Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@19:52:01 GMT

سردیس های شکسته/ حفظ هویت فرهنگی یا بی‌فرهنگی!

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۷۵۶۲۵

سردیس های شکسته/ حفظ هویت فرهنگی یا بی‌فرهنگی!

سردیس‌های مفاخر سبزه میدان رشت که چندی است تخریب شده، هنوز در انتظار اقدامی جهت مرمت و بازسازی است.

خبرگزاری شبستان- گیلان، شکل‌گیری شهری فرهنگی و انسان‌مدار، نیازمند توجه به محیط شهری و زیباسازی آن در مطابقت با هویت و فرهنگ شهر در قالب‌هایی چون دیوارنگاری، توسعه فضای سبز، نصب المان و سردیس‌های مختلف است تا بتواند فضایی شاد و توام با آگاهی را برای شهروندان فراهم کرده و حداقل حقوق شهروندی را رعایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این روزها نقش زيباسازی شهری در خدمت‌رسانی به شهروندان بر کسی پوشیده نیست اما باید توجه داشت که فضای شهر حداکثر ارتباط را با مردم و هویت شهر داشته و در انتقال تاریخ پرافتخار شهر به مردم موثر باشد.

 

طی سال‌های اخیر زیباسازی شهرها و اهمیت دادن به نیازهای روحی- روانی شهروندان جایگاه ویژه ای پیداکرده و با شکل‌گیری سازمان زیباسازی، محوریت اصلی انجام امور مربوط به المان‌های شهری بر عهده‌ی این سازمان قرار گرفت.

در این راستا، چندسالی است که شاهد نصب مجسمه‌ها و سردیس‌های مختلف از مفاخر شهرمان در فضای شهری هستیم، سردیس‌هایی که می‌توان درکنارشان ایستاد و علاوه بر عکس یادگاری، به گذشته‌ای فکر کرد که صاحبان آن برای شهرمان خلق کردند.

 

این سردیس‌ها که بیشتر در سبزه میدان رشت به چشم می‌آید، متاسفانه امروز مورد بی‌مهری سازمان زیباسازی شهرداری رشت در حراست و صیانت از آن قرار گرفته و قسمت‌هایی از سردیس چهره‌های برجسته‌ای چون ناصر مسعودی، اکبر رادی و نادر گلچین به دلایل نامعلوم تخریب شده است.

 

نخستین چیزی که به ذهن متبادر می‌شود این نکته است که شهرداری رشت به ویژه سازمان زیباسازی و منظر شهرداری که متولی حفاظت از المان‌های شهری است چگونه به فکر حفاظت از این سردیس‌ها نبوده حال آنکه نگهبان به صورت 24 ساعته در این منطقه درحال شیفت است؟!

 

این مسئله علاوه بر اینکه یک آسیب فرهنگی و اجتماعی است، به‌نوعی توهین به مفاخر و مشاهیر شهری است که افتخار اولین‌ها را بر پیشانی دارد.

چگونه است که با وجود گذشت ماه‌ها از تخریب این تندیس‌ها هنوز اقدامی جهت مرمت و بازسازی آنها صورت نگرفته است؟ مگرنه اینکه افتخار شهر ما به گذشته‌ایی است که همین بزرگان و فرهیختگان برای شهرمان رقم زده‌اند؟

 

آری، این نسل امروز است که باید با تکیه بر گذشته‌ پرافتخارش، تداوم دهنده راه کسانی باشد که به امروز می‌اندیشیدند. از این رو شهرداری رشت تاکنون چه اقداماتی جهت شناسایی خاطیان و عدم تکرار این نوع از اتفاقات در شهرانجام داده است؟

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی پیاده روی اربعین کانون های فرهنگی هنری مساجد اربعین اوقات فراغت ایلام کانون های مساجد شیراز کنگره ۲ هزار شهید خراسان جنوبی حوزه هنری المان های شهری هویت فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۵۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار دومین جشنواره عکاسی در سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، سرکوت نجفی عصر پنج‌شنبه در آئین آغاز به کار دومین جشنواره ملی عکاسی که در سالن شماره ۲ پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، اظهار کرد: به منظور گرامیداشت ۶ اردیبهشت ماه روز سنه ویژه برنامه‌های مختلفی در حوزه‌های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی توسط سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری سنندج تدوین و اجرا می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری سنندج خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های شاخص این ایام برگزاری دومین جشنواره ملی عکاسی در سنندج است که امروز آئین افتتاحیه این جشنواره در نخستین روز از هفته سنه با حضور ۵۰ نفر از عکاسان برجسته برگزار شد.

نجفی افزود: این جشنواره به صورت اردو محور در یک بخش با موضوع بناهای تاریخی سنندج، مستندنگاری و طبیعت و فضای گردشگری سنندج برگزار می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری سنندج بیان کرد: عکاسان مطرح ملی و بین‌المللی برای شرکت در این جشنواره رزومه خود را از ۲۷ فرودین ماه تا سوم اردیبهشت به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده‌اند.

نجفی با بیان اینکه در بازه زمانی تعیین شده در مجموع ۲۴۷ نفر از عکاسان مطرح در کل کشور رزومه خود را برای شرکت در این جشنواره ارسال کردند، گفت: براساس تصمیم‌گیری تیم داوری متشکل از ۵ داوران بومی و غیربومی مطرح کشور ۵۰ نفر از عکاسان شرکت کننده که بهترین و بالاترین رزومه را ارائه کرده بودند انتخاب و در این فستیوال یک هفته‌ای با هم به رقابت می‌پردازند.

به گفته وی، ۳۵ نفر از شرکت کنندگان در این جشنواره از استان‌های مختلف، آذربایجان شرقی، ارومیه، سیستان و بلوچستان، تهران، همدان، خوزستان، اراک، مشهد، مازندران و … هستند که دارای رزومه ملی و بین المللی هستند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری سنندج با بیان اینکه این ۵۰ عکاس منتخب که ۱۵ نفر آنها نیز عکاسان بومی استان هستند باید در بازه زمانی ۶ تا ۱۱ اردبیهشت در محورهای مطرح شده اقدام به عکاسی کنند، افزود: بعد از داوری عکس‌ها توسط داوران مطرح، نفرات برتر با اهدای لوح و هدیه نقدی مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

نجفی با بیان اینکه این جشنواره به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر سنندج و با همکاری خانه عکاسان برگزار می‌شود، گفت: نمایشگاهی از آثار برتر این جشنواره نیز در شهر سنندج دایر و بازدید از آن برای عموم مردم آزاد خواهد بود.

کد خبر 6088698

دیگر خبرها

  • افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی
  • ثبت ۱۵ دستاورد هوشمندسازی در سازمان آتش‌نشانی اصفهان
  • آغاز به کار دومین جشنواره عکاسی در سنندج
  • دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • ۴ چایخانه رضوی در کرج راه اندازی می شود
  • توزیع رایگان کیسه‌های پارچه‌ای در بازارهای کوثر ویژه هفته نکوداشت اصفهان
  • استفاده از الگوهای نوین مشارکتی در پروژه‌های شهری اصفهان