Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رسائلی، یکی از کارگردانان حاضر در شانزدهمین جشنواره «تئاتر مقاومت» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: با کارگردانی  نمایش«حیاط خلوت» به نویسندگی مجید کاظم‌زاده مژدهی در بخش صحنه‌ای این دوره از جشنواره پذیرفته شده‌ام که در این حضور به نسبت تجربه اجرای گذشته این نمایش در یکی از جشنواره‌ها، تغییراتی در شیوه اجرایی و طراحی صحنه آن صورت گرفته است که این تصمیم هم در پی بازتاب‌ها و نقطه نظرات ارائه شده از سوی برخی از دوستان و مخاطبان لحاظ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مجموع با توجه به گستردگی حوزه معارفی و مفاهیم مربوط به واژه مقاومت که آن را از حیطه و محدوده هشت سال دفاع مقدس خارج کرده است و در موضوعات اجتماعی نیز به ویژه در دهه اخیر مظاهری از مفهوم مقاومت را       می‌توان مشاهده کرد باید به این مسئله اذعان کرد که جشنواره «تئاتر مقاومت» توانسته است تا حدود زیادی خود را با این جریان به پیش برده و به‌روز‌رسانی کند و اغلب به روایتگری با درونمایه‌های اجتماعی با تأثیر از فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس بپردازد.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: با وجود همه قابلیت‌هایی که در طراحی و ساختار اجرایی جشنواره «تئاتر مقاومت» مشاهده می‌شود اما همچنان نقاط ضعفی در آن مشهود است که از جمله مهمترین آن‌ها تغییراتی است که در محتوای فراخوان این جشنواره به وجود می‌آید به شکلی که در ابتدا فراخوانی پُرطمطراق با بخش‌های مطول و گوناگونی منتشر شده و در ادامه بنا به دلایلی از جمله ضیق وقت و یا کسری بودجه، فراخوان با حذف بخش‌هایی از آن مواجه می‌شود.   

رسائلی افزود: مثلاً یکی از بخش‌هایی که در ابتدا در فراخوان جشنواره «تئاتر مقاومت» مطرح شد، بازتولید آثار شاخص تئاتر دفاع مقدس بود که طی این چهار دهه تولید و اجرا و با استقبال خوب مخاطبان نیز روبرو شده بودند که گویا در ادامه حذف شده است. هرچند که به نظر می‌رسد مقوله تئاتر مقاومت باید به اصطلاح پوست‌اندازی کند و با رویکرد رو به جلو به واسطه فاصله گرفتن از دوران جنگ به طرح موضوعات اجتماعی مرتبط با مفهوم مقاومت بپردازد اما ایجاد این بخش می‌تواند به برانگیختن حس نوستالژیک مخاطبان منجر شده و آن‌ها را ترغیب کند حتی به جهت تجدید خاطرات از اجرای این آثار در برهه‌ای خاص در فضای جشنواره قرار گرفته و از آن استقبال کنند.

این بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: دیگر مقوله‌ای که شاید در حوزه پرداخت نمایشی به موضوع دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت مؤثر واقع شود، نگرش تلفیقی مظاهر مقاومت در روزگار گذشته با روزگار فعلی و مقایسه آن‌ها با یکدیگر است. اینکه به دنبال مابه ازاهای مفاهیم ارزشی واژگان مقاومت در روزگار کنونی براساس جو حاکم در دوران دفاع مقدس بپردازیم و یا از آنجا که همواره مقوله دفاع و مقاومت را مقدس دانسته و می‌دانیم به دنبال سرمنشأ و خاستگاه این تفکر در فرهنگی دینی و ارزشی بوده که در این جستجو قطعاً تشابهاتی میان فرهنگ دفاع و مقاومت با مقولاتی همچون واقعه عاشورا و حماسه حسینی مواجه شده که من به شخصه در کارگردانی نمایش«حیاط خلوت» به این مسئله بسیار توجه کرده‌ام.

