Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان درمیان سومین قطب تولید زرشک استان است که درحال حاضر ۶۰ بارگاه قانونی زرشک دارد اما این تعداد کفاف زرشک بهره‌برداران را نمی‌کند و به این دلیل برخی به سمت بارگاه‌های غیرقانونی و غیر بهداشتی رفته که این امر سلامت زرشک استان را زیر سوال می‌برد. ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۸ استانها خراسان جنوبی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در حالی برداشت زرشک از باغات استان آغاز شده که در شهرستان درمیان امسال سطح زیرکشت این محصول 2 هزار و 661 هکتار است و از این میزان 2 هزار و 281 هکتار بارور و 380 هکتار غیربارو است و زمان برداشت از اوسط مهرماه آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان درمیان رتبه سوم تولید زرشک استان را دارد و پیش‌بینی می‌شود امسال 3 درصد افزایش تولید داشته باشیم و تولید به 3 هزار و 400 تن برسد اما به طور میانگین میزان عملکرد در سطح بارور زرشک به‌ازای هر هکتار تقریبا یک هزار و 350 کیلوگرم است.

بیشترین سطح زیرکشت زرشک درمیان از آن شهرستان قهستان است و فروش این محصول در بازار مرکز استان و استان خراسان رضوی است و بیشتر بازار فروش خارج از استان است و تقریباً 90 درصد به خراسان رضوی و 10 درصد باقیمانده در بازار مرکز استان به فروش می‌رسد.

برداشت زرشک از سطح 2 هزار و 281 هکتار باغات این شهرستان آغاز شده است که نسبت به سال گذشته 35 درصد کاهش دارد.

آفت‌هایی که این محصول دارد شته، تریپس، پروانه برگوار و سرشاخه خوار است اما در این میان برخی از زرشک‌کاران شهرستان درمیان از کمبود بارگاه قانونی و مجوزدار نالان بوده و این امر سبب می‌شود به سمت بارگاه‌های غیرمجوز که بهداشت و سلامت زرشک استان را زیر سوال می‌برد بروند.

زراعتی یکی از زرشکاران درمیانی است که در فصل برداشت زرشک دغدغه‌هایی زیادی دارد و در گفت‌وگو با خراسان جنوبی افزود: یکی از مشکلاتی که زرشک را تهدید می‌کند سرما است به‌طوری که سرمای نا بههنگام سبب نگرانی کشاورزان شده و خسارت به محصول زرشک می‌شود.

مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی درمیان نیز گفت: در حال حاضر تعداد 60 بارگاه مجوزدار زرشک در شهرستان درمیان وجود دارد و تعداد بارگاه‌هایی که مجوز قانونی ندارد در این شهرستان زیاد است که این امر سبب می‌شود تا از مکان‌های غیربهداشتی برای خشک کردن زرشک استفاده شود.

امیرآبادی افزود: گاهی برخی از کشاورزان از مرغداری‌ها برای خشک کردن و پهن کردن زرشک استفاده می‌کنند و از سموم دام استفاده می‌کنند و در محیطی که زرشک است سموم دام می‌ریزند و این موضوع سلامت محصول را زیرسؤال می‌برد و در این راستا از کشاورزان تقاضا می‌شود از بارگاه‌های مجوزدار و قانونی استفاده کنند.

وی در زمینه قیمت زرشک افزود: سال گذشته قیمت زرشک روی درخت 5 هزار تومان بود اما امسال قیمت بیشتر است.

انتهای پیام/ح

R41348/P1357/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۵۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیاتی اجرایی فیبر نوری در بیرجند تا ۱۰ روز آینده

بهی مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: پارسال، پیرو ابلاغیه از وزارت کشور بحث اتصال استان با اولویت شهر بیرجند به فیبر نوری مطرح و مسیر اداری و هماهنگی با شهرداری و تصویب در شورا طی شد و ظرف ۱۰ روز آینده عملیات اجرایی اتصال بیرجند به فیبر نوری آغاز می‌شود که طبق قرارداد این طرح طی یک سال به پایان می‌رسد.

او افزود: البته تاکید ما بر این است که عملیات اجرایی اتصال به فیبر نوری در بیرجند که ۱۰۰ کیلومتر و برای ۶۵ هزار خانوار بیرجندی است، طی ۶ ماه به پایان برسد و در سه ماهه سوم امسال این خانوار‌ها به شبکه فیبر نوری متصل شوند.

بهی بیان کرد: هم اکنون سرعت اینترنت در adsl، ده مگابیت بر ثانیه است که با استفاده از فیبر نوری به سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه تا گاهاً یک گیگابیت بر ثانیه می‌رسد.

مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: بعد از بیرجند سایر شهر‌های استان نیز در برنامه اتصال به فیبر نوری هستند و امسال شاهد اتصال آن‌ها به این بستر خواهیم بود.

او عنوان کرد: از ابتدای دولت تاکنون ۳۵۳ روستا در استان با اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومان به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصل شدند که ۳۱ هزار خانوار را شامل می‌شود و در برنامه داریم که ۵۰۰ کیلومتر از روستا‌ها را امسال به فیبر نوری متصل کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • افزایش بیش از ۵ درصدی شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی
  • اعزام ۱۱ کاروان حج تمتع از خراسان جنوبی
  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • آتشکده نهبندان در صدر جدول بارندگی‌های خراسان جنوبی
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری
  • نمایش شکوه اقتدار نیروهای مسلح در بیرجند + تصویر
  • برگزاری رژه نیروهای مسلح خراسان جنوبی
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی از میانگین کشوری فراتر رفت
  • آغاز عملیات اجرایی فیبر نوری در شهر بیرجند
  • آغاز عملیاتی اجرایی فیبر نوری در بیرجند تا ۱۰ روز آینده