.

پیگیری جدی سازمان بورس در حوزه تخلفات

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ به صورت جدی‌تر به پیگیری تخلفات می‌پردازیم که اگر موارد مدنظر را برطرف نکنند پرونده آنها را سریعا به اداره تخلفات ارسال خواهیم کرد.

وی با اعلام این که اکنون در حال تلاش برای ارسال داده‌های فناوری محور سفارشات مشتریان کارگزاری ها به سیستم های نظارتی سازمان بورس برای ارتقا نظارت بر معاملات هستیم.

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که در حوزه امنیت می‌توان ۲ نوع افشا برای اطلاعات محرمانه داشت که نباید بنا بر هر دلیلی افشا شود، افزود: نوع نخست مربوط به افرادی است که اطلاعات در اختیار آنها قرار دارد و نباید به هیچ عنوان اطلاعات را مورد افشا قرار دهند اما فرد به دلیل دسترسی به برخی از دیتاها تخلف کرده و دیتا نشت پیدا می‌کند، این افشا ناشی از حمله سایبری نیست و نفوذ امنیتی صورت نگرفته است.

راه‌اندازی سوت‌زنی سایبری در سال ۱۴۰۳

وی به برنامه‌های مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: به دنبال راه‌اندازی سوت‌زنی سایبری هستیم، در این زمینه هر شخصی که بتواند آسیب‌پذیری و مشکل امنیتی را در سامانه بازار سرمایه کشف کند، جایزه دریافت خواهد کرد.

سنجری اعلام کرد: پیگیری راه‌اندازی مرکز داده پشتیبان و رفع سریع قطعی‌ها از دیگر برنامه‌های این بخش مدیریتی سازمان بورس است که در دستور کار مسوولان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت طلا و سکه در بازار غیررسمی / طلا ارزان می‌شود؟
  • تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی برنامه های جذب منابع و پرداخت تسهیلات و کاهش npl تا سطح ۳.۵ درصد
  • راه‌ اندازی سوت‌ زنی سایبری بازار سرمایه در سال جدید
  • رتبه دوم شبکه بانکی استان قم در پرداخت تسهیلات
  • میوه با قیمت مناسب در کهگیلویه توزیع می شود
  • روش سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بازار سرمایه ایران برای کدام گروه از سهامداران مناسب است؟
  • تصمیمات نادرست دولت بورس را سوزاند؟
  • فضای بازار در قم برای گران فروشان باید ناامن شود
  • رشد مشارکت مردم با افزایش سود تولید و مالیات از سودگری
  • بازار سرمایه کاهشی شد