رسائلی تأکید کرد: همچنان ضعف عمده در حوزه تئاتر دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، ادبیات نمایشی و فقدان متون نمایشی درخور هم در بعد کمی و هم کیفی است و اگر هم جریانی به شکل خودجوش و فردی در این راستا شکل گیردمورد حمایت از سوی مسئولان واقع نشده و این روند به بی‌انگیزگی نمایشنامه نویسان منتهی می شود همچنانکه جشنواره «تئاتر مقاومت» طی دوره‌های اخیر به شکل هدفمند برخی از نمایشنامه نویسان را ترغیب به مطالعه و پژوهش در حوزه تاریخ انقلاب و دفاع مقدس کرد که سرآخر به نگارش نمایشنامه‌هایی مستند و قابل اعتنا منجر شود اما هیچگاه این نمایشنامه‌نویسان را به شکلی درخور در چتر حمایتی خود قرار نداد.

وی در پایان گفت: چند دوره‌ای است که برگزاری جشنواره «تئاتر مقاومت» به شکل دوسالانه پیگیری می‌شود  و هدف از آن فرصت و مجال بیشتری است که ستاد برگزاری به جامعه تئاتری می‌دهد تا در وقفه پیش آمده، آن‌ها با مطالعه اساد دوران انقلاب و دفاع مقدس به امر تولید مکتوبات نمایشی موثق و مستندی با درجه کیفی بالا دست بزنند اما این تجربه نتیجه معکوس داشت و دوسالانه شدن جشنواره تنها موجب شده است که هم هنرمندان و هم مخاطبان احساس بیگانگی با این جشنواره داشته باشند و لذا بهتر است همچنان شاهد برگزاری سالانه این جشنواره باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فرهنگی هنری تئاتر مقاومت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین ارسطوزاده ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت با محوریت استان خوزستان تصریح کرد: امروزه آسایش و امنیت کشور، حاصل جان‌فشانی شهیدان است و بر این اساس گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگهداشت یاد و خاطره شهدا به شمار می‌رود؛ بنابراین یاد و خاطره عزیزانی که در راه مقاومت جان سپرده‌اند، راهبردی برای ادامه مسیر این شهدا را در حوزه گردشگری مقاومت است.

وی اظهار کرد: قریب به ۲۰۰ هزار شهید در جنگ تحمیلی در دفاع از کشور جان خود را از دست دادند و حدود ۱۲۷ شهر در معرض حملات هوایی و موشکی قرار گرفته‌اند. ۴۲ درصد از این حملات به شهرهای خوزستان بود و ۴۰ درصد از شهدا و مجروحان جنگ خوزستانی بودند.

ارسطوزاده افزود: استان خوزستان نقش مهمی در جنگ دفاع مقدس داشته به صورتی که کوچک‌ترین شهید، با ۱۲ روز سن و مسن‌ترین شهید آن صد سال سن است. در حال حاضر در این استان ۲۲ یادمان برای گرامیداشت شهدا وجود دارد.

وی در خصوص توسعه یادمان‌ها و آثار دفاع مقدس در خوزستان تأکید کرد: در حال حاضر ۲۲ یادمان مرتبط با دوران دفاع مقدس در استان وجود دارد که هر یک از این یادمان‌ها به مناطق مشخصی از استان مرتبط و برای ماندگاری و یادآوری این رویدادها برای عموم مردم است.

ارسطوزاده تصریح کرد: نقطه به نقطه شهر آبادان و خرمشهر و همچنین مناطق اطراف آن روایتگر رویدادها و عملیات دوران دفاع مقدس است و این پتانسیل وجود دارد که در هر کدام از این نقاط یادمان‌های متعددی ساخته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: برنامه دقیقی برای ثبت و نگاشت یادمان‌ها در دست تهیه است که این اقدام‌ها بعد از تکمیل پرونده‌های مربوطه رونمایی و معرفی می‌شود.

وی با اعلام اینکه تاکنون ۴۰ اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی خوزستان به ثبت رسیده و ۱۰ پرونده دیگر از دوران دفاع مقدس نیز در حال آماده‌سازی است، گفت: در کنار برنامه‌های وسیع فرهنگی کاروان‌های راهیان نور و ستاد اربعین، یکی از محورهای اصلی این رویدادهای فرهنگی نقش و اهمیت استان خوزستان در گردشگری مقاومت است.

کد خبر 6087743

دیگر خبرها

  • راهیابی ۲ نمایش از البرز به جشنواره سراسری تئاتر بچه های مسجد
  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟
  • راهیابی دو اثر نمایشی به جشنواره ملی تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه